Beste Hørselvern For å Beskytte Hørselen Din (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilket hørselsvern som er best i test ifølge vårt testpanel!

Skal du kjøpe hørselvern trenger du vern som isolerer all lyd ute og som har høy bærekomfort. Noen ønsker også innebygd radio og stilige farge. Kanskje trenger du også muligheten til å kommunisere med andre med mikrofon og innebygd Bluetooth. Noen hørselsvern støtter stemmefunksjoner som Apple, Siri og Google. Et godt hørselsvern skal holde maks lydnivå på 75-80 dB (A) og skal være mulig å ha på hele tiden.

Mange mennesker er så avhengig av hørselvern at de bruker dem store deler av døgnet. Enten på jobb eller fordi de ikke liker støy eller har et stort behov for å konsentrere seg uten sjenerende bakgrunnsstøy. Hørselsvern er også flott å bruke ute hvis du skal gå på steder med mye støy, konserter eller sitter i åpne kontorlandskap eller på toget. En hørselvern test hjelper deg å velge de øreklokkene som passer ditt behov best.

Denne testen av hørselsvern er en del av Testjakts tester, der utførte, allerede publiserte tester samles sammen med brukeranmeldelser vi finner. På denne måten får du et rettferdig bilde av hva et produkt egentlig er, og ikke bare hvordan det fremstilles i brosjyrer og i nettbutikker. Og kan du enklere finne de kvalitetene som passer for deg og ditt behov. Av og til må du velge bort noen kvaliteter, og da er det greit å få et skikkelig bilde av hva du eventuelt må forsake så du vet fordelene og ulempene, før du kjøper.

1. Vinner og best i test ble 3M Peltor WS Alert XP Headband

Fordeler

 • God lydisolering
 • 3,5mm lydinngang

Ulemper

 • Litt kjedelig utseende

Spesifikasjoner

Mer om 3M Peltor WS Alert XP Headband

Først ut i vår hørselvern best i test er Peltor XP som er et avansert og robust hørselsvern. Den blir levert i fargene blå, grønn og sort og har en robust og solid sort bøyle. Med innebygd Bluetooth, radio og mikrofon har den alt du trenger til lange økter. Dempingen er nede på bare 30 dB og hele herligheten veier i underkant av en halv kilo. Den er batteridrevet og har god bærekomfort. Du får plass til både lua eller capsen under. Med 3,5mm lydinngang.

Peltor XP ser kanskje litt ordinær ut og er kanskje ikke den som tar seg best ut. La deg ikke lure av et litt traust ytre, Om den er det beste hørselvern må du lese resten av testen for å se. Sikkert er det at Peltor XP gir ekstremt god lydisolering og er handy med sin innebygde Bluetooth. Bluetooth lar deg lytte på sanger og podcaster du har på for eksempel telefonen din. Peltor vil garantert tåle alt slags vær og har kvalitetene til å holde lenge.

2. På andreplass kommer 3M Peltor WS Alert XPI Headband

Fordeler

 • Tidsriktig
 • Bluetooth

Ulemper

 • Ikke 3.5mm lydinngang

Spesifikasjoner

Mer om 3M Peltor WS Alert XPI Headband

Peltor XPI er like robust som Peltor XP og også et hørselvern dab, altså at det har dab radio. Det ser kanskje litt freshere ut i designet og i neongrønt og sort ser du tidsriktig ut. Veldig god lyddemping og en klokke du vil kunne ha i mange år som vil holde på kvalitetene og isolasjonen. Justeringene er solide og de holder formen og størrelsen og «glir» ikke ut etter mye bruk. Mangler derimot lydinngangen som kanskje er den største forskjellen mellom de to.

Kanskje ikke det tøffeste, men desto mer solid. Hørselvern med Bluetooth er et must og tiltaler deg å høre på lydbøker mens du er i gang. Sitter veldig godt også med lue eller tørkle under og tåler litt røff behandling. Med medium vekt kan det være lurt å vurdere også ett lettere vern, som Peltor Sport. Peltor XP er fin utendørs når du ikke skal bevege deg så mye og komplementere med ett lettere sett som PSport. En solid følgesvenn når du er ute.

3. På tredjeplass kommer 3M Peltor SportTac Slimline Headset Foldable

Fordeler

 • Sammenleggbart
 • Ekstra lyddemping

Ulemper

 • Mindre robust

Spesifikasjoner

Mer om 3M Peltor SportTac Slimline Headset Foldable

Peltor Sport er et lett og sammenleggbart hørselvern. God lydisolering og kule farger som grønn-kamuflasje, oransje-rosa og rød-sort med totalt fire ulike kombinasjoner. Svært god og aktiv lyddemping med ANC og mikrofon. Et godt hørselsvern når du er ute og går tur, løper eller er på sjøen. Passer både på inne og ute med sitt trendye look og diskrete design, til hørselsvern å være. Lett å ta med og solid fordi du kan legge det sammen og ta det ut når det måtte passe.

Mer praktisk hørselvern skal du lete lenge etter. Lett å bære, lett å ta med seg rundt. God isolering og tidsriktige farger så du ikke trenger skille deg altfor mye ut. Komfortabelt å ha på og ta av. Den automatiske avstengingsfunksjonen gjør den perfekte for jegere og folk som skyter på bane og i fri natur. Også fin på båter når du skal til maskinrommet eller utføre andre støyende oppgaver eller jobber på støyende kaier. Peltor Sport har alt du trenger av et bra hørselsvern.

