Beste Perkulatorer For Gode Kopper Kaffe (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gå gjennom hvilke perkolator som er best i tester ifølge vårt testpanel!

En perkulator er en kaffebrygger som kan brukes til å lage kaffe helt uten filter. Men den er like enkel å bruke som en helt vanlig kaffetrakter. Utseendemessig ligner perkulatorer mer på en termos enn en kaffemaskin, noe som gjør den fin til servering.

I motsetning til tradisjonelle kaffetraktere benytter en perkulator seg ikke av filtre, og vannet strømmer gjennom kaffen flere ganger. Dette er en annen måte å trakte kaffe på som gir en helt annen smak og aroma enn hva du får fra traktekaffe.

1. Vinner og best i test ble C3 Perkulator Svart 10 kp

Fordeler

 • God kapasitet
 • Automatisk avstenging

Ulemper

 • Litt kjedelig design

Spesifikasjoner

Mer om C3 Perkulator Svart 10 kp

Dette er en perkulator som gir en god aromatisk og sterk kaffe uten at det tar for lang tid. Den har en god kapasitet, kan lage mellom 4 og 10 kaffer på en brygging, og holder godt på varmen. Varmeplaten er uten ledning slik at perkulatoren kan flyttes fritt rundt.

C3 Basic perkulator har et klassisk kaffekanne design med lang tut, og kan like gjerne brukes som kanne ved servering. Den har en automatisk avstenging som slår inn etter 40 minutter, så du risikerer ikke å glemme å skru av perkulatoren før du reiser hjemmefra.

2. På andreplass kommer C3 Perkolator Børstet stål 6kp

Fordeler

 • Liten og nett
 • God kapasitet
 • Børstet stål

Ulemper

 • Ikke for den større festen

Spesifikasjoner

Mer om C3 Perkolator Børstet stål 6kp

En liten og nett perkulator med god kapasitet og muligheten til å lage flere kopper med god kaffe kommer også denne perkulatoren fra C3. Denne modellen er i børstet stål og er elegant og stilig. Denne perkulatoren traker 9 kopper kaffe og kommer med fyldig og smakfull kaffe på kort tid, er enkel å bruke og har et funksjonabelt design.

Dette er en perkulator som er helt enkel og praktisk. Den tar ikke opp stor plass hverken på kjøkkenbenken eller i skapet, kan fint brukes som en serveringskanne, og er egentlig en helt enkel og grei trakter som passer inn på kjøkkenet hos alle kaffeglade mennesker.

3. På tredjeplass kommer C3 Perkulator Kobberfarget 12kp

Fordeler

 • Stor kapasitet
 • Enkel å rengjøre
 • Automatisk avstengning
 • Kobberfarget eller rustfritt stål

Ulemper

 • Litt høyere pris

Spesifikasjoner

Mer om C3 Perkulator Kobberfarget 12kp

En perkulator som setter litt mer personlig preg på kjøkkenet ditt er denne modellen fra C3. Dette er en trakter med pent, klassisk skandinavisk inspirert design som kommer i to ulike farger, kobber eller rustfritt stål. Kannen tar seg godt ut på kjøkkenet, og er perfekt til servering både til hverdags og i middagsselskaper.

Dette er en perkulator som leverer på kvalitet, både på funksjoner og kaffe. Et smart plassert indikatorlys viser når kaffen er ferdig, automatisk avstenging slår maskinen av etter 40 minutter, og ekstra varmeelementer holdes kaffen varm over tid, slik at smaken av fersk og nytraktet kaffe varer i flere timer.

Kjøpguide – Velg riktig perkulator

En perkulator kan være veldig praktisk, da den kan brukes både til trakting, oppbevaring og servering av kaffen uten at dette går ut over kvaliteten. Den lager kaffe av høy kvalitet, som treffer både på smak og aroma. De kommer også i flere størrelser.

Å bruke en perkulator er enkelt. Du måler opp ønsket kaffe- og vannmengde, starter trakteren og venter til den er klar. Det eneste som ville vært enklere er å koke opp vann med en vannkoker og blande inn instant coffee.

Størrelse og kapasitet

Størrelse og kapasitet på en perkulator er viktig. De kommer i flere ulike størrelser, som igjen gir et vist antall kopper med kaffe. Er dere bare to i husholdningen kan det holde med en perkulator som gir 6 kopper kaffe.

Har dere derimot ofte gjester over på kaffe, liker å invitere til selskap eller er flere i familien kan det lønne seg med en perkulator med større kapasitet. De største perkulatorene rommer over 1,5 liter vann, og det gir mellom 10 og 12 kopper .

Finn best i test perkolator hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test perkolator hos oss på Testjakt.no!

Effektivitet

Det finnes ikke noe kjedeligere enn å vente på at kaffen skal bli ferdig, og en effektiv kaffemaskin får jobben gjort på kort tid. Hvor høy effekt maskinen har påvirker hvor fort den vil varme opp vannet.

Traktetiden på perkulatorer varierer noe, men de fleste bruker mindre enn fem minutter på å trakte en full kanne med aromatisk kaffe. Du kan selvfølgelig prøve å redusere tiden ved å fylle på varmere vann.

Funksjoner

En god perkulator har flere smarte funksjoner som gjør hverdagen enklere for deg. Det smarteste er en trådløs plate som varmer opp kaffen. Dette gjør det mye enklere å flytte kannen rundt, noe som er praktisk ved servering.

Andre smarte funksjoner er å holde kaffen varm over lengre tid, automatisk avslåing etter en bestemt tid for minimal risiko for brann, og sparer deg for strøm, og et indikatorlys som viser når kaffen er klar.

Når trenger du å bruke en perkulator?

I denne perkulator best i test har vi rangert de fem beste perkulatorene på markedet for å gjøre det enklere for deg å finne riktig maskin. Alle har vi forskjellige budsjetter, smak og behov, derfor finner du også flere ulike varianter her.

Hvor mange du skal trakte kaffe til påvirker hvilken perkulator som vil være den beste for deg. Noen lager kun kaffe til seg selv noen få dager i uken, andre trakter kaffe til hele familien, og noen bruker den til servering i selskaper.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 15/05/2023 •  6 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test