Beste Micellarvann For Frisk Hud Og Sminkefjerner (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilket micellært vann som er best i tester ifølge vårt testpanel!

Micellært vann er et mildt og effektivt rengjøringsprodukt som vanligvis brukes for å fjerne skitt, olje, sminke eller andre typer urenheter fra ansiktshuden. Produktet består av en vannbasert løsning som inneholder miceller, små sfæriske partikler som har en lipofil (fettelskende) og en hydrofil (vannelskende) side. Disse micellene kan omslutte og fjerne urenheter fra huden uten behov for å gni eller skylle kraftig.

Vi på Testjakt foretrekker å bruke micellært vann om vinteren, da det ikke tørker ut huden på samme måte som en gel eller rengjøringsmelk. Det fungerer også utmerket å bruke det micellære vannet som trinn 2 i rengjøringsrutinen din. Begynn med å rense ansiktet for sminke eller urenheter med din vanlige rengjøring, fukt deretter en bomullsdott med micellært vann og gå over hele ansiktet med strykende bevegelser. Du vil bli overrasket over hvor mye skitt som fortsatt er igjen i ansiktet (iallfall hvis du bruker mye sminke).

1. Vinner og best i test ble micellært vann fra Bioderma Sensibio H2O

Fordeler

 • Effektiv rengjøring
 • Skånsom og egnet for sensitiv hud
 • Tørker ikke ut og kan brukes morgen og kveld
 • Utrolig prisgunstig

Ulemper

 • Det må kjøpes bomullspads

Spesifikasjoner

Mer om Bioderma Sensibio H2O micellært vann

Sensibio H2O er en bestselgende micellærvann som du med normal og sensitiv hud vil elske! Med sin prisbelønte formel fjerner den effektivt smuss og sminke, samtidig som den respekterer hudens balanse. Den unike Micellær teknologi™, skapt av Laboratoire BIODERMA, bruker cellulære lipider for å skånsomt rense og bevare hudens hydrolipidfilm.

Med en fysiologisk pH-verdi på ca. 5,5 og renset, farmasøytisk vann er den laget for å respektere hudens biologiske balanse. Sensibio H2O er uparfymert, trenger ikke skylles av, og har utmerket toleranse. Dermatologisk testet og egnet for både voksne og tenåringer. En enkel og effektiv måte å ta vare på huden din morgen og kveld. For deg som ikke har prøvd micellært vann tidligere, vil dette være en revolusjonerende oppdagelse. Følelsen etter bruk er en fuktet og renset hud, glem den stramme følelsen som klassisk sminkefjerning gir deg! At den dessuten selges i tre forskjellige emballasjestørrelser til en utrolig god pris, gjør Bioderma micellært vann til best i test!

2. På andreplass kommer micellært vann fra Dermaceutic Purify Oxiybiome

Fordeler

 • Oxybiome fjerner sminke uten å irritere øynene
 • Passer for alle hudtyper
 • Gjenoppretter hudens mikrobiota
 • Reduserer porer da den inneholder niacinamid

Ulemper

 • Et premiumvalg med en høyere prislapp

Spesifikasjoner

Mer om Dermaceutic Purify Oxiybiome micellært vann

Det populære merket Dermaceutic har med sitt micellære vann Oxiybiome blitt en del av flere hudinteresserte kvinners hudpleierutine. Perfekt for alle hudtyper, spesielt de med urenheter, sensitiv og tørr hud, samt rødhet.

Vi elsker at den gjenoppretter hudens mikrobiota og fjerner sminke uten å måtte skylles av, smidig og enkelt, og perfekt når man er trøtt! Enkel å bruke – bare påfør på en bomullspad og dra over ansiktet og halsen, inkludert øynene. For øyesminke, la bomullspaden hvile mot øynene i noen sekunder for enklere fjerning. Etter bruk opplever man ingen stram følelse i det hele tatt, derfor er akkurat dette micellære vannet et utmerket valg for deg som lett blir tørr eller er sensitiv mot sterke lukter eller formler.

For deg med mye sminke kan det være klokt å bruke en gelrens eller lignende først, og deretter avslutte med det micellære vannet, eventuelt etterfulgt av en toner. Vi opplever imidlertid at for oss med en moderat mengde sminke fungerer Dermaceutic Purify Oxiybiome utmerket som eneste rengjøring.

