Beste Lære Å Gå Sko For Barnet Ditt (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke lær å gå sko som er best i tester ifølge vårt testpanel!

Det er magisk og spennende når du ser den lille vokse til og forsøke å ta sine første steg. I denne fasen er det viktig at foten får god støtte til det krevende arbeidet. Å lære seg å gå er ikke gjort i en fei. Da kan en lære å gå sko være godt for den lille å ha på foten. Små føtter kan være like forskjellige som barn, det er derfor viktig å finne den skoen som passer best.

Barneføtter er fra begynnelsen av svært bløte. Dette er forårsaket av at barnets skjelett fra fødsel av består av stort sett bare brusk, et fleksibelt vev som har mange fordeler knyttet til seg. Det myke skjelettet har også mye å si for barnets naturlig, fysiske utvikling den første levetiden. Barnets fot kan lett bli utformet etter fottøyet, derfor skal man ikke ta lett på valget av rett fottøy til barnet. Lære å gå sko er et fottøy som er tilpasset barnets myke fot. De gir foten plass og ro til å utvikle seg riktig.

Det er anbefalt at man venter så lenge som mulig med å sette en sko på foten til barnet. Dette handler om at barnet er nødt til å lære å kjenne en fast grunn under foten. Denne kjennskapen er essensiell for at barnet skal kunne lære seg å gå. Barnet bruker gjerne tærne aktivt i denne prosessen, der de “griper” tak i underlaget for å finne balansen. Til å begynne med kan sokker med antiskli-materiale være godt, før du til slutt velger et par gode lære å gå sko.

De fem beste lære å gå sko for den lille vandreren som skal ut og gå i verden

Når du skal velge en lær å gå sko er det et par ting det er viktig å tenke over. Du bør finne en sko som tilbyr barnet stabilitet og et godt grep.

En annen ting det er viktig å tenke over er en sko so er enkel å gå på foten for deg som foreldre. Kavat Fiskeby XC Lære-å-Gå-sko tilbyr sko som er utformet i godt materiale, men som samtidig har borrelås. Dette forenkler prosessen med å få skoen av og på. En sko som er vanskelig å få på vil kunne skape mye frustrasjon, hos deg som foreldre, men også hos den lille som skal ut og gå

1. Vinner og best i test ble Lære å gå sko fra Kavat Fiskeby XC

Fordeler

 • Fri for skadelige midler
 • Former seg naturlig
 • Borrelåslukking og sklisikker såle
 • Skinnfôret for ekstra komfort

Ulemper

 • Leveres kun i to farger, rosa eller blå
 • Noe høy krage

Spesifikasjoner

Mer om Lære å gå sko fra Kavat Fiskeby XC

Kavat Fiskeby XC er en super best i test lære å gå sko. De oppleves komfortable på foten, samtidig som de er praktiske i sin utforming. Det slitesterke Cross Country-lærmaterialet er med på å gjøre skoen motstandsdyktig mot stor slitasje. Skoen har i tillegg en vid åpning til foten. Dette forenkler prosessen med å ta skoen av og på. Prosessen med å få skoen på den lille er i tillegg forsterket av at Kavat Fiskeby XC er utstyrt med et praktisk og stort borrelåsbånd over skoens lest.

Kavat sine Fiskeby-sko er laget for barnas myke føtter, noe som gjør at den ofte kommer ut som best i test. Dette er hva som kjennetegner produktene fra Kavat. Skoene har en fleksibel og god såle som former seg naturlig etter foten og ikke motsatt. Foten skal forme skoen, skoen skal ikke forme foten. I tillegg er Kavat Fiskeby sine lære å gå sko fôret med skinn for ekstra komfort.

Når du skal velge deg et par sko til den lille som skal ut i verden, er skoens sammensetning viktig. Det som gjør skoene fra Kavat til de beste lære å gå sko er at de ofte er best i test og de er garantert fri for teflon, PVC, fluoriserende midler og annet som kan være skadelig for ditt barn.

Kort oppsummert er lære å gå skoene fra Kavat Fiskeby et svært godt valg og beste i test lære å gå sko for deg når du skal kjøpe ditt barns første sko. I listen under har vi kort oppsummert fordeler og ulemper med Kavat Fiskeby XC lære å gå sko.v og på den lille foten enkel. Takket være snørelissene som skoene er utstyrt med, kan du som forelder enkelt tilpasse skoen slik at den får best mulig passform.

