Beste Multiverktøy For Pro Og Hobby (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi vurdere hvilken multiverktøy er best i test ifølge vårt testpanel!

Kappe, slipe, bore eller sage med høy presisjon? Et multiverktøy med utskiftbare tilbehør gjør at du kan takle det meste når det kommer til snekring, og faktisk enda litt til. Denne herlige lille maskinen er rett og slett din aller beste venn i verktøykassen. Utrolig smidig og liten, men la deg ikke lure, denne lille maskinen er et av de mest allsidige verktøyene du kan eie, enten du er profesjonell eller en glad amatør.

Å finne riktig blant alle de ulike modellene og produsentene er imidlertid ikke like enkelt. De store merkene som Fein og Bosch har flere modeller, og det kan være en skikkelig jungel. For at du skal kunne velge riktig maskin for dine behov, har vi derfor testet og anmeldt tre ulike multiverktøy i tre ulike prisklasser. Vi har grundig sammenlignet tester, anmeldelser og snakket med flere håndverkere. Les hele vår test av multiverktøy nedenfor; forhåpentligvis vil du kunne finne riktig maskin for deg med vår veiledning.

1. Vinner og best i test ble multiverktøyet fra METABO MT 400 Quick

Fordeler

 • Mange funksjoner
 • Smidig design
 • Kraftig motor

Ulemper

 • Ikke batteridrevet

Spesifikasjoner

Mer om multiverktøyet fra METABO MT 400 Quick

Først ut og best i vår test av multiverktøy er METABO MT 400 Quick. Et multiverktøy er det perfekte valget for deg som ikke har mye plass hjemme, eller for deg som ikke ønsker å bruke mye penger på å kjøpe alle verktøyene separat.

Dette multiverktøyet er perfekt å bruke til sliping, skraping, sagging og rasp. Maskinens effekt er 400 W. Med sin utrolig lave pris sammenlignet med konkurrentene og andre tilsvarende maskiner, blir dette multiverktøyet den soleklare vinneren i vår test.

METABO MT 400 Quick er også utstyrt med ekstra sterkt dobbel-LED-lys. Perfekt og nødvendig for å lyse opp arbeidsområdet mens du jobber. Du trenger ikke bekymre deg for at verktøyet ikke er kraftig nok eller vil klare arbeidene du vil bruke det til. Dette er en veldig kraftig og rask maskin! Mye av dette skyldes dens store svingningsvinkel på 3,2 grader, samt VTC-elektronikk med uendret hastighet, selv under bruk. METABO MT 400 Quick veier bare 1,4 kg, noe som gjør det til et av de lettere multiverktøyene, en annen grunn til at det ble det beste multiverktøyet.

METABO MT 400 Quick leveres med verktøyfeste for best kompatibilitet med OIS-, Starlock- og andre tilbehør. Den har også et sklisikkert softgrip-håndtak for at du skal kunne bruke maskinen optimalt under bruk. Dette multiverktøyet fortjener sin førsteplass og er vinneren av testen. Vi kan sterkt anbefale våre lesere dette fantastiske verktøyet som selges til en utrolig god pris. Det takler de fleste arbeidsoppgaver du kan komme på i og rundt hjemmet ditt. Et stort pluss er at du slipper å investere i en rekke forskjellige maskiner.

2. På andreplass kommer multiverktøyet fra BOSCH GOP 40-30

Fordeler

 • Kraftig 300 W motor
 • Stort tilbehørsutvalg
 • Hurtigfeste

Ulemper

 • Noe dyr i sammenligning

Spesifikasjoner

Mer om BOSCH GOP 40-30

Multiverktøyet BOSCH GOP 40-30 er “premiumproduktet” i vår test av multiverktøy. Maskinen er et utrolig godt verktøy som har det meste du trenger i ett og samme verktøy. Du kan med fordel slipe og sage i ulike materialer som metall, tre, gips, plast og PVC uten noen problemer. Den har en finsag som klarer å sage med presisjon både for retningsbestemt saging og kapping, og den takler de fleste mindre oppgaver du kan ha hjemme. Alle Bosch-maskiner i den blå serien og tilbehøret deres leveres med tre års garanti.

BOSCH GOP 40-30 tilhører Boschs blå serie og kan kun brukes sammen med annet tilbehør fra den blå serien. Det er ikke mulig å bruke tilbehør fra den grønne serien med den blå, og motsatt, noe som er litt synd og noe som gjorde at vi valgte å plassere multiverktøyet på andre plass i vår finsag-test. Med sine 400 W og en maksimal hastighet på 20 000 o/min er dette en svært kraftig maskin, men den koster en god del penger. Akkurat som resten av Boschs blå serie er den beregnet for profesjonelle håndverkere. Dette sier ikke så mye om begrensningene for deg som hobby-snekker eller entusiast. Derimot antyder det noe om kvaliteten. Denne maskinen takler litt tøffere bruk, kontinuerlig bruk og gir feilfrie resultater.

