Beste Mascaraer For å Fremheve Øynene Dine (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilken mascara er best i test ifølge vårt testpanel!

Den mest fantastiske evnen til sminke er dens utrolige evne til å transformere og forbedre ens utseende og følelse. Hvis det er ett sminkeprodukt som kan gi øynene dine en uslåelig intensitet og definert skjønnhet, er det utvilsomt mascara. Mascara har blitt en uunnværlig del av vår skjønnhetsrutine og for mange yngre mennesker det første produktet du kjøper som ung når du sakte men sikkert starter reisen til din makeup-rutine.

Det er ikke bare å velge hvilken som helst mascara, du som er interessert i sminke og skjønnhet vet at det er stor forskjell på mascara og mascara, faktisk en enorm forskjell! En mascara av høy kvalitet har evnen til å forvandle øyevippene dine fra hverdagslig til spektakulær. Den kan løfte, forlenge og gi volum til vippene dine, selv om startposisjonen din kanskje ikke er noe spektakulær. Det høres kanskje ut som magi, men mange av oss vet at det fungerer. Det handler om å finne det rette produktet!

I vår sammenligning har vi samlet de beste mascaraene som vanligvis presterer best i tester og sammenligninger! Finn den beste mascaraen for øynene dine i denne artikkelen!

1. Vinner og best i test ble mascaraen fra Maybelline Lash Sensational Sky High Mascara

Fordeler

 • Holder seg på plass hele dagen uten å krølle
 • God børste gjør påføringen enkel
 • Nydelig formel som er lett å jobbe med og som ikke klumper seg hvis du bruker 1-2 strøk med moderat mengde produkt
 • God pris
 • Testvinner og skryt

Ulemper

 • Med flere lag kan den klumpe seg

Spesifikasjoner

Mer om Maybelline Lash Sensational Sky High Mascara

Maybelline sky high mascara er virkelig en game-changer når det kommer til å forvandle øyevipper til noe ekstraordinært. Med denne mascaraen kan du si farvel til flate og livløse vipper og i stedet hilse på utrolig volum og uendelig lengde fra alle tenkelige vinkler!

En av de mest imponerende egenskapene til Sky High Mascara er dens unike børste. Den er lang og fleksibel, slik at den enkelt kan nå hver øyevippe fra rot til spiss. Med hvert sveip gir det håndterlig volum og lengde, samtidig som den skiller og definerer hver vippe. Resultatet er et dramatisk øyeutseende som fanger blikket og etterlater et varig inntrykk.

Du vil merke hvordan vippene dine ser lengre og fyldigere ut, samtidig som de føles utrolig lette og naturlige. En annen fordel med Maybelline mascara er dens egnethet for sensitive øyne. Formelen er skånsom og mild, noe som gjør den ideell for personer med sensitive øyne eller kontaktlinsebrukere.

Til slutt er maybelline sky high mascaraen superenkel å vaske av om natten, noe som er et stort pluss for Sky High Mascara. Du kan enkelt fjerne den med din vanlige renserutine uten å måtte gni som en gal, til tross for dette sitter den virkelig i løpet av dagen! Det er ikke nok ord til å prise denne fantastiske mascaraen fra Maybelline!

2. På andreplass kommer mascaraen fra Sweed lashes Lash lift mascara 

Fordeler

 • Tåler mye vannsprut (men ikke vanntett)
 • Kult-mascara som er utrolig populær
 • Børsten ligner en kam som skiller alle vippene for maksimalt volum!
 • Det er anmeldelser fra tusenvis av fornøyde brukere

Ulemper

 • Kan få litt for mye produkt, tørk forsiktig av børsten før påføring

Spesifikasjoner

Mer om Sweed lashes Lash lift mascara 

Denne vilt hypede mascaraen er uten tvil en mascara som de fleste med noen form for skjønnhetsinteresse har hørt om eller sett i en bekk det siste året. Mens de fleste mascaraer dessverre ikke når helt til roten, og lar de første tredjedelene av vippene være urørt, når Sweeds mascarabørste helt til roten og gir fantastiske resultater. Børsten kan bedre beskrives som en kam enn en klassisk børste!

Den første imponerende egenskapen til denne mascaraen er dens evne til å løfte, definere og forlenge hver vippe fra roten. Børsten griper hver vippe og gir eksepsjonelt volum og lengde, og gir en dramatisk effekt som virkelig åpner opp øyet, derav de tusenvis av positive anmeldelser og anmeldelser som finnes!

For oss er det en stor fordel at den er vanntett, noe som gjør at den tåler mindre vannsprut og fuktighet. Men det er ikke en vanntett formel, så unngå å bruke den i kontakt med store mengder vann.

