Beste Donkrafter/Jekker For Dekkbytte (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke jekker som er best i test ifølge vårt testpanel!

Å kunne skifte dekk hjemme er uvurderlig, både fra et tidsmessig perspektiv og økonomisk sett. En donkraft vil raskt lønne seg hvis du regner ut hvor ofte du må ta bilen din til verkstedet for dekkbytte. Med din egen jekk og muttertrekker hjemme, slipper du å betale for at noen andre skal gjøre jobben, og du trenger heller aldri bekymre deg for å ikke få time hos dekkverkstedet før vinteren plutselig banker på døren, og reglene for vinterdekk gjelder på vinterveier.

Donkrafter er uunnværlige verktøy for privatpersoner som utfører dekkbytte og mindre mekanisk arbeid på bilene sine. Disse kraftige verktøyene gjør det mulig for brukere å løfte kjøretøyet sikkert og utføre enklere vedlikeholdsarbeid, som dekkbytte, bremsebytte eller oljeskift.

1. Vinner og best i test ble donkraften fra BAHCO BH13000

Fordeler

 • Enorm forskjell fra donkraften som ligger i bilen
 • Stor, solid modell som føles pålitelig og stabil
 • Tåler biler opptil 3 tonn
 • Løfter høyt
 • Enkel å pumpe opp bilen med
 • Prisgunstig donkraft som vil vare i mange år

Ulemper

 • Tung og relativt stor, så krever litt plass for oppbevaring i garasjen eller boden

Spesifikasjoner

Mer om jekk fra Bahco

Bahco BH13000 er den ultimate jekk for deg som leter etter en jekk av høy kvalitet. Med imponerende maksimal belastning på 3 tonn, er den klar til å håndtere oppgaver som bremsebytte og dekkbytte. Den har en inngangshøyde på 90 mm og imponerende løfthøyde på 552 mm. Takket være sin høye kapasitet kan den håndtere ulike typer kjøretøy, inkludert flere SUV-modeller og noen pickups.

Det som gjør Bahco donkraft til en testvinner, er hvor brukervennlig og solid den er, kombinert med sin imponerende løfthøyde og evne til å løfte opptil 3 tonn. Den ekstra store, runde fotpedalen gjør den enkel å bruke fra alle vinkler, mens de doble stemplene reduserer pumpingen med hele 50%. Overbelastnings- og senkningsventiler gir ekstra trygghet, og PU-belagte stålhjul gir en jevn og stille drift.

Med sertifiseringene 2006/42/EC og BS EN1494 kan du være trygg på at du investerer i et kvalitetsprodukt. Konklusjonen er at Bahco BH13000 donkraft er det perfekte valget for deg som ønsker å kjøpe en høykvalitets donkraft som takler alt du kan trenge den til.

2. På andreplass kommer donkraften fra STANLEY STMT81251-1

Fordeler

 • Rimelig prisvinnende jekk. Du har betalt den tilbake på 1-2 dekkbytter selv
 • Løfter høyt
 • Tåler opptil 2 tonn, til tross for sin lette vekt på 14 kg
 • Passer under biler med lav profil
 • Gummiert plate beskytter bilen
 • Ergonomisk bærehåndtak

Ulemper

 • Løsningen der håndtaket skal festes til donkraften virker litt dårlig og løsner lett

Spesifikasjoner

Mer om jekk fra STANLEY 

Stanley jekk er virkelig et must for alle bileiere som ønsker å kjøpe en rimelig domkraft som kan håndtere enklere oppgaver som dekkbytte eller generell bilreparasjon. Med en gummibelagt plate som beskytter bilen din mot skader, kan du løfte den jevnt og sikkert, selv for biler med lav profil. Den 360-graders svingbare sadelen gjør det enkelt å plassere den nøyaktig der du trenger den, og den kompakte designen gjør den enkel å bruke og oppbevare.

Det ergonomiske bærehåndtaket gjør det enkelt å transportere den til ønsket arbeidsplass, garasje eller oppkjørsel. Den medfølgende hevarmen oppbevares praktisk, selv om vi skulle ønske at den ikke løsnet like lett som den gjør. Den brede rammestrukturen gir utmerket stabilitet, og den rustbestandige finishen forlenger produktets levetid.

Med en kapasitet på opptil 2 tonn kan Stanley donkraft håndtere de fleste vanlige personbiler. Du vil ha spart inn pengene du eventuelt bruker på denne domkraften etter bare 1-2 dekkbytter. Sammenlignet med Bahco domkraft er Stanley ikke like solid eller stabil, men den gjør jobben sin og er et prisgunstig alternativ for deg som ikke ønsker å bruke en større sum på en domkraft.

