Beste Bordsirkelsager For Proff Og Hobby (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke bordsirkelsag som er best i test ifølge vårt testpanel!

Velger du riktig verktøy kommer du aldri til å ønske deg noe annet. I vår bordsirkelsag test kom vi fram til de 3 beste sagene. Vinneren ble METABO TS 254, et verktøy som er svært prisgunstig og praktisk for deg som vil bruke den på hjemmebane. Les mer om denne og de andre sagene vi valgte ut her!

Noen modeller egner seg best for den profesjonelle, mens andre brukes hjemme. Størrelse og kraft avgjør hva den skal brukes til. Skal du bruke sagen privat, holder det at du ser på maskiner opp til 10 000 kroner. Alt over det er unødvendig sløseri av penger. Vinneren i testen vant takket være sin gode presisjon, kraft og pris.

1. Vinner og best i test ble bordsirkelsagen fra METABO TS 254

Fordeler

  • Kompakt
  • Kraftfull

Ulemper

  • Tung

Spesifikasjoner

Mer om METABO TS 254

På første plass for beste bordsirkelsag kommer METABO TS 254. Den kan gå 2 000 W med et sagblad. Med sin hastighet på 4200 svinger i minuttet, gjør at den kan sage igjennom tykke planker og bjelker opp til 87 millimeter. Den har også en lavere lyd sammenlignet med flere andre sager, og derfor passer den til inndørs bruk.

Best i test bordsirkelsag METABO TS 254 er en kompakt og stabil sag som veier hele 33 kilo, hvilket er betydelig mer enn de andre to modellene i testen. Motoren er effektiv og har et elektronisk overbelastningsbeskyttelse. Denne beskyttelsen gjør at maskinen stopper opp dersom den utsettes for en gjenstand som er for hard.

Vår vinner har mange gode funksjoner som for eksempel ekstra parallellanslag for rask fiksing. Sammenlignet med de andre to produktene er prisen overkommelig og selve årsaken til at den vant testen. Trenger du en praktisk og god bordsirkelsag til hjemmebruk, kan vi varmt anbefale at du investerer i vår testvinner.

2. På andreplass kommer bordsirkelsagen fra DEWALT DWE7485RS-XC

Fordeler

  • Portabel og smidig
  • Kraftig motor
  • Enkel å transportere

Ulemper

  • Litt mye vibrasjoner når sagen går

Spesifikasjoner

Mer om DEWALT DWE7485RS-XC

Andre plass i best i test bordsirkelsag går til DEWALT DWE7485RS-XC, som har en kraftig 1850 W motor som gir høy ytelse i alle posisjoner. Den inneholder et planfrest, støpt aluminiumsbord, som gir en høy presisjon og gir en kløyvebredde på 622 mm. Ønsker du en bordsirkelsag som er enkel å bruke, kan denne være løsningen.

Med sine 22 kilo er den enklere å flytte på enn det større maskiner er. Hjulene, som er festet på underlaget, gjør jobben enda lettere. Dette verktøyet er produsert på en måte som gjør det enkelt for deg å bruke det på hjemmebane.

Bordsirkelsag DEWALT DWE7485RS-XC leveres med sagbord, parallellanslag, gjæringsanlegg, skyver og 2 klingenøkler. Den er også utstyrt med et stålbur som beskytter den ved oppbevaring. Ved ubelastet hastighet kan den gå 5800 rotasjoner i minuttet. Vi anbefaler den til deg som vil ha “det lille ekstra.”

3. På tredjeplass kommer bordsirkelsagen fra BLACK & DECKER BES720-QS

Fordeler

  • Enkel
  • Prisgunstig

Ulemper

  • Begrenset med tanke på ulike bruksområder

Spesifikasjoner

Mer om BLACK & DECKER BES720-QS

På tredjeplass i best i test bordsirkelsag finner du BLACK & DECKER BES720-QS. Den kapper med rene og raske kutt. Samtidig har du også alltid en ren arbeidsflate. Sagen er også utstyrt med en stor støvpose der avfallet fylles opp, og som lett tømmes etter endt arbeid. Sagen er både praktisk og rask å montere, fordi bena kan klikkes av og på.

Dersom presisjon ikke er så viktig, er denne sagen et godt alternativ. Den egner seg best til å kløyve furu. Den har et noe begrenset bruksområde, så du bør i forkant vurdere hva du faktisk trenger å bruke den til. I noen tilfeller er det enkle ofte det beste, og da passer denne sagen perfekt!

Med sin effekt på 1800 W svinger den 4800 runder i minuttet. At den har ben som kan tas av og på, gjør den enklere å oppbevare, da den tar mindre plass. Skal du kun bruke den til enkelt snekkerarbeid får du mye sag for pengene!

Kjøpsguide bordsirkelsag – hva skal du se etter?