Avslutningsvis er denne mascaraen en ekte perle i skjønnhetens verden. Dens evne til å nå hele veien fra roten, sammen med den enkle å påføre og byggbare formelen, gjør den til et uvurderlig produkt for de som søker glamorøst definerte vipper. Vær litt observant på hvor mye produkt du har på børsten før du starter påføringen, påfør heller to lag med mindre produkt av gangen for å unngå klumper!

3. På tredjeplass kommer mascaraen fra Loreal Paris Telescopic Mascara

Fordeler

 • Velkjent mascara med anerkjent slankere børste som når alle vipper
 • Lett å fjerne før natten
 • Vippene føles lengre og fyldigere
 • God pris

Ulemper

 • Teleskopisk mascara vanntett er kun tilgjengelig i utlandet i henhold til vår forskning, ønsket at den var tilgjengelig!

Spesifikasjoner

Mer om Loreal Paris Telescopic Mascara

Loreal mascara Telescopic er det perfekte valget av mascara for de som streber etter lange, definerte vipper. Med sin slanke og fleksible gummibørste, utstyrt med små bust, skiller den hver vippe for en feilfri påføring uten klumper. Den dyrebare presisjonsbørsten som mange anmeldelser berømmer gjør påføringen til en lek!

Teleskopisk mascarabørste sammen med den effektive formelen kan forlenge vippene dine med opptil 60 %, ifølge ulike tester utført av Loreal selv. Vi foretrekker imidlertid å se på testresultater, anmeldelser og vurderinger og vi finner at dette stemmer overens med hvor mange som opplever denne testvinnende mascaraen. Resultatet er faktisk fantastisk, vippene dine ser lengre og mer definerte ut når du bruker Telescopic mascara. Når produktet er helt nytt kan det hende du må skrape av litt av produktet på et papirhåndkle for å unngå å få for mye mascara på vippene. Dette kan forårsake klumper. Arbeid heller med to tynnere lag oppå hverandre for bedre separasjon og definisjon av vippene.

4. På fjerdeplass kommer mascaraen fra Lancôme Hypnôse

Fordeler

 • En stor favoritt for de som vil ha litt hverdagsluksus
 • Smuldrer ikke
 • Skiller og gir volum
 • Bygg opp volum ved å påføre flere lag etter eget ønske

Ulemper

 • Høy pris

Spesifikasjoner

Mer om Lancôme Hypnôse Mascara

Lancôme Hypnose Mascara er en fantastisk mascara som gir vippene dine vanvittig vakre vipper. Med denne mascaraen kan du selv bestemme hvor mye volum du vil ha ved å påføre flere lag. Resultatet er en imponerende volumøkning på opptil 8 ganger mer enn det du har naturlig.

Det som gjør denne mascaraen enda mer imponerende er dens nærende egenskaper. Formelen er beriket med provitamin B5, som ikke bare gir vippene dine en ekstra boost av pleie, men også beskytter dem.

Børsten er lett buet og har tettsittende bust, noe som gjør det utrolig enkelt å skape en jevn og intens look hver gang. Du trenger ikke være en profesjonell makeupartist for å få flotte resultater!

Avslutningsvis er Lancôme Hypnôse Mascara en ekte volumhelt. Den gir deg muligheten til å justere volumet etter dine ønsker samtidig som den pleier og beskytter vippene dine. Med sin buede børste og tettsittende bust er det enkelt å oppnå et jevnt og intenst resultat hver gang. Hvis du er på utkikk etter en mascara som gir både volum og pleie, er denne definitivt et must-have i sminkekolleksjonen din. Prisen er på den høyere siden, men til tross for dette er den en av de mest solgte mascaraene hos flere forhandlere. Vi tror det er fordi mascara er et av de viktigste produktene for å fremheve øynene og øynene spesielt er noe vi alle ønsker skal fremheves på den aller beste måten. Det kan virkelig gjøre eller ødelegge det for sminken din!

5. På femteplass kommer mascaraen fra Max Factor 2000 Calorie

Fordeler

 • Også egnet for deg med sensitive øyne og linser
 • Gir magisk volum
 • Storselger
 • Virkelig rimelig
 • Også tilgjengelig i en vanntett versjon, Max Factor 2000 Calorie Waterproof Volume

Ulemper

 • Noen brukere synes det smuldrer opp litt

Spesifikasjoner

Mer om Max Factor 2000 Calorie

Max Factor 2000 Calorie Mascara er et flott produkt som virkelig lever opp til sitt rykte. Den er utrolig lett og gir imponerende volum til vippene dine. Jeg var spesielt imponert over hvor raskt den tørker uten å flekke.

En av de beste egenskapene til denne mascaraen er dens allsidighet. Den er perfekt for personer med sensitive øyne og kontaktlinsebrukere, noe som gjør den til et must for alle. I tillegg er den i nyansen Black, som var et av de mest solgte produktene hos LYKO i 2022, noe som virkelig sier noe om populariteten.

