Beste Espressomaskiner For Kjøkkenet Ditt (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke espressomaskiner som er best i tester ifølge vårt testpanel!

Espressomaskinen så først dagens lys i 1884, da den første modellen ble konstruert av italieneren Angelo Moriondo fra Torino. En espressomaskin opererer ved å føre trykkvann nær kokepunktet gjennom både malt kaffe og et filter, som resulterer i en tykk og sterk kaffe.

En espressomaskin er et populært kjøkkenverktøy som brukes til å lage den italienske kaffedrikken espresso. Disse maskinene kommer i ulike format, i henhold til utseende, funksjoner, farger og pris. Espressomaskiner drives av damp, stempel, pumpe eller luftpumpe. De kan også være manuelle eller automatiske.

1. Vinner og best i test ble Severin Espresa Espressomaskin

Fordeler

 • Rimelig
 • Brukervennlig

Ulemper

 • Enkel

Spesifikasjoner

Mer om Severin Espressomaskin

Dette er en rimelig espressomaskin fra selskapet Severin, designet med et enkelt, men klassisk, utseende. Modellen er halvautomatisk, og i stand til å brygge hele fire kopper espresso om gangen. Videre kommer den med en dampdyse som produserer melkeskum. Dette munnstykket er dessuten praktisk til å lage andre varme drikker.

Via en bryter kan brukere enkelt velge mellom espresso eller damp. Rengjøring av denne enheten er dessuten svært lett, takket være en dryppeskål, samt at maskinens deler kan tas fra hverandre. Automatisk avstengning før i tillegg for sikkerhet. Severin Espressomaskin er tilgjengelig i en rekke fysiske og online butikker.

2. På andreplass kommer La Marzocco GS3

Fordeler

 • Wifi-kompatibel
 • Presis
 • Funksjonell

Ulemper

 • Dyr
 • Tung

Spesifikasjoner

Mer om La Marzocco GS3

Om dette er en av markedets beste espressomaskin er uvisst, men den byr klart på en rekke muligheter. Denne maskinen kommer med en såkalt dual-boiler, som lar den operere både som en 3,5 liter dampkanne, samt en 1,5 liter bryggekanne. Dette gjør at temperaturen kan stilles inn helt presist.

Videre har LaMarzocco GS3 en intern rotasjonspumpe, et digitalt display, forvarmersystem og dampdyse, tillegg til filterholdere i rustfritt stål. Maskinen er dessuten helt lydløs og kan lett kobles opp mot smarttelefoner, som lar brukere administrere modellen trådløst. Denne vil imponere i enhver espressomaskin test i forhold til funksjoner.

3. På tredjeplass kommer Ariete Moderna

Fordeler

 • Funksjonell
 • Praktisk

Ulemper

 • Dyr

Spesifikasjoner

Mer om Ariete Moderna

Denne modellen fra Ariete er en moderne og teknologisk avansert, men ikke overveldende espressomaskin. Maskinen kan skryte av blant annet et pumpetrykk på 15 bar og portafilter for opptil to kopper og en integrert kaffekvern. Videre inkluderes også en dampdyse som kan produsere skummende cappuccino.

Utseendemessig er dette en elegant espressomaskin med avrundede former, kombinert med et spennende retro-inspirert design, i enten hvitt eller svart. Maskinen består av en kombinasjon av plast, rustfritt stål. Det faktum at den også kommer med både avtakbart dryppebrett og vanntank gjør senere rengjøring lett.

4. På fjerdeplass kommer espressomaskin fra Smeg

Fordeler

 • Retro design
 • Flere fine farger
 • Dampfunksjon for melkeskumming
 • Avtakbar vanntank og avkalkingsindikator

Ulemper

 • Mellomprisklasse, 1-2 kopper

Spesifikasjoner

Mer om Smeg espressomaskin

Dette er en relativt rimelig espressomaskin, der man får mye igjen for pengene. Maskinen er semi-automatisk og produserer lett både gode espressoer og skum. Den klarer fint å brygge opptil to kopper espresso om gangen. Modellen er i tillegg tøff og stilig i sitt retrodesign, og tar ikke opp mye plass på kjøkkenet.

Produktet er produsert i plastikk og rustfritt stål, og derfor en espressomaskin som trolig vil holde lenge. Smegs espressomaskin har også mulighet for melkeskumming og den har også et display som viser når det er på tide å avkalke maskinen.

