Beste Ansiktspeeling For Seriøs Hudpleie (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilken ansiktspeeling eller skrubb som er best i test ifølge vårt testpanel!

Ansiktspeeling eller skrubb er en viktig del av en god hudpleierutine. En ansiktspeeling har til hensikt å fjerne døde hudceller, noe som fremmer en klarere, jevnere og mer strålende hud. Ved å bruke peelingprodukter regelmessig kan du redusere ujevnheter, fine linjer, synlige porer osv. Peeling bidrar også til å øke hudens cellefornyelse og fremmer produksjonen av kollagen, noe som resulterer i en fastere og mer ungdommelig hud.

Det er viktig å velge riktig type og styrke av peelingprodukter basert på din hudtype og behov. Vær nøye med å følge anbefalingen for bruk og unngå overdreven eksfoliering. Regelmessig peeling i kombinasjon med en godt balansert og tilpasset hudpleierutine er nøkkelen til sunn og strålende hud!

Mekanisk peeling, kjemisk peeling eller enzympeeling
Det finnes mange forskjellige typer ansiktspeeling. For å forklare forskjellen kort, virker kjemisk peeling ved hjelp av ulike syrer. Kjemisk peeling kan brukes for de som ønsker å håndtere hudproblemer som rynker, akne, arr, osv. Mekanisk peeling og enzympeeling er mildere alternativer som passer bra å bruke hjemme.

Det er viktig å følge bruksanvisningen og unngå overdreven eksfoliering, uansett hvilken type peeling du velger. I vår vurdering har vi samlet 5 fantastiske ansiktspeelingprodukter som vi tror du vil elske!

1. Vinner og best i test ble ansiktspeeling fra Exuviance Triple Microdermabrasion Face Polish

Fordeler

 • Huden blir supermyk og får et “renere” inntrykk med en helt magisk glød
 • Drøy, varer lenge
 • Føles som om du har vært på ansiktsbehandling i salongen
 • Stimulerer cellefornyelsen

Ulemper

 • Prisen kan oppleves som høy

Spesifikasjoner

Mer om ansiktspeeling Exuviance Triple Microdermabrasion Face Polish

Vinneren av ansiktspeelingen er Exuviance Triple Microdermabrasion Face Polish. En kraftig peeling som kombinerer tre forskjellige eksfolieringsteknikker for å gi huden din ny glød og klarhet. Den bruker AHA-syre, papayaenzym og mikrokrystaller for å fjerne døde hudceller og fremme cellefornyelse. Produktet passer for de fleste hudtyper, unntatt de med sensitiv hud eller personer som lider av rosacea.

Denne triple-aktive peelingen reduserer store porer, urenheter og pigmenteringer og gir deg resultater som ligner på en profesjonell ansiktsbehandling hjemme. Ansiktspeelingen fra den anerkjente salongmerket Excuviance har en behagelig duft av fersken og papaya som gjør opplevelsen herlig også for sansene.

Bruk peelingen en til to ganger i uken, unngå øyeområdet og gni ikke hardt. La den virke i opptil 2 minutter (1 minutt for sensitiv hud), og skyll deretter grundig. Følg opp med egnet serum og fuktighetskrem for din hudtype. Husk at hvis du har sensitiv hud, bør du unngå å bruke produkter med AHA eller retinol samme dag som du har brukt peelingen. Med Exuviance Triple Microdermabrasion Face Polish kan du forvente synlige resultater som gjør dette til en av markedets absolutt beste peelinger.

2. På andreplass kommer ansiktspeeling fra The Ordinary Direct Acids AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

Fordeler

 • Budsjettvinneren, kjent som “blodmasken”
 • Hundrevis av brukere roser denne rimelige ansiktspeelingen
 • Huden blir babyglatt
 • Med AHA-syre og BHA-syre

Ulemper

 • Passer ikke for deg med sensitiv hud eller for deg som skal være i solen

Spesifikasjoner

Mer om The Ordinary Direct Acids AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

Leter du etter en effektiv ansiktspeeling? Denne masken, også kjent som “blodmasken,” er en ekte stjerne til en utrolig god pris! Anmeldelsene er samstemte; hundrevis av brukere roser denne masken, og vi hos Testjakt har selv prøvd den. Huden blir glatt som en baby!

