Beste Kaffemaskiner For Kaffen Din (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gå gjennom hvilke kaffemaskiner er best i test ifølge vårt testpanel!

Vi på Testjakt tør påstå at en kaffebrygger er maskinen som nesten hvert eneste hjem har på sitt kjøkken. Å drikke en kopp kaffe er ikke bare godt, men det er også noe vi har gjort i sosial sammenheng i århundrer. I Sverige kom kaffen først på 1600-tallet og kunne bare fås på apoteket. Kaffe var noe for de velstående og en luksusvare som først og fremst menn drakk. I dag drikkes det kaffe i nesten hvert eneste hjem. Heldigvis!

Utvalget er enormt når det gjelder modeller og funksjoner. For kaffeelskere er en kvalitetskaffebrygger et must, da smaken og aromaene kommer mye bedre til sin rett i moderne kaffebryggere. Det har skjedd en enorm utvikling når det gjelder riktig bryggetemperatur og den mest gunstige temperaturen for oppvarming av kaffen din, alt for å maksimere smaksopplevelsen. Nå er det også EU-krav som krever at alle kaffebryggere har automatisk avstengning eller standby som standard.

Ved valg av kaffekoker er det ofte flere parametere som spiller inn. Siden kaffekokeren ofte har en sentral plass i kjøkkenet vårt og brukes daglig, spiller utseendet og designen en stor rolle for mange av oss.

I vår test har vi sett på viktige funksjoner som vil sørge for at drikkingen av kaffen din tar et nytt nivå. Viktige aspekter å ta hensyn til når du velger en kaffebrygger inkluderer for eksempel bryggetemperatur, design, oppvarming etter brygging, vanntank, timer og dryppstopp. I vår best-i-test har vi samlet flere modeller som vi varmt kan anbefale. Vinneren i vår test ble kaffebryggeren fra Wilfa WSPL-3B, nedenfor kan du lese mer om hvilke fire modeller vi og flere andre brukere mener er de beste på markedet.

1. Vinner og best i test ble kaffetrakter fra Wilfa WSPL-3B

Fordeler

 • Avtagbar vanntank som kan vaskes og fylles uten hjelp fra kannen
 • Jevn bryggetemperatur på 92 grader
 • Nesten lydløs brygging etter damputslippet

Ulemper

 • Litt dyr

Spesifikasjoner

Mer om Wilfa WSPL-3B

Vinneren og best i test ble kaffetrakteren fra Wilfa WSPL-3B. Denne fantastiske kaffekokeren skuffer ingen. For den lidenskapelige kaffeelskeren eller for deg som foretrekker kvalitet og stilig design med moderne funksjoner og velutviklet teknologi, har denne trakteren alt. Wilfa WSPL-3B er resultatet av utvikling og ledende teknologi på markedet. Det merkes at den er blitt korrigert til perfeksjon fra tidligere modeller for til slutt å få frem denne nesten feilfrie best i test kaffetrakteren.

Kaffetrakteren Wilfa WSPL-3B brygger kaffen din ved en perfekt og jevn temperatur på 92 grader gjennom hele bryggeprosessen. I tillegg har den en dryppstoppventil som også brukes til å justere ekstraksjonstiden, kalt “FlowControl”. Dette justerer du basert på mengden kaffe du skal lage, alt for å få den aller beste og mest smaksrike kaffeopplevelsen.

Det som vi på Testjakt synes er fantastisk med denne kaffetrakteren sammenlignet med andre modeller på markedet, er at Wilfa har forstått behovet og den hygieniske aspekten av en avtagbar vanntank. Å kunne helle vannet direkte fra springen ned i vanntanken slik at du alltid har ferskt vann å brygge med, og i tillegg har muligheten til å vaske vanntanken. Wilfa WSPL-3B har også mange andre smarte funksjoner, som for eksempel å minne deg på når det er på tide å rengjøre kaffekokeren din. Den har også en automatisk avstengning som sørger for at trakteren slås av etter 40 minutter.

Wilfa WSPL-3B brygger opptil 12 kopper kaffe og er godkjent av European Coffee Brewing (ECBC), som er en kvalitetskontroll som gjennomføres på kaffetraktere og kaffemaskiner. Vil du ha den beste kaffetrakteren på markedet, er det uten tvil Wilfa WSPL-3B du skal skaffe deg!

2. På andreplass kommer Moccamaster Automatic S kaffetrakter

Fordeler

 • Moderne, stilig design
 • Klassiker
 • Automatisk dryppstopp

Ulemper

 • Dyr

Spesifikasjoner

Mer om Moccamaster Automatic S

En Moccamaster Automatic er kaffetrakterens opprinnelige versjon i oppdatert utgave. Nå med nye og nyttige funksjoner som automatisk avstengning og automatisk dryppstopp. Det eneste du trenger å gjøre er å fylle på vann og kaffe, deretter tar trakteren seg av resten av prosessen frem til den perfekte smaksopplevelsen.

