Beste Stekepannene For Matlagingen Din (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gå gjennom hvilke stekepanner som er best i tester ifølge vårt testpanel!

En stekepanne er et kjøkkenredskap, typisk laget av støpejern som brukes for å varme mat raskt på ved høy temperatur. Med en stekepanne kan du tilberede mat ved å enten steke eller brune det. Enkle stekepanner er lagd for at de skal tåle oppvaskmaskin.

Stekepanner kan være lagd av ulike materialer. Støpejernspanner bruker lang tid å varme opp, men på sin tur holder de også best på varmen. En stekepanne i rustfritt stå tåler maskinvask, men er litt mer utsatt for riper, så metalliske stekespader bør unngås.

1. Vinner og best i test ble stekepannen fra Fiskars Norden

Fordeler

 • God holdbarhet og ikke får riper
 • Lett å vedlikeholde
 • Best til å holde på varmen

Ulemper

 • ikke noe

Spesifikasjoner

Mer om Fiskars Norden

Denne stekepannen fra svenske Fiskars holder svært godt på varmen, og kommer uten noen belegg som kan få riper eller gå i stykker. Dette er en stekepanne som er lagd for å holde lenge. Støpejern er slitesterk og tåler svært høye temperaturer.

Denne Fiskars Norden stekepannen er en naturlig best seller fordi den fungerer fint på alle varmekilder, som stekeovn og induksjonskomfyr, og dessuten kommer med trehåndtak som gjør det enklere å håndtere. En slik stekepanne skal kun vaskes med varmt vann og ikke noe annet.

2. På andreplass kommer stekepannen fra De Buyer Karbonstål Lyonnaise Mineral B 

Fordeler

 • Fordeler varmen godt
 • Maten ikke brenner seg fast

Ulemper

 • Tåler ikke oppvaskmaskin
 • Må behandles med matolje

Spesifikasjoner

Mer om De Buyer Karbonstål Lyonnaise Mineral B 

Den beste stekepanne å steke mat som kan lett brenne seg fast, er en panne lagd i karbonstål. Etter pannen er blitt behandlet kommer maten til å skli på pannen som isskøyter på isen. Denne pannen er dermed utmerket til å steke egg, kjøtt og fisk.

Denne karbonstål stekepannen riper ikke og derfor er en svært slitesterk panne. En stekepanne test vil avsløre at denne fordeler varmen veldig godt, og er dessuten i stand til induksjon uten problemer. Til steking av pannekaker anbefaler vi denne DeBuyer pannekakepanne også i karbonstål.

3. På tredjeplass kommer stekepannen fra Iittala Tools Stekepanne 28 cm

Fordeler

 • Varmer seg opp fort
 • Er lett å rengjøre
 • Fås i flere størrelser

Ulemper

 • Belegget kan få riper

Spesifikasjoner

Mer om Iittala Tools Stekepanne 28 cm

En premium stekepanne som fungerer med induksjon, og som er lett å ta vare på og rengjøre. Dette er en allsidig panne til steking av kjøtt, fisk eller egg og som er av utrolig høy kvalitet og vil være en trofast tjener på kjøkkenet ditt i mange år fremover. Denne stekepannen har en rask og effektiv varmefordeling som reagerer raskt når du justerer varmen.

Det anbefales bruk av stekespader i plast for å beskytte belegget på pannen. En non-stick stekepanne kan være utsatt for riper ved bruk av stål redskaper, så disse bør unngås. Fordelen med slike stekepanner er at de er lett å rengjøre med vann og vaskemiddel, og varmer seg opp meget raskt. For de som leter etter design og høy kvalitet designet av svenske Björn Dahlström, er dette det riktige valget av stekepanne.

4. På fjerdeplass kommer stekepannen fra Tefal Unlimited Premium Stekepanne

Fordeler

 • Lett å rengjøre
 • Holdbare og riper ikke
 • Kommer i flere forskjellige størrelser

Ulemper

 • Litt høyere pris enn en standard

Spesifikasjoner

Mer om Tefal Unlimited Premium Stekepanne

Denne stekepannen fra Tefal er lagd av rustfritt stål og titanium Anti-Scratch belegg en materiale som er godt egnet til både steking og bruning uten at maten brenner seg fast. En slik stekepanne skiller seg ikke særlig fra støpejern når det gjelder tekniske funksjoner, og tåler også metallskjeer og spader.