2. På andreplass Lære å gå sko fra Kavat Halland WP

Fordeler

 • Vanntett sko
 • God passform
 • Extra slitstarka med skrapskydd på tårna
 • Fri från teflon, PTFE och andra fluorerande kolväten

Ulemper

 • Ingenting nevneverdig, muligens flere farger hadde vært ønsket!

Spesifikasjoner

Mer om Lære å gå sko fra Kavat Halland WP

I denne presentasjonen har vi også valgt å ta med Kavat Halland WP lære å gå sko. Med dette produktet får du mye sko for pengene. Skoene er et godt alternativ til andre produkter på markedet og passer deg som er opptatt av kvalitet og pris.

Ofte kommer Kavat Halland WP høyt i flere tester av lære å gå sko. Dette handler nok om at det som kommer frem på test er at skoene tilbyr god kvalitet til en respektabel og hensiktsmessig pris. Disse skoene er dermed svært populære blant foreldre.

Halland fra Kavat er faktisk mer enn bare en sko for å lære å gå, det er en sko for de yngre barna. Størrelser starter ved størrelse 22 og går opp til størrelse 33. Men vi har likevel valgt å ta den med her. Dette fordi det er en stor favoritt både blant barn og voksne. Skoene tilbyr god støtdemping og er godt kjent for flere takket være sitt stilig og funksjonelt utseende.

Videre tilbyr skoene fra Kavat en god innersåle og yttersåle som gir barnet et godt grep, noe som gjør den til den perfekte sko i flere tester for den som akkurat har lært seg å gå. I tillegg gjør denne skoen det best i test når det gjelder hvor lett den er å få på foten. Takket være den brede åpningen og borrelåslukking, kommer den høyt opp i test.

3. På tredjeplass kommer Lære å gå sko fra Kavat Edsbro XC

Fordeler

 • Lette på foten
 • God passform
 • Enkel å få på foten

Ulemper

 • Tilgjengelig i rosa og blått

Spesifikasjoner

Mer om Lære å gå sko fra Kavat Edsbro XC

Dette er en god sko for den som skal ut å gå i verden. Den er godt likt blant foreldre og det sjarmerende utseende gjør dette til en fin lære å gå sko. De gjør det godt i best i test tester, ettersom de er lette og fleksible.

Et annet aspekt som gjør at disse skoene ofte kommer godt ut i test og som gjør dem til en god konkurrent mot andre produkter i best i test lære å gå sko, er at de er lette å få på foten. Dette er takket være snøringen på dem samt at de har en bred og god åpning.

Dersom du ønsker en sko med mokkasinutseende og som sitter lett på foten vil dette kunne være en god lære å gå sko for deg og ditt barn. I tillegg er prisen respektabel og hensiktsmessig. Her får du mye lære å gå sko for pengene.

4. På fjerdeplass kommer Lære å gå sko fra ANGULUS

Fordeler

 • Premium
 • For tøffe jenter (eller gutter)
 • Myk og fleksibel såle

Ulemper

 • Litt høyere prissegment

Spesifikasjoner

Mer om Lære å gå sko fra ANGULUS

Er du ute etter en litt tøffere lære å gå sko til barnet ditt, er denne modellen fra Angulus det riktige valget. Med det lille ekstra i form av skinnende skinn eller detaljer som glitter, skiller denne gåskoen seg ut fra mengden.

Modellen består av 100% skinn og gummisålen er både fleksibel og stabil. Barnet ditt vil kunne løpe sine første steg i disse med stil. Med to borrelåsremmer kan skoen åpnes bredt for enkel å ta på og av skoen.

Det som gjør denne modellen av lære å gå sko til det beste premiumvalget, er helt klart dens utmerkede materialvalg og stilige design. En sko for de minste som er som godteri!

Kjøpsguide: Hvordan velge rett sko til ditt barn?

Det følger magi ved det øyeblikket der barnet ditt plutselig en dag bestemmer seg for å ta sine første steg. Dette er et øyeblikk som alle foreldre husker svært godt. Mange gleder seg til å kjøpe det første paret med sko til barnet sitt og gjør ikke fult så overveide valg.

