Beste Leppestiften i Ulike Formler (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke leppestifter som er best i test ifølge vårt testpanel!

Det er få makeupprodukter som har hatt en like ikonisk og tidløs plass i skjønnhetsverdenen som leppestiften. Med sine farger og formler har leppestiften evnen til å forvandle et enkelt utseende til noe ekstraordinært, både til hverdag og fest!

I løpet av de siste årene har leppestiften blitt en naturlig del av hverdagsmakeupen for mange av oss, selv i de yngre årene. Trenden har i flere år vært matte leppestifter og leppeblyanter som kompletterer den minimalistiske stilen din, gjerne i nude til brunaktige toner.

I denne artikkelen skal vi oppsummere fem populære merkers leppestifter som vi har kunnet teste og sammenligne. Vi har valgt ut en vinner for beste matte leppestift, beste rimelige leppestift og beste premium leppestift. Vår testvinner er en virkelig bestselger som passer for alle aldre og hudtoner!

1. Vinner og best i test ble leppestiften fra MAC Matte lipstick

Fordeler

 • Holder i flere timer uten behov for påfyll
 • Nyansen “Velvet Teddy” i matte formula er den perfekte “nude-beige-aktige” tonen for nesten alle
 • Rimelig pris med tanke på kvaliteten
 • Stilig og elegant svart hylse
 • Ikonisk produkt med mange brukere

Ulemper

 • Kan tørke ut leppene, men en leppepomade under eller leppeprimer hjelper mye!

Spesifikasjoner

Mer om leppestiften fra MAC Matte lipstick

MAC leppestift, den ikoniske produkt som har plassert MAC på toppen når det kommer til høykvalitets leppestifter i mange år! Leppestiftene kommer i flere forskjellige formler. Vi har valgt å plassere MAC matte leppestift som den beste matte leppestiften. Nyansene er rike på farge og gir en matt finish som skiller seg fra alt du har prøvd tidligere.

Pigmenteringen er så høy at du bare trenger noen få strøk med leppestiften for å få en perfekt tone. Du kan bruke leppestiften direkte på leppene og deretter forsiktig tappe med fingrene på leppene for en perfekt matt finish. Ingen glans, bare ren, dyp farge og en leppestift som sitter som støpt! Et tips er å prøve en leppeprimer under din matte leppestift. Leppestiften fremheves bedre, føles mer behagelig på leppene og varer lenger.

Mac’s leppestift er en tidløs klassiker, og vi anbefaler deg som ikke har prøvd dem tidligere å gi fargen “Velvet Teddy” en sjanse, en beige-aktig tone som passer nesten alle hudtoner og hårfarger!

MAC leppestifter er tilgjengelige både i den klassiske størrelsen på 3 gram og i en “mini” leppestiftversjon. Perfekt for deg som ikke har funnet din favorittfarge ennå og ønsker å prøve forskjellige nyanser eller formler. MAC har flere forskjellige formler, som satin, cremesheen, powderkiss, amplified, og mer. Det er ikke overraskende at MAC leppestifter alltid ligger på toppen som bestselgere hos de store forhandlerne.

2. På andreplass kommer leppestiften fra Clarins Rouge Jolie

Fordeler

 • Clarins leppestift finnes i Shine, Satin finish og Velvet/matt finish, totalt 51 forskjellige nyanser
 • Fukter leppene og sitter komfortabelt i mange, mange timer
 • Nydelige nyanser!
 • Superenkel påføring
 • Beskytter mot uttørking

Ulemper

 • Noe høyere prisnivå

Spesifikasjoner

Mer om Clarins Rouge Jolie

Clarins Joli Rouge er det ultimate valget for de som leter etter det beste leppestiftet på markedet. Med hele 51 forskjellige nyanser og en forførende formel som inkluderer satin, shine og matt (velvet), er dette leppestiftet utenom det vanlige. Men det er ikke bare utseendet på hylsen og det store utvalget av farger som imponerer; den pleiende formelen er i en klasse for seg. Med hele 84 % pleiende ingredienser gir den optimal komfort og beskytter mot uttørking. Clarins leppestift inneholder 80 % naturlige ingredienser, noe som hjelper med å berolige, fukte og reparere tørre lepper. Dessuten føles det godt å ha en leppestift med flertallet av naturlige ingredienser. Tross alt har du den på leppene!

