Beste Kroppskrem/ Body Lotion For Huden Din (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilken body lotion som er best i test ifølge vårt testpanel!

Uansett om du er en hudpleienørd eller bare leter etter en enkel og smart løsning for å daglig ta vare på huden din, er kroppskrem et must for å opprettholde myk, smidig og strålende hud. Men hva er det som gjør kroppskrem så viktig, og hva er de beste alternativene på markedet?

I denne artikkelen vil vi fordype oss i emnet kroppskremer, både fordeler og bruksområder. Vi vil vurdere de fem beste kroppskremene som vi mener markedet har å tilby, og gi deg innsikt i hvorfor og når du bør bruke dem. Enten du sliter med tørr hud i vintermånedene, en hud som strammer eller flakker, eller rett og slett ønsker å holde huden din i perfekt stand året rundt, vil vår guide hjelpe deg med å finne den beste kroppskremen for deg og din hud.

1. Vinner og best i test ble body lotion fra Biotherm Oil Therapy Baume Corps

Fordeler

 • Gir babymyk hud
 • Fantastisk duft
 • Superdeilig kremet konsistens
 • Absorberes raskt av huden
 • Beste pumpflasken
 • 400 ml

Ulemper

 • Ingenting å nevne

Spesifikasjoner

Mer om Biotherm Oil Therapy Baume Corps

Biotherm Oil Therapy body lotion er utviklet spesielt for tørr hud, og er tilsvarende klassikeren Biotherm Lait Corporel for normal hud. Vi elsker dens evne til å bli absorbert umiddelbart uten å etterlate en klissete eller fet hinne, en virkelig ikonisk body lotion som har vært tilgjengelig i årevis og fortsatt er en favoritt blant mange brukere.

Denne body lotion er beriket med aprikosuttrekk, og den nærende formuleringen gjenoppretter fuktighetsbalansen og styrker hudens naturlige barrierer, noe som resulterer i økt elastisitet og en silkeaktig følelse.

Vi elsker pumpflasken som gjør doseringen enkel og praktisk, ingen unødvendig søl her. Duften er helt fantastisk og får oss til å tenke på varme dager i solen. Denne body lotion kan brukes både sommer og vinter, både for de med normal hud og for de med tørr hud. Med generøse 400 ml i emballasjen er Biotherm Oil Therapy body lotion det ultimate valget for å pleie huden din. Gi kroppen din den kjærligheten den fortjener med denne fantastiske lotionen. Prisen i forhold til størrelsen på emballasjen er rimelig, og den varer lenge til tross for daglig bruk. En god investering i huden din, året rundt!

2. På andreplass kommer body lotion fra La Roche Posay Lipikar

Fordeler

 • Smidig pumpflaske
 • Hypoallergen
 • Beste valget for deg med sensitiv hud
 • Perfekt for tørr og sensitiv hud
 • Kan brukes både på kropp og ansikt

Ulemper

 • Lukter absolutt ingenting

Spesifikasjoner

Mer om La Roche Posay body lotion

Bodylotionen fra La Roche-Posay Lipikar Lait Lotion er en frelse for tørr hud som gir næring og pleie i hele 48 timer. Denne lotionen er som en omsorgsfull omfavnelse for huden din, det ultimate valget for deg med sensitiv hud som ønsker en uparfymert body lotion. Den herlige lotionen fra La Roche-Posay styrker hudens naturlige beskyttelsesbarriere og gir effektiv beskyttelse mot ytre påvirkninger, noe huden din utsettes for daglig.

Det som virkelig skiller denne produktet fra mange andre produkter er dens hypoallergene formel, helt fri for parfyme, noe som gjør den perfekt selv for den mest sensitive huden. Den inneholder ingredienser som sheasmør, termalsk vann fra La-Roche Posay og niacinamid.

Påfør morgen og kveld og kjenn forskjellen. Den stramme følelsen vi kan oppleve når temperaturen synker ute vil føles som borte! Den generøse 400 ml pumpflasken gjør den prisgunstig og langvarig. La Roche-Posay er et velrenommert merke som mange dermatologer anbefaler for deg med sensitiv hud. En virkelig god body lotion for deg som ikke ønsker duft, men med skikkelig fuktighet!

