Beste Belteputer For Barnet Ditt (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilken beltepute som er best i tester ifølge vårt testpanel!

Å sikre barn i bil er noe av det viktigste en kan gjøre som foreldre. Som baby blir barna plassert i babybilstoler. Eldre barn kan sitte i beltestoler og på beltepute, avhengig av både høyde og vekt.

Barn under 135 cm skal sikres i bil, og barn mellom 135 og 150 cm skal sikres hvis utstyr er tilgjengelig. En beltepute kan brukes av eldre barn, gjerne barn i skolealder, så sant bilens eget belte treffer korrekt.

1. Vinner og best i test ble bilpute fra Beemoo

Fordeler

 • Myk og behagelig
 • Valgfrie ISOFIX-fester for stabilitet, kan brukes uten

Ulemper

 • Mest stabil med støtte for ISOFIX som ikke fungerer i alle biler

Spesifikasjoner

Mer om Beemoo

Dette er en stabil og komfortabel beltepute med god størrelse. Puten er en av de mykeste på markedet, men basen er robust og solid. Dette sørger for at barnet sitter behagelig og samtidig solid i bilen. Siden basen er større kan den brukes av større barn.

Når det kommer til design er dette en beltepute som er laget i en ergonomisk form som gir en behagelig sittestilling. Med de store beltehornene er det mulig for barn å hvile armene. Barna kan med andre ord sitte komfortabelt selv på lange reiser.

2. På andreplass kommer bilpute fra Disney

Fordeler

 • Stabil og robust
 • Behagelig sete
 • Fine Disney-motiver

Ulemper

 • Motivene kan føles litt barnslige etter hvert som barnet vokser

Spesifikasjoner

Mer om Disney

Dette er en smart og sikker beltepute med fine og populære motiver fra ulike Disney-filmer/-karakterer. Puten har også god vattering som gir et behagelig sete, og for ekstra komfort kan de myke beltehornene også brukes som armlener av barnet.

I tillegg til god komfort er dette en beltepute som har en lavere vekt, noe som gjør den lett å flytte på, noe som kan være praktisk. Puten kan bli brukt på alle seter og har en fin passform som passer inn i alle biler.

3. På tredjeplass kommer Axkid Mate Tar

Fordeler

 • Sikkerhet og godkjenning
 • Komfortabel reise
 • Portabilitet og brukervennlighet

Ulemper

 • Inkompatibilitet med airbag

Spesifikasjoner

Mer om beltepute Axkid Mate Tar

Axkid Beltepute Mate Tar er en pålitelig og sikker beltepute som sikrer riktig posisjonering av bilens trepunktsbelte på barnets kropp. Med armlener gir denne belteputen en komfortabel bilreise for ditt kjære barn.

Grow er en lett og praktisk pute som er enkel å ta med seg på tur. Den kan enkelt festes på ulike steder i bilen ved hjelp av trepunktsbeltet. Det er viktig å merke seg at denne puten ikke skal brukes i et bilsete med airbag.

Belteputen er godkjent i samsvar med ECE R44 rev 04, og den passer for barn som veier mellom 15 og 36 kg. Dette sikrer at sikkerhetskravene er oppfylt for din lille passasjer.

En ekstra fordel med Axkid Beltepute Mate Tar er at trekket kan vaskes i vaskemaskinen ved 30 grader. Dette gjør det enkelt å holde belteputen ren og klar for bruk, selv etter eventuelle små uhell underveis.

Alt i alt er Axkid Beltepute Mate Tar en pålitelig følgesvenn for trygge og komfortable bilreiser med barnet ditt.

Kjøpguide – Velg riktig beltepute

Å velge den rette belteputen kan være en utfordring. Det finnes et stort utvalg, og her har vi samlet de fem beste på markedet. Dette er belteputer av høy kvalitet som er stabile og trygge å bruke i bilen.

Når du skal velge beltepute er det viktig å tenke over flere ting. Den må være enkel å montere i alle typer biler, enten med belte eller isofix. Det er også viktig at setet er behagelig og har god støtte.

Enkelt å montere

Enten du velger en beltepute med isofix eller ikke må puten være enkel å montere. Puter med isofix kan monteres i bilens eget isofix feste. Dette gjøres enkelt ved å klipse putens fester på krokene i bilen.

Med trepunktsbeltet festes puten og barnet samtidig. Her er det viktig å følge banen som er markert på settet, og legge begge sidene av beltet under beltehornene. Dette holder setet på plass selv når barnet flytter på seg.

Finn best i test beltesputer hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test beltesputer hos oss på Testjakt.no!

Høy komfort

Enten du kjører lange eller korte turer er det viktig å sitte komfortabelt. En bilpute med god vattering og ergonomisk utforming er behagelig for barn å sitte og sove i over tid.

God komfort handler ikke bare om vattering. Det er også greit med et sete med god plass slik at barnet ikke sitter trangt. Myke og godt plasserte armlener gir også økt komfort på reisen.

Må være sikker

Alle belteputer som selges i Norge skal være godkjent for bruk i bil etter EUs reguleringer. Det er likevel en fordel å sjekke sertifiseringen før kjøp. En beltestol må være sikker for barnet.

En annen del av sikkerheten handler om vekt. Belteputer er ment for barn mellom 22 og 36 kilo, og barnet som skal bruke det må være innenfor denne vektklassen. Så sjekk barnets vekt ved oppgradering

Når trenger du å bruke en beltepute?

Det er lovpålagt å sikre barn i bil. Dette gjelder fra de er nyfødt og frem til de er minst 135 cm høye. I denne best i test for belteputer har vi funnet frem de beste og sikreste belteputene som kan brukes av disse barna.

De beste belteputene har god komfort, står stabilt i bilen og er enkle å montere. De må også kunne brukes av barnet de er ment for. Sjekk alltid barnets vekt og høyde ved kjøp av sikkerhetsutstyr til bilen.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 20/02/2024 •  6 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test