Beste Pizzasteiner For Grillen Eller Kjøkkenet (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gå gjennom hvilke pizzasteiner er best i test ifølge vårt testpanel!

Pizzasteiner er et hett samtaleemne i nabolaget og i forkant av helgens sammenkomster, og med god grunn. Nå kan du faktisk lage pizzaer som smaker som den deiligste steinovnsbakte pizzaen, men hjemme! Både unge og gamle elsker pizza, og det er den perfekte retten å servere når du får besøk.

Evnen til å forvandle hjemmelaget pizza til en gourmetopplevelse, og å løfte både boller og brød til nye høyder, er det ingen overraskelse at pizzasteiner har blitt en populær produkt.

Men hva er det som gjør disse steinene så spesielle, hvordan bruker du pizzasteinen, og hvilken variant bør du skaffe deg? Vi har funnet flere virkelig gode pizzasteiner som har fornøyde brukere og gode anmeldelser. Vinneren i vår “best i test” ble pizzasteinen fra Big Green Egg Baksten Large, men også pizzasteinen fra Muurikka er et populært valg med sin rimelige pris!

1. Vinner og best i test ble pizzastein fra Big Green Egg Bakesten Large

Fordeler

 • Perfekt sprøhet
 • Tåler ekstremt høye temperaturer, noe som gjør den slitesterk og holdbar
 • Finnes i flere forskjellige størrelser
 • Passer perfekt i eggeformede griller som Big Green Egg. (Men fungerer også utmerket på andre typer griller, sjekk målene)

Ulemper

 • Kan være klumpete å håndtere og vanskelig å oppbevare når de ikke er i bruk

Spesifikasjoner

Mer om Big Green Egg Bakesten Large

Pizzaen blir aldri den samme igjen med denne fantastiske pizzasteinen. Hjemmelagde pizzaer får en sprø og autentisk bunn som om de hadde blitt bakt i en tradisjonell italiensk steinovn. Takket være den imponerende keramiske konstruksjonen som tåler utrolig høye temperaturer, kommer du aldri til å kunne spise en frossenpizza igjen, vi lover!

Det beste med denne pizzastenen er at den finnes i tre forskjellige størrelser: Medium, MiniMax og Small på 30 centimeter, Large på 36 centimeter og Extra Large på hele 54 centimeter. Uansett om du er ute etter en koselig middag for to eller en pizzafest for hele familien, vil denne steinen passe perfekt. Produktet er laget av det populære merket Big Green Egg, som også produserer og selger eggeformede griller.

Så hvis du vil ta din hjemmelagde pizza til et helt nytt nivå og nyte den autentiske smaken av Italia, er denne keramiske pizzastenen et uunnværlig kjøkkenredskap. Med den blir hver pizza en kulinarisk opplevelse som tar deg rett til en italiensk pizzeria i ditt eget kjøkken. Vi anbefaler settet med pizzastein, pizzaspade og pizzakniv; her finner du alt du trenger for en vellykket servering til familie og venner!

2. På andreplass kommer pizzastein fra Mustang Multigrill 30,5 cm

Fordeler

 • Kan brukes både i ovnen, på gassgrillen eller kullgrillen
 • Lag fantastiske pizzaer eller brød av steinovnskvalitet!
 • Kordierittstein
 • Perfekt størrelse

Ulemper

 • Ingenting som påvirker funksjonen, men steinen vil mørkne over tid og endre farge

Spesifikasjoner

Mer om Mustang Multigrill pizzastein

Pizzasteinen er et fantastisk tillegg til ditt hjemmekjøkken hvis du elsker å lage deilige pizzaer. Den porøse overflaten av kordieritten gjør underverker for pizzabunnen, da den effektivt fjerner fuktighet og gir en herlig sprø konsistens som virkelig forbedrer smaken. Denne pizzasteinen er kompatibel med Mustang Multigrill System-griller, men fungerer også på andre typer griller som er riktig størrelse.

Vedlikeholdet er enkelt – bare bruk varmt vann for å rengjøre steinen, unngå oppvaskmiddel eller andre typer rengjøringsmidler. En interessant detalj å merke seg er at steinen vil endre farge over tid, noe som gir den en naturlig patina.

Med en diameter på 30,5 cm og en tykkelse på 8 mm gir denne pizzasteinen nok plass til å lage store og herlige pizzaer som vil imponere både familie og venner. Så hvis du vil heve hjemmelaget pizza til et nytt nivå og nyte den perfekte sprøheten, er pizzasteinen definitivt et kjøp du ikke vil angre på.

3. På tredjeplass kommer pizzastein fra Eva Solo

Fordeler

 • Fungerer både i ovn, kullgrill og gassgrill
 • Bak magiske boller eller brød på bakesteinen
 • Prisgunstig
 • Elegant design

Ulemper

 • Ingen

Spesifikasjoner

Mer om Eva Solo pizzastein

Oppdag en ny nivå av matlaging med Eva Solos keramiske bakestein! Denne danskdesignede bakesteinen tar din pizza- og brødbaking til en helt ny dimensjon. Den porøse overflaten i keramikken er hemmeligheten bak den perfekte sprøheten og den fantastiske smaken av alt fra småbrød til pizzabunner.

