Beste Kompressorer For Pro & Hobby (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke kompressor som er best i test ifølge vårt testpanel!

En kompressor er en allsidig maskin som kan brukes til alle oppgaver som innebærer luft. Enten du skal blåse rent arbeidsbenken, fylle luft i badebassenget eller drive lufttrykkverktøy kan du bruke kompressoren. Enten du har et verksted i garasjen eller bare ønsker et verktøy som kan gjøre oppblåsing av ballonger og badeleker kan en stempelkompressor hjelpe.

Hvis ikke stempelkompressoren er nok kan du gå for en skruekompressor. Forskjellen mellom de to er hvorfor luftes presses ut. Og støynivået. Når du skal velge en kompressor er det viktig å se på egenskapene og bruksmulighetene. En god modell kan brukes til alle slags trykkluftverktøy og en rekke ulike oppgaver, er enkel å bruke og blir ikke lett overopphetet.

5 beste kompressor på markedet akkurat nå

Her har vi laget en oversikt over de fem beste kompressorene på markedet akkurat nå. Dette er maskinen som kan brukes til alle nødvendige oppgaver, passer til alle luftdrevne verktøy, og er enkle å bruke uansett oppgave. Den beste av disse er AERFAST AC10304. En kompakt, effektiv og still kompressor som fungerer til de fleste gjøremål. 

1. Vinner og best i test ble kompressor fra AERFAST AC10304

Fordeler

 • Enkelt å transportere
 • Den beskyttende rammen gir ekstra beskyttelse og sikrer at kompressoren tåler støt og slag
 • Lydnivå på kun 60 dB

Ulemper

 • Luftmengden kan være litt begrenset med kun 55 l/min ved 6 bar

Spesifikasjoner

Mer om kompressor fra AERFAST AC10304

Aerfast AC10304 er en kompressor som virkelig imponerer. Den bærer med seg flere imponerende egenskaper som gjør den til et utmerket valg for håndverkere og DIY-entusiaster.

Med sin kompakte design og det polstrede håndtaket er den enkel å bære med seg til ulike arbeidssteder. Den beskyttende rammen gir ekstra holdbarhet, og du kan være trygg på at denne kompressoren tåler tøff bruk.

En av de mest imponerende egenskapene er det lave lydnivået på kun 60 dB. Dette gjør arbeidet komfortabelt uten å forstyrre omgivelsene eller dine kolleger.

Selv om luftmengden er begrenset til 55 l/min ved 6 bar, er dette fortsatt en pålitelig maskin for oppgaver som krever trykkluft. Med et arbeidstrykk på opptil 9 bar og en kapasitet på 103 l/min, vil du kunne utføre en rekke oppgaver uten problemer.

Samlet sett er Aerfast AC10304 en pålitelig og stillegående kompressor som er ideell for arbeid med dykkert- og klammerverktøy. Denne kompressoren vil være en verdifull tillegg til ditt verktøyutstyr.

2. På andreplass kommer kompressor fra Makita DMP180Z

Fordeler

 • Kan justere lufttrykk
 • Automatisk avslutting
 • Meget brukervennlig

Ulemper

 • Lav gjennomstrømming
 • Ikke egnet for verktøy

Spesifikasjoner

Mer om kompressor fra Makita DMP180Z

Dette er den beste kompressor når det kommer til enkle arbeidsoppgaver som å pumpe opp sykkeldekk, badeleker, fylle opp ballonger og tilsvarende lette oppgaver. Den er liten, og lett, kan enkelt pakkes med for en dag på stranden, og drives av et 18V batteri som gir den god arbeidskapasitet.

Når det kommer til best i test kompressor er dette en modell som fungerer til de enklere, og mer hverdagslige tingene. Den er i tillegg veldig brukervennlig, og du kan på forhånd justere ønsket lufttrykk. Når du har oppnådd trykket slutter den automatisk å pumpe. Og siden den kommer med ulike munnstykker kan den brukes på alle slags ventiler.

3. På tredjeplass kommer kompressor fra PELA 495037

Fordeler

 • Sterk og slitesterk konstruksjon
 • Høy luftkapasitet for effektive oppgaver
 • Romslig 50 liters tank gir lengre driftstid

Ulemper

 • Kan være tung og upraktisk å flytte på grunn av størrelsen

Spesifikasjoner

Mer om kompressor fra PELA 

Dette er en kompressor som egner seg til store byggeprosjekter. Den er kraftig, har dobbelt uttak og kan enkelt benyttes av to personer samtidig. Selv om det er en stor og kraftig modell er den likevel enkel å flytte rundt. Den er fastmontert på et stativ med håndtak og hjul, og kan stå både vertikalt og horisontalt.

I denne kompressor test kommer denne modellen godt ut på grunn av sine mange praktiske egenskaper. Den kan brukes av to personer samtidig, eller du kan koble opp to ulike verktøy. Dette gjør den til et perfekt arbeidsverktøy som gjør hverdagen enklere, spesielt på byggeplasser og verksteder.

4. På fjerdeplass kommer kompressor fra SENCO AC4504

Fordeler

 • Kraftig, men stillegående motor
 • Lett å bære med seg
 • Lav vekt og størrelse

Ulemper

 • Lite volum
 • Lav luftmengde per minutt

Spesifikasjoner

Mer om kompressor fra SENCO AC4504

For en stillegående og kompakt kompressor er dette et perfekt alternativ. Denne modellen kan fint brukes til enkle gjøremål og diverse arbeidsoppgaver som innebærer enkle trykkluftverktøy. Det kompakte designet gjør den enkel å bære med seg, og kan fint brukes både inne- og utendørs. For stabilitet kommer kompressoren med sugekoppføtter.

