Beste Lær å Gå Vogner For Barnet Ditt (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilken lære å gå vogn er best i tester ifølge vårt testpanel!

Barn liker å være med på det som skjer, og med en god gåvogn kan de få være med rundt i hjemmet, både inne og ute. Dette er ikke bare morsomt og sosialt, men hjelper også barnet med å utvikle balansen og lære seg å gå. Flere av vognene kommer også med ekstra aktivitetsbrett og annet tilbehør som er med på å stimulere barns utvikling av sanser og motorikk.

Utvalget av gåvogner er veldig stort, og du finner vogner i alle typer former og fasonger, med og uten ekstra aktivitetsbrett og tilbehør. Ulike vogner er også tilpasset ulike alderstrinn. Noen passer best for de yngste, andre igjen er laget for de litt eldre. Så for å gjøre det litt enklere har vi laget en oversikt over de fem beste gåvognene på markedet.

1. Vinner og best i test ble Lær å gå vogna fra VIGA Gåvogn

Fordeler

 • Morsomme aktiviteter
 • Høy kvalitet
 • Fine farger

Ulemper

 • Ikke noen

Spesifikasjoner

Mer om VIGA Gåvogn

Dette er en gåvogn som leverer både på design og underholdning for barn. Denne vognen kommer i to ulike fargevalg, standard med bondegårdtema og rosa, og byr på morsomme leker som utvikler både sansene og barnets motorikk. En lær å gå vogn som er både morsom og stødig, og som fint kan brukes både før og etter at barnet har lært å gå.

Vognen har aktiviteter til barn både foran og på begge sider av vognen. På den ene siden er det fargerike tannhjul som kan snurres på, og på den andre brikker med snegle, veps og marihøne som kan flyttes rundt i en labyrint. Fremsiden har bondegårdtema, med en ku, en hund og en hest som kan flyttes til og fra fjøset.

Vognen er laget for barn fra 18 måneder og oppover, men kan også brukes av yngre barn. Alle delene på vognen er laget av tre, og har derfor en god holdbarhet og tåler å bli lekt med av yngre barn også. En fleksibel vogn som innbyr til lek og moro.

2. På andreplass kommer Lær å gå vogna fra Skip Hop Zoo Ride-On Toy 3-i-1 Rev

Fordeler

 • Følger barnets utvikling
 • Mye lek og underholdning
 • To fargevalg

Ulemper

 • Kun til innendørs bruk

Spesifikasjoner

Mer om Skip Hop Zoo Ride-On Toy 3-i-1 Rev

Her får du en virkelig underholdende leke som er mer enn bare en gåvogn. Dette er en 3-i-1 leke som virkelig kan vokse i takt med barnet. Den kan brukes som en gåvogn, en kjøreleke og som sparkesykkel av eldre barn. Dette er en vogn som virkelig oppmuntrer til fysisk og fartsfylt lek, og kan bidra til utvikling av både balanse og koordinasjon i flere år.

Vognen kommer i to forskjellige utforminger, enhjørning og rev. Enhjørningen har myke pastellfarger, og spiller virkelig inn på barns fantasi. Reven har naturtro farger til reven du finner i naturen og på bilder, ekstra morsomt for et barn som er glad i dyr. Med både lys og musikk i styret er dette en leke som virkelig byr på underholdning for små og store barn.

Som gåvogn kan denne brukes som en vogn som barnet kan trille rundt på. Med fire store hjul er vognen stødig, og kan brukes av de yngste barna. Det er også plass til oppbevaring av leker i vognen, slik at barnet kan trille rundt på sine favoritter. Er barnet lei av vognen kan du snu oppbevaringsboksen og styret slik at vognen blir til en slags bil med sete. Og når barnet blir eldre kan du ta bort setet og gjør den om til en sparkesykkel.

3. På tredjeplass kommer Lær å gå vogna fra Babblarna Gåvogn

Fordeler

 • Barnas favorittmotiv: babblarna
 • Enkelt og klassisk
 • Figurene på siden kan spinnes
 • Håndtaket er justerbart i 2 posisjoner

Ulemper

 • En vekt kan være nødvendig i vognen for stabilitet

Spesifikasjoner

Mer om Babblarna Gåvogn

Babblarna gåvogn er et fantastisk hjelpemiddel når barnet tar sine første stabbende steg. Denne gåvognen er ikke bare praktisk, men også dekorert med fargerike Babblarna-figurer som barnet vil elske.

Det som virkelig skiller denne gåvognen ut, er muligheten for å snurre noen av Babblarna-figurene. Dette gir barnet en ekstra morsom aktivitet mens det øver på å gå, samtidig som det lærer seg farger og former. Denne funksjonen er flott og at lek og læring kan kombineres på en så enkel måte.

Gåvognen er utstyrt med fire hjul, som gir god stabilitet og balanse for barnet. I tillegg er det en liten tilhenger som barnet kan fylle med leker og frakte rundt på. Dette stimulerer barnets kreativitet og gir dem muligheten til å utforske sin omverden på en morsom måte.

Justerbart håndtak og hjul med bremser er også en smart funksjon. Det gjør det enkelt for foreldre å tilpasse gåvognen etter barnets høyde, og bremsemekanismen gir ekstra trygghet når barnet tar sine første skritt.

Brukere anbefaler Babblarna gåvogn til alle foreldre som ønsker å støtte barnets motoriske utvikling på en leken og fargerik måte. Denne gåvognen gir barnet muligheten til å utforske og oppdage verden rundt seg, samtidig som det lærer seg viktige ferdigheter som balanse, koordinasjon og fargegjenkjennelse. En flott investering for både barnet og foreldrene!