3. På tredjeplass kommer body lotion fra Clarins Moisture Rich Body Lotion

Fordeler

 • 88% naturlige ingredienser i denne herlige kroppskremen
 • 48 timers fuktighetskrem
 • Herlig, moderat blomsterduft
 • 100% gjenvinnbar emballasje/flaske
 • Absorberes raskt av huden, ingen kliss

Ulemper

 • Noe høyere prissegment

Spesifikasjoner

Mer om Clarins Body Lotion

Denne herlig fuktighetsgivende body lotionen er et utmerket litt luksuriøst valg for deg som sliter med tørr hud. Med sin sheasmørberikede formel gir den umiddelbar komfort, mykhet og næring. Den trekker raskt inn i huden og gir 48 timers intens fuktighet, ingen klissete eller kremete rester som ikke vil absorbere. Huden elsker den, og det merkes. Aldri har vi følt oss så myke og godt fuktet! Clarins body lotion har hele 88% naturlige ingredienser, noe som føles ekstra bra og viktig. Selv tuben er helt gjenvinnbar og kommer i to forskjellige størrelser, vi anbefaler den større da den blir rimeligere per ml!

Sheasmør styrker hudbarrieren, bringebærvann mykner opp huden, mens tamarindsyrer forbedrer hudstrukturen. Økologisk havre-sukker gir fasthet, og pomeransvoks gir beskyttelse. Det er egentlig ikke mye mer å ønske fra den beste body lotion, muligens kan man savne en pumpeflaske for enklere og jevnere dosering, samt minimal risiko for å miste produktet. Men bortsett fra det, er Clarins body lotion virkelig redningen for deg med tørr hud, et ultimat valg å legge til i din hudpleierutine når solen skinner eller vinterkulden nærmer seg.

4. På fjerdeplass kommer body lotion fra Kiehl’s Creme de Corps

Fordeler

 • Fukt, fukt og mer fukt!
 • Herlig tykk konsistens som føles som å smøre smør på huden
 • Huden føles fuktet lenge etter påføring
 • En herlig glød tilføres huden
 • Finnes i både 250 ml og 125 ml, perfekt for deg som vil prøve en mindre størrelse først

Ulemper

 • Tar litt lengre tid for huden å absorbere kremen

Spesifikasjoner

Mer om Kiehl’s body lotion

Kiehl’s body lotion er en ekte redningsmann for deg som sliter med tørre områder eller tørr hud! Denne kremen er som et teppe av mykt smør som du smører over hele kroppen. Den er tykk og rik, noe som gir ekstra fukt til de mest uttørkede områdene på kroppen. Ja, den tar litt lengre tid å absorbere, men etter noen minutter er du klar til å kle på deg, og resultatet er virkelig verdt ventetiden!

Vi elsker å påføre den etter et deilig bad eller en varm dusj. Det føles som å gi huden en luksuriøs spa-massasje med en bombe av fukt! Kremen er ikke klissete og etterlater ingen ubehagelige rester hvis du bare lar den absorbere i noen minutter. Du vil merke en enorm forskjell på de tørre områdene med sprekkdannelser eller andre områder som sliter med fuktighet.

Det beste med Kiehl’s Creme De Corps er at når du først har påført den, føles huden fuktet helt til neste dusj, så du trenger ikke å påføre store mengder hver dag. En virkelig favoritt for oss!

5. På femteplass kommer Maria Åkerberg body lotion beautiful 

Fordeler

 • Eteriske oljer fra blant annet bergamott, appelsiner og sitron
 • Flertallet av brukerne liker duften
 • Absorberes raskt av huden
 • Kan gjerne kombineres med “Royal body oil” hvis du har svært tørr hud

Ulemper

 • Duften kan variere mellom pakningene, da flere av ingrediensene hentes fra avlinger som kan variere med sesongen

Spesifikasjoner

Mer om Maria Åkerberg body lotion beautiful 

Maria Åkerberg har flere helt fantastiske produkter i sitt sortiment, og deres body lotion “Beautiful” er en av markedets absolutt beste løsninger for å bekjempe tørr hud. Hvis du har ekstremt tørr hud, kan du også legge til deres “Royal Body oil” før du påfører “Beautiful body lotion”.

At denne kroppslotionen er beriket med en herlig blanding av eteriske oljer gjør at vi elsker den også for våre sanser. Med dufter av sitron, bergamott, appelsin og kardemomme føles den litt krydret, og de fleste av oss liker den. Den er ikke overdrevent søt eller feminin, men mer unisex, slik at din mann eller kjæreste også kan låne den.

Den unike formelen med planteoljer, vitaminer og AHA-syrer hjelper med å opprettholde en balansert fuktighetsbalanse, slik at du slipper tørre områder og stram hud. Melkesyren som brukes i Maria Åkerbergs body lotion utvinnes fra sukkerroer, og sheasmøret kommer fra ville sheatrær.