Denne kaffetrakteren fra Moccamaster finnes i flere forskjellige farger, fra klassiske børstede i sølv til alle regnbuens farger, alt fra “forest green” til “pink”. Ditt kjøkken får umiddelbart et nytt blikkfang og en stiloppdatering med denne minimalistiske og moderne kaffetrakteren.

Moccamaster Automatic S brygger opptil 10 kopper på 6 minutter. Den automatiske dryppstoppfunksjonen lar deg helle en kopp allerede før trakteren er ferdig. Sertifisering fra European Coffee Brewing Centre, ECBC, er tildelt også denne kaffetrakteren som et kvalitetsstempel i tillegg til sitt allerede gode rykte.

Bryggetemperaturen på 92-96 grader gir den perfekte smaken på kaffen, og de to varmeelementene justerer automatisk serveringstemperaturen ved å holde kaffen varm mellom 80-85 grader på varmeplaten.

Vi setter pris på denne maskinen både for sin fantastiske design og for at den alltid leverer velsmakende kopper med kaffe. I tillegg vinner den mye på sin lange garanti. Hvis du registrerer kaffetrakteren din på Moccamasters hjemmeside etter kjøpet, får du hele 10 års garanti. Dette sier mye om hva du kan forvente av denne håndlagde kaffetrakteren fra Nederland. Moccamaster Automatic S får en soleklar førsteplass i vår best i test.

3. På tredjeplass kommer KitchenAid kaffetrakter

Fordeler

 • Filteret kan gjenbrukes og vaskes
 • Opptil 12 kopper
 • Doseringshjelp med markeringer på filteret

Ulemper

 • Retrodesign som ikke passer for alle
 • Bare 2 års garanti

Spesifikasjoner

Mer om kaffetrakter fra KitchenAid

Likner du litt på retrostilen med en litt rundere design, og vil du også ha en virkelig kvalitetskaffetrakter med smarte funksjoner? Da kan KitchenAids variant være valget for deg. I vår beste i test er dette den eneste kaffetrakteren som har et gjenbrukbart filter, et såkalt gulltonsfilter. Når vi velger testvinnere, leter vi spesielt etter produkter med smarte egenskaper som er bra for miljøet. Du kan enkelt og smidig vaske filteret etter behov i den øvre hyllen i oppvaskmaskinen. Via filteret har du også en doseringshjelp i form av en indikator for hvor mye kaffe du trenger.

Timerfunksjon og automatisk avstengning etter 40 minutter gjør denne kaffetrakteren smart og enkel å bruke. Har du lyst på kaffen allerede før den har rent gjennom? Trekk bare ut kannen, og med sin helletutdesign lar kaffetrakteren fra KitchenAid deg helle en kopp uten søl. Funksjoner vi setter ekstra pris på, er muligheten til å velge styrke på kaffen og muligheten til å brygge hele 12 kopper. Dessuten vår favoritt, en avtagbar vanntank.

4. På fjerdeplass kommer Smeg 50’s Style kaffetrakter

Fordeler

 • En smykke til kjøkkenbenken
 • Perfekt for deg som søker kvalitet med retro preg
 • Timer for å få ferdig kaffe umiddelbart når du våkner (programmerbar autostart)
 • Mulighet for å justere kaffens styrke
 • Slår seg av automatisk etter 40 minutter
 • Kalkavkalkningsalarm

Ulemper

 • Litt vanskelig å se vannnivået da det bare er synlig på innsiden av vanntanken

Spesifikasjoner

Mer om Smeg 50’s Style kaffetrakter

Smeg 50’s Style kaffemaskin er en fantastisk retroinspirert kaffemaskin som ikke bare tilfører en elegant touch til kjøkkenet, men også leverer virkelig god kaffe. Det fargerike utvalget gjør den til et fokuspunkt i ethvert kjøkken. En av de mest imponerende funksjonene er den innebygde smarte timen, der du kan forhåndsinnstille ønsket tidspunkt for din nylagde kaffe. Det er som å våkne opp til duften av fersk kaffe hver morgen!

Kaffemaskinen tilbyr mange nyttige funksjoner, inkludert justerbar kaffestyrke for å passe ulike smaker, Aaroma Select for å brygge 1-4 kopper kaffe, og en romslig kanne som rommer opptil 10 kopper med en vanntank på 1,4 liter. Den programmerbare autostarten er en praktisk funksjon som lar deg forberede maskinen om kvelden, slik at kaffen er klar akkurat når du ønsker den om morgenen.

Til slutt, en viktig detalj som gjør kaffemaskinen langvarig, er den innebygde kalkavkalkningsalarmen, noe som gjør det enkelt å holde maskinen i god stand og opprettholde ytelsen over tid.

