Beste Ryddesagene For Tøffere Terreng (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke ryddesager som er best i test ifølge vårt testpanel!

Kjært barn har mange navn, og mange blander sammen ryddesag og en gresstrimmer. Dette er imidlertid to forskjellige verktøy. De har én ting til felles, og det er at begge er utmerkede for hagearbeid. Man kan si at ryddesagen er gresstrimmerens tøffere storebror. Begge brukes til å vedlikeholde plener og hager, men de har forskjellige bruksområder og design.

Ryddesagen er det perfekte supplementet for deg som har en hage der terrenget må klippes. Kanskje har du skråninger, buskas eller annen tett vegetasjon som ikke passer verken til plenklipperen eller gresstrimmeren. Ryddesagen er som plenens motorsag, den klarer det meste!

De fleste større og kraftige ryddesagene går på bensin, men det finnes også modeller som er batteridrevne. På en ryddesag kan du bytte trimmerhode, alternativene trådspole, slyngblad og sagblad gjør den allsidig og nyttig for alle som har en større tomt.

I vår sammenligning har vi samlet tre best i test ryddesager som alle har gode anmeldelser og fornøyde brukere!

1. Vinner og best i test ble ryddesagen fra AL-KO BC 500 B

Fordeler

 • Kraftig og lettstartet motor
 • Bensin, ingen begrensninger på batterilevetid eller irriterende ledninger
 • Utbyttbart trimmerhode
 • Justerbart dobbelthåndtak

Ulemper

 • Tipp-automatikken fungerer ikke når kniven er i bruk, noe som kan begrense bruksområdet i visse situasjoner

Spesifikasjoner

Mer om AL-KO BC 500 B

AL-KU BC 500 B er en imponerende bensindrevet ryddesag som vil appellere til både nybegynnere og erfarne hageentusiaster. Med sin kraftige og lettstartede 1,9 kW 2-taktsmotor gjør denne ryddesagen hagearbeidet til en lek.

Denne maskinen takler en rekke ulike terreng, enten det er store gressplener, høyt gress, kratt, skråninger eller tette busker. Takket være det utskiftbare trimmerhodet kan du enkelt tilpasse den til dine behov. Bytt mellom den skånsomme trådspolen med 41 cm klippebredde for enkel jobbing eller den robuste 25 cm stålkniven for mer krevende terreng.

AL-KU BC 500 B er også enkel å håndtere takket være det justerbare dobbelthåndtaket og bæreselen som gir optimal vektfordeling. Tipp-automatikken sørger for at du alltid har riktig trådlengde, og tankbeskyttelsen i stål gir ekstra sikkerhet og lang levetid.

Med denne maskinen trenger du ikke bekymre deg for batterilading eller upraktiske ledninger, noe som gjør den ideell for store gressområder og avsidesliggende steder. AL-KU BC 500 B er den perfekte følgesvennen for effektivt hagearbeid, og den imponerende bensinmotoren sørger for enkel og pålitelig bruk. Med sitt ergonomiske design og behagelige håndtak tar den hensyn til både din sikkerhet og miljøet. Dette er virkelig en allsidig, lett og praktisk ryddesag som gir deg full kontroll over hagen din.

2. På andreplass kommer ryddesagen fra BOSCH GFR 18V-23

Fordeler

 • Kraftig røjsag som takler tøffere terreng og tomter.
 • Lett vekt.
 • Elektronisk regulering av hastigheten lar deg optimalisere batteriets brukstid.
 • Batteri og lader er kompatible med Bosch Professional 18V System.

Ulemper

 • Batteri og lader må kjøpes separat

Spesifikasjoner

Mer om ryddesagen fra BOSCH GFR 18V-23

Bosch GFR 18V-23 Professional er det ideelle valget for en middels til stor hage med kraftig og tett vegetasjon. Denne trådløse røjsagen er utstyrt med en kraftig børsteløs motor som gir høy ytelse, lengre driftstid og lengre levetid.

Det som virkelig imponerer med denne røjsagen er muligheten til å manuelt justere motorhastigheten for å tilpasse den til arbeidet ditt. Dette betyr at du kan optimalisere batteriets brukstid og arbeide smartere! I tillegg holder den elektroniske hastighetsreguleringen rotasjonshastigheten konstant for å sikre jevn ytelse uansett hva du klipper.

En tråd-fri løsning fra Bosch gjør kuttingen jevn og hindrer blokkeringer, selv om du har langt gress eller slyngende ugress som prøver å surre seg rundt akselen. Den lette og godt balanserte designen støtter arbeidet ditt uten unødvendig anstrengelse.

En annen fordel med Boschs røjsag er at den er kompatibel med alle batterier og ladere i Bosch Professional 18V System, noe som er perfekt for deg som allerede har verktøy fra denne serien.

Samlet sett er Bosch GFR 18V-23 Professional den ideelle røjsagen for å ta vare på hagen din, selv om du har krevende terreng som trenger vedlikehold.

3. På tredjeplass kommer ryddesagen fra AL-KO BC 223 B

Fordeler

 • Lav vekt: AL-KO BC 223 B er en lett røjsag som er enkel å håndtere.
 • Sele og sykkelstyre: Den har en sele og et justerbart sykkelstyre som gir brukeren god komfort og ergonomi.
 • Lettstartet to-takts motor: Den kraftige to-taktsmotoren er enkel å starte.
 • Inkluderer både trådspole og robust knivblad ved kjøp.