BOSCH GOP 40-30 har et smalt gummiert håndtak som gjør jobben enklere ved kontinuerlig bruk. Oscillasjonsvinkelen er hele tre grader, noe som gir en smidig presisjonsanvendelse. Den er også utstyrt med et hurtigfeste for raske og enkle bytter av tilbehør. Med en vekt på 1,5 kilo er den den tyngste og dyreste maskinen av de tre vi har anmeldt. Ønsker du et meget godt multiverktøy som varer lenge og utfører jobben skikkelig, kan vi anbefale at du kjøper BOSCH GOP 40-30. Skal verktøyet derimot brukes mer sporadisk og sjelden, kan det være bedre å kjøpe en av de rimeligere modellene.

3. På tredjeplass kommer multiverktøyet fra FEIN FMT 250 SL MultiTalent

Fordeler

 • Kraftig
 • StarlockPlus verktøyfeste
 • Stort tilbehørsutvalg

Ulemper

 • Manuell verktøybytte

Spesifikasjoner

Mer om multiverktøyet fra FEIN FMT 250 SL MultiTalent

På tredjeplass i vår multiverktøytest, men likevel en meget god maskin, kommer FEIN FMT 250 SL MultiTalent. Denne nett-tilkoblede multiverktøyet gjør det den skal, men uten noen spesielt fremtredende funksjoner. Den har fått gode anmeldelser fra brukere på nettet som anbefaler den til andre. Dessverre kommer den uten verktøysløst tilbehørsskifte og en ganske begrenset tilbehørspakke, men den utfører jobben den er ment for, og med sin 250 W høyeffektsmotor takler den arbeid i de fleste materialer uten problemer.

Turtallsinnstillingene på denne maskinen er elektroniske, med en hastighet fra 11 000 til 20 000 o/min. Den er ikke like kraftig som nummer én og to i testen vår, men den henger ikke langt etter. Det eneste ekstra på denne modellen er de elektroniske turtallsinnstillingene; ellers er det ingenting som skiller denne modellen fra Fein. Du bytter tilbehør ved hjelp av en spennnøkkel som følger med når du kjøper multiverktøyet. En stor fordel med FMT 250 SL MultiTalent er det store utvalget av tilbehør å velge mellom, avhengig av hva du skal bruke den til.

Denne modellen fra Fein er veldig enkel og lett å bruke, og du slipper mye bryderi. Den er litt dyrere enn enkelte budsjettvarianter på markedet. Den lever mye på tidligere gode anmeldelser av Fein. FMT 250 SL MultiTalent utfører den oppgaven den er designet for på en god måte. Vi kan anbefale dette verktøyet til våre lesere, og du vil ikke bli skuffet hvis du velger en modell fra Fein, et anerkjent selskap innen multiverktøy.

Kjøpeguide – Stendersøker test: Dette bør du tenke på ved kjøp

Når du skal kjøpe et multiverktøy, må du først og fremst tenke på hva det skal brukes til. Det finnes så utrolig mange modeller og produsenter på markedet at det nesten kan føles umulig å finne det multiverktøyet som passer best for deg og det du skal bruke det til. Å ha et kraftig verktøy med høy ytelse er vanligvis det første du ser på, spesielt hvis du skal jobbe med litt hardere materialer, da er høyere omdreiningstall nødvendig.

Du bør også sørge for at verktøyet du vurderer å kjøpe har alle nødvendige tilbehør som du vil ha og kommer til å bruke i fremtiden. En annen ting som vi mener er mer eller mindre nødvendig på et multiverktøy, er verktøysløst tilbehørsskifte. Dette gjør at du kan bytte tilbehør raskt og uten å måtte streve med en nøkkel som gjerne blir borte over tid. Til slutt har vi prisen, og her er det kun du som kan bestemme hva du synes det er verdt å betale.

Finn best i test multiverktøy hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test multiverktøy hos oss på Testjakt.no!

Styrke og ytelse

Når du kjøper et multiverktøy, er det viktig å først sjekke hvilken styrke maskinen har. Jo kraftigere den er, desto hardere materialer kan den arbeide med, og den blir også enklere å håndtere. Vanligvis er en maskin med ledning sterkere enn en batteridrevet maskin, men mange av de nye batteridrevne multiverktøyene er utrolig kraftige og kan jobbe med de aller fleste materialene du kan tenke deg. Sats derfor alltid på en kraftigere maskin hvis den skal brukes hyppig.

Ytelsen og at maskinen er enkel å bruke er to andre aspekter du må vurdere ved kjøp av et multiverktøy. Grunnen til at mange av oss kjøper et multiverktøy er fordi det skal være brukervennlig og for å slippe å kjøpe flere ulike maskiner som bare kan utføre én oppgave hver. Du sparer også en god sum penger ved å velge et multiverktøy. Alle tre maskinene i vår test presterer bra og er gode valg.

