Beste Highlightere For å Gi Ansiktet Ditt Glød (Best i Test 2023)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke highlightere som er best i tester ifølge vårt testpanel!

En highlighter er et sminkeprodukt som lyser opp og fremhever ansiktets konturer. Det er som prikken over i-en da det gir en nydelig glans og glød til sminken din. Velg å fremheve punkter i ansiktet der solens stråler treffer først, for eksempel neseryggen, kinnbeina og øyenbrynsbein. Andre steder som kan ha godt av litt ekstra glød er sløyfen, øyekrokene og haken.

Hvilken highlighter er best?

En highlighter kan komme i både flytende, krem- og pudderform. Det viktigste å tenke på når du kjøper highlighter er derfor hvilken formel du foretrekker, samt hvilket resultat du ønsker å oppnå.

1. Vinner og best i test ble NYX Professional Born To Glow Liquid Illuminator

Fordeler

 • Sitter godt
 • Allsidig
 • Lett å bruke

Ulemper

 • Kan være ujevn hvis du ikke har en flytende foundation

Mer om NYX Professional Born To Glow Liquid Illuminator

En skikkelig god highlighter for de som vil unngå pudderprodukter. En flytende highlighter er lettere å bruke på tørr hud da den for eksempel kan blandes inn i foundationen. Hvis du er ute etter en virkelig god highlighter som gir en fantastisk glød og deilig glød til ansiktet ditt, vil du elske NYX Born To Glow Illuminator. Produktet kommer i tre forskjellige nyanser, solstråle, luminatorglimt og rent gull.

Denne highlighteren er spesielt god ettersom den vi nevnte tidligere kan blandes inn i foundationen din. Du kan selvfølgelig også påføre med fingrene eller en pensel på punktene i ansiktet der lyset treffer. Populære og gunstige punkter i ansiktet å legge highlighter på kan for eksempel være neseryggen, kinnbena, under øyenbrynene, i indre øyekrok eller i hårfestet. Dette gir en fin glød og friskhet til ansiktet ditt. Den sitter også som et fjell hele dagen til en veldig gunstig pris!

2. På andreplass kommer Indy Beauty Ready, set, glow!

Fordeler

 • Kan opparbeides
 • Lett å bruke
 • Vegansk

Ulemper

 • Kun tilgjengelig i to nyanser

Mer om Indy Beauty Ready, set, glow!

Hvis du er veganer, dyreelsker, eller bare ønsker å kjøpe et godt produkt, er Indy Beauty klar, klar, glød! et must. Denne er raskt i ferd med å bli en favoritt i sminkesettet og har et stort potensiale til å bli din go-to highlighter. Den kommer i lett pudderform, finnes i to forskjellige nyanser, Celina og Maxinne. Emballasjen rommer 5,4 gram og produktet passer også for de som er sensitive da det er uparfymert.

Siden denne highlighter-testen viser flere ulike typer produktteksturer, må vi også nevne at pulverformen er perfekt for de som ønsker å kunne bygge opp produktet. Den passer også for de som bruker et kompakt pudder som base, altså ikke en flytende makeupbase. Du kan enkelt og raskt påføre denne highlighteren med en pensel av noe slag. Ellers går det fint å bruke fingrene og duppe produktet inn på ønsket sted i ansiktet hvor du ønsker litt mer glød og glans. Ønsker du en sterkere glød kan du fukte børsten eller fingrene før du påfører produktet.

3. På tredjeplass kommer Anastasia Glow Kit

Fordeler

 • Enkel å jobbe med
 • Allsidig
 • Varer lenge
 • Flere forskjellige nyanser i samme kitt

Ulemper

 • Prisen er litt høy

Mer om Anastasia Glow Kit

En highlighter kan også komme i pudderform i en palett, og det gjør Anastasia Beverly Hills Glow Kit. Denne holder ca 7 gram per nyanse og hver palett inneholder fire forskjellige nyanser. Disse utrolig vakre nyansene er spesielt formulert for å brukes og brukes separat samt blandes sammen.

Denne highlighteren er metallisk og den ene paletten heter sukker og i denne går tonene mer mot den kalde siden i alle fargene, noe som gjør den skarp og perfekt for deg som vil vise frem highlighteren skikkelig. Den andre paletten kalles sun dipped og er varmere og tonene er mer mot den gylne siden. Anastasias Glow Kit kan også bygges opp for nydelige effekter, men passer også perfekt til hverdagssminken din hvis du påfører en mindre mengde. Allsidigheten til disse populære palettene med sine forskjellige farger gjør at det er noe som passer de aller fleste mennesker. Den koster litt mer enn de andre highlighterne vi har tatt med i testen vår, dette er tross alt fire stykker lysende skygger i samme pakke.