Ulemper

 • Bensindrevet er mindre miljøvennlig sammenlignet med batteridrevne alternativer.
 • Egnet kun for lettere kratt og terreng.

Spesifikasjoner

Mer om ryddesagen fra AL-KO BC 223 B

Vårt beste budsjettvalg er røjsagen fra AL-KO. AL-KO BC 223 B er en bensindrevet røjsag som passer perfekt for deg med litt mer utfordrende hagearbeid. Den er ideell for deg som ønsker et pålitelig verktøy som takler mer enn en vanlig gresstrimmer. I tillegg trenger du ikke bekymre deg for kabler eller batterilading. Med en klippebredde på 41 cm (tråd) eller 25 cm (kniv) er den perfekt for krevende hager, enger og vanskelig tilgjengelige områder.

Det som virkelig imponerer med røjsagen fra AL-KO er brukervennligheten og prisen. Den er enkel å håndtere takket være den lave vekten og det justerbare sykkelstyret. I tillegg inkluderer den en sele med hoftebeskyttelse som gjør at du kan jobbe komfortabelt og ergonomisk.

Med en kraftig 0,7 kW to-taktsmotor er BC 223 B klar for store gressområder, høyt gress, hekker eller kratt – den håndterer det med letthet. Den har også et utskiftbart klippehode, slik at du enkelt kan bytte mellom tråd og metallkniv avhengig av oppgaven.

Selv om den er bensindrevet, er røjsagen enkel å bruke, selv for nybegynnere. Den er lettstartet og har en to-taktsmotor. Kort sagt, AL-KO BC 223 B er en lett og praktisk bensindrevet røjsag som er perfekt for deg som ønsker å utvide verktøyarsenalet ditt for hagearbeid, med den ekstra fordelen at den ikke koster mye.

Kjøpsguide – Dette bør du tenke på før du kjøper en røjsag

Først og fremst må du tenke på hva du har til hensikt å bruke røjsagen til og hvor “utfordrende oppgaver” du ønsker at den skal håndtere. Skal du rydde langt gress, små grener og kratt i hagen, eller håndtere tettere vegetasjon med grovere grener og busker i skogen eller på en naturlig tomt? Svaret på analysen din vil lede deg til en kraftig røjsag eller en mer kompakt modell med lavere effekt.

Røjsager finnes med ulike motorstørrelser og effekter. Kraftigere motorer takler mer krevende arbeid, mens mindre motorer egner seg bedre for lettere oppgaver. Velg en motorstørrelse som passer til dine arbeidsoppgaver.

Finn best i test ryddesager hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test ryddesager hos oss på Testjakt.no!

Skjæreblader på røjsagen

Røjsager kan bruke både trimmerhoder og sagblader. For gress og lettere oppgaver er trimmerhoder vanlige, mens sagblader er bedre egnet for grovere vegetasjon, grener og mer krevende oppgaver. Sørg for at din røjsag har riktig utstyr for dine behov, og at du kan bytte ut hodet/utstyret etter behov.

Vekt og bæresele

En tung røjsag kan være krevende å bruke over lengre perioder. Vurder vekten og ergonomien til maskinen, spesielt hvis du planlegger å bruke den i lengre arbeidsøkter. Det kan være lurt å velge en modell med sykkelstyre og bæresele for å avlaste skuldre, armer og rygg.

Bensindrevet røjsag eller batteridrevet røjsag?

Røjsager kan være bensindrevne, batteridrevne eller elektriske. Hver har sine fordeler og ulemper. Bensindrevne røjsager har høy ytelse og lang brukstid per fylling. Ulempene er at de er støyende, mindre miljøvennlige, krever fossilt drivstoff og mer vedlikehold.

Batteridrevne røjsager er stille og mer miljøvennlige, men har begrenset brukstid per lading. Elektriske røjsager er også stille og krever mindre vedlikehold, men er begrenset av ledningslengden. Dette gjør elektriske røjsager til et sjeldent valg i dag, og de erstattes med mer moderne alternativer. Velg drivstofftypen som passer dine behov og preferanser.

Sikkerhet ved bruk

Tenk på sikkerheten når du bruker røjsagen din – en ulykke kan skje på et øyeblikk! Sørg for at du har lest sikkerhetsinstruksjonene og at røjsagen din er utstyrt med nødvendige sikkerhetsfunksjoner som håndtaksbeskyttelse, stoppknapp og beskyttelse mot eventuelle flygende gjenstander som steiner eller kvister. Bruk alltid kraftige sko eller støvler, vernebriller og heldekkende bukser og genser. Du bør også bruke hørselsvern for å beskytte hørselen din.

Oppsummering

Til slutt, sett en budsjett og sammenlign ulike modeller innenfor din prisramme. Husk at kvalitet og ytelse ofte går hånd i hånd, så sørg for å få en maskin som er tilstrekkelig holdbar for dine behov og den eiendommen du har til hensikt å bruke den på. En underdimensjonert modell vil ikke vare lenge, og det kan bli dyrere enn å investere i riktig modell fra starten av.

Før du kjøper en røjsag, er det også en god idé å lese anmeldelser, snakke med andre brukere og undersøke forskjellige merker og modeller for å finne ut hvilken som passer best for ditt arbeid. Å ta en veloverveid beslutning kan spare tid og penger på lang sikt og sikre at du får en røjsag som oppfyller dine behov. Vi håper at en av de tre modellene i denne sammenligningen av røjsager vil passe deg og gjøre hagearbeidet eller tomteskjøtselen lettere.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 21/09/2023 •  10 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test