Beste Hørselsvern For Håndverkere (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke hørselsvern som er best i test ifølge vårt testpanel!

Hørselsvern er viktig for alle håndverkere, uansett om de jobber med tre, metall eller andre yrker der man utsettes for høye lydnivåer. Selv om komfortable og justerbare hørselvern kan være dyre, er det verdt å investere i kvalitetsprodukter for å beskytte hørselen din!

Så hvorfor er hørselsvern så viktig for håndverkere? Når du arbeider med verktøy som bor, slipemaskiner eller sag, blir ørene dine eksponert for lydnivåer som kan være skadelige på lang sikt. Enten det er byggeplasser, verksteder eller industrielle omgivelser, er lydnivåene ofte over grenseverdien på 85 desibel (dB), som er den anbefalte sikre lydnivågrensen som er satt av Arbeidstilsynet. Håndverkere tilbringer ofte lange dager i støyende omgivelser og er dermed mer sårbare for hørselsskader enn de fleste andre yrkesgrupper.

For deg som er usikker på lydnivået du daglig befinner deg i, finnes det en app fra Arbeidstilsynet for måling av støynivå. Å bruke hørselsvern ved gressklipping, hekklipping eller hjemmeprosjekter som terrassebygging er noe som øker arbeidsgleden, men som også beskytter hørselen din!

1. Vinner og best i test ble hørselsvern fra 3M PELTOR WS Alert X

Fordeler

 • Lydlytting
 • Bluetooth trådløs sammenkobling til telefonen
 • Utrolig passform

Ulemper

Spesifikasjoner

Mer om hørselsvern fra 3M PELTOR WS Alert X

3M PELTOR WS Alert X er uten tvil en av de mest imponerende hørselsvernene på markedet for håndverkere i dag. Etter å ha lest forhandleres og håndverkeres meninger om produktet, er det ingen tvil om at dette er en testvinnende hørselkopp både for hobbyhåndverkeren som skal bygge terrasse og for deg som arbeider i støyende miljøer.

Ifølge forhandlerne er 3M PELTOR WS Alert X et hørselsvern som kombinerer eksepsjonell beskyttelse med imponerende teknologi. En av dens mest fremtredende egenskaper er dens trådløse tilkobling, som gjør det mulig å koble til Bluetooth-enheter, inkludert mobiltelefoner, nettbrett, datamaskiner eller andre mediespillere. Dette betyr at håndverkere kan nyte trådløs musikk eller ta imot samtaler uten å måtte ta av seg hørselvernet. Dette er en fantastisk funksjon som bidrar til å forbedre arbeidseffektiviteten og underholdningen under lange arbeidsøkter.

Håndverkere som har testet 3M PELTOR WS Alert X har vært imponert over dens eksepsjonelle lydkvalitet. Hørselvernets støydempende egenskaper gjør det mulig å dempe høye lydnivåer i arbeidsmiljøet uten å gå på kompromiss med den omgivende lydopplevelsen. Dette er spesielt viktig for håndverkere som trenger å være oppmerksomme på omgivelsene sine for å unngå farlige situasjoner. Lyden er klar og tydelig, og den justerbare volumkontrollen blir verdsatt!

2. På andreplass kommer hørselsvern fra 3M PELTOR WS Alert XP

Fordeler

 • Radio/FM mottak
 • Bluetooth fungerer med telefonen for både musikk og samtaler
 • Push-to-listen-funksjon som lar deg øke lyttingen til lyder i omgivelsene dine ved å trykke på en knapp
 • Enkel innstilling ved hjelp av appen

Ulemper

 • Litt høyere pris

Spesifikasjoner

Mer om 3M PELTOR WS Alert XP

3M Peltor WS Alert XP er en hørselsvern som finnes både med og uten hodebøyle. Disse fantastiske hørselvernet forenkler kommunikasjonen på arbeidsplassen samtidig som de beskytter hørselen din. Med den støydempende mikrofonen kan du enkelt koble enheter via Bluetooth og ha samtaler selv i støyende omgivelser. Ved hjelp av Bluetooth kan du lytte til og snakke med kolleger, kunder og andre uten å ta av deg hørselvernet. Den støydempende funksjonen på bøyemikrofonen gir tydelig taleoverføring selv i støyende og krevende omgivelser.

Hørselvernet fra Peltor effektiviserer også arbeidet ditt da du vil ha begge hendene frie til arbeidet ditt. Du kan enkelt høre samtaler i headsetet ditt, i motsetning til vanlige mobiltelefonsamtaler i støyende omgivelser som krever ekstra konsentrasjon for å høre den som ringer.

