Beste Elektriske Vippestol/Babysitters (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke elektriske vippestol og babysitters for babyen din som er best i test ifølge vårt testpanel!

Venter du barn og er gravid, eller har du nylig fått barn? Opplever du, som mange andre foreldre, at babyen din ikke liker å sitte eller ligge stille uten en eller annen form for vugging?

Mange små babyer liker å ha en beroligende rytmisk bevegelse for at de skal føle seg trygge og kunne roe seg ned. Derfor sover mange barn også bedre når du vugger dem eller vugger i barnevognen. Ikke glem at babyen lå i magen din eller partneren din og det har vært full bevegelse i løpet av dagen. Å bære rundt på babyen og vugge den, eller kjøre barnevognen rundt innendørs kan være slitsomt, spesielt hvis du har mye å gjøre hjemme med andre søsken og i tillegg ikke sover godt.

For å få tid til å spise, gå på toalettet, ta en dusj, eller bare hvile en stund, kan en elektrisk barnevakt være redningen. Vi i testpanelet har egen erfaring fra spesielt engstelige barn og redningen de første 6 månedene ble den elektriske barnevakten, trolig en av de viktigste dingsene vi skaffet oss. Det gjorde det mulig for oss å spise middag sammen som en hel familie, og når baby var som høyest om kveldene, var det bare ett sted som roet ham ned, og det var nettopp i den elektriske babysvingen.

Fem beste elektriske barnevakter på markedet

I vår test har vi samlet fem ulike modeller av elektriske babyhusker som vi vurderer å være av virkelig god kvalitet og med gode anbefalinger og anmeldelser. Det er et stort utvalg å velge mellom, som vi har samlet i tillegg til testvinnere, en budsjettvinner og en premiummodell. Vi håper at vår best-in-test-guide vil hjelpe deg med å finne en barnevakt som vil ta trykket av deg og familien, samtidig som babyen blir glad og fornøyd. I de første månedene av ditt nye familiemedlems liv endrer mye seg, hvis det er forhold og produkter som bare kan være til hjelp og gjøre livet enklere, så mener vi at de er vel verdt å investere i. En elektrisk barnevakt har også en relativt god videresalgsverdi og kan også senere testamenteres til venner, slektninger og bekjente som venter barn.

1. Vinner og best i test ble elektriske vippestol 4moms MamaRoo 4.0

Fordeler

 • Steiner og husker
 • Kan kobles til din mobil
 • Stilig minimalistisk design
 • Fantastisk fornøyde brukere

Ulemper

 • Prisen er litt høy

Spesifikasjoner

Mer om 4moms MamaRoo 4.0

Vår beste elektriske babyhuske i testen var 4moms MamaRoo 4.0. Denne fantastiske dingsen er rost av nesten alle foreldre som kjøpte den i løpet av småbarnsårene. Denne spesielle elektriske barnevakten har 5 innebygde moduser i form av gynging, vibrasjon og andre beroligende bevegelser. Det er også mulighet for å velge mellom 5 forskjellige hastigheter å variere mellom. Bevegelsene til denne unike elektriske barnevakten beroliger de fleste barn og gjør mange barn svært komfortable i denne elektriske barnevakten. Snev av magi!

Vår testvinner 4moms MamaRoo 4.0 kan spille innebygde lyder og lyder fra naturen for å roe babyen din. Hvis du som forelder foretrekker å bruke mobilen og dermed velge mellom andre lyder eller sanger, fungerer dette perfekt. Du kobler ganske enkelt telefonen til barnevakten 4moms MamaRoo 4.0 og velger basert på din og babyens smak hvilken musikk du vil spille.

Stoffet til denne elektriske barnevakten er perfekt maskinvaskbar dersom uhellet skulle være ute. Husk at maksvekten er 9 kg, eller når babyen lærer å sitte opp av seg selv, er anbefalt alder rundt 0-6 måneder. Skulle babyen din sovne i barnevakten, er det fullt mulig å vinkle den i både sittende og liggende stilling. Sittestillingen redder faktisk mange foreldre når barnet deres har sin første forkjølelse og synes det er vanskelig å legge seg ned.

