Beste Lydmålere For Sikre Lydnivåer (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi vurdere hvilken lydmålere er best i test ifølge vårt testpanel!

Med lydmåleren kan du måle lydnivåen eller lydtrykknivåen i desibel(dB). Lydtrykket ved smertegrensen er omtrent 100 000 milliarder ganger sterkere enn de svakeste lydene vi mennesker klarer å oppfatte. Så hvis du arbeider innenfor industri eller kanskje innenfor bilmekanikk, kan det være avgjørende med en lydmåler.

Du kan for eksempel bruke en lydmåler til utførelsen av lydmålinger for å avgjøre om det er fare for potensielle hørselsskader eller støyforstyrrelser. Måleverdiene er viktige når du skal håndtere støy eller velge hørselsvern. Du bør utføre målingene under normale forhold for det aktuelle stedet.

1. Vinner og best i test ble lydmåleren fra BEHA-AMPROBE SM-20A

Fordeler

 • Lagrer maks/min-verdier for målingen
 • Innebygd datalogger
 • Inkluderer batteri og veske

Ulemper

 • Kostbar
 • Ønsker større dataminne

Spesifikasjoner

Mer om BEHA-AMPROBE SM-20A

Dette er en høykvalitets lydmåler fra BEHA-AMPROBE, beregnet for bruk av blant annet sikkerhetsingeniører og helse- og sikkerhetsorganisasjoner. Den kan også brukes til kvalitetssikring i ulike arbeidsmiljøer. Den har både A- og C-vektning og en frekvensområde på A: 30130 dB / C: 35130 dB. Den viser måleresultater med en oppløsning på 0.1 dB på en moderne LCD-skjerm.

Med denne lydmåleren kan du velge mellom to målingsmoduser. Sakte (1 sekund) og rask (125 ms) for å kunne måle både maksimal og gjennomsnittlig lydstyrke. En egenskap som kundene setter pris på, er at dette er en pålitelig lydmåler som logger data med intervaller fra ett sekund til åtte timer.

2. På andreplass kommer lydmåleren fra TESTO 816-1

Fordeler

 • ANSI S1.4 type 2
 • Frekvensveiing A & C
 • Bakgrunnsbelyst skjerm

Ulemper

 • Kostbar

Spesifikasjoner

Mer om TESTO 816-1

Denne hendige enheten er en av de beste lydmålerne du kan bruke. Med denne modellen kan du utføre lydmålinger på arbeidsplasser som industri- og produksjonshaller eller på offentlige steder. Du kan også med bare ett knappetrykk bytte lydmåleren fra Slow (1 sekund) til Fast (125 ms).

Denne svært praktiske og pålitelige lydmåleren er veldig populær blant kunder og en favoritt i vår lydmåler-test, takket være at den har mange velfungerende egenskaper og alltid gir 100% nøyaktige måleresultater. Med denne prisgunstige lydmåleren fra TESTO kan du utføre lydmålingene dine på en profesjonell og korrekt måte.

3. På tredjeplass kommer lydmåleren fra BEHA-AMPROBE SM-10

Fordeler

 • Inkludert batteri
 • Frekvensområde: A: 30130dB / C: 35130dB
 • Prisgunstig

Ulemper

 • Ikke like stor kapasitet og minne

Spesifikasjoner

Mer om BEHA-AMPROBE SM-10

Med dette produktet har BEHA-AMPROBE klart å produsere et kvalitetsmessig og pålitelig måleinstrument som du kan bruke til målinger av for eksempel støy på arbeidsplasser som industri- eller maskinhaller for å måle støynivået. Dette er en holdbar og prisgunstig lydmåler utstyrt med to forskjellige målemetoder som måler både maksimal og gjennomsnittlig lydvolum.

Du kan blant annet bruke en slik lydmåler for å sikre at lydnivået på ulike steder oppfyller kravene som er satt. Eller for å utføre ulike former for akustiske analyser. Denne pålitelige lydmåleren er utstyrt med to ulike lydfiltre som er godkjent av kontrollmyndigheter.

4. På fjerdeplass kommer lydmåleren fra EXTECH SL400

Fordeler

 • Inkludert 1 års garanti
 • Mange medfølgende tilbehør
 • Batteri er inkludert

Ulemper

 • Nesten for avansert

Spesifikasjoner

Mer om EXTECH SL400

Denne eksepsjonelle og presise lydmåleren kan måle frekvensveid støyeksponering og topplydnivå (C, Z). Måleinstrumentet kan også logge opptil 999.999 måleverdier når det brukes som en lydnivåmåler. Prøvetakingstidene spenner fra 1 sekund til 24 timer. Dette er en svært prisgunstig lydmåler som tester både lydnivå, topper og lydeksponeringsnivå (SEL).

