Beste Kjøkkenassistenter For Baking Og Mat (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gå gjennom hvilke kjøkkenmaskiner som er best i tester ifølge vårt testpanel!

Kjøkkenmaskiner, våre stille og pålitelige kokkekamerater, er de ubemerkede heltene på kjøkkenet vårt som altfor ofte havner i skyggen av skinnende gryter og vakre tallerkener. De er som den pålitelige birollen i en morsom TV-drama – ikke alltid i sentrum, men helt avgjørende for å holde hele forestillingen glatt i gang.

I denne artikkelen vil vi utforske kjøkkenmaskiner, nærmere bestemt kjøkkenassistenter eller såkalte husholdningsmaskiner. Vi vil også avsløre hvilken som er vår best-i-test-vinner! Så bli med når vi dykker ned i blenderens, vispens og deigmikserens magiske verden og avslører hemmeligheten bak kjøkkenassistentens gode rykte og hvorfor du trenger en på ditt kjøkken!

Kjøkkenassistenter kommer i ulike former og størrelser, fra enklere modeller til mer avanserte kjøkkenmaskiner med mange tilbehør. Valget av maskin avhenger av dine behov og hvor mye tid du ønsker å spare på kjøkkenet.

1. Vinner og best i test ble kjøkkenmaskinen fra KitchenAid Artisan

Fordeler

 • Følger med eltekrok, flatvisp, 4,8 liters vippskål og en ballongvisp
 • Stille i drift
 • En levetid på 30 år gjør dette til en investering som varer og kan gi mye hjelp på kjøkkenet
 • Finnes i flere farger som passer ulike kjøkkenstiler og preferanser
 • Mange fornøyde kjøpere og gode anmeldelser
 • Å bake brød blir enkelt som en lek!

Ulemper

 • Sprutbeskyttelse kan være nødvendig (kan kjøpes separat) Kan oppleves tung å flytte og oppbevare

Spesifikasjoner

Mer om KitchenAid Artisan

KitchenAid Artisan 5KSM125 kjøkkenmaskin er en ekte perle på kjøkkenet og en pålitelig partner for alle dine matlagingsoppgaver. Med en lang historie av høykvalitets kjøkkenmaskiner har KitchenAid overgått seg selv med Artisan-serien.

Denne 4,8 liters kjøkkenmaskinen er bygget for å vare i generasjoner med sin robuste metallkonstruksjon og håndlagde kvalitet. Den imponerer med sin stille, kraftige motor og tilbyr ti forskjellige hastighetsalternativer for å imøtekomme alle behov. Flere av delene tåler også oppvaskmaskin, noe som gjør rengjøringen av kjøkkenmaskinen enklere! Vi har gjennomgått mange anmeldelser, og det er tydelig at KitchenAid kjøkkenmaskin er et utrolig verdsatt kjøp blant forbrukerne! Som bakeassistent vil denne investeringen ta kakene dine, brødet ditt og pizzadeigen til nye høyder! At den også er den stiligste kjøkkenmaskinen på markedet er knapt en ulempe!

2. På andreplass kommer kjøkkenmaskinen fra Ankarsrum Assistent Original AKM6230B

Fordeler

 • Enkel rengjøring
 • 7 liters bolle
 • Stille og kraftig
 • Inkluderer en pakke med Ankarsrum kjøttkvern
 • Flere medfølgende tilbehør

Ulemper

 • Medfølgende oppskrifter og oppskrifter på nettsiden er ikke gode Koster en solid sum og krever plass på kjøkkenet

Spesifikasjoner

Mer om Ankarsrum Assistent Original AKM6230B

Ankarsrum kjøkkenmaskinen med tilhørende kjøttkvern er rett og slett en drøm for alle som verdsetter matlaging og baking! Den elegante kombinasjonen av mattsvart og sølv gir den et moderne preg som pryder hvilken som helst kjøkkenbenk. Med den oppgraderte motoren på 1500 watt er den klar til å takle de mest krevende oppgavene med letthet, enten det er tykke deiger eller pisking av krem. Den konstante hastighetskontrollen gjør den til en pålitelig følgesvenn på kjøkkenet.

Det som virkelig imponerer er den generøse 7 liters bollen som gjør det mulig å forberede store deiger uten problemer. Den stille og smidige ytelsen i kombinasjon med den imponerende kapasiteten gjør det til en glede å tilbringe tid på kjøkkenet.

Men det blir enda bedre med den medfølgende kjøttkvernen, som betydelig utvider bruksområdet. Å male kjøtt, lage egen pasta, raspe grønnsaker og hakke løk blir en lek med dette allsidige tillegget. Enkelt å montere på kjøkkenmaskinen, og du er klar til å utføre kulinariske underverk.

Selv en sprøytepose er inkludert, noe som gir deg muligheten til å lage vakre bakverk og imponere gjestene. Alt i alt er Ankarsrum kjøkkenmaskin med kjøttkvern en uunnværlig partner på kjøkkenet som ikke bare gjør livet enklere, men også tar matlagingen din til et helt nytt nivå av kreativitet og smak. En investering du ikke vil være uten!

