Beste Varmebeskyttelse For Styling Av Håret Ditt (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke varmebeskyttelsen/ Heat protect spray er best i tester ifølge vårt testpanel!

De fleste av oss eier et slags varmeverktøy som brukes til å style håret vårt. Mange av oss føner eller krøller håret daglig og temperaturene kan ligge mellom 180-260 grader. Jo høyere temperatur du bruker uten varmebeskyttelse, desto større skade på håret ditt.

Høy varme er noe som kan gi store skader på keratinbindingene i håret, bl.a. i form av delte hår eller i verste fall brente hår. Hår som kontinuerlig utsettes for varme uten beskyttelse vil bli sprøtt, tørt og krusete. For at håret skal tåle varmestyling må du bruke varmebeskyttende!

Varmebeskyttelse / Heat protect spray finnes både i spray og creme, hva du velger er en smakssak. Påfør rikelig i håndkletørt eller tørt hår og bruk deretter varmebørsten eller krølltangen trygt og forsiktig på håret.

Hvilke Heat protect spray for håret ditt er best?

Du kan lese mer om hvilke varmebeskyttere som er best nedenfor i vår anmeldelse hvor vi har samlet brukeranmeldelser, best i testresultater og egne erfaringer med de beste varmebeskytterne som finnes på markedet i dag. Vi har valgt å presentere både mer eksklusive og mer budsjettvennlige varianter. Velg selv hvilken beskyttelse for håret du vil investere i basert på smak og budsjett. Uavhengig av ditt valg, vil håret ditt takke deg! (Sannsynligvis til og med frisøren din!)

1. Vinner og best i test ble varmebeskyttelse fra Kérastase Genesis Defense Thermique leave-in

Fordeler

 • Reduserer frizz
 • Beskytter håret mot varme opp til 220 grader
 • Kan brukes på både vått og tørt hår
 • Fantastisk duft av sitrus
 • Perfekt for de som lider av hårtap

Ulemper

 • Ganske sterk (men god) duft for de av dere som er sensitive

Spesifikasjoner

Mer om Kérastase Genesis Defense Thermique leave-in

Varmebeskyttelsen fra Kérastase er vårt beste i test-valg når det gjelder å finne den aller beste beskyttelsen mot skader forårsaket av varmestyling. Kérastase Defence Thermique er et fantastisk produkt som ikke bare beskytter håret mot varmeskader, men som også inneholder Anti Hair-fall Fortifying Blow-dry Fluid som reduserer hårtap. Dette er det perfekte produktet for deg som opplever at du mister mye hår etter dusjen.

De sterke pleiende ingrediensene i varmebeskyttelsen forhindrer at håret ditt knekker og dermed faller av. Den inneholder ingefærrot og edelweissceller som både styrker håret og beskytter det mot varme opp til 220 grader.

Brukere og testere elsker denne varmebeskytteren, dels for den gode duften av sitrus, men også av den grunn at de tydelig merker en forskjell i kvaliteten på håret. Flere brukere vitner om blankere og sunnere hår etter bare en kort tids bruk. Denne varmebeskyttelsen er helt klart verdt å bruke noen ekstra kroner på. Du fjerner også frizz og bygger et godt grunnlag for gjenværende stylingprodukter etter hårvask. Definitivt en best i test varmebeskyttelse som holder mål!

2. På andreplass kommer varmebeskyttelse fra Goldwell StyleSign Just Smooth Sleek Perfection

Fordeler

 • Tynger ikke håret ned
 • Perfekt for de som vil bruke rettetang eller ønsker glatt rett hår
 • Glatter ut og eliminerer krus

Ulemper

 • Det finnes varmebeskyttelser som fungerer bedre for deg som ønsker å krølle håret

Spesifikasjoner

Mer om Goldwell StyleSign Just Smooth Sleek Perfection

For de som er ute etter en varmebeskyttelse som virker jevnende, finnes Goldwells StyleSign Just Smooth Sleek Perfection. Denne fantastiske varmebeskyttelsen gir håret en beskyttende film som tåler opptil 200 graders varme fra krølltang, strykejern, hårføner eller andre varmeverktøy.

Grunnen til at denne varmebeskytteren er så populær er fremfor alt dens frizz-eliminerende effekt og den fine glansen og myke følelsen varmebeskytteren gir håret ditt. For det andre er dette en passende varmebeskyttelse for deg som foretrekker å føne eller flate håret glatt eller rett. Hvis det er slik at du foretrekker krøller i håret, finnes det andre varmebeskyttelser som ikke har en uttalt glattende effekt, som uansett passer deg og håret ditt bedre.

