Beste Bæremeisene For Fotturer i Naturen (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke bæremeisen til barnet ditt som er best i tester ifølge vårt testpanel!

En bæremeis er fantastisk for å få med de minste i familien ut på tur! Det er komfortabelt, gir muligheter for ekstra lagring i sekken, og barnet sitter høyt og kan se på omgivelsene mens dere går. Bæremeisene kommer med mange justeringsmuligheter, slik at alle familier kan finne sin egen favoritt.

Dette er en bæremeis test der vi har prøvd å få fram de unike egenskapene til de forskjellige meisene. Her fremheves justeringsmulighetene, slik at også de minste familiemedlemmene får en behagelig turopplevelse. Alle meisene kan justeres etter hvert som barnet vokser, og veier lite for å gi økt komfort også til den som bærer. Her kan alle velge etter egne behov.

1. Vinner og best i test ble North 13.5 Adventure Bæremeis med Støtte Inkl. Regntrekk

Fordeler

 • Komfortabel bæring
 • Sikkerhetsfunksjoner
 • Praktisk oppbevaring

Ulemper

 • Begrenset vektkapasitet: Maksimal vektgrense på 18 kg

Spesifikasjoner

Mer om North 13.5 Adventure Bæremeis med Støtte Inkl. Regntrekk

Adventure bæremeis fra North 13.5 er ideell for foreldre som vil ta med barna på eventyr. De justerbare og brede bære- og hofteremmene sikrer god komfort, selv på lengre turer. Den store oppbevaringslommen under setet og lett tilgjengelige sidelommer gir god plass til nødvendigheter.

Sikkerheten er godt ivaretatt med polstrede sikkerhetsstropper og en fempunktssele. Barnet sitter komfortabelt med en egen fotstøtte, og den avtagbare solbeskyttelsen beskytter mot solen. Materialet er både vind- og vanntett, og den lette aluminiumsrammen gjør bæremeisen stabil. Den kan også kompakt sammenfoldes for enkel oppbevaring, og regntrekk er inkludert.

Med en anbefalt alder fra 6 måneder og en maksvekt på 18 kg, er denne bæremeisen perfekt for små barn. Den veier ca. 3 kg og måler ca. H70–90 x B30 cm, noe som gjør den lett å håndtere.

Kort sagt, Adventure bæremeis fra North 13.5 kombinerer komfort, sikkerhet og praktiske funksjoner, og er et godt valg for aktive foreldre.

2. På andreplass kommer bæremeise fra Deuter Women’s Kid Comfort Active SL

Fordeler

 • Fluorkarbonfri impregnering
 • Justerbarhet og komfort
 • Romslig og funksjonell

Ulemper

 • 2650 g kan være litt tung for de som foretrekker lettere alternativer.

Spesifikasjoner

Mer om Deuter Women’s Kid Comfort Active SL

Women’s Kid Comfort Active SL fra Deuter er en pålitelig følgesvenn for turer med barn. Denne bæremeisen, laget i Vietnam, legger vekt på bærekraft med fluorkarbonfri impregnering. Med et romslig pakkevolum på 12 liter og justerbar rygglengde gir den god plass og komfort.

Hoftebeltet og stigbøyler legger til ekstra stabilitet, mens dimensjonene på 43 x 34 x 70 cm passer perfekt for vandring. Med en imponerende anbefalt makslast på 24 kg er denne bærryggsækken ideell for aktive familieeventyr. Utformingen kombinerer funksjonalitet og kvalitet, og gjør den til et utmerket valg for eventyrlystne mødre.

3. På tredjeplass kommer bæremeise fra Osprey Poco LT

Fordeler

 • Innebygd solskjerm
 • Praktiske lommer
 • Kompakt og plassbesparende

Ulemper

 • Ingen fotbøyler

Spesifikasjoner

Mer om bæremeise fra Osprey Poco LT

En lettvektig bæremeis fra Osprey. Denne meisen er kompakt, som gjør at den passer like godt i byen, på korte turer og folksomme områder som på tur i naturen. Ospray Poco LT har Ospreys patentsøkte ramme, som gjør at meisen kan pakkes sammen som en mindre sekk når den ikke er i bruk. Den er altså svært plassbesparende, samtidig som den er behagelig i bruk. Bæremeisen er laget av bærekraftige materialer.

Med denne får du en rimelig og praktisk bæremeis med svært god støtte og passform. Den sitter godt på skuldrene og med paddet hoftebelte gir den også god støtte på hoftene. Ryggpanelet er justerbart, slik at meisen enkelt kan tilpasses alle brukere. En innebygd solskjerm med UPF 50+ beskytter barnet mot skadelig, sterk sol. Ryggplaten og barnets sete er ventilert for økt komfort både for deg og barnet.

Kjøpsguide | Hva du bør tenke på før du kjøper bæremeis

Når du skal kjøpe bæremeis er det viktig å kartlegge familiens behov, barnets størrelse og alder. Barnet må kunne sitte uten støtte før du tar i bruk bæremeis. Kan barnet sitte uten støtte i ti minutter, kan det sitte ti minutter i bæremeis. Tenk også over hvilke situasjoner bæremeisen brukes mest i. Om det er hverdagssituasjoner, lange skog- og fjellturer den skal brukes i, og hvor mye oppbevaringsplass som trengs er viktige vurderingsfaktorer.

Den bør sitte godt på kroppen til bærer

Bæremeisen må sitte godt på kroppen til bærer. Er dere flere som skal bære, er det viktig at alle får prøvd den. De fleste meiser har gode justeringsmuligheter, men kropper er forskjellig bygd. Noen trenger kanskje mer støtte i hoftene, mens andre mer padding i skuldre. En bæremeis skal sitte som en ryggsekk og være enkel å ta av og på.

Finn best i test bæremeisene hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test bæremeisene hos oss på Testjakt.no!

Bærekomfort og sikkerhet for barnet

Komfort for barnet som skal sitte over lenger tid er også viktig. At setet er mykt, kan justeres slik at hvis du har et lite barn, kan du få barnet høyere opp, kan være lønnsomt. Stigbøyler kan bedre sittekomforten ytterligere. Alle bæremeiser bør ha solskjerm tilgjengelig, enten integrert eller som tilbehør. Gjerne UPF 50+, for å gi økt beskyttelse for barnet.

Oppbevaringsplass

For mange er bæremeis et viktig verktøy for å komme seg på tur. Da er oppbevaringsplass viktig. Om dere skal være flere timer på tur, er det viktig å ha en bæremeis som har plass til bleier, mat, ekstra skift, drikke, samt snacks og kanskje leker. Det er også praktisk med flere små lommer lett tilgjengelig for både barn og bærer.

Oppsummering

I denne testen har vi sett på noen av de mest populære bæremeisene på markedet, for både langtur og bytur. En bæremeis vil alltid være et godt verktøy for å komme seg ut på tur med barnet. Det er viktig å tenke hvilket behov din familie har, både for oppbevaring og om materialene fører vekk varme og fukt.

Vi har lagt mye vekt på justeringsmulighetene i denne testen, da dette gjør det mulig å velge en bæremeis som varer lenge. Barnet kan som oftest begynne å bruke meisen fra rundt ni måneders alder, opptil fire år, avhengig av vekt. Velg en bæremeis som sitter godt rundt skuldrene og føles lett på kroppen og med god polstring. Kommenter gjerne nedenfor dersom du har noen spørsmål eller andre bemerkninger for denne testsammenligningen.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 28/05/2024 •  7 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test