Beste Potter For Barn Som Går Bleiefri (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilken potte er best i tester ifølge vårt testpanel!

Å bli bleiefri er en viktig milepæl i barnets utvikling, og å velge riktig potte kan være avgjørende for å gjøre overgangen jevn og behagelig. Å finne den beste potten til barnet ditt kan være en utfordring, gitt det brede utvalget av alternativer på markedet i dag.

I denne artikkelen vil vi sammenligne de beste pottene for barn som er klare til å si farvel til bleier. Vi vil utforske ulike funksjoner, design og brukervennlighet for å hjelpe deg med å ta en informert beslutning og gjøre bleiefriheten til en positiv og spennende reise for barnet ditt og hele familien. La oss dykke inn i pottenes verden og oppdage hvilke som passer best for din lille bleiefrie eventyrer.

1. Vinner og best i test ble potte fra DOLU Lære-Å-Gå-På-Potte

Fordeler

 • Simulerer et vanlig toalett
 • Lydeffekter ved bruk av “spoleknappen”
 • Velg mellom hvit, rosa og blå
 • Holder for toalettpapir

Ulemper

 • Tar litt mye plass på toalettet

Spesifikasjoner

Mer om DOLU Lære-Å-Gå-På-Potte

Denne barnepotten fra DOLU er ikke bare en vanlig potte – den ser akkurat ut som et ekte toalett og byr på en autentisk opplevelse for din lille eventyrer. Med sine detaljer og realistiske design blir denne potten raskt noe morsomt for barnet ditt, noe som gjør pottetrening mye enklere.

En fordel er den uttakbare innerpotte, som gjør rengjøringen enkel og praktisk. Dette sparer tid og gjør potten enkel å holde frisk og ren.

For å gjøre toaletttrening enda morsommere og mer realistisk til et ekte toalett, har denne potten også en holder for toalettpapir og oppbevaringsplass bak. Dette gjør at barnet kan prøve å trekke toalettpapir selv, noe som fremmer deres selvstendighet og skaper en positiv holdning til å bruke et ekte toalett i fremtiden.

En annen spennende detalj er spyleknappen som faktisk lager lyd! Med et trykk på knappen vil barnet få en realistisk toalettopplevelse med en spylelyd som får dem til å føle seg som en ekte toalettmester. Dette gir et ekstra nivå av verdsettelse og oppmuntring for barnet når de lærer å bruke potten.

Vi i Testjakt elsker denne pedagogiske potten som perfekt for barn som er klare til å ta steget mot bleiefrihet. Den tiltrekker seg barnet med sin realistiske design og interaktive funksjoner, samtidig som den tilbyr praktiske funksjoner som enkel rengjøring og oppbevaringsplass, et utmerket valg for foreldre som ønsker å gjøre toaletttrening til en spennende og positiv opplevelse for barna sine!

2. På andreplass kommer potte fra BabyBjörn Pottestol

Fordeler

 • Klassisk potte med innerpotte som forenkler rengjøringen
 • Armlene
 • Solid og stabil med god høyde for enkelt å sette seg ned og reise seg
 • Flere forskjellige farger å velge mellom

Ulemper

 • Ingen ekstrautstyr eller lyder og lys

Spesifikasjoner

Mer om BabyBjörn Pottestol

BabyBjörns potte er en fantastisk støtte under pottetrening. Med sitt gjennomtenkte design gir den optimal komfort for barnet ditt mens det står stødig på gulvet, selv når barnet ditt beveger seg. Potten har den perfekte høyden, noe som gjør det enkelt for barnet ditt å sette seg ned og reise seg selv uten å snuble.

Med det høye ryggstøtten og armlenene kan barnet ditt lene seg tilbake og slappe av i de lengre stundene på potta. I tillegg reduserer den høye sprutbeskyttelsen risikoen for ulykker og gjør det lettere å holde rent. Takket være den smarte designen kan du enkelt løfte ut innerpotte med håndtaket for enkel rengjøring.

Denne potten har andre fordeler som å være PVC- og BPA-fri, noe som gjør den trygg å bruke for barn. Med sitt stabile design og klassiske design uten skarpe kanter er pottetrening både trygt og behagelig for barnet ditt.

BabyBjörns pottestol er en pålitelig klassiker som tidligere generasjoner også pleide å bli bleiefri. Potten fra BabyBjörn kombinerer komfort, sikkerhet og enkelhet i ett og samme produkt. Det perfekte valget for de som ønsker god kvalitet og ikke er ute etter masse ekstrautstyr eller lyd og lys.