Oppsummert er Smeg 50’s Style kaffemaskin en pålitelig og stilig kaffemaskin med imponerende funksjoner som garanterer at du kan nyte en perfekt kopp kaffe hver gang. Den er definitivt verdt å vurdere for alle kaffeelskere som ønsker både stil og ytelse på kjøkkenet.

Kjøpguide – Hvordan velge den beste kaffetrakteren

Å investere i en ny kaffetrakter kan gjøre stor forskjell på kaffesmakopplevelsen din. En virkelig god modell har også en levetid på over 10 år, eller mer. Kaffetraktere produsert etter 2015 skal også ha innebygd automatisk avstenging. Dette har alle modellene i vår beste kaffetrakter-test. Unngå bekymringer om du glemte å slå av kaffetrakteren; nå finnes det moderne, energieffektive alternativer som gjør hverdagen din enklere. Hvis du velger en kaffetrakter fra vår test, får du en trakter som vil gi deg mange år med deilig kaffe.

Hvis du ønsker en kvalitetsstempel i tillegg til dette, bør du se etter om kaffetrakteren er godkjent i henhold til den europeiske standarden ECBC, European Coffee Brewing Centre.

Finn best i test kaffetraktere hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test kaffetraktere hos oss på Testjakt.no!

Avtagbar vanntank

For deg som har lest gjennom vår test, legger vi merke til den avtagbare vanntanken flere ganger. For bare noen få år siden fantes det nesten ingen avtagbare vanntanker på markedet. I dag har fire av fem modeller i vår beste kaffetrakter-test akkurat dette. Hvis du har en eldre kaffetrakter hjemme, vet du at hvis det ikke skjer kontinuerlig rengjøring og avkalking, vil vanntanken raskt se skitten og misfarget ut.

Muligheten til å kunne kjøre vanntanken i oppvaskmaskinen gir ikke bare et renere inntrykk, det fører faktisk også til bedre smak og aroma. Å slippe å helle vannet til trakteren i en kanne først gjør at vannet blander seg minimalt med andre smaker og bakterier.

Design og stil

Ved valg av kaffetrakter pleier designen og merket å være like viktig som funksjonen for mange. Det beste er selvfølgelig produkter som kombinerer begge deler, det ene utelukker ikke det andre. I dag finnes det flere maskiner på markedet som er både estetisk tiltalende og lager virkelig god kaffe.

En kaffetrakter finnes i nesten hvert hjem, og for de fleste er den alltid synlig plassert på kjøkkenet og brukes daglig. Å velge en modell som passer med kjøkkenet ditt og interiøret kan virkelig løfte kjøkkenet ditt. Ved besøk blir kaffetrakteren ofte brukt, og ikke sjelden serveres den med kannen, så ta en titt på kannens utseende også.

Vi har valgt å vurdere kaffetraktere som passer inn i både retro-hjemmet, den landlige stilen og den moderne nordiske stilen. Til syvende og sist handler det bare om smak og preferanse; for eksempel kommer vår premium-vinner fra Moccamaster i en rekke forskjellige farger.

Automatisk avstengning

Innenfor EU er det økodesignkrav for kaffetraktere. Dette gjelder for alle kaffetraktere produsert etter 2015 og betyr at alle traktere må ha en automatisk standby-modus eller en automatisk avstengning som aktiveres. Forskjellige tidsregler gjelder for forskjellige typer kannene. For en kaffetrakter med glasskanne (som alle i vår beste kaffetrakter-test omfattes av), gjelder 40 minutter før trakteren slås av automatisk. For en kaffetrakter med termoskanne gjelder 5 minutter.

Denne nye standarden bidrar til økt sikkerhet og mindre miljøpåvirkning. Selv om den enkelte familien kanskje ikke mener at det brukes mye energi til akkurat kaffetrakteren, er det faktum at flertallet av husholdningene bruker den kontinuerlig som gjør den til en stor energityv hvis den automatiske avstengingen ikke hadde vært et krav.

Timer

Hvis du velger en kaffetrakter med en timerfunksjon, kan du våkne til duften av nybrygget kaffe. Er du morgentrøtt eller alltid i siste øyeblikk? Sett timeren og forbered kaffetrakteren kvelden før. Det kan knapt være noe bedre enn en kopp kaffe til frokost, og dessuten uten noen innsats om morgenen. Hvis du er morgentrøtt, pleier en kopp kaffe å være den beste medisinen for å våkne opp og få en god start.

Dryppstopp

Hvis du vil slippe å vente på at hele kannen skal bli ferdig brygget, er en dryppstoppfunksjon noe som kan være nyttig. En dryppstopp forhindrer at filteret og tilførselen av vann renner ned i kannen.

Vår testvinner, Wilfa WSPL-3B, har en mer funksjonell dryppstopp enn det. Du kan justere dryppfunksjonen for å øke tiden for kontakt mellom kaffen og vannet i filteret. Dette gjør at selv når du brygger mindre mengder kaffe, opprettholdes aromaen og smaken.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 08/11/2023 •  12 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test