En virkelig høykvalitets elektrisk barnevakt som har blitt rost i en rekke tester og anmeldelser. Det er ikke bare praktisk, men rent utseendemessig er det stilig og minimalistisk. Dette er en dings som kan gjøre livet mye enklere i løpet av de første 6 månedene av ditt og babyens nye liv sammen.

2. På andreplass kommer elektriske vippestol Graco Slim Spaces Linus

Fordeler

 • Kan brettes enkelt
 • Enkel å ta med eller flytte rundt i hjemmet
 • God pris
 • Drevet av batteri i stedet for strøm

Ulemper

 • Spiller ingen lyder
 • Ingen vibrasjoner, kun gyngende bevegelse

Spesifikasjoner

Mer om Graco Slim Spaces Linus

Vår beste i testbudsjettvinner av elektriske babyhusker er batteridrevet og ikke strøm. Funksjonen er imidlertid den samme som på en elektrisk barnevakt. Det er den svinger i forskjellige hastigheter og posisjoner. Denne modellen er enkel og uten mange funksjoner. Den har den mest funksjonelle funksjonen, en beroligende gyngebevegelse som kan justeres i hastighet. I tillegg har den en god pris og tar minimalt med plass.

En stor fordel for deg som bor litt trangt eller ønsker smarte løsninger er at Graco Slim Spaces Linus enkelt kan brettes sammen. Dette gjør at du kan flytte den mellom ulike rom i hjemmet, enkelt ta den med inn på toalettet slik at du har mulighet til å ta en dusj og samtidig ha god oversikt over babyen din. Plasser den på kjøkkenet eller ved spisestuen når du tilbereder lunsj eller middag.

Som vi nevnte ovenfor er det fordeler med en bærbar elektrisk barnevakt, at den også går på batterier og ikke på strøm gjør at du heller ikke trenger å justere plasseringen ut fra hvor strømuttaket er. Du kan også enkelt ta den med hjem til venner og bekjente når du er invitert.

3. På tredjeplass kommer elektriske vippestol Maxi-Cosi Cassia

Fordeler

 • Oppdager når babyen din er engstelig og tilpasser gyngingen
 • Veier kun 4 kg, lett å flytte
 • Berøringspanel for innstillinger
 • Fungerer på strøm eller med batteri

Ulemper

 • 3-punktssele i stedet for 5-punktssele

Spesifikasjoner

Mer om Maxi-Cosi Cassia

På tredjeplass, og som det beste premiumvalget, har vi den elektroniske barnevakten «Cassia» fra det anerkjente merket Maxi-Cosi. I denne roterende og gyngende barnevakten vil barnet ditt være travelt og trygt. Hvis den automatiske bevegelsesdeteksjonen merker at babyen virker engstelig, justeres vippefrekvensen uten at du trenger å gjøre noe i det hele tatt. Dette er virkelig enhver småbarnsforelders redning i hverdagen!

Den avtakbare lekebuen med to hengende dyr fanger raskt babyens oppmerksomhet. I tillegg har barnevakten fra Maxi-Cosi en rekke ulike innstillinger som kan bidra til at hun føler seg komfortabel og fornøyd i sin nye babyhuske. Som forelder kan du enkelt velge mellom 5 forskjellige hastigheter i kombinasjon med 2 forskjellige svingretninger, enten forover og bakover, eller fra side til side. Mens babyen din sitter og vugger, er det også 12 forskjellige melodier som kan trollbinde og berolige ham eller henne. Du kan også rotere setet til selve barnevakten i 360 grader, noe som gjør at babyen kan følge deg med øynene. Skulle barnet ditt sovne i den elektroniske barnevakten, er det ikke noe problem å bytte fra sittestilling til liggende/hvilestilling.

Trekket til barnevakten er lett å ta av og maskinvask, selv 3-punktsselen kan tas av for rengjøring. Vi i Testjakt setter pris på at du fritt kan velge hvordan du vil betjene din elektroniske barnevakt, velge mellom strøm eller batteri. At den i tillegg har en så lett vekt på 4 kg gjør at du selv med denne barnevakten enkelt kan flytte den fra rom til rom eller ta den med til mor og besteforeldre hvis de vil passe barnebarnet sitt.