En lydmåler som tester både støyeksponering og gir lydundersøkelser i full overensstemmelse med standarder som OSHA, MSHA og ISO. For eksempel, hvis du er ansatt og blir eksponert for høye lydnivåer på arbeidsplassen og trenger å bestemme hvilke beskyttelsestiltak som er nødvendige, er denne lydmåleren fra EXTECH det absolutt riktige valget for å utføre jobben.

5. På femteplass kommer lydmåleren fra LIMIT 7000

Fordeler

 • Innebygd kalibreringsfunksjon
 • Svensk bruksanvisning
 • God pris

Ulemper

 • Batterier ikke inkludert

Spesifikasjoner

Mer om LIMIT 7000

7000 fra LIMIT er en digital lydmåler som er godt konstruert og av høy standard. Du kan velge mellom to ulike filterkurver, A den raske eller C som er den langsomme lydopptakskurven. A-filteret, som tilsvarer menneskets ørefølsomhet for frekvens, er meget egnet for for eksempel lydmålinger knyttet til arbeidsmiljø og arbeidshelse.

Med en slik smart lydmåler har du innebygd minne for data fra opptil 30 målinger. En annen funksjon kundene finner svært praktisk, er at du også kan koble instrumentet til en datamaskin for å registrere måleverdier. Dessuten har den innebygd alarmfunksjon som gir varsel ved for høyt lydnivå.

Kjøpeguide – Velg riktig lydmåler

Når du skal kjøpe en lydmåler, er det viktig at du velger en god modell av holdbar kvalitet som gir pålitelige resultater. Hvis lydmåleren din viser bare små feil, kan det i noen tilfeller få alvorlige konsekvenser for menneskene som blir berørt av feilen.

Du bør derfor sørge for at lydmåleren din oppfyller standardkravene for lydnivåmålere som IEC 61672-1 – klasse 1 eller klasse 2. Med en lydmåler og avstandsmåler kan du håndtere de fleste helse- og miljøproblemer som er relatert til lydnivå.

Finn best i test lydmålere hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test lydmålere hos oss på Testjakt.no!

Funksjoner

Hvilke funksjoner ulike verktøy og instrumenter har, er alltid viktig, spesielt når det gjelder lydmålere. Dette avhenger helt av hva du skal bruke lydmåleren til, og hvilken type modell du trenger, da de alle oppfyller ulike krav for ulike bruksområder.

Men følgende tre funksjoner bør være tilgjengelige på det måleinstrumentet du velger når du skal kjøpe en lydmåler: Frekvensveiingsfilter A/C, Tidsveiingsfilter (Raskt/Langsomt) og til slutt Maks/Min-funksjon. Hvis du har en måler med riktige funksjoner for riktig type bruk, vil du få pålitelige måleresultater.

Brukervennlighet

Når du skal kjøpe en lydmåler, er det viktig å velge et måleinstrument som er enkelt å håndtere. Dette av mange grunner, men hovedsakelig for å kunne lese av så nøyaktige målinger som mulig med pålitelige resultater.

Hvis du kjøper en lydmåler som er komplisert å bruke, som virker forvirrende, er det ikke sikkert at du klarer å utføre 100% nøyaktige lydmålinger med den. Sørg derfor for at den leveres med en forståelig brukermanual.

Kvalitet

Det er viktig at lydmåleren du kjøper, er av høy standard. Dette av flere grunner, men hovedsakelig for at den skal kunne gi pålitelige resultater. Ikke bare når måleinstrumentet er nytt med friskt batteri, men også etter lang tids bruk.

Med lydmålere påvirker kvaliteten prisen ganske mye. For å få tak i et prisgunstig måleinstrument som kan håndtere ulike typer målinger i ulike miljøer, bør du heller velge en litt dyrere modell enn en billig lydmåler.

Lydmåler – et uvurderlig verktøy for HMS-ansvarlige

Hvis du skal utføre lydmålinger for å vurdere potensielle risikoer for hørselsskader på ulike arbeidsplasser, er en god, velkonstruert lydmåler det optimale valget for deg. Sørg bare for at den modellen du velger, oppfyller alle kravene for lydmålere, da det ellers kan innebære alvorlige helseproblemer.

Med riktig lydmåler får du muligheten til å forhindre helsefarer på for eksempel fabrikker, maskinhaller og andre arbeidsplasser der støyende miljøer kan forekomme. Vi håper at denne “best i test” lydmåleren kan gi deg god informasjon og hjelpe deg med å finne den mest prisgunstige lydmåleren for deg.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 22/08/2023 •  10 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test