3. På tredjeplass kommer potte fra Babblarna Potte med Lyd

Fordeler

 • Motiv fra barnefavoritten Babblarna
 • Spylelyd for ekstra spennende toalettbesøk
 • Det finnes rom for oppbevaring av papir eller våtservietter
 • Innerpotte kan tas av, noe som forenkler rengjøringen

Ulemper

 • Litt høy pris

Spesifikasjoner

Mer om Babblarna Potte med Lyd

2B BABY Babblarna-potten med spylelyd er den ultimate potten for de små Babblarna-fansen! Denne fantastiske potten gjør pottetrening til en morsom og spennende opplevelse for barnet ditt.

Det som virkelig setter denne potten i en klasse for seg, er den nydelige spylelyden som aktiveres hver gang barnet ditt gjør avføring. Det legger til en interaktiv og oppmuntrende dimensjon til pottetrening og gjør det til et virkelig festlig øyeblikk for barnet ditt. Noe som flere foreldre vitner om gjør en stor forskjell for trinnet med å gjøre barna bleiefrie, er nettopp spylelyden og motivet til Babblarna.

I tillegg til den gledelige spylelyden har Babblerna Spoolluj Potta også en avtakbar beholder, som gjør rengjøringen utrolig jevn og enkel. Du kan enkelt tømme og rengjøre kjelen uten problemer.

En annen praktisk funksjon som foreldrene setter stor pris på er rommet på baksiden av potten, perfekt for oppbevaring av vaskekluter, våtservietter eller toalettpapir.

Avslutningsvis er potten som imiterer et ekte toalett med motiver av Bablerne et fantastisk produkt som kombinerer moro og funksjon. Med sin morsomme spylelyd, avtakbare innerbeholdere og smarte oppbevaringsrom, det perfekte valget for pottetrening. Barnet ditt vil elske å bruke denne potten, og du vil sette pris på den praktiske.

4. På fjerdeplass kommer potte fra BIG Bobby Potte Med Ratt

Fordeler

 • Kul design med ratt og horn
 • Det er garantert morsommere pottetrening
 • Den øvre delen kan tas av for enklere rengjøring
 • God pris

Ulemper

 • Ryggstøtten er litt kort for lengre toalettbesøk

Spesifikasjoner

Mer om BIG Bobby Potte Med Ratt

BIGs fine pottetreningspotte designet som en bil med ratt og horn er en perfekt følgesvenn for å hjelpe barnet ditt i pottetreningsfasen. Dette er ikke bare en vanlig potte, men også underholdning! En kombinasjon som vanligvis er en vinner når det kommer til små barn.

Det som gjør denne potten unik er den søte knotten som også har et horn. Det gir et ekstra nivå av okkupasjon og lek under pottetrening, noe som kan gjøre hele opplevelsen morsommere og spennende for barnet ditt.

En annen praktisk funksjon ved denne potten er den avtakbare toppen. Det gjør potten enkel å rengjøre og vedlikeholde, et viktig aspekt for å opprettholde hygienen. Du kan enkelt ta av toppen, rengjøre den og sette den tilbake uten problemer. Ikke glem å ta av rattet!

Avslutningsvis er BIGs pottetreningspotte en flott følgesvenn for å hjelpe barnet ditt i pottetreningsprosessen. Med sitt morsomme ratt, horn og avtakbar topp, tilbyr den både sysselsetting og funksjon i ett.

5. På femteplass kommer potte fra Beemoo Care Sklisikker Potte

Fordeler

 • Sklisikker beskyttelse gjør at gryten står stabilt
 • Beste budsjettvalg
 • Tilgjengelig i forskjellige farger
 • Håndtak bak for enkel bevegelse

Ulemper

 • Ingen innerpotte som kan tas ut for rengjøring

Spesifikasjoner

Mer om Beemoo Care Sklisikker Potte

Potten fra Beemoo er en enkel, men funksjonell potte som er mest verdsatt for sin sklisikre design. Den står stødig på gulvet og holder seg på plass uten å skli eller bevege seg bort. Det gir ekstra trygghet for både barnet og forelderen under pottetrening.

Potten til Beemoo Care er også utstyrt med en smart sprutbeskyttelse foran. Dette bidrar til å minimere eventuelle uhell. Du kan være sikker på at det meste vil bli holdt inne i potten, noe som sparer deg for tid og krefter.

For å gi ekstra komfort og støtte har potten en komfortabel ryggstøtte bak. Dette lar barnet ditt lene seg tilbake og slappe av under pottetreningsøktene. Den ergonomiske designen sørger for at barnet føler seg komfortabelt og trygt.