Andre fordeler med «Just Smooth Sleek Perfection» fra Goldwell er at du kan bruke varmebeskyttelsen i så vel tørt som vått/håndkletørt hår. Sørg for å spraye rikelig med varmebeskyttende middel i håret før du begynner å bruke stylingverktøyene. Er du ute etter en varmebeskytter i mellomprisklassen er Goldwells variant en god kandidat og den fungerer også perfekt sammen med andre stylingprodukter fra deres serie. En favorittserie hos oss på Testjakt!

3. På tredjeplass kommer varmebeskyttelse fra Maria Nila Quick Dry Heat Spray

Fordeler

 • Forkorter tørketiden etter vask
 • UV-beskyttelse
 • Beskyttelse mot frie radikaler
 • Fungerer for alle hårtyper

Ulemper

 • Prisen er litt høyere

Spesifikasjoner

Mer om Maria Nila Quick Dry Heat Spray

I vår best i varmebeskyttelsestest, presterte Maria Nilas Quick Dry Heat Spray ikke uventet på toppen. Dette velkjente merket fra Sverige, nærmere bestemt Skåne, har vært dominerende innen hårpleie i flere år. Deres serier Heal, True Soft, Structure Repair etc. er fantastiske, og selvfølgelig forventet vi ikke mindre av deres varmebeskyttelse.

Maria Nila har to ulike varmebeskyttelser i sin produktserie, vi valgte å anmelde varmebeskyttelsen som heter Quick Dry da den har egenskaper vi setter pris på, bl.a. forkortet tørketid etter hårvask. For de som leter etter en virkelig god varmebeskyttelse, uansett hårtype, er dette noe av det beste markedet har å tilby.

Duften er fantastisk, ikke for sterk, men du kan lukte den når du sveiper håret forbi. Svake hint av rose, hvit musk og pære. Color Guard Complex beskytter hårfargen og motstår også UV-stråler og frie radikaler. Spray jevnt over hele håret før varmestyling på både vått og tørt hår. Varmesprayen etterlater deretter en blank finish og glanset finish på håret ditt.

Det vi setter mest pris på med varmebeskyttelsen fra Maria Nila er at den i likhet med andre produkter fra merket er 100 % vegansk, dyrevennlig og fri for parabener og sulfater.

4. På fjerdeplass kommer varmebeskyttelse fra Antonio Axu Heat Protection Spray

Fordeler

 • Budsjettvennlig
 • Tynger ikke håret ned
 • Lukter fantastisk!
 • Fester seg ikke til rettetangen

Ulemper

 • Inneholder vannløselige silikoner som imidlertid kan vaskes ut (for de som ønsker det) med en sulfatfri sjampo

Spesifikasjoner

Mer om Antonio Axu Heat Protection Spray

I vårt beste budsjettvalg blant varmebeskyttelsen på markedet, valgte vi Antonio Axu Heat Protection Spray, et virkelig rimelig alternativ for de som ikke vil bruke flere hundre dollar på en varmebeskyttelse.

Vi setter pris på varmebeskyttelse som ikke tynger håret, dette er spesielt viktig for deg med tynnere hår. En tung spray som skaper for mye struktur og hold i håret kan få håret til å se flatt og livløst ut. Dette er imidlertid ikke et problem med varmebeskyttelsen fra Antonio Axu Heat Protection Spray. Håret føles sterkt, mykt og levende og selv om vi brukte store mengder, føltes ikke håret tungt eller fett etterpå.

Andre fordeler med denne varmebeskyttelsen er at flere brukere føler at krøllene holder bedre når de brukes sammen med krølltang. En stor fordel, da, for de av oss som foretrekker en bølget eller krøllete hårfeste. Duften er nydelig og lett, på den søtere siden, men ingenting vi synes er forstyrrende. Ved bruk av denne varmebeskyttelsen bør den påføres før andre stylingprodukter, dvs. første av produktene dine.

Et virkelig godt budsjettvalg for de som leter etter en rimelig varmebeskyttelse som beskytter og pleier håret ditt.

5. På femteplass kommer varmebeskyttelse fra GHD Bodyguard Heat Protect Spray 

Fordeler

 • Inneholder GHDs eget varmebeskyttelsessystem
 • Lett følelse i håret, tynger ikke
 • Fungerer for styling av krøller så vel som rette
 • Nydelig salongduft

Ulemper

 • Inneholder ikke UV-beskyttelse

Spesifikasjoner

Mer om GHD Bodyguard Heat Protect Spray 

Hvis du leter etter en rimelig varmebeskyttelsesspray, er favoritten for mange brukere og forbrukere akkurat nå GHD varmebeskyttelse. Det markedsledende merket GHD, som er mest kjent for sine stylingverktøy i form av hårføner, krølltang og strykejern, har nå ved hjelp av sine hårstylister utviklet en bestselgende varmebeskyttelse.