En annen fordel er de innebygde omgivelsesmikrofonene som lar deg ikke gå glipp av noe som skjer i omgivelsene dine. Du kan også lytte til omgivelsene dine uten å ta av deg headsetet med Push-to-Listen-funksjonen. Denne funksjonen pauser Bluetooth-strømming og aktiverer omgivelsesmikrofonene, slik at du kan høre kolleger og viktige lyder i omgivelsene dine.

Peltor hørselvern har også doble skall som bidrar til å beskytte mot fuktighet og korrosjon. Hvert headset drives av to alkaliske AA-batterier eller oppladbare NiMH-batterier. For å spare batteri slår headsetet seg automatisk av etter fire timer, og det er også en lavt batterinivå-advarsel.

Disse hørselvernet fra Peltor leveres med en mobilapp som gjør det enkelt å justere innstillinger når du beveger deg mellom ulike støynivåer. Appen gir også tilgang til brukerveiledninger, guider, vanlige spørsmål og svar, teknisk støtte og teknisk databladinformasjon. Appen er kompatibel med iPhone og Android og er veldig enkel å bruke!

3. På tredjeplass kommer hørselsvern fra HELLBERG Xstream

Fordeler

 • Innebygd mikrofon, ønsker du bedre lydkvalitet finnes en bommikrofon som ekstra tilbehør
 • Rimelig hørselsvern
 • blåtann
 • Kan stemmestyres med Siri

Ulemper

 • Ingen lydlytting

Spesifikasjoner

Mer om HELLBERG Xstream

Hellberg Xstream er et imponerende hørselvern med hodebøyle som tar din musikkopplevelse og arbeidsglede til nye høyder. Koble hørselkoppene til din mobiltelefon via Bluetooth® og nyt strømming av favorittlåtene dine, podcaster eller lydbøker. Med sin unike høyttalerdesign leverer hørselvernet fra Hellberg enestående lydkvalitet til en god pris.

I tillegg har hørselvernet en innebygd talekommunikasjonsmikrofon som lar deg ta telefonsamtaler uten å ta opp telefonen din. Og hvis du befinner deg i støyende omgivelser, kan du kjøpe den støydempende bøyemikrofonen for enda bedre og støydempende lydkvalitet under samtaler.

For de som ønsker enda mer funksjonalitet, finnes Hellberg Xstream også i utgaven “Xstream LD”, som er utstyrt med aktive medhøringsmikrofoner i hver kopp. Dette garanterer utmerket retningsoppfattelse, gir naturlig lydgjengivelse og lar deg høre samtaler, advarselssignaler og viktig informasjon uten å gå på kompromiss med behovet for hørselsvern.

Xstream er spesielt designet for musikklytting, og den enestående lydkvaliteten oppnås gjennom en unik høyttalerkonstruksjon. Nå kan du virkelig nyte musikk i hodetelefonklasse samtidig som du beskytter hørselen din. Oppsummert tilbyr Hellberg Xstream enestående musikkopplevelse, handsfree-telefonsamtaler, vanntetthet og støtte for stemmeassistenter.

4. På fjerdeplass kommer hørselsvern fra 3M PELTOR Kid 

Fordeler

 • Beste hørselsvern for barn som ønsker å hjelpe
 • Perfekt passform for de yngste
 • Beskytter effektivt barns hørsel

Ulemper

 • Kun for barn

Spesifikasjoner

Mer om 3M PELTOR Kid 

3M PELTOR Kid H510AK er et hørselvern for baby i neongrønn farge som er spesielt utformet for barn. Disse hørselvernet passer både de aller minste og barn opp til 5-7 år. De er lette og har brede dempingsputer som er enkle å bytte ut, noe som gjør dem komfortable for barnet å bruke. Komfort er viktig når det kommer til barn, noe alle foreldre vet, ellers vil hørselvernet bli tatt av raskere enn raskt!

Med hørselvernet for barn fra Peltor kan hele familien nyte ulike arrangementer som konserter, festivaler, fyrverkeri, motorsport og utendørsaktiviteter, samtidig som barnas hørsel beskyttes. Å hjelpe mamma eller pappa med trallebygging, gressklipping eller hekkklipping blir spennende og tryggere med et par Peltor barn-hørselvern. I tillegg gjør den sterke neongrønne eller rosa fargen at barnet blir godt synlig!

Hørselvernet reduserer støynivået med opptil 27 dB og kan brukes i miljøer med lydnivåer på 87-98 dB. Det er spesielt utformet for yngre brukere/barn.