Eva Solos bakestein er allsidig og kan brukes både i ovnen og på kull- eller gassgrillen. Den blir raskt ditt hemmelige våpen for å lage utrolige pizzaer til hele familien. Pizza er tross alt den perfekte “inviter-maten” siden både unge og gamle setter pris på denne italienske delikatessen. Du kan enkelt tilpasse hva du vil ha på, enten det er skinke, ost eller lignende, slik at det fungerer selv for de yngre i familien.

Husk at bakesteinens diameter er 35,5 cm, og den skal kun rengjøres med varmt vann, ingen oppvaskmiddel eller andre rengjøringsmidler.

4. På fjerdeplass kommer pizzastein fra Muurikka

Fordeler

 • Tåler temperaturer opp til 480 grader
 • Passer til alle typer griller, kullgrill, elektrisk grill, gassgrill eller vanlig ovn
 • Fornøyde brukeranmeldelser
 • Praktiske håndtak
 • God pris

Ulemper

Spesifikasjoner

Mer om pizzastein Muurikka

Muurikkas pizzastein er hemmeligheten bak å lage de mest deilige og sprø pizzaene på restaurantnivå, rett i ditt eget kjøkken. Laget av kordieritt og med en keramisk belegg, er den klar til å håndtere varme opp til 480°C. En viktig ting å huske er å unngå direkte kontakt med gassflammen hvis du bruker Muurikka pizzastein på en gassgrill.

Pizzasteinen er ikke bare allsidig, den er også praktisk med sine to håndtak som gjør det enkelt å flytte den. I tillegg til å lage fantastiske pizzaer, kan den også brukes til å bake brød, boller, osv.

Muurikkas pizzastein fungerer også utmerket for å tine frosset pizza raskt og jevnt. Med en diameter på 33 cm passer den perfekt i de fleste ovner og på de fleste typer griller.

Så hvis du vil ta pizza-bakingen din til et helt nytt nivå og nyte sprø skapelser som en ekte pizzabaker, så er Muurikkas pizzastein det perfekte verktøyet for deg. Flere brukere roser denne produktet i anmeldelsene sine og er svært fornøyde med kjøpet sitt.

Kjøpguide – Hvordan bruke en pizzastein i ovnen og på grillen?

For å bruke pizzasteinen, plasser den i ovnen eller på grillen og forvarm den til den høyeste mulige temperaturen (vanligvis minst 250°C). La steinen varme opp i minst 30 minutter for å forsikre deg om at den er skikkelig varm.
Med hjelp av en pizzaspade eller et melstrødd skjærebrett, flytt pizzaen forsiktig til den varme steinen. Dette hjelper til med å forhindre at deigen kleber seg fast.
Stek pizzaen i henhold til oppskriften din, vanligvis i 8-12 minutter eller til skorpen er gyldenbrun og osten er smeltet.

Før du bruker pizzasteinen for første gang, anbefales det å “krydre” den. Dette innebærer å varme opp steinen i ovnen og smøre den med litt olivenolje. Dette hjelper til med å forhindre at pizzadeigen kleber seg fast og gir bedre smak.

Finn best i test pizzasteiner hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test pizzasteiner hos oss på Testjakt.no!

Rengjør din pizzastein

La pizzasteinen avkjøles helt før du forsøker å rengjøre den. Rengjør den aldri med såpe eller oppvaskmiddel, da steinen kan absorbere smak og lukt. Skrap bort eventuell brent mat og rengjør den med en tørr børste eller en fuktig klut sammen med varmt vann.

Størrelse

Pizzasteiner finnes i ulike størrelser og former. Velg en størrelse som passer din ovn og hvor store pizzaer du planlegger å bake. Runde eller rektangulære steiner er vanlige valg. Skal du bruke pizzasteinen på grillen, sørg for å måle slik at den passer størrelsesmessig til din grill.

Det finnes pizzasteiner som er spesielt tilpasset griller fra for eksempel Weber, The Green Egg og lignende.

Tykkere steiner beholder varmen bedre og gir en sprøere bunn. En stein med en tykkelse på minst 1,3 cm foretrekkes.

Automatisk avstengning

Innenfor EU er det økodesignkrav for kaffetraktere. Dette gjelder for alle kaffetraktere produsert etter 2015 og betyr at alle traktere må ha en automatisk standby-modus eller en automatisk avstengning som aktiveres. Forskjellige tidsregler gjelder for forskjellige typer kannene. For en kaffetrakter med glasskanne (som alle i vår beste kaffetrakter-test omfattes av), gjelder 40 minutter før trakteren slås av automatisk. For en kaffetrakter med termoskanne gjelder 5 minutter.

Denne nye standarden bidrar til økt sikkerhet og mindre miljøpåvirkning. Selv om den enkelte familien kanskje ikke mener at det brukes mye energi til akkurat kaffetrakteren, er det faktum at flertallet av husholdningene bruker den kontinuerlig som gjør den til en stor energityv hvis den automatiske avstengingen ikke hadde vært et krav.

Pris og materiale

Pizzasteiner finnes i ulike prisintervaller. Tenk på budsjettet ditt, men husk at en høykvalitets pizzastein kan være en investering for mange års bruk.

Materialet til pizzasteinen er avgjørende for ytelsen. De beste pizzasteinene er laget av naturstein, som for eksempel cordieritt eller keramikk, fordi disse materialene tåler høye temperaturer og gir jevn varme.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 06/09/2023 •  9 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test