Avslutningsvis er Beemoo Care sin potte et pålitelig og imponerende produkt som tar hensyn til både sikkerhet og komfort. Med sin sklisikre base, smarte sprutbeskyttelse og komfortable ryggstøtte blir den raskt en favoritt hos både barn og foreldre. Hvis du leter etter en pålitelig potte for barnets pottetrening, er Beemoo Care sin potte et utmerket valg. Det eneste problemet med denne potten er at den mangler en uttakbar innerpotte, noe som betyr at du må rense hele potten.

Kjøpsguide – Når barnet ditt blir bleiefritt

En stor milepæl som mange av oss foreldre husker for alltid er når ens barn blir bleiefritt og begynner å gå på potta og dermed også på do. Veien til å få barnet bleiefritt kan være mer eller mindre grei. For noen barn går det lett og raskt, mens andre må slite litt lenger. La barnet ta den tiden de trenger.

Et godt tips er å begynne å trene tidlig og prøve å gjøre potten til en lystbetont opplevelse uten tvang. Så når det er sommer kan du prøve å la barnet være uten bleie i kortere perioder på dagtid og ha potten plassert lett tilgjengelig. Hvis potten blir noe morsomt og spennende, vil barnet ditt også ønske å sitte på den og bruke den. I vår sammenligning av de beste pottene på markedet har vi samlet potter med gode anmeldelser og meninger fra brukere og også i forskjellige prisklasser. Les videre for mer informasjon om hva du bør vurdere når du velger potte til barnet ditt.

Egenskaper som lyd og lys motiverer

Noen potter har innebygde funksjoner som belønner eller oppmuntrer barnet når de bruker potten. Det kan være lyd, lys eller andre belønningsmekanismer som kan gjøre toaletttrening mer spennende og morsomt for barnet. Noen potter har spylelyder, mens andre har en sensor som registrerer når tissen kommer inn i potten og deretter spiller en behagelig melodi for barnet ditt.

Finn best i test potter for barn hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test potter for barn hos oss på Testjakt.no!

Pottestørrelse og komfort

Sørg for at potten er behagelig for barnet ditt å sitte på. Den skal være stabil nok og passe størrelse til at barnet ditt kan sitte komfortabelt. Et godt rygg eller armlen er noe som kan bidra til bedre komfort i lengre perioder med venting på at bæsj skal komme. Noen potter har også anti-skli eller sklisikker beskyttelse for å hindre at potten sklir når barnet reiser seg eller setter seg på den.

Design og utseende

Velg en potte som du som forelder tror barnet ditt vil like. Det kan være i en morsom farge eller med bilder av favorittkarakterene deres, i denne sammenligningen er det for eksempel en potte med motiver fra barnefavoritten Babblarna. En fin og morsom potte kan bidra til å gjøre pottetrening mer spennende for barnet ditt. Det hender at barn vegrer seg for å gå på potta og har du prøvd en klassisk potte før kan det være verdt å prøve en potte med flere funksjoner som lyd og lys.

Stabilitet og sikkerhet

Når du velger potte, tenk nøye på pottens stabilitet og eventuelle sikkerhetsaspekter. Potten skal være stabil og trygg å bruke. Pass på at den har sklisikre føtter eller en gummibase for å forhindre at den glir på gulvet. Når barn begynner med pottetrening er de ikke alltid så stabile selv, noe som stiller enda høyere krav til pottens stabilitet og sikkerhet.

Å kunne ta med seg potta

Har du tenkt å bruke potta både hjemme og på farten, kan det være greit å velge en potte som er enkel å ta med seg og som ikke tar for mye plass. Det kan være praktisk å kunne ta med seg potta hvis du skal reise, sove bort eller når du rett og slett er rett utenfor hjemmet. Akkurat når barnet ditt begynner å bli bleiefritt, er det viktigst å alltid ha potten i nærheten for å unngå ulykker.

Pris

Pris kan være en faktor å vurdere når du kjøper en potte, men pass på at du balanserer kostnadene med kvaliteten og funksjonene som tilbys. Den beste potten for deg og familien din trenger ikke koste skjorta, i vår sammenligning finner du potter i flere forskjellige prisklasser.

Oppsummert

Vi håper at du og barnet ditt ved hjelp av vår guide på Testjakt finner den beste potta som passer perfekt til dere og som vil lette pottetrening.

Referans

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 12/06/2023 •  12 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test