4. På fjerdeplass kommer Hellberg Xstream LD Headband

Fordeler

 • For musikkelskere
 • Tåler regn
 • Usb-lading

Ulemper

 • Litt tung

Spesifikasjoner

Mer om Hellberg Xstream LD Headband

Hellberg Safety produserer solid hørselvern og flere ulike modeller. Denne modellen, Xstream, er både funksjonell og solid med Bluetooth og mikrofon. Også denne modellen er batteridrevet og har praktiske push knapper på klokkene for justeringer som også gjør at du kan justere lyd med mer, med hansker på. Du kan også legge til en boom-mikrofon for tydeligere tale i veldig støyende miljøer. Denne modellen er også vanntett som gjør den ideell på båt eller i kano når flere skal ro sammen som gruppe.

Xsteam passer, som navnet tilsier, svært godt om man vil høre på musikk. Det er et allsidig og lett hørselvern. Med Bluetooth kan du både høre på musikk og ta håndfrie samtaler mens du er i aktivitet. Fordi den er vanntett tåler den regn, men ikke overdriv. Med en vekt på nesten fire hundre gram, er den tung nok til at du vil merke den. Usb-lading og over femti timers brukertid er veldig bra. Hundre timer standby er også en av kvalitetene som vil gjøre den populær.

5. På femteplass kommer 3M Peltor WS Alert XPI Helmet Attachment

Fordeler

 • Alt – i- ett – løsning
 • Solid

Ulemper

 • Best for profesjonelle håndverkere

Spesifikasjoner

Mer om 3M Peltor WS Alert XPI Helmet Attachment

Som navnet indikerer, får du her med deg hele pakka med både hjelm og hørselvern. Praktisk når du vet at du må ha hjelm til økten. Du slipper å lure på hvor hørselsvernet tok veien og sparer tid på at alt er samlet. Du unngår også styret med å feste utstyret og vet at alt sitter på plass som det skal. Kanskje ikke spesielt fresht, men veldig praktisk og solid. Peltor mest komplette løsning når du skal ha begge deler og vil ha kvalitet.

Ikke spesielt tungt til å være både klokker og hjelm samlet, dette er nok også fordi bøylen på et hørselvern står for mye av vekten. Finnes i flere ulike farger og med Bluetooth og alt annet du trenger. Som FM-radio, mikrofon og innebygd komradio så du enkelt kan kommunisere og høre hva alle andre snakker om. Batteri og god lydisolasjon er andre kvaliteter som gjør denne modellen attraktiv og praktisk i bruk. Uten tvil et svært solid og slitesterkt produkt med lang levetid på alt.

Hvordan skal du velge?

Skal du ha hørselvern trenger du ikke nødvendigvis bare velge ett. Ulike modeller har ulike kvaliteter og du ønsker kanskje både noe som er lett å ta med seg og som tåler regn. Det er bruken som avgjør hva du burde velge og hvilke kvaliteter som er viktige for deg i tillegg som for eksempel Bluetooth. Hvor lang levetid og tid på batteri er også viktig for mange. Så det er mye du skal ta stilling til.

Det bør ha god støydemping

Alfa og omega siden støydemping er hele poenget med hørselvern. Det må beskytte mot støy og være komfortabelt å ha på seg, og ta av og på. Prisforskjellene ligger gjerne her, så sats på god kvalitet og husk at det alltid skal ligge under 80 dB. Hvis ikke skal du ikke kjøpe det for å bruke det på støyende steder eller arbeidsplasser. Er det ikke angitt, dropp det.

Finn best i test hørselvern hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test hørselvern hos oss på Testjakt.no!

Komfortabelt

Komfort er viktig for noe du skal ta av og på mange ganger, og som du skal gå med i timesvis. Ikke gå for billige løsninger fordi det nesten alltid vil bety dårligere komfort og vern som «lugger» og blir fort ødelagt. Vern skal tåle en del så kvalitet er viktig. Velg gjerne ett som har ekstra isolering som kan taes inn og ut.

Levetid

Samlet levetid er også viktig. Fordi hørselvern brukes i tøffe forhold så må det vare og tåle en trøkk. Det er ikke om solbriller som du kan pakke inn. Bøyler som begynner å stikke ut, utgjør en fare. Så velg noen som er solide spesielt om du skal bruke det når du jobber og trener. Hvor solide de er, kan være viktigere enn utseende.

Beste hørselvern

I vår test av hørselvern har vi en soleklar favoritt. Det er fordi noe av det som er viktig for oss er at man skal kunne ha det med seg og at det er praktisk lading og lang lyttetid. Det er også fint om det tåler norskt vær. Hellberg Safety lager veldig mye bra innen sikkerhet. Deres Hellberg Xstream LD Headband er vår favoritt, av flere grunner.

Det er ingen ting som er mer irriterende enn å måtte fikle med batterier og gå tom for batteri. I norsk klima hvor man kan ha nærmest alle årstider, i løpet av noen timer selv på en sommerdag, må et hørselvern tåle det. Modellen er ikke for tung, ikke for ufjong og tåler samtidig røff behandling. Med tilsynelatende god levetid og flere attraktive kvaliteter som Bluetooth og muligheten til å snakke i telefon, er vi solgte.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 16/05/2023 •  10 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test