Beste Overvåkningskamera [Topp 3 2021]

Innlegget inneholder reklame gjennom annonseringskoblinger.

I tenne testen skal det beste innen trådløst overvåkningskamera kåres. Vinneren av testen ble Arlo Pro 3 overvåkningssystem. Testens vinner vant grunnet sine overlegne overvåkningsmuligheter. Det er et overvåkningssystem med tre hvite kameraer som både er trådløse og værbestandige med en basestasjon. Arlo Pro er testens dyreste overvåkningskamera, men produktet er verdt alle pengene. Med Arlo Pro vil du ha full kontroll over alt som skjer både i og utenfor huset. Les mer nedenfor!

På andre og tredjeplass i testen finner du litt rimeligere alternativer. Sølvplassen går til Cleverio WiFi Smart, som er et motordrevet overvåkningskamera. Kameraet har bruksområde for utendørsbruk men med sin motordrevne maskin gir deg den full kontroll over uteområdet ditt. Den siste pallplassen tilfaller D-link DCS-6500LH, som også er et motordrevet overvåkningskamera. Et elegant overvåkningskamera for hjemmet!

BEST I TEST
Vinneren og best i test er Arlo Pro 3
Arlo Pro 3
  • Komplett overvåking til hjemmet!
BÄSTA PREMIUM
På andreplass står Cleverio WiFi Smart Motordrevet overvåkingskamera
Cleverio WiFi
  • Motordrevet kamera for utendørs bruk!
BESTE BUDSJETT
På tredjeplass kommer D-link DCS-6500LH
D-link DCS-6500LH
  • Elegant overvåkningskamera for hjemmet!

Fordeler

Ulemper

I denne test overvåkingskamera gikk Arlo Pro seirende ut. Det er et komplett trådløst overvåkingssystem med værbestandige, batteridrevne kameraer og en basestasjon. Du kan forvente solid oppløsning fra kameraene med video i 2K-oppløsning med et utvidet dynamisk område på 160° synsfelt og muligheter for en detaljrik digital zoom helt opp til 12x originalt bilde.

I tillegg til overlegen overvåking på dagtid kan du forvente overvåking i mørket også. Kameraene har nattsyn og filmer i mørket med farge. Overvåkingsstasjonen har også en bevegelsesaktivert lyskaster og en sirene som kan aktiveres for å skremme bort uønsket bevegelse. Vi tester en rekke produkter som skal gjøre valget enklere for deg som forbruker. Se også: Best i test knivsliper.

Kameraene tilbyr også toveis kommunikasjon. Du kan både snakke med og lytte ved hjelp av kameraene. Bevegelsesregistreringen gir deg en smart overvåking av soner som gjør at du kan dele opp både uteplassen og rommet. Overvåkingsstasjonen har også en imponerende driftstemperatur fra -25°C til 45°C. Du kan derfor forvente overvåking gjennom årets alle fire årstider.

🛒 De beste prisene vi fant for Arlo Pro 3

Last updated: 2021-07-13 01:03:02

Fordeler

Ulemper

Cleverio WiFi Smart er et svært godt overvåkingskamera. Det er et motordrevet og nettverkstilkoblet kamera til utendørs bruk. Kameraet har en innebygget motor som gjør at kameraet både kan vris i høyden og til siden for bedre oversikt. Det har også en bevegelsesdeteksjon som gjør at kameraet selv vil oppfatte uønsket aktivitet i sitt område.

Kameraet har også et nattsyn på opp til 10 meter og tilbyr video i Full HD-oppløsning. Ved hjelp av kameraet kan du også bruke det som et verktøy til toveiskommunikasjon på grunn av innebygd mikrofon og høyttaler. Overvåkingsstasjonen har også et 16 GB innebygd minne for innspilling. Dette gjør at du enkelt kan gå tilbake å se om det skulle være ønskelig.

Stasjonen strømmer også både video og lyd via app, både på iOS og Android, i sanntid. Dette vil si at du kan ha kontroll på hva som skjer, til enhver tid. Alt som kreves er at stasjonen kobles til trådløst over WIFI (2,4 GHz). Arbeidstemperaturen til stasjonen strekker seg fra -20°C til 55°C, som vil si du kan forvente full overvåking året rundt.

