Beste Bæremeisene For Fotturer i Naturen (Best i Test 2023)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke bæremeisen til barnet ditt som er best i tester ifølge vårt testpanel!

En bæremeis er fantastisk for å få med de minste i familien ut på tur! Det er komfortabelt, gir muligheter for ekstra lagring i sekken, og barnet sitter høyt og kan se på omgivelsene mens dere går. Bæremeisene kommer med mange justeringsmuligheter, slik at alle familier kan finne sin egen favoritt.

Dette er en bæremeis test der vi har prøvd å få fram de unike egenskapene til de forskjellige meisene. Her fremheves justeringsmulighetene, slik at også de minste familiemedlemmene får en behagelig turopplevelse. Alle meisene kan justeres etter hvert som barnet vokser, og veier lite for å gi økt komfort også til den som bærer. Her kan alle velge etter egne behov.

1. Vinner og best i test ble bæremeise fra Osprey Poco Plus

Fordeler

 • Sikkerhetssele og fotbøyler
 • TÜV GS-sertifisert
 • Lett tilgjengelige nettinglommer

Ulemper

 • Veier mye

Spesifikasjoner

Mer om Osprey Poco Plus

En bæremeis best i test har ulike justeringsmuligheter, solskjerm og mesh-teknologi for å gjøre turene så behagelig som mulig for både barn og bærer. Her kan dere justere selen etter kroppen til den som bærer. Det er viktig å huske på at barn må kunne sitte uten støtte for å sitte trygt i meis. Kan det sitte uten støtte i én time, kan det sitte én time i meis.

Osprey Poco Plus er kåret til beste bæremeis av mange, for de mange mulighetene den tilbyr. Mesh-teknologien gjør at verken barn eller bærer blir for varme. Andre funksjoner som egne lommer til leker kan også komme spesielt godt med på tur om barnet begynner å kjede seg. Denne bæremeisen har også innebygd solskjerming med UPF 50+, samt sele og fotbøyler til barnet for å gi økt komfort og sikkerhet.

2. På andreplass kommer bæremeise fra Thule Sapling Child Carrier

Fordeler

 • Avtakbare bøyler
 • Soltrekk

Ulemper

 • Høy egenvekt
 • Ingen regntrekk

Spesifikasjoner

Mer om Thule Sapling Child Carrier

Thule Sapling Child Carrier er én av bæremeisene i testen med minst yttermål. Den har to åpninger slik at du kan sette inn barnet både fra siden og ovenfra. Thule Sapling har god oppbevaringsplass med romslige lommer for oppbevaring av nødvendigheter, i tillegg til nettinglommer og vannblærelomme. Denne bæremeis passer godt for lange turer, små barn eller værendringer. Gode justeringsmuligheter gjør det enkelt å bytte bærer.

Denne bæremeisen er både liten og enkel, men svært praktisk. Her får du mye igjen for pengene. Du kan justere stroppene slik du selv ønsker, slik at du også kan få barnet nærmere kroppen din. Dette vil lette vekten på ryggen og hoftene til bærer, samtidig som den føles spesielt behagelig på skuldrene. I hoftebeltene på Thules bæremeis har du praktiske lommer til mobil, snacks, leker eller annet som behøves på tur.

3. På tredjeplass kommer bæremeise fra Osprey Poco LT

Fordeler

 • Innebygd solskjerm
 • Praktiske lommer
 • Kompakt og plassbesparende

Ulemper

 • Ingen fotbøyler

Spesifikasjoner

Mer om bæremeise fra Osprey Poco LT

En lettvektig bæremeis fra Osprey. Denne meisen er kompakt, som gjør at den passer like godt i byen, på korte turer og folksomme områder som på tur i naturen. Ospray Poco LT har Ospreys patentsøkte ramme, som gjør at meisen kan pakkes sammen som en mindre sekk når den ikke er i bruk. Den er altså svært plassbesparende, samtidig som den er behagelig i bruk. Bæremeisen er laget av bærekraftige materialer.

Med denne får du en rimelig og praktisk bæremeis med svært god støtte og passform. Den sitter godt på skuldrene og med paddet hoftebelte gir den også god støtte på hoftene. Ryggpanelet er justerbart, slik at meisen enkelt kan tilpasses alle brukere. En innebygd solskjerm med UPF 50+ beskytter barnet mot skadelig, sterk sol. Ryggplaten og barnets sete er ventilert for økt komfort både for deg og barnet.

Kjøpsguide | Hva du bør tenke på før du kjøper bæremeis

Når du skal kjøpe bæremeis er det viktig å kartlegge familiens behov, barnets størrelse og alder. Barnet må kunne sitte uten støtte før du tar i bruk bæremeis. Kan barnet sitte uten støtte i ti minutter, kan det sitte ti minutter i bæremeis. Tenk også over hvilke situasjoner bæremeisen brukes mest i. Om det er hverdagssituasjoner, lange skog- og fjellturer den skal brukes i, og hvor mye oppbevaringsplass som trengs er viktige vurderingsfaktorer.

Den bør sitte godt på kroppen til bærer

Bæremeisen må sitte godt på kroppen til bærer. Er dere flere som skal bære, er det viktig at alle får prøvd den. De fleste meiser har gode justeringsmuligheter, men kropper er forskjellig bygd. Noen trenger kanskje mer støtte i hoftene, mens andre mer padding i skuldre. En bæremeis skal sitte som en ryggsekk og være enkel å ta av og på.

Finn best i test bæremeisene hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test bæremeisene hos oss på Testjakt.no!

Bærekomfort og sikkerhet for barnet

Komfort for barnet som skal sitte over lenger tid er også viktig. At setet er mykt, kan justeres slik at hvis du har et lite barn, kan du få barnet høyere opp, kan være lønnsomt. Stigbøyler kan bedre sittekomforten ytterligere. Alle bæremeiser bør ha solskjerm tilgjengelig, enten integrert eller som tilbehør. Gjerne UPF 50+, for å gi økt beskyttelse for barnet.

Oppbevaringsplass

For mange er bæremeis et viktig verktøy for å komme seg på tur. Da er oppbevaringsplass viktig. Om dere skal være flere timer på tur, er det viktig å ha en bæremeis som har plass til bleier, mat, ekstra skift, drikke, samt snacks og kanskje leker. Det er også praktisk med flere små lommer lett tilgjengelig for både barn og bærer.

Oppsummering

I denne testen har vi sett på noen av de mest populære bæremeisene på markedet, for både langtur og bytur. En bæremeis vil alltid være et godt verktøy for å komme seg ut på tur med barnet. Det er viktig å tenke hvilket behov din familie har, både for oppbevaring og om materialene fører vekk varme og fukt.

Vi har lagt mye vekt på justeringsmulighetene i denne testen, da dette gjør det mulig å velge en bæremeis som varer lenge. Barnet kan som oftest begynne å bruke meisen fra rundt ni måneders alder, opptil fire år, avhengig av vekt. Velg en bæremeis som sitter godt rundt skuldrene og føles lett på kroppen og med god polstring. Kommenter gjerne nedenfor dersom du har noen spørsmål eller andre bemerkninger for denne testsammenligningen.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 16/05/2023 •  7 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test