Beste multimetre for elektrisk verdi (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke multimeter som er best i test ifølge vårt testpanel!

Et multimeter bruker for å måle flere ulike verdier innenfor elektrisitet. Du kan bruke dette instrumentet til å måle spenning, strøm og motstand, og er nok aller mest brukt av elektrikere. Men det er likevel et instrument som kan være kjekt å ha, spesielt hvis du planlegger å pusse opp huset eller bytte ut noen lamper.

Et multimeter har flere bruksområder, alle knyttet til elektronikk. Du kan bruke instrumentet til å måle hvor mye spenning det er i en kobling. Dette gir ekstra sikkerhet, og mulighet til å finne ut om den defekte dørklokken mangler strøm eller har andre feil. Et praktisk instrument å ha liggende i tilfelle det skulle oppstå problemer med noe elektrisk.

5 beste multimeter på markedet

I denne oversikten finner du de fem beste multimeterne på markedet akkurat nå. Dette er modeller som er både analoge og digitale, og som kan brukes av amatører eller profesjonelle. Modellen som har gått helt til topps er IMT23102 fra Schneider. Dette er et multimeter som kommer med gode egenskaper og nøye målinger uten at det koster mye. For deg som leter etter et godt multimeter i budsjett klassen er STHT0-77364 fra Stanley et topp alternativ. Og for deg som trenger noe litt mer robust og profesjonelt er Fluke 115 EUR et toppmodell.

1. Vinner og best i test ble multimeteret fra Schneider IMT23102

Fordeler

 • Gode egenskaper
 • Lagrer resultatet
 • Skjerm med bakgrunnsbelysning

Ulemper

 • Ikke oppladbart batteri
 • Smalt skjermbilde

Spesifikasjoner

Mer om multimeteret fra Schneider IMT23102

IMT23102 fra Schneider er et multimeter som leverer på kvalitet, nøyaktig og egenskaper. Selve instrumentet er enkelt å bruke, og kommer med flere nyttige egenskaper som gjør det til et godt alternativ for både amatører og semi-profesjonelle. Med dette multimeteret kan du måle mer enn bare strøm og spenninger.

Dette digitale multimeteret kan brukes til å måle likespenning og vekselspenning, og selvfølgelig strøm. Du kan også bruke det til å måle motstand, dioder og kontinuitet. I tillegg kommer multimeteret med en egen testfunksjon for batterier, en praktisk funksjon som kan brukes av flere enn elektrikere. Dette er et multimeter som er brukervennlig og enkelt å forstå.

2. På andreplass kommer multimeteret fra Stanley STHT0-77364

Fordeler

 • Flere funksjoner og rekkevidder
 • Støtte for enkel bruk
 • Stort og tydelig display

Ulemper

 • Ikke bakgrunnsbelysning
 • Bred modell

Spesifikasjoner

Mer om multimeteret fra Stanley STHT0-77364

I budsjettklassen er det beste multimeter denne modellen fra Stanley. Dette er en modell som er lett å bruke, og som kommer med de mest nødvendige av egenskaper. Med denne kan du enkelt måle strøm, spenning og motstand, og den store skjermen gjør det enkelt å lese av målingene.

Denne best i test multimeter på budsjett kommer med hele syv ulike funksjoner og to ulike rekkevidder. En av disse funksjonene er muligheten til å teste ulike batterier. Gode funksjoner og ergonomisk design gjør den til et praktisk og fleksibelt måleinstrument som passer fint i verktøykassen hjemme eller i garasjen.

3. På tredjeplass kommer multimeteret fra Testo 760-1

Fordeler

 • Funksjonsknapper fremfor vrijustering
 • Display med bakgrunnsbelysning
 • Meget enkel å bruke

Ulemper

 • Ikke TRMS
 • Noe høy vekt

Spesifikasjoner

Mer om multimeteret fra Testo 760-1

Dette er et multimeter som leverer på design, brukervennlighet og pålitelighet. Her har de byttet ut den tradisjonelle vrijusteringen med funksjonsknapper. Dette gjør den ikke bare enkel å bruke, men gir også bedre nøyaktighet og pålitelige målinger. Den kan i tillegg brukes ute selv når det er minusgrader.

Dette er et multimeter som kommer godt ut i vår test på grunn av hvor enkel den er å bruke. Siden hjulet er byttet ut med knapper er det så og si umulig å gjøre noe feil. Multimeteren vil indikere om det er koblet til riktig eller ikke, og lyse opp egnet funksjonsknapp. Rett og slett idiotsikkert.

4. På fjerdeplass kommer multimeteret fra Fluke 115 EUR

Fordeler

 • Automatisk valg av AC/DC
 • Sterk bakgrunnsbelysning
 • Kan oppbevares på meget kalde områder

Ulemper

 • Noe mer avanserte avlesninger
 • Høy vekt

Spesifikasjoner

Mer om multimeteret fra Fluke 115 EUR

Dette er et multimeter som passer perfekt til profesjonelle og mer erfarne brukere av denne type måleinstrument. Multimeteret kommer med en TRMS for elektrisk feilsøking, og vil enkelt kunne indikere om noe fungerer eller ikke. Med dette instrumentet kan du enkelt finne feil på elektronikken med ulike former for tester innbygget.

