Beste Kombistiger For Huseiere (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke kombistiger er best i test ifølge vårt testpanel!

Som huseier er det ikke uvanlig at behovet for en pålitelig og allsidig stige oppstår. Uansett om du trenger å skifte en lyspære i taket, male fasaden eller rense takrenner, er en kombistige en uunnværlig følgesvenn for å takle ulike oppgaver rundt hjemmet ditt. I denne artikkelen vil vi utforske fordelene med kombistiger og hvordan de kan forbedre evnen din til å ta vare på hjemmet ditt.

I artikkelen vår vil vi hovedsakelig fokusere på en bestemt type stige, den såkalte kombistigen, også kjent som en multifunksjonsstige. Kombistigen er en alt-i-ett-løsning for ulike typer arbeid som krever en sikker og stabil arbeidsplattform. Denne typen stige er designet for å være justerbar i forskjellige stillinger, noe som gjør det mulig å bruke den som en vanlig stige, en forlenget stige, en plattform eller til og med som en trapp. Denne fleksibiliteten gjør det enkelt å tilpasse stigen etter dine spesifikke behov, noe som sparer både tid og penger. Finn kvalitetsorienterte, bestselgende kombistiger med gode anmeldelser i vår sammenligning av markedets beste kombistiger!

1. Vinner og best i test ble kombistige fra SKEPPSHULTSTEGEN 512-5

Fordeler

 • Stabil
 • Lav vekt til tross for høy stabilitet
 • Kan brukes som kombistige eller uttrekkbar, “klassisk stige” mot for eksempel husvegg
 • 5 meter høy, 3 deler

Ulemper

 • Ingen plattform for de som ønsker det

Spesifikasjoner

Mer om SKEPPSHULTSTEGEN 512-5

Denne kombistigen fra Skeppshultstegen er som en pålitelig følgesvenn for alle typer arbeid som må gjøres litt over bakkenivå. Laget av robuste aluminiumsrørprofiler gir den en følelse av pålitelighet og holdbarhet, til tross for sin lette vekt, noe brukere setter pris på.

Dens allsidighet er imponerende, med evnen til å transformere seg fra en uttrekkbar stige til en frittstående kombistige. Enten du skal nå høye steder eller trenger en stabil stige for ulike arbeidsoppgaver, er denne stigen definitivt et uvurderlig verktøy. Med sin solide konstruksjon og praktiske design er det vanskelig å ikke bli imponert over dens allsidighet og pålitelighet. Skeppshultstegen er kjent for sin høye kvalitet og har flere svært populære og velkjente modeller!

2. På andreplass kommer kombistige fra ZARGES Variomax V3

Fordeler

 • Kan plasseres i trapper
 • Lener stige og trappstige i ett
 • Kompakt sammenleggbar
 • Solide beslag som er selv låsende
 • Arbeidshøyden kan justeres pinne for pinne
 • Godkjent i henhold til arbeidsmiljøloven

Ulemper

 • Litt dyrere

Spesifikasjoner

Mer om ZARGES Variomax V3

Multikombistigen er en pålitelig og allsidig stige som er et utmerket tillegg for alle huseiere, eller til og med for deg som håndverker. Den kompakte designen gjør den enkel å transportere og lagre; målene når den er sammenfoldet er imponerende 0,97 m × 0,5 m × 0,21 m.

De solide, selv låsende beslagene gir ekstra sikkerhet. Sklisikre stigeføtter på alle sideprofiler øker stabiliteten. Stigen fungerer både som lener stige og frittstående stige, og kan til og med plasseres i trapper i frittstående posisjon. Med en forlengelsesben kan stigen brukes på ujevne overflater og i svingete trapper. Den oppfyller sikkerhetskravene i henhold til EN-131/INSTA-650 og Arbeidsmiljølovens forskrifter AFS 2004:3. En pålitelig og allsidig løsning for ulike arbeidsmiljøer eller for deg som har et 1,5-etasjes hus eller på annen måte har behov for en multifunksjonell stige.