🛒 De beste prisene vi fant for Cleverio WiFi

Last updated: 2021-07-13 01:03:03

Fördelar

Ulemper

Tredjeplassen går til D-Link DCS-6500 LH, et overvåkingskamera som tilbyr elegant overvåking av hjemmet. Overvåkingsstasjonen tilbyr full HD-oppløsning. I tillegg kan du overvåke hjemmet i mørket med et nattsyn inntil 5 meter. Det er svært enkelt å plassere og montere stasjonen da den er liten, lett og kompakt. Den byr rett og slett på alt som trengs for sikker hjemmeovervåking.

Du kan forvente et skarpt bilde både dag og natt. I tillegg startes innspilling automatisk om overvåkingskameraet oppdager lyd eller bevegelse. Stasjonen har et diskret design og er motordrevet som gir deg gode panoreringsmuligheter. Det vil si at kameraet passer svært bra der du ønsker å overvåke et større område. For eksempel en parkeringsplass eller i større rom.

Også denne overvåkingsstasjonen gir deg mulighet til å se på i sanntid. Via app kan du både se og høre hva som skjer. Overvåkingskameraet har også støtte for Amazon Alexa og Google Assistant, dette gir deg mulighet til å bruke kameraet i kombinasjon med andre smarthjemenheter. Kameraet har en god oppdateringsfrekvens på 30 fps

🛒 De beste prisene vi fant for D-link DCS-6500LH

Last updated: 2021-07-13 01:03:04

Hva bør du se etter ved kjøp av overvåkingskamera?

Du bør først tenke på er hva du ønsker å overvåke. Det finnes en rekke overvåkingskameraer som bare kan brukes innendørs, og andre som bør brukes utendørs. Det produseres også en rekke overvåkingsstasjoner som er en slags komplett pakke for overvåking både inne og ute. Derfor er det viktig å kartlegge hva du ønsker å overvåke.

En annen ting du bør tenke over er hvorvidt du trenger at opptakene lagres eller om du må ha muligheten til å følge med på overvåkingsstasjonen kontinuerlig. Går du til innkjøp av en overvåkingsstasjon fordi du mistenker at det skjer noe kriminelt kan det være en fordel med et kamera som lar deg lagre opptakene.

Enkelt å sette opp og bruke

Å kjøpe en overvåkingsstasjon er blitt mer og mer vanlig. Det er derfor viktig at utstyret er enkelt å sette opp og montere. Det finnes ulike preferanser når det gjelder montering av overvåkingskamera. Noen ønsker å skjule kameraet mens andre ønsker at det skal være godt synlig og brukes til å skremme eventuelle inntrengere vekk fra eiendommen din.

Om private folk skal gå til anskaffelseav egne overvåkingskameraer, må utstyret være enkelt i bruk. Hadde du vært avhengig av et stort apparat rundt for å få det opp å gå hadde få tatt seg bryet å gå til anskaffelse. Plassering av overvåkingskameraer kan også være i litt ulendt terreng, derfor er det viktig at det enkelt lar seg montere.

Kvalitet på video

Kvaliteten på video varierer mye. Derfor kan det være noe å tenke over før du går til innkjøp av et overvåkingskamera. Enkelte kameraer har såpass god kvalitet at det kan se ut som en filmproduksjon, mens andre er svært kornete. Trenger du bildene dine til å identifisere mennesker er det en fordel med bra kvalitet.

Skal du derimot bruke utstyret ditt for eksempelvis å overvåke rev eller sauer er ikke et kamera av like god kvalitet nødvendig. Videofiler tar også plass. Jo bedre kvalitet, jo større lagringsplass trenger videofilene. Om du har liten lagringsplass, men ønsker å få lagret mest mulig data bør du kanskje velge et kamera med litt lavere videokvalitet.

Nattsyn eller ikke

Om planen din er å overvåke kontinuerlig døgnet rundt vil du være avhengig av et kamera som tilbyr nattsyn. Innenfor kameraene som tilbyr nattsyn finnes det en enorm variasjon. Enkelte tilbyr nattsyn opp til fem meter, andre til ti. Tenk derfor nøye igjennom hva du ønsker å overvåke og de aktuelle avstandene på overvåkningsområdet.