Kjøpeveiledning for de som skal kjøpe hørselsvern

I denne guiden vil vi undersøke viktigheten av hørselvern for hantverkere og gi deg all den informasjonen du trenger for å velge riktig par hørselvern som passer dine behov.

Så hvorfor er hørselvern så viktige for hantverkere? Når du arbeider med verktøy som bor, sliper eller sager, utsettes ørene dine for lydnivåer som kan være skadelige på lang sikt. Uansett om det er byggeplasser, verksteder eller industrielle miljøer, er lydnivåene ofte over grenseverdien på 85 desibel (dB), som er den anbefalte trygge lydnivågrensen for en åtte timers arbeidsdag. Hantverkere tilbringer ofte mer tid i støyende miljøer og er derfor mer sårbare for hørselsskader enn de fleste andre yrkesgrupper.

Hørselvernet er utformet for å redusere og dempe lydnivåene som når ørene dine. De kan være i form av ørepropper eller hørselklokker og finnes i ulike modeller og materialer. Når du velger hørselvern, er det viktig å ta hensyn til faktorer som komfort, beskyttelsesnivå og bruksområde.

SNR (Single Number Rating) og dB desibel

SNR (Single Number Rating) er en måling som brukes til å indikere den gjennomsnittlige lydreduksjonseffekten av hørselvern. Den representerer forskjellen i desibel (dB) mellom lydnivået uten hørselvern og lydnivået med hørselvernet på. SNR er en praktisk måte å vurdere effektiviteten til hørselvernet på og hjelper brukerne med å sammenligne ulike modeller og velge riktig beskyttelsesnivå for deres spesifikke behov. Lydnivået der du oppholder deg måles i desibel, og risikoen for å utvikle hørselsskader øker jo høyere desibel du utsettes for.

Finn best i test hørselsvern hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test hørselsvern hos oss på Testjakt.no!

Risikoer med høyt lydnivå/støynivå på din arbeidsplass

Hørselsskader: Langvarig eksponering for høye lydnivåer kan forårsake permanent nedsatt hørsel. Støy kan skade de sensitive hårcellene i det indre øret og føre til progressiv hørselstap over tid. Dette kan påvirke evnen til å høre lydtyper og stemmer tydelig og kan være irreversibelt.

Tinnitus: Kontinuerlig eksponering for høy lyd kan resultere i tinnitus, en kronisk ringing, sus eller brummende følelse i ørene. Tinnitus kan være svært plagsomt og påvirke søvn, konsentrasjon og generell livskvalitet.

Fysisk og psykisk ubehag: Støy kan være stressende og forårsake fysisk og psykisk ubehag. Det kan føre til irritasjon, tretthet, hodepine, søvnproblemer, vanskeligheter med konsentrasjon og økt risiko for arbeidsulykker.

Kommunikasjonsvansker: Høy støy kan gjøre det vanskelig å kommunisere effektivt på arbeidsplassen. Det kan påvirke samarbeid, instruksjoner og oppfatningen av advarselssignaler, noe som øker risikoen for feil og ulykker.

Helseproblemer: Forskning har vist at langvarig eksponering for høy støy på arbeidsplassen kan ha negative helseeffekter, inkludert høyt blodtrykk, hjerte- og karsykdommer, søvnforstyrrelser og psykiske problemer som stress og angst.

Arbeidstilsynet

For å minimere risikoen for høye lydnivåer på jobben er det viktig å ta tiltak for å beskytte hørselen. Dette inkluderer å bruke hørselsvern som passer riktig og gir tilstrekkelig støydemping, redusere eksponeringstiden i støyende miljøer og skape en arbeidsplass med effektive støyreduserende tiltak, som lydabsorberende materialer eller teknologi.

Regelmessige helsekontroller og bevissthet om potensielle risikoer kan også være viktig for å oppdage eventuelle hørselskader på et tidlig stadium. Du kan gjerne laste ned appen “støymåling” fra Arbeidstilsynet hvis du er usikker på hvilket lydnivå du befinner deg i.

Hvilke lydnivåer er skadelige?

Det er lovpålagt at du som oppholder deg i høye lydnivåer enten skal ha tilgang til hørselsvern, og ved lengre tids eksponering er det krav om å bruke disse daglig i løpet av arbeidsdagen. Hvor raskt du får en hørselskade er vanskelig å avgjøre, og det er basert på faktorer som hvor lenge du er eksponert for høy støy, hvilken desibelnivå du utsettes for, osv. Å bruke et par kvalitets hørselsvern er både ansvarlig og nødvendig hvis du ønsker å beskytte hørselen din.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 22/05/2023 •  11 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test