4. På fjerdepladsen kommer elektriske vippestol Beemoo rocker

Fordeler

 • Styres med fjernkontroll
 • Timer funksjon
 • Automatisk bevegelsesdeteksjon
 • 16 forskjellige melodier for å berolige babyen din

Ulemper

 • Ikke like sterk sving som på dyrere modeller

Spesifikasjoner

Mer om Beemoo rocker

For barn som liker å bli båret, vugget eller trillet i barnevognen, betyr en elektrisk barnevakt som regel et nytt favorittsted. Små barn liker ofte å bli vugget, da det er beroligende og gjenkjennelig fra tiden i livmoren. Beemoo rocker-modellen er funksjonell og enkel å kontrollere ved hjelp av den medfølgende fjernkontrollen. Fra 0-6 måneder, eller opptil 9 kg i vekt, kan du bruke denne barnevakten hjemme hos deg.

Selv om de fleste foreldre elsker å kose seg og bære rundt på de små babyene sine, kan det være behov for øyeblikk av lettelse. En elektronisk babyhuske er litt som en ny klem, som noen ganger kan være sårt tiltrengt når du er alene hjemme og ikke har hjelp eller avlastning.

Beemoo Rocker kan brukes i fem forskjellige hastighetsmoduser og i kombinasjon med totalt 16 forskjellige melodier. Du kan også stille inn timerfunksjonen, som da automatisk slår av husken for deg etter 15, 30 eller 60 minutter. Ønsker du å styre barnevakten på avstand, kan du enkelt gjøre dette ved hjelp av fjernkontrollen. Setet til barnevakten kan dreies 360 grader og det er 2 forskjellige posisjoner for å justere for en oppreist eller mer liggende stilling på barnet ditt.

En utrolig rimelig elektrisk barnevakt som er funksjonell og til en god pris. Stort pluss for fjernkontrollen og den automatiske bevegelsesdetektoren som justerer svinghastigheten for deg basert på babyens bevegelser.

5. På femteplass kommer elektriske vippestol fra Graco Duet Sway With Rocker

Fordeler

 • Justerbar hastighet og ryggstøtte
 • Avtagbart lekebue
 • Vibrasjonsfunksjon

Ulemper

 • Behov for batterier

Spesifikasjoner

Mer om Graco Duet Sway With Rocker

Graco Duet Sway With Rocker er en allsidig og praktisk vippestol som vil glede både barn og foreldre. Den har en justerbar og avtakbar leketøyramme, slik at du kan tilpasse underholdningen til barnets preferanser. Med muligheten til å svinge både frem og tilbake eller fra side til side, gir den fleksibilitet for barnets bevegelser.

Det er enkelt å justere hastigheten og ryggstøtten, slik at barnet kan sitte komfortabelt i den trygge fempunkts selen. Den medfølgende vibrasjonsenheten gir ekstra beroligende effekt, med to hastighetsalternativer for å passe barnets behov.

Graco Duet Sway With Rocker er ideell for barn fra 0 til 9 måneder eller når de kan sitte alene. Den er en pålitelig følgesvenn for å berolige og underholde barnet ditt mens du tar vare på andre oppgaver.

Kjøpeguide – Trenger jeg en elektrisk barnevakt til barnet mitt?

Som førstegangsforelder kan det være vanskelig å sile mellom det man faktisk trenger og det som er overflødig. Å få barn er noe som forandrer hele ens liv og eksistens. Dette lille livet vil snu opp ned på både hjertene og tilværelsen din.

Det er ingen som kan svare på spørsmålet om du trenger en elektrisk barnevakt til barnet ditt eller ikke, spesielt ikke før babyen er født. Ulike barn har ulike behov, noen barn er «enklere» og nøyer seg med å ligge i babynest og leke, mens andre ikke vil ligge alene selv i noen minutter. Det eneste vi vet med sikkerhet er at barnets tilværelse i mors mage var koselig og full av bevegelse og lyd. Dette er sannsynligvis grunnen til at så mange nyfødte og andre små babyer setter pris på de selvrokkerende barnevaktene som finnes i dag.