Kamera som tilbyr nattsyn er som regel noe dyrere enn kameraene som ikke har denne funksjonen. Det finnes også en rekke forskjellige nattsyn som vil bidra til en vesentlig prisøkning eller reduksjon. Det er derfor viktig at du tenker over hva du faktisk skal bruke overvåkningen din til. Dette er overførbart til alle andre kvaliteter ved innkjøp av overvåkingskamera.

Tilkobling til mobil

De aller fleste av oss er i besittelse av en smarttelefon. En smarttelefon gir deg mange muligheter også når det gjelder overvåking. Har du installert overvåking på eiendommen din eksempelvis fordi du er mye ute og reiser, kan du enkelt holde kontroll på hva som skjer rundt eiendommen din, selv om du er langt unna. Ved en mobil-app som tilbys av mange leverandører og mulighetene til å få både lyd og video i sanntid.

Dette er en viktig kvalitet med overvåkingen. Dersom det oppstår lyder eller bevegelser i overvåkingsområdet vil du kunne følge med og bli varslet. Alt som kreves av ditt overvåkingskamera er at det er tilkoblet et trygt wifi med bra stabilitet. Det gjør det lekende lett å ha kontroll uansett hvor du måtte befinne deg i verden.

Spørsmål og svar om overvåkningskamera

Svaret på det er ja. Det kreves ingen autorisasjon for å kunne kjøpe et overvåkningskamera. Du kan kjøpe det både som privatperson til privat bruk på egen eiendom, eller via et firma for å kunne overvåke det.

Det avhenger veldig hva du er på jakt etter. De rimeligste alternativene koster ikke mer en et par hundre kroner og er som regel til utendørs bruk. Trenger du derimot en komplett overvåkingsstasjon må du påberegne en del mer.

De fleste overvåkningskamera kan tiltes opp og ned og paneres fra side til side. Dette gir deg mulighet til å få overblikk over et større område. Noen typer overvåkningskamera er også bevegelsesstyrt basert på sensorer.

De aller fleste overvåkingskamera lar deg bruke det som en toveis kommunikasjonsplattform. Så fremt kameraet har en innebygd mikrofon og høyttaler lar det seg gjøre. Det gjør at du enkelt kan kommunisere med folk på utsiden.

Oppsummering av beste overvåkningskamera

Hva er det egentlig som gjør at et overvåkningskamera er best? En viktig faktor er at kameraet er værbestandig, og tåler alt fra lave til høye temperaturer. Et annet viktig moment vil være muligheten til å ta opp det kameraet ser og kunne følge med på hva som skjer i sanntid. En siste ting som er med på å gjøre et kamera bra er bevegelsesregistrering.

Test av beste overvåkningskamera

  1. Arlo Pro 3 – Testens vinner
  2. Cleverio WiFi – Premium
  3. D-link DCS-6500LH – Kamera på budsjett

Testens soleklare vinner er Arlo Pro 3, en komplett overvåkingsstasjon som lar deg gjøre det meste. Med en basestasjon og tre medfølgende overvåkingskameraer vil du ha kontroll til en hver tid. Testens tredjeplass og det rimeligste kameraet er D-Link sitt, rett og slett et overvåkingskamera på budsjett. Det er dog et svært bra kamera og et elegant overvåkingskamera for hjemmet. Testens premiumalternativ er Cleverio WiFi Smart, et motordrevet overvåkingskamera til utendørs bruk som gir deg full kontroll over hva som skjer utenfor boligen din.

Referanser

Denne testen har som formål å informere og opplyse deg om hva et overvåkingskamera er og hvordan det fungerer. For at informasjonen som er gjengitt skal være best mulig er all info hentet fra produsentenes sider. Referansene til informasjonen finnes her: (https://www.kjell.com/no/produkter/nettverk/nettverkskameraer/d-link-dcs-6500lh-motordrevet-overvakingskamera-p62944), (https://www.kjell.com/no/produkter/nettverk/nettverkskameraer/cleverio-wifi-smart-motordrevet-overvakingskamera-p51494) & (https://www.kjell.com/no/produkter/hjem-fritid/kameraovervaking/nettverkskameraer/arlo-pro-3-overvakingssystem-hvit-med-tre-kameraer-p62383)

Legg igjen en kommentar