Beste Båndslipemaskinene for Grovsliping (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke båndslipemaskiner som er best i test ifølge vårt testpanel!

Båndsliperen er et utmerket verktøy for deg som raskt og smidig trenger å grovslipere større områder som gulv, benkeplater, planker, rekkverk, trevedlikehold eller andre typer flater. Du kan også fjerne maling eller kalk. Båndsliperen er egnet for mange forskjellige oppgaver, men hovedsakelig for grovsliping av materiale langs årer. Siden dette er en grovere type sliping, kan den etterlate merker, som deretter kan slipes bort enten for hånd med sandpapir eller med en mindre slipemaskin.

For å oppnå best mulig resultat i arbeidet ditt, kreves den beste båndsliperen på markedet. Tross alt, er det mange å velge mellom. Vinneren av vårt best i test ble MAKITA 9404J, les mer nedenfor i vår best i test-anmeldelse om hvorfor!

1. Vinner og best i test ble båndsliperen fra MAKITA 9404J

Fordeler

 • Kraftig
 • Støvsuger
 • Enkelt å bytte bånd

Ulemper

 • For håndverkere eller seriøse amatører
 • Tung

Spesifikasjoner

Mer om MAKITA 9404J

MAKITA 9404J batteridrevet båndsliper gir en utrolig jevn og fin sliping. Den veier 4,8 kg, en av de tyngre enhetene i vår test, men også en av de kraftigere med sine 1010 W. Den er også utstyrt med mange andre nødvendige funksjoner som gjør den til en av de mest kostnadseffektive båndsliperne på markedet. Beste i test- og brukeranmeldelser er enige, MAKITA er kjent for sin høye kvalitet, og deres 9404J skuffer ikke.

Som vi nevnte tidligere, er dette en kraftig båndsliper med automatisk båndsentrering, bånddimensjonen er 100×610 mm. Det er gunstig å ha en båndsliper som du kan arbeide hele dagen med uten unødvendige avbrudd, takket være den lave støynivået på 85 dB, kan du klare lengre økter uten problemer. Den er veldig behagelig å holde i hånden på grunn av god ergonomi og gir heller ingen ubehag. På maskinen er det en støvsamler som lar deg slipe uten støv. Veldig smart og verdsatt for å unngå lange støvsugingsøkter etter arbeidet.

2. På andreplass kommer båndsliperen fra Bosch PBS 75 AE

Fordeler

 • Har støvbeholder
 • Enkelt bytte av slipepapir
 • Kraftig og føles robust

Ulemper

 • Støvfilteret fyller seg raskt
 • Håndtaket er i veien ved visse arbeider

Spesifikasjoner

Mer om Bosch PBS 75 AE

Bosch PBS 75 AE er en av favorittene i vårt båndslipetest. Med sin båndlengde på 75 x 533 mm og en båndhastighet på 350 m/minutt. Dette er en enklere og rimeligere slipemaskin som derfor også fungerer utmerket for effektivt arbeid i mange ulike materialer. Til båt, gulvbord, kjøkkenbenker, benkeplater, møblerenovering, metall og lignende.

Denne hendige slipemaskinen fra Bosch er en utrolig allsidig batteridrevet båndsliper. Som både hjemmefiksere og profesjonelle håndverkere vet, har Bosch både grønne og blå verktøy. De grønne maskinene/verktøyene er bedre tilpasset hjemmefiksing eller mer sporadisk arbeid. På den andre siden er den blå serien, som også går under navnet “Professional”, bedre egnet for håndverkere og fagfolk. Det er viktig å tenke på dette også når det gjelder laderne deres, som kun passer til verktøy i samme farge.

3. På tredjepladsen kommer båndsliperen fra METABO RB 18 LTX 60

Fordeler

 • Ultra-M-teknologi
 • Svingbart batteripakke
 • Beskyttelse mot omstart

Ulemper

 • Eksklusivt batteri og lader
 • Ingen andre betydelige funksjoner

Spesifikasjoner

Mer om METABO RB 18 LTX 60

RB 18L TX 60 fra Metabo er en effektiv batteridrevet båndsliper på 18 V. Denne kvalitetsrørbåndsliperen har en svært kompakt og sterk konstruksjon med en stor omslutningsvinkel på 190°, noe som gir en sømløs overflate og raskt synlige arbeidsresultater.

Med denne båndsliperen kan du også bytte slipbånd uten verktøy, noe som lar deg jobbe uten lange tekniske avbrudd. Den justerbare båndstyringen forenkler og effektiviserer også arbeidsprosessen betydelig. En holdbar batteridrevet båndsliper med avtakbart støvfilter som beskytter motoren mot grove partikler.

Kjøpeguide – Hva du bør vurdere før kjøpet av båndsliper

Det finnes mange varianter av batteridrevne slipemaskiner å velge mellom, og noen båndslipere egner seg bedre enn andre til visse typer prosjekter. Hvis du trenger å supplere med annet utstyr, kan du gjerne ta en titt på våre andre toppvalg i kategorien verktøy.

Husk at det er mer enn bare pris og lydnivå som spiller inn når vi velger batteridrevet verktøy. Derfor kan det være lurt å tenke over noen ting før du kjøper din batteridrevne båndsliper.

Finn best i test båndslipere hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test båndslipere hos oss på Testjakt.no!

Funksjonalitet

Sjekk hvilke funksjoner den batteridrevne båndsliperen har, slik at det verktøyet du kjøper faktisk kan utføre de oppgavene du trenger det til. Har båndsliperen tilstrekkelig kraft, hastighet, størrelse? Ting som støvoppsamler eller muligheten til å koble båndsliperen din til en støvsuger kan også påvirke valget. Sliping er tross alt en støvete affære. Håndtaket bør også være komfortabelt, sikkert og ergonomisk. Dette kan være mer eller mindre viktig avhengig av bruksområdet. Men ikke gå på akkord med sikkerheten, sjekk plasseringen av håndtaket, startknappen osv.

Med en velfungerende, høyeffektiv båndsliper blir arbeidet ditt både lettere og raskere. Du unngår også unødvendige avbrudd i arbeidsflyten din for å fikse eventuelle problemer.

Håndterbarhet

Hvis det er en batteridrevet båndsliper av høy kvalitet, har den ofte også en kraftigere motor, noe som gjør arbeidet ditt mer effektivt og bedre utført.

For å kunne fokusere og utføre oppgavene dine med full perfeksjon, er det viktig at du jobber med en god båndsliper som gir tilfredsstillende og ønskede resultater uten å hikke eller ha andre problemer.

Den batteridrevne båndsliperen – ditt beste renoverings- og byggeverktøy

Oppsummert håper vi at du med hjelp av vår test føler deg litt tryggere på hvilket merke og modell som passer dine ønsker og bruksområder.

Vår “best i test” båndsliper er ment å guide deg gjennom noen av de beste båndsliperne på markedet i dag, alle med forskjellige egenskaper og priser.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 25/12/2023 •  7 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test