Jeg elsker at makeupartister har valgt denne mascaraen som sin favoritt i over 30 år. Det er tydelig at den har bevist sin kvalitet og pålitelighet. Den har faktisk funnet et trygt sted i mange sminkevesker rundt om i verden.

Makeupartistens tips er også veldig nyttige. Påføring av mascaraen ved å flytte børsten fra side til side gir jevn dekning fra rot til spiss, mens bruk av børstespissen gir et definert utseende. Å vente på at mascaraen skal tørke før du legger et andre lag på de øvre vippene er også et smart triks for å unngå klumper.

Avslutningsvis kan jeg anbefale Max Factor 2000 Calorie Mascara til alle som ønsker lange, fyldige og definerte vipper. Den leverer virkelig det den lover og gir deg en tidløs eleganse.

Kjøpeguide – Hvilken mascara er best?

Når det gjelder å velge den beste mascaraen, er det en rekke faktorer å vurdere. Hver person har sine egne preferanser og behov når det kommer til mascara, noe som gjør at den beste mascaraen kan variere fra individ til individ.

Det er imidlertid visse fellestrekk som ofte blir verdsatt i en god mascara. En av disse er at den gir volum og lengde til vippene uten å klumpe seg eller smuldre. En god mascara skal også være lett å påføre og gi jevn dekning uten å flekke. I tillegg er det viktig at mascaraen er slitesterk og ikke smører seg utover dagen.

Det er viktig å huske at det som fungerer for en person kanskje ikke fungerer for en annen. Derfor kan det lønne seg å eksperimentere og prøve forskjellige mascaraer for å finne den som passer best for dine egne behov og ønsker. Det kan også være nyttig å lese anmeldelser, best i tester som dette og også be om anbefalinger fra venner for å få en bedre ide om hvilke mascaraer som er populære og anses som gode.

Hvor lenge varer mascaraen?

Holdbarheten til en mascara varierer avhengig av flere faktorer, inkludert merke, formulering og bruk. Generelt har de fleste mascaraer en anbefalt holdbarhet på 3 til 6 måneder etter åpning av pakken. Hvor ofte bør du bytte mascara? Svaret er da at etter høyst seks måneder bør du bytte mascara.

Grunnen til at mascaraen har begrenset holdbarhet er fordi den kommer i kontakt med luft og bakterier hver gang børsten flyttes inn og ut av pakken. Over tid kan bakterier begynne å vokse i mascaraen, noe som gjør at den blir dårlig og potensielt skadelig for øynene.

For å forlenge holdbarheten til mascaraen og minimere risikoen for infeksjon, er det viktig å følge noen grunnleggende retningslinjer:

Bruk av en gammel mascara kan øke risikoen for øyeinfeksjoner, irritasjon og klumpete resultater. Det er derfor viktig å være bevisst på holdbarheten og bytte ut mascaraen regelmessig for å opprettholde øyehelsen og få best mulig resultat.

Finn best i test mascara hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test mascara hos oss på Testjakt.no!

Vannfast mascara

Fordelen med en vannfast mascara er at du ikke trenger å bekymre deg for å havne i regnskyll, ta en dusj eller gråte. Mascaraen er på plass! Men det er noen ulemper…

En av de største ulempene med vannfast mascara er at den er mye vanskeligere å fjerne enn vanlig mascara. Fordi det er designet for å være vanntett, krever det vanligvis bruk av spesielle sminkefjernere eller oljebaserte rensemidler for å fjerne mascaraen fullstendig. Det kan være tidkrevende og kreve mer innsats å fjerne vannfast mascara sammenlignet med vanlig mascara.

Vannfast mascara har vanligvis en sterkere og mer holdbar formulering for å tåle fuktighet og vann. Denne styrken kan imidlertid også gjøre mascaraen mer stiv og vanskelig å påføre. Når du prøver å fjerne den, kan det hende du må gni eller trekke vippene mer intensivt, noe som kan føre til brudd eller skade på vippene.

Hvor lenge varer en uåpnet mascara?

En uåpnet mascara har vanligvis en holdbarhet på ca 2-3 år. Den nøyaktige utløpsdatoen kan variere avhengig av produsenten og den spesifikke formuleringen av produktet. For å være sikker kan du sjekke mascaraens emballasje eller produktetikett for å se om det er noen oppgitt utløpsdato eller anbefalinger fra produsenten.

Prisen

Prisen på mascara kan variere mye og vi har samlet 5 av de bestselgende mascaraene fra flere store forhandlere. Hvilken mascara du til slutt velger avhenger dels av hva du synes passer deg, men kanskje også av prisbildet. Mange må prøve flere forskjellige varianter og merker før de finner sin favorittmascara. Når du først finner den, blir den vanligvis en trofast følgesvenn i sminkesettet. Vi i Testjakt håper at et av produktene ovenfor vil bli en skikkelig favoritt for deg!

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 25/07/2023 •  13 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test