Enten du skal fylle på luft i et sykkeldekk eller bruke en spikerpistol kan denne kompressoren være til hjelp. Den kommer med universal trykkluftskobling, en sterk motor og et volum innenfor behovet for helt enkle oppgaver. Dette er rett og slett en allsidig kompressor som sørger for at du ikke trenger bruke hørselvern hvis du er sensitiv til lyd.

5. På femteplass kommer kompressor fra METABO Basic 250-50 W

Fordeler

 • God pris
 • Enkel montering
 • Lett å avlese oljenivåen

Ulemper

 • Høy lyd
 • Blir svært varm

Spesifikasjoner

Mer om kompressor fra METABO Basic 250-50 W

METABO Basic 250-50 W er en kompakt modell som fungerer like bra i hobbygarasjen som for enklere bedriftsoppgaver. Den har en stempelkompressor som er helt oljefri, noe som betyr minimalt vedlikehold av kompressoren. Modellen i seg selv er enkel, men samtidig anvendelig innenfor mange områder.

Tanken rommer 50 liter, noe som gjør det mulig å regulere og tilpasse arbeidstrykket. Kompressoren har en trykkbegrenser med en manometer som er enkel å avlese og følge under arbeidet. Gjennom en trykkbryter med en avlastningsventil er det enkelt å starte kompressoren på kaldt.

Innebygd i motoren er en overbelastningsbeskyttelse som beskytter motoren mot overoppheting. Hjulene er stabile med gummi, akkurat som håndtakene på siden av kompressoren. Trykktanken leveres med 10 års garanti mot gjennomrusting. Enkel i utførelsen, men prisgunstig og leverer alltid det som forventes av den.

Kjøpsguide – hvordan velge riktig kompressor

Når du skal velge en kompressor er det viktig å tenke over flere ting. Det viktigste er hva du skal bruke den til. Ulike modeller har forskjellig bruksområde og kapasitet. Tenk over hvilke verktøy som skal brukes, og hvor mye som kreves av kompressoren.

Tenk også over hvor kompressoren skal være. Trenger du å ta den med deg rundt omkring, eller skal den ha en fast plass i garasjen? Enkelte modeller kan fint bli med i bilen. Andre hører hjemme i garasjen eller byggeplassen.

Brukervennlighet

Uansett modell er det viktig at kompressoren er enkel å bruke. Det betyr, den må være enkel å skru på, enkel å montere verktøy på og enkel å vedlikeholde. God brukervennlighet handler også om at den møter de behovene du måtte ha.

Er den drevet av et batteri må den også enkelt kunne lades eventuelt byttes batteri på. En kompressor som er vanskelig å bruke vil mest sannsynlig støve ned i et hjørne. En god bruksanvisning er også viktig for å sørge for optimal brukervennlighet.

Finn best i test kompressor hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test kompressor hos oss på Testjakt.no!

Oljefri kompressor

Enkelte kompressorer trenger olje for å fungere, andre er helt oljefri. Hvis du har valget, gå for en modell som er oljefri. Dette sparer deg for tid. En oljefri kompressor krever mindre vedlikehold enn en med olje.

Når motoren drives uten olje trenger du ikke tenke på oljenivå, etterfylling og problemer som kan oppstå på grunn av for mye eller for lite olje. Dette er også et økonomisk valg, da du ikke trenger kjøpe olje.

Godt lufttrykk

Effekt og lufttrykk påvirker hvilke oppgaver en kompressor kan gjennomføre. For å kunne gjennomføre de helt enkleste oppgavene må den ha et trykk på minst 90 PSI eller 6 bar. Tyngre oppgaver krever høyere trykk.

De fleste kompressorer kommer med minst 8 bar trykk, med noe variasjon. Batteridrevne vil ofte ha lavere trykk enn motoriske, men kan brukes til de enkleste oppgavene. Tenk over hva kompressoren skal brukes til og velg trykk deretter.

Når trenger du å bruke en kompressor?

I denne best i test for kompressor har vi samlet de fem beste kompressorene på markedet akkurat nå. Dette er et utvalg av kompressorer som kan passe til ulike oppgaver. Det er det som er så fint med en kompressor.

Kompressorer er allsidig og kan brukes til flere ulike oppgaver. En enkel, batteridrevet kan blåse opp dekk og badeleker. Større kompressorer kan drive enkle trykkluftverktøy som spikerpistoler, muttertrekker og fargesprøyter, mens større kan brukes på store byggeplasser av flere samtidig.

Ofte stilte spørsmål og svar om kompressor

Hvordan fungerer en kompressor?

En standard stempelkompressor fungerer ved at en motor, enten en- eller totrinns, presser luften inn i en sylinder. Her blir den komprimert, og føres videre til en større tank for lagring. Denne prosessen gjentas til et bestemt trykk er oppnådd.

Hvilke verktøy kan brukes?

Hvilke verktøy du kan bruke avhenger av hvilken kobling og kompressor du har. Med en universal kobling kan du bruke alle slags trykkluftverktøy som kompressoren kan håndtere. For eksempel spikerpistol, dykkertpistol og blåsepistol.

Hvilke størrelser kan man velge mellom?

Det finnes flere ulike modeller å velge mellom. Håndholdt og batteridrevet er den minste modellen. Det finnes også små og mellomstore modeller som kan brukes til forskjellige enkle gjøremål. Den største modellen er stor kompressor, en variant som passer til byggeplasser og store verksted.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 08/11/2023 •  10 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test