Beste Knivsliperne For Skarpe Kniver (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gå gjennom hvilke knivslipere som er best i tester ifølge vårt testpanel!

Best i klassen var MinoSharp Plus 3, en soleklar vinner i vår knivsliper test. Dette er det perfekte verktøyet for hobbykokken, og sørger for at knivene holder seg skarpe til enhver tid. Den er enkel å bruke, og har tre keramiske slipehjul som ved hjelp av vann sliper knivbladet til sin originale tilstand.

Knivsliperen har en attraktiv pris, og hjelper MinoSharp Plus 3 å nå toppen av pallen. Den er enkel å ta fram når det trengs, og det behøves ingen batteri. Du drar bare kniven gjennom de tre slipehjulene, som med sine forskjellige grovheter sørger for at din favorittkniv er klar til arbeid. Det viktigste er at du finner et produkt som kan være et godt verktøy for deg på kjøkkenet, slik at knivene dine enkelt kan gjøre jobben, samt skape glede på kjøkkenet mange år fram i tid.

1. Vinner og best i test ble knivsliperen fra Mino Sharp MC-550 plus 3

Fordeler

 • Enkel i bruk
 • Perfekte sliperesultater
 • Prisgunstig

Ulemper

 • Ikke til alle knivblad

Spesifikasjoner

Mer om Mino Sharp MC-550 plus 3

Markedets beste knivsliper er MinoSharp Plus 3 ifølge brukertester. Dette er en modell med tre keramiske hjul, med ulike grovheter – fin, medium og grov. Du starter med å dra kniven gjennom den groveste, etterfulgt av medium og fin, til kniven er skarp som ny. Fyll beholderen med vann før bruk for å få en jevn og ren sliping av knivens egg. Den er designet spesielt for Globals kjøkkenkniver, men kan fint brukes på de fleste knivmerker.

Tar du regelmessig vare på knivene dine vil de vare i mange år, samt sørge for at matlagingen går som en lek. Med best i test knivsliper MinoSharp Plus 3 på kjøkkenet, kan du holde knivene skarpe med minimalt arbeid. Det er enkelt, går raskt, og resultatet blir alltid bra.

På grunn av knivsliperens keramiske slipehjul, er det enklere å kvesse knivene enn ved bruk av stålsliper. Det er ikke lenger behov for å ta med knivene til din jernvareforretning for å få de maskinslipt. Du har alt du trenger hjemme for godt vedlikehold.

2. På andreplass kommer knivsliperen fra Vulkanus VG2 Professional

Fordeler

 • God kvalitet
 • Brukervennlig
 • Raske resultater

Ulemper

 • Ingen grovhetsjustering

Spesifikasjoner

Mer om Vulkanus VG2 Professional

Vulkanus Professional VG2 er en oppdatert versjon av deres forrige knivsliper i Professional-serien. Oppdateringen er allsidig, og tilbyr nå justering av slipevinkel. Den vil dermed tilpasses både glatte og taggete knivblad, og kan med andre ord brukes både til dine brødkniver og din favorittkokkekniv.

Knivsliperen sørger for en glatt og skarp sliping hver gang, da den er laget i rustfritt stål. Dette materialet tåler tidens tann, og er svært enkelt å rengjøre. Sliperen er laget av materialer i høy kvalitet, og tåler til og med en runde i oppvaskmaskinen.

Den patenterte fjærteknologien er én av årsakene til hvorfor produktet får en god score i testen. Produktet sørger for at slipevinkelen til enhver tid er riktig i forhold til hvilken kniv du ønsker å slipe. Den lover også garantert forbedring av dine kniver.

3. På tredjeplass kommer knivsliperen fra Global G-91/SB Våtsliper med 2 Hjul

Fordeler

 • Prisgunstig
 • Brukervennlig
 • Plassbesparende

Ulemper

 • Uegnet for taggete knivblad

Spesifikasjoner

Mer om Global G-91/SB Våtsliper med 2 Hjul

Kniven din er skarp igjen på én–to–tre! Global G-91 er en knivsliper som gir deg mye for pengene og gjør jobben raskt og enkelt. Dette er en våtsliper med to keramiske slipehjul – ett grovt og ett fint. Materiale i rustfritt stål og plast sørger for at produktet både er holdbart og lett å arbeide med.

Hell vann i beholderen før bruk, så er knivsliperen klar. Det hvite keramiske hjulet er grovt, og det rosa er fint. Kniven dras raskt og enkelt gjennom begge hjulene. De sløve kjøkkenknivene som ligger i skuffen, blir som nye etter en runde med Globals knivsliper.