Hvor gammel må babyen være for å kunne sitte/ligge i barnevakt?

Når man ser på aldersanbefalinger for bruk av barnevakt eller babyhusker er den vanligste anbefalingen 0-6 måneder, eller fra nyfødt opp til babyen veier rundt 9 kg. En baby som veier 9 kg kan imidlertid være veldig mobil, så sjekk hele tiden at babyen sitter godt og ikke prøver å komme seg ut av husken. Du som forelder vil merke når barnet ditt ikke lenger nøyer seg med å sitte fastspent i babyhusken.

Når du først begynner å bruke den elektriske babyhusken din, kan du starte med korte perioder og deretter øke lengden på øktene i husken hvis babyen virker rolig. Mange barn sovner raskt i husken takket være de rytmiske bevegelsene.

Finn best i test elektriske vippestoler og babysitters hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test elektriske vippestoler og babysitters hos oss på Testjakt.no!

Det er elektriske og batteridrevne babyhusker

I dag kan du velge mellom elektriske babyhusker på strøm, disse krever en nettverksadapter som kobles til en stikkontakt i veggen. Disse adapterne følger vanligvis med ved kjøp. Men for de som ønsker å spare strøm finnes det også flere modeller som går på batteri.

En batteridrevet babyhuske er lettere å flytte rundt på da du ikke er avhengig av stikkontakt, og du trenger heller ikke risikere at småsøsken eller robotstøvsugeren setter seg fast i ledningen. Vi anbefaler at du kjøper oppladbare batterier, som vil spare deg for mye frustrasjon og turer til butikken når batteriene skal skiftes.

Prisen

Akkurat som de fleste andre leker for småbarn er det relativt stor variasjon i pris. Her kan du velge hva du synes er rimelig å bruke på en elektrisk babyhuske. Modellene med høyere prisbilde har som regel litt flere funksjoner enn de billige elektriske babyhuskene som finnes.

Barn trenger kanskje ikke mange forskjellige låter eller en rekke programmer med varierende vibrasjoner og hastigheter. De fleste barn har imidlertid en tendens til å sette pris på en rytmisk rocking som minner om rocking. Har du et strammere budsjett, ta en titt på vårt budsjettutvalg Det kan også være at foreldre, besteforeldre, venner og bekjente eller andre ønsker å gi bort en gave eller en babyshower. Dette er tidspunkter da en elektrisk babyhuske kan havne på ønskelisten din.

Sammendrag- Den elektriske barnevakten, en ekstra klem

For å oppsummere vårt beste i tester av elektriske babyhusker og barnevakter, kan vi slå fast at denne dingsen er noe svært mange foreldre setter høyt når de rangerer de viktigste og mest velbrukte dingsene i løpet av barnets første seks måneder.

Mange foreldre tilbringer tid alene hjemme i foreldrepermisjonen, partneren din er på jobb flere timer om dagen og noen ganger trenger du avlastning. Ikke alle har mulighet til å få hjelp eller besøk så ofte de ønsker eller trenger. Å kjøpe en elektrisk babyhuske er for mange som å få en ny klem som kan lindre og trøste når tid og energi er i ferd med å renne ut.

Mange foreldre er slitne og utslitte de første månedene, ikke noe rart i det hele tatt når livet har tatt en ny vending. Både du og babyen din må tilpasse seg deres nye tilværelse. Det er ingen prestisje i hvem som kan sitte og rocke lengst. Noen babyer er ikke fornøyde uansett hvor lenge du går rundt, vugger og nynner. Da vil den elektriske barnevakten være til stor hjelp, og også en glede for barnet som ofte setter pris på både musikken, bevegelsen og de fine lekene som henger fra den medfølgende lekebuen av flere modeller. Vi i Testjakt vil helt klart verdsette babyswingen som en av de aller beste varene for deg med en liten baby. Når babyen din har vokst ut av husken, kan du med god samvittighet la en lykkelig nybakt forelder arve den.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 08/05/2024 •  14 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test