3. På tredjeplass kommer kombistige fra TELESTEPS Combi

Fordeler

 • Kan brukes både frittstående eller mot en vegg
 • Stabile sklisikre trinn/glisikring
 • Liten og smidig å transportere
 • Godt grep for hendene

Ulemper

 • Ingen nevneverdige

Spesifikasjoner

Mer om TELESTEPS Combi

Telesteps kombistige i anodisert aluminium er virkelig en allsidig stige å satse på, enten du er håndverker, hobbyist eller huseier. Denne smarte stigen kan foldes sammen for enkel transport overalt, klar til å ta deg til nye høyder. Enten du trenger å bruke den frittstående eller lene den mot noe, imponerer den ekstra brede basen med sin stabilitet og gode grep mot underlaget. De brede trinnene med rillet overflate gir en sikker passasje og økt komfort, selv under våte forhold. Dette er utrolig viktig!

Denne stigen overholder fullt ut kravene fra Arbeidstilsynet i henhold til AFS 2004:3, noe som betyr at du kan føle deg trygg og sikker i arbeidet ditt. I tillegg, med muligheten til å bruke den både frittstående og liggende, passer den perfekt i små rom og krever minimal svingradius. Å låse opp og bruke den er enkelt og trygt, og den er like enkel å transportere som den er å stole på. Med Telesteps kombistige får du ikke bare et pålitelig verktøy, men også en følgesvenn som hjelper deg med å nå nye høyder med fokus på komfort og sikkerhet.

Kjøpeguide – Finn den beste kombistigen

Å investere i en høykvalitets kombistige kan være en klok avgjørelse for flere ulike yrkesgrupper og husholdninger. Disse stigene er vanligvis holdbare og konstruert for å vare lenge, noe som gjør dem til en langsiktig følgesvenn du vil eie i mange, mange år. Ved å velge en pålitelig kombistige kan du unngå å måtte kjøpe flere ulike stiger for ulike formål, noe som igjen kan spare deg for penger og plass i hjemmet ditt.

Bruksområde

En kombistige er et uunnværlig verktøy for huseiere som ønsker å ta vare på hjemmet sitt på en effektiv og sikker måte. Dens allsidighet, brukervennlighet og fokus på sikkerhet gjør den til en pålitelig følgesvenn for ulike typer arbeid, enten det er innendørs eller utendørs. Kanskje trenger du å bytte filter på luftpumpen, henge opp et bilde i trappen eller bytte en takstein på taket. Som huseier er det alltid behov for en funksjonell stige.

Ved å investere i en høykvalitets kombistige kan du føle deg trygg på din evne til å håndtere ulike oppgaver og prosjekter med letthet.

Finn best i test kombistiger hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test kombistiger hos oss på Testjakt.no!

Transport og oppbevaring

Kombistiger er vanligvis designet for enkel transport og oppbevaring. Mange modeller kan foldes sammen til en kompakt størrelse for enkel transport i kjøretøy eller lagring på trange steder. Hvis du ikke har et lagerrom, er det viktig at stigen tar minimal plass for lagring. Selv i en håndverkerbil er plassen begrenset, så smarte løsninger og kompakt oppbevaring er uvurderlige.

Materiale

Kombistiger er ofte laget av ulike materialer som aluminium, stål eller glassfiber. Aluminiumsstiger er vanlige på grunn av deres lette vekt og korrosjonsbestandighet. Dette betyr rett og slett hvor motstandsdyktig stigen er mot vær og vind. En stige kan oppbevares utendørs hvis den er laget av aluminium, da den tåler godt mot rust.

Arbeidsplattform

Mange kombistiger har en integrert arbeidsplattform øverst på stigen. Denne plattformen gir en stabil overflate å stå på eller utføre arbeid, noe som kan være spesielt nyttig ved maling, reparasjoner eller andre oppgaver i høyden.

Sikkerhet

Stiger er konstruert med sikkerhet i tankene, og kombistiger er intet unntak. De er vanligvis utstyrt med antiskli-belegg på trinnene og stabiliserende mekanismer for å forhindre at stigen velter eller beveger seg under bruk. Før du bruker en kombistige, sørg for å forstå og følge produsentens instruksjoner for sikker bruk. Bruk personlig verneutstyr som hjelm og sikkerhetssko når det er nødvendig.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 29/08/2023 •  7 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test