3. På tredjeplass kommer kjøkkenmaskinen fra Electrolux

Fordeler

 • Leveres med to boller på henholdsvis 4,8 liter og 2,9 liter
 • 10 ulike hastighetsnivåer og pulsfunksjon
 • Inkluderer visp, deigkrok, blandespatel og sprutskjerm
 • Høy kvalitet

Ulemper

 • En større bolle hadde vært foretrukket i stedet for 2,9 liters bollen som sjelden brukes

Spesifikasjoner

Mer om kjøkkenmaskinen fra Electrolux

Denne imponerende kjøkkenmaskinen fra Electrolux er virkelig en kraftpakke med sin robuste metallkonstruksjon og en motor på hele 1200 watt. Med 10 ulike hastigheter å velge mellom og en praktisk pulsfunksjon, har du full kontroll over matlagingen og bakingen din, enten du skal vispe, kna deig eller blande røre.

Den leveres med to generøse boller i rustfritt stål, med kapasiteter på 4,8 liter og 2,9 liter. Så uansett om du skal bake en stor porsjon brød eller en delikat saus, har du all den kapasiteten du trenger. I tillegg inkluderer den en visp, en deigkrok og en blandespatel med silikonkant, noe som gjør det enkelt å håndtere ulike typer oppskrifter.

Og ikke glem sprutskjermen som lar deg jobbe rent og uten søl. Denne kjøkkenassistenten er virkelig en pålitelig partner på kjøkkenet, klar til å hjelpe deg med mye arbeid som tidligere krevede mer innsats.

Så hvis du leter etter en pålitelig og kraftig kjøkkenassistent som kan håndtere alle dine kjøkkenbehov, trenger du ikke lete lenger. Denne maskinen er et fantastisk tillegg til kjøkkenet ditt og vil helt sikkert forenkle matlagingen din og gi deg fantastiske resultater hver gang.

Kjøpguide – Matprosessor eller kjøkkenassistent

Mange synes begrepet “kjøkkenmaskin” er litt misvisende, og vi er enige. Kjøkkenmaskin er egentlig enten en matprosessor eller en kjøkkenassistent. Disse begrepene brukes ofte om hverandre, noe som kan være forvirrende. La oss klargjøre forskjellene og likhetene mellom dem:

Kjøkkenmaskin

“Kjøkkenmaskin” er en overordnet term som brukes for å beskrive en apparat som brukes for å lette matlaging og baking. Det er en bred term som inkluderer både matprosessorer og kjøkkenassistenter, samt andre apparater som stavmiksere og kaffekverner. Kjøkkenmaskiner kan være enkle eller avanserte og brukes til forskjellige formål på kjøkkenet.

Matprosessor

En matprosessor er en type kjøkkenmaskin som spesialiserer seg på å hakke, skive, rive og blande ingredienser. Den er ideell for forberedende arbeid som å kutte grønnsaker, lage salater eller blande ingredienser til sauser. Matprosessorer har vanligvis en bolle og en roterende knivskive for å utføre forskjellige oppgaver.

Kjøkkenassistent

En kjøkkenassistent er en kraftig kjøkkenmaskin som vanligvis brukes til å håndtere tunge deiger og baking. Den har en kraftig motor og er utstyrt med ulike tilbehør som deigkrok, visp og blandebolle. Kjøkkenassistenter kan brukes til å bake brød, lage informasjonskapseldeig, piske krem og mer. De er ofte større og mer avanserte enn vanlige matprosessorer.

Oppsummert kan vi si at en kjøkkenmaskin er den overordnede termen som omfatter både matprosessorer og kjøkkenassistenter, men det er klare forskjeller i funksjonene deres og bruksområdene. Matprosessoren er hovedsakelig rettet mot kutting og blanding, mens kjøkkenassistenten er mer rettet mot håndtering av deiger og baking. Valget mellom dem avhenger av dine spesifikke behov og ønsker på kjøkkenet.

Finn best i test kjøkkenmaskiner hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test kjøkkenmaskiner hos oss på Testjakt.no!

Bruksområder

En kjøkkenassistent, også kjent som en kjøkkenmaskin eller kjøkkenmikser, er en kraftig husholdningsmaskin som brukes til en rekke oppgaver på kjøkkenet. Noen av de vanligste bruksområdene og fordelene med å eie en kjøkkenassistent er for baking. Den kan elte deiger, blande cookie-deig, vispe eggehviter og krem med presisjon og konsistens som kan være vanskelig å oppnå manuelt. Det sparer tid og innsats når du baker brød, kaker, paier og andre bakverk.

Ved å bruke en kjøkkenassistent kan du ha bedre kontroll over kvaliteten på maten du lager, da den blander og elter ingredienser jevnt og grundig.

Tidsbesparelse

Å bruke en kjøkkenassistent kan spare mye tid, spesielt når du håndterer store mengder eller tunge deiger. I stedet for å slite ut armene og håndleddene dine, kan du la kjøkkenassistenten ta seg av jobben.

Med en kjøkkenassistent kan du utforske og eksperimentere med nye oppskrifter og teknikker som du kanskje ikke ville ha prøvd ellers. Det gjør det enkelt å lage ulike typer mat og bakverk fra bunnen av.

Noen kjøkkenmaskiner leveres med tilbehør som gjør det enkelt å skive og rive grønnsaker, ost eller andre ingredienser. Mange som ønsker å lage egen babymat, kan også ha stor nytte av en kjøkkenassistent. For å lage dine egne puréer eller knuse ingredienser, er kjøkkenmaskiner et utmerket valg.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 14/09/2023 •  9 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test