4. På fjerdeplass kommer Lær å gå vogna fra Alice & Fox Hobie & Bear Gåvogn

Fordeler

 • Mye ekstra tilbehør
 • God underholdning
 • Pent design

Ulemper

 • Ikke justerbart håndtak

Spesifikasjoner

Mer om Alice & Fox Hobie & Bear Gåvogn

Dette er en morsom gåvogn som kommer med masse spennende tilbehør for barnet å leke med. Dette er en vogn som virkelig bidrar til utvikling av barns motorikk og sanser, og kommer med leker som barnet kan bruke lenge etter at det har lært seg å gå. Her kan barnet hamre, skru og bygge. Og når de er ferdig med det, putte alt tilbake i kassen og trille videre på tur.

Dette er en vogn som kan bidra til barns nysgjerrighet og ønske om å prøve deg frem. Kassen til vognen har huller som er tilpasset verktøyet som følger med, slik at barnet kan øve seg på å plassere riktig verktøy i riktig hull. Det er også mulig å skru fast ting på toppen av kassen. Og på siden har vognen en liten dreiebenk. Den perfekte vognen for en fremtidig snekker.

Vognen holder høy kvalitet og har et robust design som gir trygghet til barnet. Med fire hjul holdes vognen stødig når barn triller rundt på den. Vognen holder også en lav vekt, som gjør den enkel å dytte rundt.

5. På femteplass kommer Lær å gå vogna fra BRIO 31351

Fordeler

 • Hyggelig pris
 • Høy kvalitet
 • Stort bruksområde

Ulemper

 • Ingen ekstra tilbehør

Spesifikasjoner

Mer om BRIO 31351

Her får du en fin og stabil gåvogn som kan hjelpe barnet med å utvikle balansen og lære seg å gå. Dette er en klassisk vogn med justerbart håndtak og justerbare bremser som kan tilpasses barnets fart. En sikker og god vogn som trygt kan brukes av barn fra 9 måneder og oppover.

I motsetning til andre vogner i denne testen kommer ikke denne gåvognen fra Brio med noe ekstra tilbehør eller aktivitetsbrett. Men selv uten ekstra aktiviteter er dette en vogn som kan by på mye underholdning for barn. Her er det bare barnets egen fantasi som setter grenser.

Vognen er laget av tre, holder en høy kvalitet og har lang holdbarhet. Siden håndtaket er justerbart kan vognen vokse i takt med barnet. Og med en romslig kurv foran kan barnet ta med seg alle sine favorittleker ut på tur. Vognen har gode og stabile hjul som gjør at den kan bli med på tur både inne og ute.

Kjøpsguide – lær å gå vogn

Å velge en gåvogn er ikke alltid enkelt. Utvalget er stort, og de kommer i alle slags former og fasonger, med og uten ekstra tilbehør. For noen barn er det viktig med ekstra leker på vognen for underholdning. Andre barn igjen synes det er gøy å trille lekene sine på tur.

En god gåvogn må med andre ord treffe behovet til deg og ditt barn. Den må fange barnets interesse, være stødig og trygg å bruke. Det er også en fordel med et design og farger som appellerer til barn. Dette er ikke bare en gåvogn, men også et hjelpemiddel for utvikling av barnets motoriske egenskaper og sanser.

Høy kvalitet

En gåvogn må holde høy kvalitet. Den er laget for små barn, og må derfor tåle en røffere behandling enn leker som er laget for eldre barn. Små barn vil slå på, smake på og fikle med alt som hører med vognen. Så høy kvalitet er viktig.

En vogn av høy kvalitet har også en lengre holdbarhet. Den kan følge barnet gjennom flere stadier i livet. Og de beste vognene kan også brukes igjen og igjen av flere barn.

Finn best i test Lær å Gå Vogner hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test Lær å Gå Vogner hos oss på Testjakt.no!

Langsiktig bruk

Langsiktig bruk betyr at barnet kan bruke det selv før og etter at de har lært seg å gå. Flere gåvogner kan brukes fra baby stadiet, hvor barnet kan leke med aktivietspanelet og senere øve på balansen med gåvognen. Når de har fått balanse kan de øve seg på å gå, og senere løpe.

Aktivitetspanelet kan også brukes etter at barnet har lært seg å gå og kan være underholdende for barnet i lang tid. Og vogner som kan gjøres om til andre leketøy, som kjøretøy eller sykkel, har ekstra lang brukstid da de kan vokse i takt med barnet og bidra til motorisk utvikling over lengre tid.

God underholdning

Leker skal være morsomme, spesielt for barna de er laget for. En vogn med ekstra aktivitetsbrett med ulike aktiviteter som stimulerer og underholder er ekstra gøy. Men hva som er god underholdning, det vil også variere fra barn til barn. Så når du skal kjøpe en gåvogn til barnet ditt, tenk på hva det er ditt barn synes er gøy.

En gåvogn som kan brukes til mer enn bare å øve seg på å gå underholder lenge. Dette kan være i form av aktiviteter som følger med, eller at vognen kan brukes som mer enn bare en vogn.

Godt design

En barnevogn med et godt design er morsomt å se på, har farger som appellerer til barna, og er ikke minst stødig og trygg å bruke. Enkelte vogner er laget i tre, andre igjen i plast. Begge er godkjente materialer som gir stabile og trygge vogner for barna å bruke. Og med riktig design er de også enkle å bruke.

En gåvogn med et godt design har et håndtak som kan justeres og er enkelt for barnet å holde i. En vogn med stabile hjul som gjør at barnet kan finne balansen og øve seg på å gå. Og det har farger som tiltrekker seg barns oppmerksomhet. Barn liker leker med farger, så en gåvogn med spennende farger og former vil bli valgt fremfor enkle og fargesvake leker.

Referans

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 11/06/2023 •  11 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test