Med 30% alfahydroksysyrer og 2% betahydroksysyre gir den huden din en dyp eksfoliering som forfrisker og reduserer urenheter. Den forbedrer hudstrukturen, og The Ordinary hevder at den reduserer fine linjer ved jevnlig bruk. Men vær forsiktig hvis du har sensitiv hud! Bruk den maksimalt to ganger i uken og unngå øyeområdet. Hvis du ikke er vant til å bruke syrer, bør du prøve den på en liten del av huden først. Vær også nøye med å tørke ansiktet DRYPT tørt før du påfører masken, ellers vil det svi og klø skikkelig!

Oppsummert mener vi, og et utall av anmeldelser bekrefter, at dette er den beste rimelige ansiktsmasken og ansiktspeelingen du kan finne på markedet. Et fantastisk hudpleieprodukt til en fantastisk pris!

3. På tredjeplass kommer ansiktspeeling fra Maria Åkerberg AHA & Jojoba Peeling

Fordeler

 • Motvirker både hudormer og kviser
 • God pris, stor emballasje
 • Passer også for neglbåndene ved manikyr og pedikyr
 • Synlig reduksjon av hudormer ifølge flere brukere

Ulemper

 • Ingen nevneverdige ulemper

Spesifikasjoner

Mer om Maria Åkerberg AHA & Jojoba Peeling

Bestselger ansiktsskrubb fra Maria Åkerberg, AHA & Jojoba Peeling, er en ekte perle for alle som ønsker å takle for eksempel synlige hudormer.

Det som gjør alle produktene fra Maria Åkerberg så spesielle, er de nøye utvalgte ingrediensene. Denne ansiktsskrubben inneholder naturlig melkesyre, AHA og små blå korn fra jojobaolje (farget med klorofyll), noe som gjør at den eksfolierer huden skånsomt, men effektivt. Melkesyren bidrar til å forhindre dannelse av hudormer og bleker også brune flekker, noe som er en ekstra bonus for de som lider av hyperpigmentering.

Når vi har brukt MÅ AHA & Jojoba Peeling, har huden umiddelbart føltes mykere og klarere. Ingen i testen opplevde noen irritasjon eller rødhet etter bruk, noe som er viktig siden flere av oss har sensitiv hud.

Oppsummert kan vi sterkt anbefale Maria Åkerbergs ansiktsskrubb til alle som leter etter et skånsomt, men effektivt produkt som bekjemper hudormer, kviser og gir en sunn glød.

4. På fjerdeplass kommer ansiktspeeling fra Babor Gentle Peeling Cream

Fordeler

 • Mild
 • Gir en boost til hudpleierutinen din
 • Tørker ikke ut huden
 • Stimulerer cellefornyelsen og gir en synlig jevnere hud

Ulemper

 • Noen brukere synes duften er spesiell

Spesifikasjoner

Mer om Babor Gentle Peeling Cream

Gentle peeling cream fra Babor er et must for alle som søker etter en virkelig kvalitetsansiktspeeling som forfrisker og gir en frisk og strålende hud. Babor bruker naturlige peelingkorn av cellulose og jojobavoks for å skånsomt fjerne døde hudceller, noe som resulterer i en jevnere hud med forbedret evne til å absorbere påfølgende produkter i din hudpleierutine.

Babor gentle peeling er beriket med ingredienser som sheasmør, mandelolje, probiotika og moringafrø, som både gir næring og beskytter huden mot miljørelatert stress. Etter bare én bruk får du en synlig jevnere og friskere hud med en naturlig glød.

Kjøpeguide – Forskjellige typer peeling

Mekanisk peeling, kjemisk peeling, enzympeeling… Hva er egentlig forskjellen? Nedenfor har vi tenkt å forenklet forklare forskjellene i hvordan de ulike variantene eksfolierer huden, hvilke resultater du kan forvente deg, og hvilke problemer de er best egnet til å behandle. Under finner du en oversikt over forskjellene mellom disse ulike peelingmetodene.

Finn best i test ansiktspeeling hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test ansiktspeeling hos oss på Testjakt.no!

Mekanisk peeling

Hvordan det fungerer: Mekanisk peeling innebærer fysisk eksfoliering av huden ved hjelp av partikler, børster eller slipende verktøy. Dette kan inkludere ansiktsbørster, skrubbkrem eller mikrodermabrasion. Effekter: Den fjerner døde hudceller ved å slipe eller skrape dem bort, noe som kan forbedre hudens tekstur og gi en umiddelbar følelse av glatthet. Indikasjoner: Mekanisk peeling er best egnet for å behandle mindre problemer som grov hud, små fine linjer og mild akne.

