Beste Belteputer For Barnet Ditt (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilken beltepute som er best i tester ifølge vårt testpanel!

Å sikre barn i bil er noe av det viktigste en kan gjøre som foreldre. Som baby blir barna plassert i babybilstoler. Eldre barn kan sitte i beltestoler og på beltepute, avhengig av både høyde og vekt.

Barn under 135 cm skal sikres i bil, og barn mellom 135 og 150 cm skal sikres hvis utstyr er tilgjengelig. En beltepute kan brukes av eldre barn, gjerne barn i skolealder, så sant bilens eget belte treffer korrekt.

1. Vinner og best i test ble bilpute fra Beemoo

Fordeler

 • Myk og behagelig
 • Valgfrie ISOFIX-fester for stabilitet, kan brukes uten

Ulemper

 • Mest stabil med støtte for ISOFIX som ikke fungerer i alle biler

Spesifikasjoner

Mer om Beemoo

Dette er en stabil og komfortabel beltepute med god størrelse. Puten er en av de mykeste på markedet, men basen er robust og solid. Dette sørger for at barnet sitter behagelig og samtidig solid i bilen. Siden basen er større kan den brukes av større barn.

Når det kommer til design er dette en beltepute som er laget i en ergonomisk form som gir en behagelig sittestilling. Med de store beltehornene er det mulig for barn å hvile armene. Barna kan med andre ord sitte komfortabelt selv på lange reiser.

2. På andreplass kommer bilpute fra Cybex Solution G i-Fix Bilstol

Denna vara finns tvärr inte i lager hos våra partners för tillfället.

Fordeler

 • Stabil og robust
 • Behagelig sete
 • Fine farger
 • Lett å montere

Ulemper

Spesifikasjoner

Mer om Cybex Solution G i-Fix Bilstol

Cybex Solution G i-Fix er en imponerende bilstol som prioriterer sikkerhet og komfort for barnet. Med sin høye ryggstøtte, enkel justeringsfunksjon og luftventilasjonssystem garanterer den en behagelig reise.

Den justerbare hodestøtten med tre vippeposisjoner er en utmerket funksjon som beskytter barnets hode fra å falle fremover under søvnen. Bilstolen er egnet for barn mellom 100-150 cm og har imponerende funksjoner som sidekollisjonsvern og mulighet til å felles sammen med én hånd. Med en maksimal vekt på 50 kg og anbefalt alder fra 3 til 12 år er den en pålitelig følgesvenn for familier på veien.

Dens utmerkede ytelse har også blitt anerkjent av ADAC, som har kåret den til best i test.

3. På tredjeplass kommer beltepute fra Disney

Fordeler

 • Sikkerhet og godkjenning
 • Komfortabel reise
 • Portabilitet og brukervennlighet

Ulemper

 • Inkompatibilitet med airbag

Spesifikasjoner

Mer om beltepute Disney

Disse bilkuddene fra Disney er det perfekte tilbehøret for små eventyrere på veien! Med fine motiver som barna elsker, gjør de hvert øyeblikk av reisen til en morsom opplevelse. Kuddene er designet for fremovervendt bruk og er komfortable for voksende barn.

Med avtagbart trekk er de enkle å holde rene, og deres lette design gjør dem enkle å ta med seg overalt. Installasjonen med trepunktssele er rask og enkel, og de er UN R129-godkjente for ekstra trygghet. Med en maksimal vekt på 36 kg og anbefalt alder fra 7 år, er disse bilkuddene ideelle for små reisende på eventyr!

Kjøpguide – Velg riktig beltepute

Å velge den rette belteputen kan være en utfordring. Det finnes et stort utvalg, og her har vi samlet de fem beste på markedet. Dette er belteputer av høy kvalitet som er stabile og trygge å bruke i bilen.

Når du skal velge beltepute er det viktig å tenke over flere ting. Den må være enkel å montere i alle typer biler, enten med belte eller isofix. Det er også viktig at setet er behagelig og har god støtte.

Enkelt å montere

Enten du velger en beltepute med isofix eller ikke må puten være enkel å montere. Puter med isofix kan monteres i bilens eget isofix feste. Dette gjøres enkelt ved å klipse putens fester på krokene i bilen.

Med trepunktsbeltet festes puten og barnet samtidig. Her er det viktig å følge banen som er markert på settet, og legge begge sidene av beltet under beltehornene. Dette holder setet på plass selv når barnet flytter på seg.

Finn best i test beltesputer hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test beltesputer hos oss på Testjakt.no!

Høy komfort

Enten du kjører lange eller korte turer er det viktig å sitte komfortabelt. En bilpute med god vattering og ergonomisk utforming er behagelig for barn å sitte og sove i over tid.

God komfort handler ikke bare om vattering. Det er også greit med et sete med god plass slik at barnet ikke sitter trangt. Myke og godt plasserte armlener gir også økt komfort på reisen.

Må være sikker

Alle belteputer som selges i Norge skal være godkjent for bruk i bil etter EUs reguleringer. Det er likevel en fordel å sjekke sertifiseringen før kjøp. En beltestol må være sikker for barnet.

En annen del av sikkerheten handler om vekt. Belteputer er ment for barn mellom 22 og 36 kilo, og barnet som skal bruke det må være innenfor denne vektklassen. Så sjekk barnets vekt ved oppgradering

Når trenger du å bruke en beltepute?

Det er lovpålagt å sikre barn i bil. Dette gjelder fra de er nyfødt og frem til de er minst 135 cm høye. I denne best i test for belteputer har vi funnet frem de beste og sikreste belteputene som kan brukes av disse barna.

De beste belteputene har god komfort, står stabilt i bilen og er enkle å montere. De må også kunne brukes av barnet de er ment for. Sjekk alltid barnets vekt og høyde ved kjøp av sikkerhetsutstyr til bilen.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 08/05/2024 •  6 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test