Du kan velge mellom 1 eller to kopper espresso og bredere krus/glass kan også få plass.Samtidig er vanntanken avtagbare og lette å vaske etter bruk. For de som setter pris på en god kopp espresso og et retrodesign med lekne, herlige farger på kjøkkenet, er dette akkurat den rette maskinen.

5. På femteplass kommer Smeg BCC02WHMEU

Fordeler

 • Fantastisk stilig og stilig i oppdatert retrodesign
 • Gir et kremet melkeskum
 • Slår seg av automatisk
 • LED-lys på knappene

Ulemper

 • Litt høyere pris som og den andre siden føles berettiget

Spesifikasjoner

Mer om Smeg BCC02WHMEU

Dette er en god og stilig oppdatert versjon av SMEGs klassiske retrodesign. Litt penere, litt mer trendy og litt mer stilig! Prisen er dessuten ikke av de aller høyeste, men du får utrolig mye funksjon og kvalitet for pengene, 2 års garanti følger med på kjøpet. Her man enkelt kontrollere styrken på kaffe, samt lage ulike kaffevarianter, alt etter ønske.

Det inkluderes også en melkeskummer som lar brukere tilberede både cappuccino, latte og diverse andre drikker. En viktig faktor er dessuten en såkalt auto-slukk, som sørger for at maskinen automatisk slår seg av etter et visstantall tid uten bruk. Dette er en espressomaskin som sikrer både trygghet og strømutgifter.

Kjøpguide – Velg en god espressomaskin

Det er flust av espressomaskiner på markedet, i ulike farger, størrelser og priser. Forhandlere kan by på et enormt utvalg, og det er lett å la seg overvelde av alle tilbudene. Det gjelder å finne den maskinen som er rett for ditt behov.

Dette gjøres lettere ved å sette opp enkelte kriterier som skal prioriteres ved eventuelt kjøp. Disse kriteriene bør blant annet omfatte ting som pris, funksjon og kvalitet. I tillegg lønner det seg å ha et oversiktlig bilde over tilgjengelige tilbud.

Pris

Pris er et naturlig punkt å inkludere. Gjennom denne faktoren reflekteres nemlig kjøpers faktiske forventninger til varen. Men det er lett å la seg rive med når man besøker butikker, så det kan være gunstig å bestemme et pristak påforhånd.

Videre er det lurt å ha i minnet at ulike forhandlere gjerne setter ulike riser på samme produkt. Man bør derfor besøke flere butikker for å få overblikk over ulike priser. Kjøp over nettet kan også vurderes, da priser her kan være lavere.

Finn best i test espressomaskiner hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test espressomaskiner hos oss på Testjakt.no!

Funksjoner

Espressomaskinens funksjoner er like viktig som prisen. Først og fremst må kjøpere ha klart hva slags bruk som forventes av produktet. Har man behov for en enkel og billig variant? Skal maskinen kun anvendes hjemme eller på kontoret?

Videre, hvem skal bruke produktet? Er den f.eks. trygg for godt voksne og små barn? Dreier det seg kun om sporadisk bruk eller hver dag? Gjelder det en person, et par, eller, skal den kanskje brukes profesjonelt?

Kvalitet

Det å gå til innkjøp av den mest eksklusive modellen på markedet, med flest funksjoner og mest utstyr, er ikke nødvendigvis den beste løsningen. Kvaliteten på produktet angir ofte om det er et godt kjøp eller ikke.

Her er det lurt å være nøye. Ta for deg detaljene ved varen. Hva slags materiale er den produsert i? Forskjellen på plast og stål kan indikere noe om hvor lenge produktet varer. Det samme kan størrelse eller strømforbruk .

Hvorfor trenger du en espressomaskin?

En espressomaskin produserer ikke bare kaffe; den lar brukeren bestemme ned til de minste detaljer hva slags kaffe han eller hun ønsker å drikke. Her kan man lett eliminere alle usunne og ellers uønskede ingredienser. Er du på jakt etter en annen god kaffe kan du lese om pressekaffe her.

En espressomaskin vi dessuten være potensielt bra for lommeboka, da det trolig blir færre besøk på cafeer og andre spisesteder, i den hensikt å drikke kaffe. Videre er markedet full at forskjellige modeller med ulike egenskaper, tilpasset brukeres behøv og ønsker.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 16/05/2023 •  8 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test