Leppestiftet, uansett formel, sitter som støpt og gir en strålende farge som varer lenge. Avhengig av livsstil kan du kanskje trenge å påføre litt mer i løpet av dagen! Den kremete og lette konsistensen smelter inn i leppene og etterlater dem myke og smidige. Rouge Jolie fra Clarins er et must å prøve for alle kvinner som ønsker det beste leppestiftet!

3. På tredjeplass kommer leppestiften fra LH cosmetics Fantastick Multi-use Lipstick

Fordeler

 • Inneholder SPF 15
 • Gir maksimal fuktighet og glans
 • Kan også brukes som kremrouge, øyenskygge, osv.
 • Føles som en blanding mellom en lett leppepomade og en leppestift, perfekt for deg som vil begynne å prøve leppestift

Ulemper

 • Ikke veldig pigmenterte farger, mer “mine lepper, men bedre” type

Spesifikasjoner

Mer om LH cosmetics Fantastick Multi-use Lipstick

Fantastick Lipstick fra Linda Hallbergs sminkebrand LH Cosmetics er uten tvil det ultimate leppeproduktet og tidligere vinner av Swedish Beauty Awards i kategorien beste leppestift. Denne leppestiften er et allsidig produkt for leppene dine, perfekt for deg som synes matte eller klassiske leppestifter er for tørre og tunge. LH leppestift har en dypt fuktighetsgivende formel og til og med solbeskyttelse med SPF 15. Noe som merkelig nok er sjeldent i leppestifter!

Det som virkelig skiller Fantastick Lipstick er dens allsidighet. Den fungerer ikke bare som en leppestift, men kan også brukes som kremrouge på kinnene for en frisk look. Den veganske sammensetningen gjør den enda mer tilfredsstillende for deg som ønsker å ta bevisste valg.

Det er også mulig å bruke en leppepenn under Linda Hallbergs leppestift for å få en dypere farge og lengre holdbarhet. LH Cosmetics har et bredt utvalg av leppepenner å velge mellom.

4. På fjerdeplass kommer leppestiften fra Yves Saint Laurent Rouge Volupté Shine Lipstick 

Fordeler

 • Intensiv fuktighet og herlig glans
 • Luksuriøse og vakreste hylsen på markedet, fantastisk i håndvesken
 • En klassiker som har vært tilgjengelig i mange år og er stadig en bestselger
 • Kremet følelse, som en luksuriøs farget leppepomade

Ulemper

 • Dyr

Spesifikasjoner

Mer om Yves Saint Laurent Rouge Volupté Shine Lipstick 

YSL Rouge Volupté Shine er det ultimate valget for de som leter etter den beste leppestiften på markedet. Med en formel som inneholder 65 prosent pleiende oljer, gir den umiddelbar farge, glans og dyp fuktighet som varer hele dagen. Denne leppestiften har sannsynligvis den mest luksuriøse og vakreste hylsen på markedet. YSL-designen er en visuell fest, og du kan velge blant et bredt utvalg av nyanser for å oppnå alt fra en subtil, halvtransparent finish til en mer intens look. Et tips er å bruke en leppepenn under leppestiften for å tydelig markere leppekantene og skape en dypere farge som varer lenger.

YSL leppestiften er beriket med granateplekstrakt for antioksidanteffekt, pleiende macadamianøttsmør og mango. Man kan si at følelsen er som å ha en superluksuriøs leppepomade med perfekte nyanser, i den mest luksuriøse hylsen! YSL Rouge Volupté Shine er den perfekte leppestiften for deg som opplever tørre lepper med vanlige leppestifter. Dette føles som en leppepomade med farge, men med rikere pigmentering!

5. På femteplass kommer leppestiften fra IsaDora Perfect Moisture Lipstick

Fordeler

 • Passer for tørre lepper
 • Kremet formel
 • Svært pigmentert
 • Rimelig
 • Mange nyanser å velge mellom

Ulemper

 • Holder ikke like godt som for eksempel Clarins
 • Ingen luksuriøs eller stilig hylse

Spesifikasjoner

Mer om IsaDora Perfect Moisture Lipstick

Isadoras leppestift er en rimelig leppestift, men til tross for dette er den utrolig god kvalitet. Leter du etter en kremet leppestift som pleier og tar vare på leppene dine? Da kan IsaDora Perfect Moisture Lipstick bli din nye beste venn!