Vi har derfor valgt å samle inn noen råd og tips til deg som det kan være lurt å tenke på når du skal ut og handle ditt barns første lære å gå sko

Velg riktig størrelse

Det kan være lett å tenke at barnet skal ha noe å vokse i. Regelen gjelder stort sett i alle andre tilfeller, men ikke når det gjelder barnets lære å gå sko. Disse skoene skal kun ha et voksetillegg på mellom 1-1,5 cm. En tommelfingerregel er at du skal ha plass til en lillefinger mellom pløse og fotens rygg. I tillegg til lengden kommer bredden. Denne er vell så viktig å huske på.

Barnets fot utvikler seg naturlig og endrer seg mye den første tiden. Dette er greit for deg å ha i mente. Mål derfor barnets fot hver 2.-3.måned for å være på den sikre siden slik at du kjøper rett størrelse.

Videre er det viktig at passformen er korrekt. Hælkappen bør være fast slik at den gir mest mulig støtte til barnets fot og ankel. Skoen skal hverken være for stram og klemme foten, men den skal heller ikke sitte for løst på. Se derfor etter ulike tilpasningsmuligheter på skoen, som for eksempel snørelisser eller borrelåslukking.

Finn best i test lære å gå sko hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test lære å gå sko hos oss på Testjakt.no!

Velg sko som er lette

Noen sko kan ha et nydelig og vakkert snitt, men oppleves svært tunge på foten. Pass på at de ikke blir for tunge for den lille som skal ut og lære seg å gå. De fleste lære å gå sko er lette og tilpasset små føtter, men dette gjelder slettes ikke alle på markedet.

Når en sko sitter godt på foten og oppleves lette, vil det mest sannsynlig oppleves mer naturlig for barnet å ha dem på. Blir skoene dermed for tunge, vil de kunne oppleves som en hindring for barnet. Dette kan gjøre at skoene rett og slett har en motsatt effekt og hindrer barnet i å ville gå.

Selv om barnet ikke nødvendigvis skal gå lange strekningen hver dag i starten, er det likevel viktig at barnet ikke sliter seg ut på grunn av tunge sko. Barnet mobiliserer store muskelkrefter når de står oppreist og skal sette en fot foran den andre. Test gjerne skoen i butikken på barnet og se på barnets mobilitet med skoene på.

Vær prisbevisst og sjekk “Best i test”

Når du skal ut og handle lær å gå sko er det lett å se seg blind på at pris vil gi en indikasjon på hva som er best og hva som ikke gjør det noe særlig i ulike best i test situasjoner. Disse resultatene kan noen ganger være misvisende. Pris bestemmer ikke alt og det er viktig å velge den skoen som passer deg og ditt budsjett best.

Husk at barnet skal vokse mye i starten og skal nok gjennom mange lære å gå sko før det til slutt kan begynne med vanlige sko. Velg derfor sko som har alle kvalitetene du ønsker, fremfor å velge sko basert på pris.

Du finner mange gode lære å gå sko på budsjett som holder mer enn godt nok til sitt formål. Det du skal se på er kvaliteten, fremfor prisen.

Velg lære å gå sko som passer til barnet ditt

Når du først skal velge lære å gå sko så er det viktig å gjøre litt arbeid i forkant. Man kan for eksempel starte med å lese seg litt opp på de forskjellige modellene som blir best i test.

Samtidig er det viktig å observere barnet når hen begynner å gå og være oppmerksom på fotens utforming både når den er i bevegelse og ikke.

Det kan være en fordel å prøve forskjellige typer sko hvis en han anledning til det slik at det er lettere å finne den som passer best.

Vanlige spørsmål knyttet til bruk og valg av lære å gå sko

Hvorfor må man kjøpe lære å gå sko til barnet sitt?

Lære å gå sko er de første skoene barnet ditt skal gå med og en overgang fra de myke tøflene eller sokkene med antiskli som man gjerne bruker innendørs og vanlige utesko.

Når bør man først tenke på å kjøpe lære å gå sko?

Kjøp lære å gå sko når barnet har allerede begynt å ta sine første steg.

Hva må man være obs på etter man kjøper lære å gå sko?

Når barnet har først begynt å gå med sko så bør en følge med regelmessig da lær å gå sko kan ofte bli små veldig fort.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 01/11/2023 •  13 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test