Beste Vinterstøvler i Kaldt Vær For Barn(Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke vinterstøvler til barnet ditt som er best i tester ifølge vårt testpanel!

Vinterstøvler er det beste sko valget for de kaldere sesongene. Skoene har et behagelig for på innsiden som sørger for at føttene holdes varme selv på kalde dager. Med impregnert utside blir skoene resistente for vann, og sørger for at føttene er tørre selv på våte dager. Støvlene har også en sterk såle som er vanntett og gjør det enkelt for barn å gå på snøen.

Et par med gode vinterstøvler har flere praktiske funksjoner som sørger for at skoene er behagelige å bruke, holder barnet tørt og varmt, og kan enkelt tas av og på. Vintersko er viktig å ha, både for barn og voksne. Skoene er laget for å holde føttene varme på kalde dager og tørre på våte dager.

5 beste vinterstøvler til barn

I denne testen har vi samlet de fem beste vinterstøvlene til barn på markedet akkurat nå. Dette er sko og støvler som er tilpasset det nordiske klimaet, er både vann- og vindtette, og har gode pusteegenskaper slik at barnet ikke blir klam og kald på foten. Best i test er Polar fra Nordbjørn. Dette er et par med vinterstøvler som er hardføre, har god beskyttelse mot vær og vind, og et behagelig fôr på innsiden. Et godt alternativ til disse er Superfit Culusuk 2.0 GTX vintersko og allværsstøvlene Viking Ultra 2.0.

1. Vinner og best i test ble Superfit Culusuk 2.0 Vintersko

Fordeler

 • Flott design
 • Kan brukes av selv de minste
 • Gode pusteevner

Ulemper

 • Kan ikke vaskes i vaskemaskinen
 • Ikke ullfôr

Spesifikasjoner

Mer om Superfit Culusuk 2.0 Vintersko

Disse skoene fra Superfit er varmtfôrede, har GORE-TEX membran og praktiske yttersåler. Selve skoen er laget av en kombinasjon av semsket skinn og tekstil, som sammen med GORE-TEX gjort skoene vind- og vanntette. Dette er et par med vinterstøvler som både har praktiske utforminger på sko og såle, og gode funksjoner.

Med doble borrelåser er skoene enkle å ta av og på, og sitter i tillegg godt på foten. Med de praktiske sålene, som også har eget område til fotstroppene på dressen, har skoen også et godt grep på underlaget. Dette er et premium par med vinterstøvler som scorer høy i vår test.

2. På andreplass kommer Nordbjørn Polar Vintersko

Fordeler

 • Kommer i mange størrelser
 • Robuste såler
 • Vann og vindtett

Ulemper

 • Ikke GORE-TEX
 • Kort hempe

Spesifikasjoner

Mer om Nordbjørn Polar Vintersko

Polar fra Nordbjørn er vinterstøvler som leverer på komfort og egenskaper. Disse vinterskoene er laget av et lett materiale med “Triple-tex” – membran som gjør skoene både vann- og vindtett. Kombinert med tette og solide såler av gummi gir dette en komfortabel sko som holder føttene varme og tørre uansett vær.

I tillegg til gode funksjoner er dette vinterstøvler som er enkle å bruke. Skoen har en enkel borrelås som brukes til å åpne, lukke og justere skoen. Med hempe i hælen kan skoene enkelt trekkes på foten. Og med strikk over tungen holdes den på plass samtidig som det gjør det enkelt å ta skoen av og på.

3. På tredjeplass kommer Viking Ultra 2.0 Vinterstøvel

Fordeler

 • Komfortabelt og varmende fôr
 • Godt grep på underlaget
 • Meget godt utvalg av størrelser

Ulemper

 • Stivt skaft
 • Enkelt design

Spesifikasjoner

Mer om Viking Ultra 2.0 Vinterstøvel

Ultra 2.0 fra Viking er oppfølgeren til den klassiske Cherroxen. Dette er den perfekte støvelen uansett værforhold og sesong. Dette er de beste vinterstøvler når det kommer til budsjett og bruk. Støvlene er produsert av et materiale som inneholder luftbobler som isolerer godt. I tillegg har støvelen et mykt og behagelig fôr i ullmix, noe som bidrar til at skoen kan holde på varmen helt ned i 20 minus grader.

En annen grunn til at Ultra 2.0 er best i test vinterstøvler i budsjett klassen er det høye skaftet og den solide sålen. Støvlene har i tillegg en god utforming som gir god plass til både legg, fot og tær. Og med den godt mønstrede sålen gir støvlene et godt grep uansett underlag.

4. På fjerdeplass kommer Viking Hernes GTX vintersko

Fordeler

 • Billige Gore-Tex skoer for barn
 • Tåler vinter og snø, men fungerer også som høstsko
 • Finnes i to forskjellige farger

Ulemper

 • Laget av syntetiske materialer

Spesifikasjoner

Mer om Viking Hernes GTX Vintersko

Gore-Tex skoene Hernes fra Viking er den ultimate rimelige vinterstøvelen for barna. Disse støvlene er både komfortable og varme, noe som er et must når kulden setter inn. Det som virkelig skiller dem ut, er den smarte kombinasjonen av elastiske lisser og praktisk borrelås, som gjør av- og påkledning til en lek, samt den fantastiske prisen!