Leppestiften fra Isadora kommer i mange forskjellige nyanser, med mer eller mindre pigmentering, og den er uten parfyme. Med den lave prisen har du muligheten til å eksperimentere med ulike nyanser uten å tømme lommeboken din. Bruk den gjerne sammen med en lipliner for bedre holdbarhet og skarpere konturer rundt leppene.

Kjøpeguide – Leppestiften, en gamechanger for ditt utseende

Leppestift har en lang historie og har blitt brukt i ulike former i flere tusen år. Opprinnelig ble leppestift laget med naturlige ingredienser som bivoks og plantefargestoffer.

Dagens leppestifter inneholder vanligvis en blanding av ingredienser, inkludert voks, oljer og pigment. Voksen brukes for å gi leppestiften sin form og konsistens, mens oljene brukes for å gi fuktighet og næring til leppene. Pigmentene gir deretter leppestiften sin farge.

For deg som ikke er vant til å bruke leppestift i din daglige sminke, kan det i begynnelsen føles merkelig og uvant. Vi anbefaler deg å prøve en leppestift som ligger nær din egen leppefarge. For eksempel er vår testvinner MAC leppestiften “Velvet Teddy” en ultimate leppestift å starte med.

Utforsk, begynn forsiktig, og oppdag den fantastiske kraften i dette flotte leppeproduktet! Etter hvert vil du finne hvilke nyanser du trives med, og hvilken formel du bør satse på. Selvfølgelig kan du velge for eksempel en mer nøytral beige matt leppestift til hverdagsbruk, og en leppestift med mer glød og en mer markant farge til helg eller fest.

Finn best i test leppestift hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test leppestift hos oss på Testjakt.no!

Hvilken leppestift passer for meg?

Hvordan finner man ut hvilken farge på leppestift som passer? Svaret er enkelt, man må prøve seg frem! Du kan begynne med å ta utgangspunkt i hvilke farger du bruker på klærne dine og trives i, er det mest varme toner eller kalde?

Trives du i varme toner, bør du prøve å finne en leppestift i en varm tone i en farge du føler deg komfortabel i. Et tips er å søke etter “lipstick swatches” fra et bestemt merke. Å begynne med mer nøytrale toner som går mot beige eller rosa, kalde eller varme toner, er vanligvis en god start for å finne ut hva du trives med og passer til.

Forskjellige leppestiftformler

Matt leppestift: Gir en fullstendig matt finish. Matt leppestift er vanligvis langvarig og gir intens farge som holder seg lenge, selv når du spiser.

Glansleppstift: Gir en glansende finish og er mer gjennomsiktig enn matte leppestifter. De gir et mer naturlig utseende.
Satin leppestift: En mellomting mellom matt og glans, har bedre holdbarhet enn glans og oppfattes som den “klassiske” leppestiften. De gir en myk, glatt overflate med litt glans.
Kremleppstift: De har en rik, kremet konsistens som gir mye fuktighet og farge samtidig.
Leppebalsam med farge: Leppestift i balsamform som gir lett farge og mye fuktighet.

Bruk og påføring av leppestift

Påfør leppestift direkte på leppene eller med en leppebørste for mer presisjon og kontroll, spesielt anbefalt for for eksempel røde leppestifter der påføringen er viktig.

Bruk gjerne en leppepenn før påføring for å forhindre at fargen “blør” utenfor leppekonturene. Leppepennen gir også en god base for leppestiften din og bidrar til bedre holdbarhet.

Bruk gjerne en leppebalsam eller leppeprimer før du påfører leppestiften. Dette er spesielt nyttig og viktig hvis du bruker matte leppestifter. Matte leppestifter har en tendens til å tørke ut leppene. Tørre lepper kan bli flassete, og leppestiften kan da se ujevn ut og ikke være til fordel for utseendet ditt.

Holdbarhet og påfylling

Leppestifter har forskjellig holdbarhet avhengig av formelen og merket du velger. Generelt kan man si at matte leppestifter har lengre holdbarhet enn glans- eller satinleppstifter. Uansett hvilken leppestift du velger, kan påfylling være nødvendig etter at du har spist eller drukket.

Hvordan fjerner jeg leppestift?

Bruk en makeupfjerner eller olje for å fjerne leppestiften effektivt. Din vanlige sminkefjerner skal vanligvis være tilstrekkelig. Hvis du opplever at den ikke er tilstrekkelig, kan du bruke varmt vann og litt babyolje. Tørk deretter leppene forsiktig og påfør en leppebalsam for ekstra pleie.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 18/09/2023 •  11 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test