Tilbehør og vedlikehold

Ved kjøp av et multiverktøy er det også viktig å gå gjennom alt tilbehøret som er tilgjengelig for merket eller modellen før du gjør et kjøp. Har den alt tilbehøret du tenker å bruke i fremtiden, og kan den utføre oppgavene du har tenkt å bruke den til? Noen maskiner fra mindre produsenter har ofte en mindre tilbehørspakke som du kan kjøpe til etter behov, så vi anbefaler alltid å gå gjennom tilbehøret før kjøp.

Å vedlikeholde maskinen og fjerne støv og spon som lett fester seg overalt, bør gjøres umiddelbart etter bruk. Det skal være enkelt å rengjøre maskinen og ta av og sette tilbake ulike deler som kan være i veien under rengjøring. Du kan også bruke trykkluft for å blåse rent verktøyet der kluten ikke når. Oppbevar maskinen på et tørt sted, da fuktighet er noe som kan skade verktøyet. Med disse tre rådene vil verktøyet ditt vare lenger, og du sparer penger på den måten.

Verktøysløst tilbehørsskifte og støvsugeradapter

Et multiverktøy bør som nevnt være enkelt å bruke, og vi mener også at det bør være utstyrt med verktøysløst tilbehørsskifte. Dette vil lette skiftingen av tilbehør og gå mye raskere enn om du må bruke en nøkkel for å bytte tilbehør. De fleste dyrere modellene har verktøysløst tilbehørsskifte, og det er nesten et krav fra vår side for et virkelig godt multiverktøy. Hvis du ikke har noe imot å bytte tilbehør manuelt, kan du velge et slikt verktøy, de koster som regel litt mindre.

Noen multiverktøy har en støvsugeradapter som du kan koble til en grovstøvsuger. Dette vil redusere mengden slipstøv og skitt som virvler rundt når du sliper og sager. Dette er en ekstra funksjon på noen maskiner, og det er en utrolig nyttig funksjon å ha slik at du slipper å tørke vekk slipstøv i all evighet. Hvis verktøyet hovedsakelig skal brukes utendørs, er det kanskje ikke nødvendig med en støvsugeradapter, men den vil også hjelpe med å holde det rent, slik at du slipper en stor rengjøring i etterkant.

Pris

Som vi tidligere har påpekt, finnes det en rekke forskjellige modeller og produsenter av multiverktøy. Her må du først tenke på hva du skal bruke det til, skal det brukes daglig eller bare av og til ved behov? Et multiverktøy kan koste så lite som 1 000 kroner og så mye som 5 000 kroner. De aller dyreste verktøyene er designet for profesjonelle som bruker dem daglig i sitt arbeid. Hvis du bare skal bruke multiverktøyet på fritiden hjemme eller på hytta, fungerer det fint å kjøpe en litt billigere variant.

Det er ikke alltid det dyreste verktøyet er det beste, det er opp til deg å avgjøre om det er verdt pengene. Selvfølgelig kommer de dyreste maskinene med svært god kvalitet og klarer alle oppgavene du kan tenke deg, mens de absolutt billigste ikke er like kraftige og sterke. Hvis du fortsatt er usikker på hvilket verktøy du skal velge, kan du alltid spørre noen i butikkpersonalet om råd og hjelp for å finne den beste maskinen for ditt formål.

Vanlige spørsmål om multiverktøy

Hvor mye koster et multiverktøy?

Et multiverktøy koster alt mellom 1 000 kroner og 5 000 kroner, og som regel får du det du betaler for. Hvis verktøyet skal brukes hyppig til ulike oppgaver, kan det være verdt å investere noen ekstra kroner for å få et kraftig verktøy som kan håndtere de fleste materialene.

Skal jeg velge en modell med ledning eller batteridrevet?

En batteridrevet maskin er enklere å håndtere siden du kanskje ikke alltid har tilgang til strøm. En batteridrevet modell som er like kraftig som en med ledning koster som regel litt mer, men det er verdt hver krone. Sørg for at motoren er kraftig nok til å takle oppgavene.

Hvilt multiverktøy bør jeg kjøpe?

Et oscillerende og batteridrevet multiverktøy foretrekkes da det tilbyr større allsidighet. Disse er vanligvis enkle å bruke og perfekte å bruke på steder der du ikke har tilgang til strøm. Hvis du skal slipe eller arbeide med hardere materialer, bør du heller velge et roterende multiverktøy for best resultat.

Hvilke tilbehør finnes til et multiverktøy?

De fleste multiverktøy har en mengde tilbehør til sine modeller. Noen eksempler på dette er ulike sagblader, sandpapir, rasp, skrapeverktøy, klinger og mye mer. Tilbehøret varierer betydelig mellom modeller og produsenter. Pass på å sjekke om verktøyet har det tilbehøret du ønsker og trenger.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 21/08/2023 •  14 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test