Kjemisk peeling

Hvordan det fungerer: Kjemisk peeling bruker syrer eller andre kjemikalier for å bryte ned og fjerne de øverste lagene av huden. Det finnes ulike styrker og typer kjemiske peeling, inkludert AHA (alfa hydroksysyrer) og BHA (beta hydroksysyrer). Effekter: Det kan forbedre hudens utseende ved å redusere pigmentering, behandle akne, redusere fine linjer og fremme cellefornyelse. Indikasjoner: Kjemisk peeling er effektiv for å behandle ulike hudproblemer og kan tilpasses hudtype og behov. Sterkere kjemiske peelinger kan kreve lengre restitusjon mellom behandlingene.

Enzympeeling

Hvordan det fungerer: Enzympeeling er en mild form for hudpeeling som bruker naturlige enzymer, ofte fra frukt som papaya, ananas eller gresskar. Enzympeeling utnytter proteolytiske enzymer som hjelper til med å bryte ned og løse opp døde hudceller og andre forurensninger på hudens overflate. Disse enzymene er effektive på grunn av deres evne til å selektivt bryte ned proteiner uten å skade de friske hudcellene under overflaten. Effekter: Det kan forbedre hudens utseende ved å redusere urenheter i huden, forbedre hudens struktur, redusere pigmentering, solflekker og aldersflekker. Indikasjoner: Enzympeeling er en effektiv og skånsom type peeling. Den er spesielt nyttig for de som søker mildere eksfoliering eller har sensitiv hud.

Vær nøye med solbeskyttelse etterpå

Etter å ha gjennomgått en ansiktspeeling, uavhengig om det er mekanisk, kjemisk eller enzymatisk, blir huden din mer sårbar for skader fra solens UV-stråler. Denne økte følsomheten skyldes at de øverste lagene av huden, som fungerer som beskyttelse mot UV-stråler, har blitt redusert og svekket.

Det er derfor av høyeste viktighet å bruke en høy SPF-solkrem med faktor 50 i ansiktet etter at du har brukt en ansiktspeeling. Hvis du ikke gjør det, kan du få solskader, misfarging, hyperpigmentering, og risikoen for hudkreft øker betydelig. En hatt, et par solbriller, og en høy SPF er det aller beste du kan gjøre for huden din om sommeren. Etter en ansiktspeeling er det et must! Mange er derfor mer forsiktige med slike eksfolierende produkter om sommeren.

SPF bidrar til å forebygge solbrenthet, tidlig aldring av huden, og reduserer risikoen for hudkreft. Vær nøye! Det hjelper ikke å investere i dyre hudpleieprodukter på lang sikt hvis du ikke beskytter huden din mot solens farlige stråler.

Bruk en ansiktsmaske etter peelingen din

Kombinasjonen av peeling og ansiktsmaske er en utmerket strategi for å forbedre hudens utseende og maksimere fordelene med begge behandlingene. Ansiktsmasker er designet for å fukte og berolige huden. Etter en peeling kan huden være sensitiv og trenger ekstra pleie. En fuktighetsgivende eller beroligende maske kan bidra til å gjenopprette fuktighetsbalansen og redusere eventuell rødhet eller irritasjon som har oppstått i huden.

Etter en peeling er huden dessuten bedre forberedt til å absorbere næringsstoffer og aktive ingredienser fra produkter du påfører. Ved å bruke en ansiktsmaske rett etter peelingen kan du dra nytte av denne økte absorpsjonen og oppnå bedre resultater fra maskens ingredienser.

Hvordan bruker man en ansiktspeeling?

 1. Rengjør ansiktet grundig før du påfører peelingproduktet.
 2. Bruk ditt valgte produkt i henhold til instruksjonene, enten det er mekanisk eller kjemisk peeling.
 3. La produktet virke i henhold til anbefalingen og unngå å berøre ansiktet.
 4. Skyll grundig med lunkent vann.
 5. Fukt huden etter peeling, gjerne med en ansiktsmaske.
 6. Påfør rikelig med høy solkrem hvis du er ute i solen.
 7. Bruk peelingproduktet en til to ganger i uken i henhold til din hudtype og produktets anbefalinger.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 27/09/2023 •  10 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test