Dette er et soleklart valg om du ser etter en knivsliper som ligger i budsjettsjiktet. Den er laget med Global-knivene i tankene, men du får likevel et allsidig, lite verktøy som fungerer godt på glatte kniver fra ulike merker. Med Global har du aldri mer sløve kniver på kjøkkenet.

Kjøpsguide – hvordan velge en knivsliper tilpasset ditt behov

Ingen ønsker sløve kniver på kjøkkenet – både profesjonelle kokker og hobbykokker kan være enige i det. La en ny knivsliper gjøre jobben enklere, og finn ut hvilken modell som dekker dine behov. Valgene kan være mange, så la oss hjelpe deg å finne din perfekte match på kjøkkenet.

Det er enkelte ting du bør tenke på før du kjøper en knivsliper. Hvilke kniver har du hjemme? Har disse ulike knivblad som behøver forskjellig behandling? Kanskje er det viktigst at du velger en som er fleksibel nok til å fungere på alle dine ulike kniver.

Hvilke knivblad passer den til

Ulike knivblad behøver ulik hjelp. Ikke alle modellene er egnet for kniver med taggete knivblad, da de fleste fungerer til glatte knivblad. O du ønsker en skarpere brødkniv, må du dermed se etter en justerbar knivslipermodell som kan tilpasses kniver med både glatte og taggete blad.

Dette er viktig slik at du kan være sikker på at knivene dine får lenger holdbarhet, samt at de ikke blir ødelagte på grunn av feil sliping. Ved investering i skikkelige kokkekniver, er det som oftest ønskelig at disse skal vare over flere år.

Finn best i test knivsliper hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test knivsliper hos oss på Testjakt.no!

Brukervennlighet

Brukervennlighet er en selvfølge når du leter etter et produkt som skal fungere hjemme i hverdagen. Det skal være enkelt å bruke knivsliperen, uten at denne opptar din tid unødig. Kanskje bør du tenke på at kniven skal kunne slipes med kun én hånd.

Produktet bør være lett, slik at du med enkelthet kan slipe knivene dine uten hjelp. Det bør ikke kreve mer enn å dra kniven gjennom slipedelene, uten behov for ekstra ferdigheter. En annen selvfølge er at produktet føles sikkert å bruke. Er produktet stødig? Er det fare for at kniven kan skli og skade deg?

Pris og kvalitet

Det finnes knivslipere i mange ulike prisnivåer. Vurder ulike faktorer for å finne et produkt som passer til din økonomi. Det er fullt mulig å finne en rimelig knivsliper som også fungerer godt. Ønsker du en knivsliper som skal brukes mye over flere år, kan det lønne seg å øke budsjettet litt.

Om du bare en sjelden gang har behov for å slipe knivene, kan du fint komme unna med å velge en knivsliper i lavere prisklasse. En billig knivsliper kan være svært lønnsom! Dette kommer også fram i ulike tester som tar for seg modeller i ulike prisklasser.

Justeringsmuligheter

Enkelte modeller lar deg justere knivsliperen til å passe ulike kniver. På denne måten kan du slipe bladet perfekt hver gang, uansett om knivene du har er ulike. Noen har også flere ulike slipehjul, med forskjellige grader av grovhet. Du bør bruke alle hjulene, fra grovest til finest, for å få optimalt skarpe knivblad.

Dette er viktig for å bevare knivene i sin originale tilstand, slik at du til enhver tid kan lage mat uten å irritere deg over sløve knivblad eller stå i fare for å skjære deg selv. Knivene vil holde seg skarpe over flere år, og du kan investere i skikkelige kokkekniver uten å måtte bekymre deg for at bladet skal bli ødelagt.

Spørsmål og svar om knivsliping

Hvordan sliper jeg kniver hjemme?

Knivslipere er laget slik at du trygt kan slipe dine kniver ved å dra kniveggen gjennom en “V”-konstruksjon, eller gjennom forskjellige slipehjul med ulike grovhetsgrader.

Hvorfor trenger jeg en knivsliper?

En knivsliper sørger for at knivene dine holder lenger, og sparer deg for unødvendige turer til jernvarebutikken for å få knivene maskinslipt. Om man sjeldent lager mat, foretrekker enkelte å heller kjøpe nye kniver.

Kan en rimelig knivsliper være god nok?

Ja, det kommer helt an på hvilke behov du har. Flere tester viser at rimelige knivslipere er mer enn gode nok, og kan sørge for at dine knivers sløve tider er forbi.

Kan en knivsliper være farlig?

Om den brukes uforsiktig og på feil måte, kan det gå galt. Knivslipere er derimot bygd for å verne om dine hender, samt sørge for at det kun er kniven som kan komme i kontakt med slipesteinen.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 12/05/2023 •  8 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test