Laget med slitesterkt syntetisk materiale og utstyrt med GORE-TEX-teknologi, er disse støvlene helt vanntette, noe som holder små føtter tørre og komfortable selv på de våteste dagene. I tillegg gir de ekstra forsterkningene rundt tåen og hælen et ekstra lag med støtte og beskyttelse, noe som er perfekt for barn som stadig er i bevegelse.

Hernes er en fleksibel støvel som er laget for aktive små føtter, og den gir utmerket grep på ulike underlag. Så hvis du leter etter en Gore-Tex vinterstøvel for barnet ditt som passer både sent på høsten og om vinteren, trenger du ikke lete lenger. Viking Hernes har en supre pris og fås i to forskjellige farger.

5. På femteplass kommer ECCO Snow Mountain GTX Vintersko

Fordeler

 • God passform
 • GORE-TEX teknologi
 • Behagelig materiale

Ulemper

 • Går ikke lenger enn størrelse 35
 • Tåler ikke maskinvask

Spesifikasjoner

Mer om ECCO Snow Mountain GTX Vintersko

Snow Mountain er et par med slitesterke og solide vinterstøvler. Skoene er laget av et meget slitesterkt materiale som sørger for at skoene holder seg lenge. Sålen er laget av en lett gummi, som gjør skoene lette og behagelige. I tillegg har skoene dobbel borrelås, slik at skoene kan justeres og sitter godt på foten.

Som vinterstøvler flest har disse skoene et varmtfôr som sørger for at føttene holdes varme selv på iskalde dager. Disse vinterstøvlene har i tillegg GORE-TEX teknologi som gjør dem både vann- og vindtette. Skoen har også gode pusteegenskaper, slik at barnet som bruker skoen ikke blir klam og svett på føttene.

Kjøpsguide – slik velger du rette vinterstøvler

Et par med vinterstøvler kommer godt med enten man er barn eller voksen. Dette er sko som fint kan brukes både vinter, vår og høst, og som sørger for at føtter holder seg tørre og varme selv på iskalde vinterdager.

Når du skal kjøpe inn et par med vintersko er det flere ting som er viktig å tenke over. Små barn trenger enn annen type modell enn eldre barn. Og jo lettere skoen er jo enklere er det for barnet å gå med dem.

Varmer føttene

En av de viktigste funksjonene til et par med vintersko er å holde føtter varme. For å kunne gjøre dette må skoen ha et behagelig og varmende innerfôr som også er isolerende. Det er også en fordel med en ekstra såle i ull.

Å være varme er ikke nok alene til å sørge for varme føtter. Skoene må også ha gode pusteevner slik at svetten fra føttene blir transportert ut av skoen. På den måten unngår barna å få klamme og kalde føtter.

Finn best i test vinterstøvler hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test vinterstøvler hos oss på Testjakt.no!

Vinterstøvler med god passform

God passform er viktig for at skoen eller støvelen skal sitte godt på foten. Skoen må ikke være for stor, slik at barnet ikke går å kipper og får gnagsår. Den må heller ikke være for liten.

En sko som er for liten vil være vond å ha på seg. Den vil også ikke gi like god varme som en med mer rom. Passform handler også om hvordan skoen er å ta av og på.

Kan brukes flere årstider

Et par med sko som kan brukes gjennom flere sesonger er praktisk og økonomisk. Vinterstøvler er designet for å holde på varmen i minusgrader og snø, men er også vanntette og kan fint brukes utenom vintersesongen.

De viktigste egenskapene for å kunne brukes året rundt er at de er vanntette og beskytter mot vind og kalde grader. Et par vinterstøvler som beskytter mot vær og vind kan fint brukes uansett sesong og vær.

Når trenger du å bruke vinterstøvler?

Med tanke på det nordiske klimaet og været er vinterstøvler en viktig del av garderoben. Det er et skopar som vil bli brukt mye, og utvalget er stort. Med denne best i test for vinterstøvler kan du få hjelp til å finne de rette støvlene.

De beste vinterstøvlene er støvler eller sko som holder føtter varme og tørre uansett vær. Dette er sko som har et varmt fôr på innsiden, en utside med isolerende egenskaper og gode pusteegenskaper slik at føttene ikke bli klamme og kalde.

Ofte stilte spørsmål og svar om vinterstøvler

Kan støvlene brukes året rundt?

Enkelte vinterstøvler kan brukes nesten hele året rundt. Hvor lenge de kan brukes avhenger i stor grad av tekniske egenskaper og hva slags fôr skoene har. Ulike materialer har ulike egenskaper, og ull er et materiale som fint kan brukes året rundt. Er støvlene i tillegg vanntett kan de fint brukes når det regner.

Hvilke egenskaper er de viktigste?

De viktigste egenskapene et par med vinterstøvler er at de er godt isolert, har fôr, er vanntett og vindtett. GORE-TEX teknologi er også en god egenskap å ha for vintersko. Denne teknologien gir ekstra beskyttelse mot vær og vind.

Hvordan velge den rette størrelsen?

Når du skal kjøpe vintersko kan du ta utgangspunkt i størrelsen barnet bruker i sko. Hvis barnet bruker tykke sokker, som ullsokker, i skoene kan du med fordel gå opp en størrelse. En god pekepinn på om skoen vil passe er å måle innersålen med barnets fot. Du kan også måle barnets fot og finne riktig størrelse ut ifra målene.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 29/09/2023 •  11 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test