Ved hjelp av GHD Wetline Bodyguard trenger du ikke bekymre deg for skader på håret når du bruker varme til hårstylingen. Takket være et termisk beskyttelseslag kan trådene dine unnslippe varmen sunt og godt. GHD anbefaler at deres varmebeskyttelse brukes i kombinasjon med rettetang og krølltang, spesielt da disse har en mer skånsom temperatur enn mange andre merker på markedet.

Brukere som har testet denne varmebeskytteren er begeistret over dens fantastiske egenskaper og duft. Flere opplever dette som den beste varmebeskyttelsen de har prøvd og aldri vil bytte! Grunn nok til å ville prøve det, tror vi!

Kjøpeguide – Beste varmebeskyttelse for håret

For å finne riktig varmebeskyttelse for håret ditt kan du lese de forskjellige beste varmebeskyttelsestestene som finnes. Dette gjør det lettere for deg å lage et utvalg produkter som passer både din hårtype og ditt formål.

Mange ønsker i dag varmebeskyttelse uten silikon, varmebeskyttelse uten parabener og sulfater. Vi har tatt hensyn til dette og forsøkt så langt det er mulig å finne informasjon om hvorvidt disse ingrediensene er en del av den nåværende best i test varmebeskyttelse som er gjennomgått.

Et annet aspekt når du velger varmebeskyttelse for håret ditt er å sjekke om det er noen spesiell anbefaling for hvilken hårtype produktet er designet for. En tyngre varmebeskyttende som gir mye struktur og hold kan lett tynge ned fint fint skandinavisk hår, mens en lett varmebeskytter kanskje ikke gir hold i det hele tatt. For personer med tykt og grovt hår kan det være en fordel å ha en varmebeskytter med litt mer fasthet da dette kan hjelpe krøller og styling til å holde seg på plass.


Solbeskyttelse og varmebeskyttelse er likeverdige

Flere kjendisfrisører har en tendens til å sammenligne varmebeskyttelse for hår med solkrem for huden. Du ville sannsynligvis aldri utsatt huden din for solens sterke stråler uten en eller annen form for solbeskyttelse. Skulle det være tilfelle, er det stor sannsynlighet for at du brenner deg. For håret ditt betyr varmen det samme. Hvis du ikke beskytter håret ditt, vil det knekke og etter en stunds bruk til og med brenne av.

En varmebeskytter trenger ikke å koste skjorta, noe vi prøvde å vise ovenfor da vi samlet brukeranmeldelser og samlet det beste i tester av varmebeskyttende midler slik at du kan finne et produkt som kan holde håret sunt og glansfullt. Det viktige er ikke hvilken varmebeskyttelse du velger til håret, men det viktige er at du faktisk anskaffer deg en. All bruk av varmestyling skal kun gjøres på hår som er preparert med varmespray/varmekrem tidligere.

Finn best i test varmebeskyttelse hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test varmebeskyttelse hos oss på Testjakt.no!

Når bør jeg bruke varmebeskyttende middel i håret?

Mange brukere føler seg usikre på når en varmebeskytter skal brukes. Du bør alltid påføre varmebeskytteren som en rutine etter du har dusjet, før du eventuelt ønsker å føne håret. Bruker du da rettetang eller krølltang, bør håret få en ny dusj av varmebeskyttelse. For hvert nye stylingverktøy bør det påføres et nytt lag med varmebeskyttende spray eller varmebeskyttelseskrem, ikke spar!

Vått og tørt hår

På flere produkter er det ikke spesifisert når varmebeskyttelsen skal brukes, d.v.s. når håret er vått eller når håret er tørt. Vi har også opplevd dette som et av de vanligste spørsmålene fra brukere angående varmebeskyttelse. All varmebeskyttelsen vi har i vår “best i test varmebeskyttelse” kan brukes på både tørt og vått hår.

En tommelfingerregel kan være å bruke for mye én gang fremfor for lite én gang. Høy varme på håret kan forårsake stor skade på keratinbindingene i håret. Dessverre er det også slik at mange billige varmeverktøy i dag har for høy makstemperatur. En temperatur rundt 180-210 grader er det mest skånsomme for håret ditt i kombinasjon med et varmebeskyttende middel. Temperaturer over dette kan forårsake mer skade.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 15/05/2023 •  12 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test