En herlig body lotion som virkelig gjør underverker for tørr hud! Huden suger den opp som en svamp, og den herlige følelsen etterpå er uslåelig. Vi testet også med Maria Åkerbergs olje, og det gjorde mye for for eksempel tørre albuer, hender og føtter!

Kjøpeguide – Når bruker man en body lotion?

Du kan bruke body lotion når som helst, men det er noen vanlige tidspunkter når det er spesielt gunstig å påføre den, spesielt etter dusj eller bad. Mange mennesker bruker også sin body lotion før de legger seg som en del av sin kveldsrutine for huden. Kanskje ønsker du å fukte daglig uten å tørke ut huden med vann, da er en kveldsrutine med påføring perfekt.

Å smøre huden om kvelden gir også huden tid til å absorbere kroppslotionen i løpet av natten, slik at du våkner med fuktig og myk hud om morgenen.

Selvfølgelig kan du også påføre body lotion etter behov i løpet av dagen. Hvis du opplever tørr eller stram hud i løpet av dagen, kan du alltid påføre et lag med din favorittlotion. Om sommeren, etter saltvannsbad, lange dager på stranden og tid i solen, trenger huden ekstra fuktighet og omsorg. Da kan du med fordel påføre body lotion på dagtid på armer, bryst og ben.

Finn best i test body lotion/ kroppskrem hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test body lotion/ kroppskrem hos oss på Testjakt.no!

Tørr hud, psoriasis eller andre hudproblemer

Hvis du har hudproblemer som eksem eller psoriasis, kan det være nødvendig å bruke body lotion jevnlig for å lindre symptomer og holde huden i god stand. Rådfør deg med hudlegen din eller bruk en body lotion som er skånsom, hypoallergen og parfymefri.

Hva er egentlig en body lotion?

En body lotion er et kosmetisk produkt som brukes for å fukte og pleie huden på kroppen. Den er vanligvis en krem eller lotion som påføres huden etter dusj, bading eller ved behov i løpet av dagen. Body lotion har flere formål og fordeler, hvor det viktigste er å fukte huden.

Ved å fukte og mykgjøre huden kan en fuktighetskrem som en body lotion få den til å føles mykere og mindre tørr. En body lotion er spesielt nyttig under kalde og tørre værforhold eller hvis du har naturlig tørr hud.

Kløe og irritasjon

Body lotion kan også bidra til å lindre kløe og irritasjon, spesielt hvis du har sensitiv eller irritert hud. Noen body lotions er spesielt designet for personer med hudproblemer. Det er umulig å vite på forhånd hvordan en bestemt body lotion vil fungere på akkurat din hud. Den enkleste måten å finne ut av det er å prøve. Å basere seg på tester og anmeldelser lar deg se flertallet av andre brukeres erfaringer, noe som vanligvis gir en god pekepinn på hvordan du kan forvente at en tilsvarende produkt vil føles.

Body lotion, body butter og body cream, hvilken skal man velge?

Produktene body lotion, body cream og body butter kan gradert fra minst fet til mest fuktighetsgivende. En body lotion er det letteste alternativet som huden absorberer raskt.

En body butter er det feteste alternativet av de nevnte alternativene og inneholder derfor mer fett og oljer. Ulempen med for eksempel en body butter er at det tar lengre tid for kroppen å absorbere en så fet krem sammenlignet med en body lotion. Ikke alle brukere setter heller pris på den fetere, litt klibbete følelsen som oppstår på huden en stund etter påføring av akkurat body butter. Mange body lotions inneholder også en mindre mengde fettholdige ingredienser som sheasmør, kakaosmør og kokosolje.

For daglig bruk, anbefaler vi body lotion, og i helgene kan du unne deg en skikkelig behandling med en ekstra fet body butter hvis huden er tørr.

Hvilken body lotion passer deg da?

Det finnes forskjellige typer body lotions med ulike ingredienser og egenskaper som er designet for ulike hudtyper og behov. Det er viktig å velge en body lotion som passer din hudtype og eventuelle spesifikke problemer du vil behandle, for eksempel en lotion med solbeskyttelse hvis du tilbringer mye tid i solen, eller en parfymefri variant hvis du har sensitiv hud. Alle body lotions i vår test av body lotions har fått gode anmeldelser og er et godt valg for deg å prøve.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 11/10/2023 •  12 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test