4. På fjerdeplass kommer Makeup Revolution Glow Mega Beam

Fordeler

 • Markeringsstift
 • Fine nyanser
 • Enkel å kaste i sekken

Ulemper

 • Vanskelig med et jevnt resultat hvis du har pudderbase

Mer om Makeup Revolution Glow Mega Beam

Det er også en highlighter på listen som kommer i en stick, og det er Makeup Revolutions Glow Mega Beam Glowing Stick. Dette gjør at produktet er kremet og bedre tilpasset tørre hudtyper. Den er skinnende og kommer i tre forskjellige farger, gull, rosegull og bronse. Glow Mega Beam holder hele 18 gram.

Denne highlighter-stick er bra for de som ønsker at produktet skal gli inn i huden og holde seg godt hele dagen. Det kan også bygges opp gradvis og er det perfekte produktet å påføre på farten. Emballasjen gjør at du enkelt kan oppbevare den i håndvesken og du slipper å ta med børster eller andre applikatorer. Du drar sticken raskt og enkelt på de punktene i ansiktet hvor du ønsker litt ekstra glød. I sommermånedene kan du også bruke den på kroppen! Påfør litt highlighter på kragebeina for å fremheve brunfargen.

5. På femteplass kommer Lumene Invisible Illumination Instant Illuminizer

Fordeler

 • Sitter hele dagen
 • Lett å bruke
 • Fukter huden

Ulemper

 • Kun 2 nyanser

Mer om Lumene Invisible Illumination Instant Illuminizer

En annen highlighter som vi ønsker å fremheve er Lumene Invisible Illumination Instant Illuminizer. Denne kommer også i flytende form, men med en dropper som gjør den enkel å påføre. Den gir en nydelig glød men uten glitter, og den rommer hele 15 ml. Nyansene som er tilgjengelige å velge mellom heter Rosy Dawn, en kjøligere rosa tone, og Midnight Sun, som er mer gylden og varmere.

Det som gjør denne highlighteren spesiell er at den ikke glitrer. De fleste andre highlightere har glitter i seg for å gi en glød, men denne er mer naturlig og metallisk uten å være glitrende. Vi opplever dette og flertallet av brukerne synes det er lettere å bruke hver dag og når du ønsker en mer naturlig sminke.

Kjøpeguide – Velg riktig highlighter

Noe du må tenke på før du kjøper en highlighter er ikke bare hvilken formel den kommer i, men hva slags glød den gir og hvilke nyanser som er tilgjengelige å velge mellom.

Leter du etter en metallisk glitter som får deg til å skinne, eller en mer diskret glød som får deg til å se naturlig frisk og sunn ut? Å velge et produkt som kan bygges opp kan være en god idé og passe deg som både ønsker å kunne skinne som en stjerne men også bare se ut som du nettopp har gått en tur og se bra ut.

Det må passe deg

Selve utførelsen må også passe til din hudtype og hudtone. Den må ikke være for uttørkende eller sette seg i fine linjer hvis du har tørr hud. Det er også viktig å velge en kjølig eller varm nyanse. Som oftest passer en lysere hudtone godt sammen med de kjøligere rosa tonene, mens en mørkere, varmere hudtone tåler både en varmere og kjøligere tone på highlighteren.

Hvis den skal vare hele dagen og se jevn ut, må formelen passe deg og huden din. Dette er viktig for å vurdere hvilken type formel resten av sminken din er i, spesielt basesminken din.

Finn best i test highlightere hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test highlightere hos oss på Testjakt.no!

Det må være enkelt å bruke

Selv om du velger en formel og et design som passer deg perfekt, må du også kunne bruke den riktig. Det kan være på tide å investere i en god påføringsbørste for å få et så pent og jevnt resultat som mulig. En av de vanligste børstene å bruke er en «viftebørste», en vifteformet børste som gjør det enkelt å påføre riktig mengde produkt på en naturlig måte. Hvis du ikke vil måtte slepe rundt på en børste, kan du alltids bruke fingrene. Alternativt kan du velge en highlighterstift som du enkelt kan male med direkte i ansiktet.

Når trenger du å bruke highlighter?

En highlighter gir glans og en sunn glød, som passer både til hverdags og til fest. Om sommeren, når brunfargen er på plass, kan det være på tide å løsne litt mer og fremheve ansiktets konturer. Om vinteren kan du jobbe mer med å skape en frisk, sunn glød til hverdagsbruk og jobbe med kremere og mer byggende highlightere til festsminke.

Andre fordeler med en highlighter er at den kan gi næring og beskytte huden din. Spesielt den flytende formelen inneholder vanligvis ingredienser som både pleier og hjelper ansiktet ditt, derfor er denne perfekt for tørrere hud.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 03/03/2023 •  9 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test