En stekepanne av titanium er lett å ta vare på og krever ikke noe særlig behandling. Det er dessuten ikke nødvendig å bruke vegatabilsk olje under stekingen, og veggene ikke absorberer matlukt av noe slags. Tefal er verdenskjent for sine kvalitets titanium stekepanner som varer lenge. Denne stekepannen kommer i flere forskjellige størrelser for å passe deg og din families behov; 20 cm, 24 cm, 28 cm og 30 cm.

5. På femteplass kommer stekepannen fra AMT Gastroguss Wok

Fordeler

 • Lett å rengjøre og vedlikeholde
 • Fordeler varmen jevnt utover

Ulemper

 • Kan få riper på belegget

Spesifikasjoner

Mer om AMT Gastroguss Wok

En wok stekepanne er høy og skal kunne varme seg raskt opp og fordele varmen jevnt uteover hele pannen, noe som denne woken absolutt gjør. Denne er laget av ren aluminium, noe som gjør den til den ideelle varmelederen. Den oppnår høy temperatur raskt og hjelper med steking av grønnsaker og kjøtt på høye temperaturer.

Denne woken fra AMT har multippel belegg, som blant annet skal sørge for at woken er mer robust og tåler mer enn andre stekepanner. I tillegg er en slik stekepanne også lettere å rengjøre sammenlignet med andre modeller. Den kan brukes på alle typer varme, til og med induksjon. Den også tåler ovntemperaturer.

Kjøpguide – Velg et godt stekepanne

Først må du tenke på hva du skal bruke stekepannen mest til. Hva slags mat pleier du å lage, og hvor stort må stekepannen være? Har du stor familie bør du gå for en stekepanne større enn 24 cm diameter.

For det andre må du vurdere pannens holdbarhet og levetid. Hvor lett det er å rengjøre stekepannen og hvor mye vedlikehold den krever har også mye å si. Sammenlign fordelene med ulempene for å finne en stekepanne som passer dine behov.

Den bør fordele godt på varmen

En god stekepanne skal fordele varmen godt utover hele overflaten for jevn steking. Aluminium panner er gode til å gjøre nettopp det. Dessuten varmer det seg opp raskt så du trenger ikke å vente lenge før du kan begynne matlagingen.

Til gjengjeld er stekepanner som bruker lengre tid på å varme seg opp bedre til å holde på varmen. Støpejern stekepanner er gode eksempler på dette, og passer dermed godt når du lager gryteretter eller annen mat som bør holdes varm mens du spiser.

Finn best i test stekepanner hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test stekepanner hos oss på Testjakt.no!

De bør være lett å rengjøre

Stekepanner som du kommer til å anvende hver dag bør være lett å rengjøre. Panner av titanium, aluminium, teflon eller wokpanner er enkle å rengjøre. Alt du trenger er å vaske dem med varmt vann og oppvaskmiddel.

Stekepanner av støpejern krever spesiell rengjøring med kun varmt vann, etterfulgt av smøring av matolje for å så deretter settes i varmt ovn. Dette er en noenlunde mer krevende rengjøringsprosess enn ved stekepanner lagt av andre materialer.

Den bør ha god holdbarhet

En stekepanne som ikke riper og går i stykker er viktig for holdbarheten. Panner i støpejern er noe av de beste på det. Støpejern får ikke riper som kan ødelegge pannen, i motsetning til panner av teflon.

Teflonpanner er følsomme for riper hvis det brukes kjøkenredskaper av stål. Selv om man passer godt på kan enkle teflonpanner flasse av med tiden, og dermed har ikke like god holdbarhet som panner i støpejern eller karbonstål.

Når trenger du å bruke en stekepanne?

En panne i støpejern stekepanne best i test for sin allsidighet og evnen til å holde på varmen og unngå skader som kan ødelegge selve pannen. Selv om disse panner krever lengre rengjøringstid, vil de holde ut i veldig mange generasjoner.

Alle kjøkken bør minst ha en god støpejern stekepanne og en god karbonstål panne til steking av ulike matretter. Til hverdagen anbefaler vi en enkel stekepanne med en non-stick belegg slik at du kan lage mat raskt uten at den brenner seg fast.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 16/05/2023 •  8 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test