Dette er en mer avansert modell som er utstyrt med funksjoner som Lo-Z kapasitans, diodetest og vekselstrømmens faktiske effektivverdi. Den er enkel nok å bruke for den som kan, men er en modell som anbefales for elektrikere og andre som arbeider med strøm til daglig. Et praktisk og velfungerende multimeter, om men noe avansert.

5. På femteplass kommer multimeteret fra Schneider Electric IMT23113

Fordeler

 • Flere tilgjengelige målinger
 • God brukervennlighet
 • Enkelt å skifte batteri

Ulemper

 • Ikke opplyst skjerm
 • Fungerer dårlig i mørket

Spesifikasjoner

Mer om multimeteret fra Schneider Electric IMT23113

Av de analoge modellene er dette multimeteret det som scorer best. Her får du et multimeter som kan brukes til måling av spenning, strøm, resistens, ledningstest, batteri og desibel. Et lite, enkelt og praktisk instrument som fungerer fint for deg som ikke jobber med elektronikk i hverdagen.

Dette er en måler av likerettertype, og trenger et AA-batteri for å fungere. Selve avlesningen av målingene er raske, og vises tydelig på magnetinstrumentet som erstatter det digitale displayet. Dette er et multimeter som er enkel å bruke, lett å forstå seg på og som gir raske og tydelige målinger.

Kjøpsguide – hvordan velge det beste multimeter

Et multimeter er først og fremst et elektronisk måleinstrument som brukes for å undersøke ulike deler av strømnettet. Så når du skal investere i et slikt instrument er det viktig å tenke over hvem som skal bruke det, og hvor.

Amatører og hjemmefiksere har andre behov enn profesjonelle, og trenger ikke like avanserte måleinstrumenter. Men uansett hvem som skal bruke det er det viktig at det er enkelt å bruke, gir pålitelige resultater og funksjoner som møter behovene til den enkelte.

Enkelt å bruke

Uansett amatør eller proff, et multimeter må være enkelt å bruke. Det vil si – det må være enkelt å velge riktig funksjon, gjøre og lese av målingene og skrive de ned. En bonus er selvfølgelig om multimeteret kan lagre målingene, dette gjør bruken enklere.

Et multimeter må være enkelt å bruke av flere grunner. Det skal ofte leses av flere målinger, som er grunnen til at multimetere finnes i utgangspunktet. I tillegg er det positivt å kunne henge eller sette instrumentet fra seg slik at hendene er fri.

Finn best i test multimeter hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test multimeter hos oss på Testjakt.no!

Multimeter med nøyaktige målinger

Et multimeter som gjør dårlige og unøyaktige målinger er et ubrukelig instrument. Derfor er det viktig at målingene er så nøyaktig og pålitelig som mulig. Dette får du med et instrument som er moderne og har tydelige skjermer.

På “funker/funker ikke”-tester er det viktig at målingene er riktige. Hvis ikke kan du risikere å ikke oppdage en feil. Og viser den at det ikke er strøm i noen som er strømførende kan det blir farlig..

Gode funksjoner

Du kommer langt med et multimeter som har de tre nøkkelfunksjonene med måling av strøm, motstand og spenning. Men kan multimeteret lese av mer kan det brukes av flere personer og til flere gjøremål. Det gjør hverdagen enklere.

Ulike oppgaver krever ulike funksjoner, og for å kunne bruke multimeteret til alle må funksjonene følge med. De enkleste har kun noen få, mens de profesjonelle har mange. Med flere funksjoner blir det enklere å gjøre flere målinger.

Når trenger du å bruke et multimeter?

Et multimeter måler det viktigste når det kommer til elektrisitet, og er et pålitelig og godt brukt instrument. Med denne best i test for multimetere er målet å gjøre det enklere å finne frem til den modellen som passer til dine behov.

De beste multimeterne har flere gode funksjoner som gjør det enkelt å ta flere målinger på samme sted uten å bytte mellom ulike instrumenter. Her finner du de fem beste på markedet akkurat nå som er av god kvalitet og leverer pålitelige målinger.

Ofte stilte spørsmål og svar om multimeter

Hva kan et multimeter brukes til?

Et multimeter kan brukes til å måle forskjellige verdier knyttet opp mot elektronikk. Med dette instrumentet kan du måle strøm, spenninger og motstand. Enkelte lar seg også måle dioder og kontinuitet.

Hvilke forskjellige multimetere finnes?

Det finnes to typer multimetere, analoge og digitale. De analoge benyttes deg av magnetinstrumenter og bevegelige spoler for avlesning. Digitale multimetere har en flytende krystallskjerm som overfører verdiene til tall på skjermen.

Hvem har behov for et multimeter?

Et multimeter kan brukes av både amatører, hjemmefiksere og profesjonelle elektrikere. Alle som har behov for å måle enten strøm, spenning eller motstand har behov for et multimeter. Det kan brukes for å sjekke batteriet på bilen, strømmen i lamper og alt annet knyttet til elektrisitet.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 16/05/2023 •  10 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test