3. På tredjeplass kommer donkraften fra FACOM DL.3CLP

Fordeler

 • Klarer biler med svært lav bakkeklaring
 • Kan løfte opptil 3 tonn
 • Smidige og effektive løft med dobbel stempelmekanisme
 • Løfter hele 533 mm
 • Solid, trygg og kvalitetsfølelse

Ulemper

 • Høyere prisnivå
 • Tung

Spesifikasjoner

Mer om jekk fra FACOM

Domkraften fra FACOM er den ultimate jekk for deg med høye krav og behov for en jekk som kan håndtere biler med svært lav bakkeklaring. Denne modellen har også imponerende kapasitet opptil 3 tonn og en dobbel stempelmekanisme, som gir deg raske og effektive løft. Løfteplaten i stål og gummi gir stabilitet og grep, mens de stille polyuretanhjulene gjør forflytning enklere, til tross for den solide vekten på 42 kilo. Dessuten oppfyller den EG-standard EN1494-ASME, noe som gir deg tillit til dens pålitelighet og sikkerhet.

Med FACOM DL.32A jekk har du en pålitelig og kraftig donkraft som er klar til å håndtere det meste du kan trenge en donkraft til. Med en minimal inngangshøyde på 100 mm og en imponerende høy løfthøyde på hele 533 mm, er det få personbiler som denne prisvinnende jekk ikke kan håndtere. En fantastisk partner og tillegg til dine løftebehov!

Kjøpsguide – Du klarer deg med en mekanisk donkraft for hjemmebruk

Mekaniske og hydrauliske jekker er to forskjellige typer donkrafter som brukes til å løfte tunge gjenstander, inkludert biler. Forskjellene mellom dem ligger i hvordan de fungerer og deres bruksområder. Hvordan fungerer da en donkraft? Jo, en mekanisk donkraft bruker en skrue- eller tannhjulsmekanisme for å heve og senke lasten. Når du vrir på håndtaket, opprettes et moment som løfter kjøretøyet ved å skru opp donkraftens stang.

Mekaniske donkrafter er egnet for enklere oppgaver som dekkbytte eller mindre reparasjoner. De er bærbare og enkle å bruke på stedet.

Finn best i test jekker hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test jekker hos oss på Testjakt.no!

Hydraulisk jekk

Hydrauliske jekker bruker hydraulisk kraft for å løfte lasten. De har en pumpe mekanisme som skaper høyt trykk i en hydraulisk væske, som driver en hydraulisk sylinder og gir jevn og kraftig løfteevne. Hydrauliske donkrafter har også betydelig raskere løftehastighet enn mekaniske domkrafter, noe som sparer tid ved løfting av tunge kjøretøy.

Hydrauliske donkrafter er vanligvis større og har høyere kapasitet enn mekaniske domkrafter. De brukes til å løfte alt fra personbiler til lastebiler og tyngre kjøretøy. For hjemmebruk er det uvanlig å velge en hydraulisk donkraft; en mekanisk donkraft er vanligvis tilstrekkelig.

Dekkbytte og enkel vedlikehold sparer mye penger

En jekk gjør det mulig å løfte bilen din eller et annet kjøretøy slik at du enkelt kan bytte dekk, utføre oljeskift, bytte bremseklosser eller utføre andre mindre reparasjoner selv. Dette sparer tid og penger ved at du slipper å besøke et verksted for slike oppgaver.

Fleksibilitet og frihet

Med din egen jekk trenger du ikke å bestille time på dekkverkstedet i håp om å time det riktig før plutselig snø og is kommer. Du kan enkelt bytte dekkene hjemme i ro og mak. Hvert år øker prisene på dekkbytte, og med enkel matte vil du spare penger på kort tid.

En domkraft i bilen

Hvis du havner i en nødsituasjon på veien, som en punktering, kan en jekk være uvurderlig. Du kan raskt og sikkert løfte kjøretøyet for å bytte dekk og komme tilbake på veien.

Mange biler har en mindre variant og et kryss for dekkbytte. Det er imidlertid en god idé å ha en fungerende, bedre donkraft og nødvendige verktøy i bilen din, spesielt hvis du utfører egne reparasjoner eller kjører lange avstander der det kan være vanskelig å få rask hjelp i tilfelle en punktering eller annen nødsituasjon. Selv om det kanskje ikke er en lovpålagt plikt, er det en forebyggende foranstaltning som kan være veldig nyttig hvis du havner i en situasjon der du trenger å løfte bilen din.

Hjelp venner og familie

Å eie en jekk gjør deg også i stand til å hjelpe andre mennesker i nød eller når det er nødvendig. Du kan være den som redder dagen når noen i nabolaget eller familien din trenger hjelp med dekkbytte eller rask reparasjon. Alternativt kan du låne ut din jekk.

Oppsummering

Bestem budsjettet ditt og sammenlign forskjellige jekker. I vår jekktest har vi samlet tre gode modeller i ulike prisklasser.

For å oppsummere, vil eierskapet av en jekk gi deg flere fordeler, inkludert økt selvstendighet når det gjelder kjøretøyvedlikehold. Vi mener at en god og funksjonelt sikker jekk er en viktig del av grunnutstyret for alle bileiere.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 02/10/2023 •  8 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test