Det finnes ulike varianter av bordsirkelsager, og det er mye å tenke på før du bestemmer deg for hvilken type sirkelsag du trenger. Du må ha fokus på to ting når du velger: det ene er benkeplaten. Noen kommer med bord og noen uten.

Det andre du må tenke på er hvordan bordet er festet og hva slags type materiale som er brukt i den forbindelse. Er det hjul festet på bunnen? Da kan den fraktes lettere. Tenk også på om sagen har bein som kan tas av og på. Det kan være tungt å bære opptil 30 kilo.

Sagen er praktisk og enkel å bruke

Det er viktig å ikke avansere for mye dersom det strengt talt ikke er nødvendig. Bruk derfor litt god tid i startfasen slik at du kan definere hva du faktisk trenger å bruke bordsirkelsagen til. En kan spare mye penger på å ikke kjøpe for mye.

Like fullt kan man falle i den andre grøften, nemlig å spare seg til fant. Sørg derfor for å velge en bordsirkelsag som i størst mulig grad ivaretar ditt behov, uansett om det er enkel kapping av furu eller mer sofistikert snekkerarbeid. Behovet bør avgjøre kjøpet og behovet bør defineres før man bestemmer seg for å kjøpe.

Finn best i test bordsirkelsag hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test bordsirkelsag hos oss på Testjakt.no!

Lett å lagre, lett å frakte

Å frakte en bordsirkelsag kan føre til skade på rygg, nakke og bein. Er man i en fase der man pusser opp og skal bruke sagen mye, så ta dette på alvor. Profesjonelle håndverkere er vant til å bruke kroppen sin og finner sine strategier. Slik må også du som gjør dette sjelden tenke.

Sørg derfor for at du på forhånd har undersøkt om bordsirkelsagen inneholder enten avtagbare bein eller hjul festet på bunnen. Hjul er selvsagt å foretrekke i de aller fleste tilfeller, da det kan spare deg for tunge løft, eventuelt skyvninger. Er du bevisst på dette velger du også et verktøy som ikke tar mye lagringsplass.

Når presisjon er viktig

En bordsirkelsag er noe huseiere som oftest bruker ved bygg av veranda eller bytte av panel til huset. Dette er arbeid som gjøres med presisjon. Som tidligere nevnt, er det bedre å legge litt mer penger i et verktøy som gjør en bra jobb og holder lengre.

Det er også viktig å ha fokus på kraft og styrke når du velger riktig bordsirkelsag. Dette påvirker også arbeidets presisjon. Skal du gjøre jobben mest mulig enkel er det viktig at det tekniske fungerer og er på plass. Dette må vurderes nøye i forkant.

Bør håndtere avfall

De fleste som har vært i omfattende byggeprosjekter vet at det i den prosessen oppstår mye avfall som etter hvert må kastes. Dette kan, i tillegg til arbeidet som utføres, være tidkrevende å gjennomføre. Velger man å utsette alt til siste stund, samles avfallet opp og det å fjerne dette blir en tyngre jobb.

For å spare deg selv og andre for mye arbeid, kan det være lurt å vurdere bordsirkelsager som i større grad også hjelper deg på dette området. Hvordan ser platen ut? Kan den rengjøres umiddelbart? Finnes det en pose eller lignende som samler opp treflis? På denne måten kan du spare mye tid.

Bordsirkelsag – konklusjon

En bordsirkelsag er noe de fleste eiere av hus, leilighet eller rekkehus vil kunne trenge i blant. De vanligste byggeprosjektene er veranda eller bytte av veggpanel. Om man trenger det, og hvilken type bordsirkelsag man trenger å kjøpe, avhenger av bruken og presisjon. Ønsker man en til enklere kapping, kan de billige variantene gjøre nytten. Jo mer presisjon man ønsker, jo dyrere blir den.

Spørsmål og svar om bordsirkelsag

Hva koster vanligvis en bordsirkelsag?

Det finnes budsjettvarianter for rundt 2 000 kroner, men vil du ha en bra og stor maskin, må du regne med minst 5 000 kroner og de kan koste så mye som 15 000 kroner.

Hva er en bordsirkelsag egentlig?

Det er et bord med en montert sag som egner seg til å kappe trevirke i ulike vinkler eller helt rette hvis det er det du er ute etter.

Kan jeg bruke en støvsuger i forbindelse med bordsirkelsagen?

Du kan med fordel koble til en industristøvsuger for å hindre at støvet sprer seg i rommet. Det er spesielt viktig når du arbeider innomhus.

Hvor kraftig bordsirkelsag skal jeg kjøpe?

En tommelfingerregel er: jo mer kraftfull maskinen er, desto dyrere er den. Skal den brukes til enklere arbeid, kan du helt fint kjøpe billige varianter. Alt avhenger av presisjon og hva behovet ditt er.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 15/05/2023 •  9 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test