3. På tredjeplass kommer micellært vann fra FILORGA Micellar Solution

Fordeler

 • Skånsom og ikke uttørkende
 • Gir huden en utrolig følelse av renhet
 • Drøy og varer utrolig lenge i sin 400 ml flaske

Ulemper

 • For vannfast øyensminke kan det kreves ekstra rengjøringsprodukt

Spesifikasjoner

Mer om FILORGA Micellar Solution micellært vann fra

Filorga micellar solution er en bestselgende micellær vann som bør klassifiseres som en sann hudpleiehelt! Den fjerner effektivt sminken din, samtidig som den beroliger og fukter huden. Perfekt for rask rengjøring uten vann (som også er gull verdt for eksempel på ferie, camping, vandring), passer for alle hudtyper, inkludert sensitiv hud.

I Filorgas micellære vann respekteres hudens naturlige fuktighetsbalanse, og ved bruk gir de aktive ingrediensene en fuktighetsbevarende og beroligende effekt. Micellært vann krever bruk av bomullspads for enkel bruk både morgen og kveld. For beste resultater, kombiner med Filorga FOAM-CLEANSER, og det micellære vannet før serumet og påfølgende ansiktskrem. Vi anbefaler sterkt FILORGA Micellar Solution, og etter å ha lest hundrevis av anmeldelser er vi tilbøyelige til å påstå at mange med oss betrakter dette micellære vannet som et must for å oppnå en frisk og ren hud!

Kjøpeguide – Rengjøring for sensitiv hud

Micellært vann brukes hovedsakelig som et skånsomt rengjøringsmiddel for å fjerne skitt, olje og sminke fra ansiktet. Det er spesielt bra for personer med sensitiv hud, da det ikke krever hard gnikking på huden. Det er heller ikke uttørrende, mange opplever faktisk at huden fuktes og forbedres av nettopp micellært vann.

Sminkefjerning uten irritasjon og sviende øyne

Siden micellært vann effektivt kan bryte ned og fjerne sminke, er det et populært produkt for å fjerne øyesminke og leppestift uten å irritere øynene. Miceller er små sfæriske partikler som har to deler – en vannelskende (hydrofil) og en fettelskende (lipofil) del. Den fettelskende delen trekkes mot olje og fett, mens den vannelskende delen trekkes mot vann.

Når micellene har bundet seg til sminke og oljebaserte stoffer, dannes små sfærer som kalles micellaggregater. Disse aggregatene gjør det enklere å fjerne skitt fra huden uten å måtte gni hardt.

Finn best i test micellært vann hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test micellært vann hos oss på Testjakt.no!

Du trenger ikke å skylle av micellært vann

En av fordelene med micellært vann er at det ikke krever skylling etter bruk. Du kan enkelt påføre det på en bomullspad, tørke av ansiktet og la restene være på huden.

Kan brukes både morgen og kveld

I tillegg til sminkefjerning kan det micellære vannet også brukes for å friske opp huden i løpet av dagen, spesielt hvis du ikke har tilgang til vann eller ønsker å unngå overdreven vasking.

Vi på Testjakt foretrekker også å bruke det om morgenen i stedet for en klassisk rengjøring, som kan oppleves som veldig uttørkende for noen med normal til tørr hud. Vi foretrekker å starte med litt kaldt vann for å våkne opp, deretter tørke ansiktet med bomullspads med micellært vann og deretter påføre serum og ansiktskrem.

Hudpleieegenskaper

Mange micellære vannformuleringer inneholder ikke harde kjemikalier og alkohol, noe som gjør dem egnet for forskjellige hudtyper. Micellære vannformuleringer kan inneholde fuktighetsgivende ingredienser som glyserin eller andre fuktighetsbevarende stoffer. Mange har også ingredienser som for eksempel antioksidanter, vitaminer eller beroligende stoffer. Disse tilsetningene kan bidra til å gi ytterligere hudpleiefordeler.

Oppsummert er micellært vann et praktisk og skånsomt rengjøringsmiddel som passer for ulike hudtyper, spesielt for de med sensitiv hud eller de som ønsker å unngå sterke kjemikalier i hudpleierutinene sine. Selv om micellært vann kan gi visse hudpleiefordeler, bør det suppleres med andre spesifikke hudpleieprodukter, som fuktighetskrem, solbeskyttelse og eventuelt serum, for å adressere forskjellige hudpleiebehov. Hver persons hud er unik, så det er viktig å finne en hudpleierutine som passer akkurat din hudtype og behov.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 30/01/2024 •  7 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test