Beste Borhammer For Pro Og Hobby (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke hammerbor som er best i test ifølge vårt testpanel!

En borhammer er en spesialisert boremaskin. Den har en stempelmekanisme. Dette gjør at du kan bore og meisle i forskjellige materialer, som betong og stein. Dette gjør at den skiller seg fra en bormaskin nettopp fordi den har noen ekstra funksjoner. Den kan blant annet dreie boret rundt, og denne funksjonen kan også skrues av om man bare vil meisle.

For å få det beste resultatet på arbeidet du gjør er det viktig å ha det rette utstyret. Noen ganger er det lett å blande forskjellige typer verktøy nettopp fordi mange av dem har enten like navn, eller de ser ganske like ut. En borhammer kan bore i naturstein og betong, mens for eksempel en slagbormaskin ville tatt murstein. Dette har med de forskjellig typer mekanisme som de bruker.

5 beste borhammer

Det finnes utallige borhammere i forskjellige prisklasser, og de har et hav av funksjoner. Makita, som er denne testens vinner, har flere funksjoner og passer like bra for profesjonelle som de som driver med hobby. Det er lagt vekt på at verktøyet skal være ergonomisk tilpassa og ha sikkerhetsfunksjoner. Det at de er lett å vedlikeholde er også lagt vekt på, samt vekt. Alt dette har ført til en test der vi har sett flere modeller som er gode alternativer.

1. Vinner og best i test ble borhammer fra Makita HR2631FTJ

Fordeler

 • Lang kabel
 • Lav vibrasjon

Ulemper

 • Litt tung
 • Ikke batteridrevet

Spesifikasjoner

Mer om Makita HR2631FTJ

Makita HR2631FTJ er en borhammer med alt du trenger på mange måter. Med sine tre funksjoner passer den perfekt til å utføre arbeid både for hobbysnekkeren og den mer profesjonelle. Her er det mye kraft og du får jobben gjort i en fei. Med AVT systemet lager den lite vibrasjoner, noe som er med på å gjøre arbeidet enda enklere.

Med kraften i denne og enkelheten i å bruke den, så er det lett å skjønne at den er best i test. Til tross for vekta så har den likevel et imponerende lavt strømforbruk som igjen trekker opp scoren her.I tillegg er kabelen hele 4m, noe som er relativt lang med en borhammer.

2. På andreplass kommer borhammer fra BOSCH DIY Uneo Maxx

Fordeler

 • Allsidig bruk
 • Ergonomisk tilpasset

Ulemper

 • Relativt tung
 • Kan ikke kombineres med Bosch Professional

Spesifikasjoner

Mer om BOSCH DIY Uneo Maxx

Bosch DIY Uneo Maxx er en del av Bosch sitt “grønne” merke. Dette betyr at det kan benyttes sammen med andre produkter som er grønn – men ikke de blå. Denne kommer ut som beste borhammer når når du trenger et 3-i-1 verktøy som går på batteri. Dette er allsidig, og i tillegg har den et ergonomisk tilpasset håndtak.

Nettopp fordi allsidighet er en forutsetning for mange så kommer denne ut som best i test av borhammer. Den kan brukes på flere forskjellige måter, er lett å håndtere og er derfor et absolutt bra valg når målet er å kunne jobbe mest mulig variert.

3. På tredjeplass kommer borhammer fra DEWALT D25417KT-QS

Fordeler

 • Ergometrisk utformet
 • Godt sikret

Ulemper

 • Den er tung
 • Den er stor

Spesifikasjoner

Mer om DEWALT D25417KT-QS

DEWALT D25417KT-QS er en godt utstyrt borhammer. Denne pakken inneholder alt du trenger for å lykkes med ethvert arbeid, til og med hansker følger med. Her er også sikkerheten tatt hensyn til, og den har et eget system der den merker når brukeren mister kontrollen. Da kutter den strømmen umiddelbart.

I tillegg til at dette er en borhammer med god kraft og variert utstyr, så blir den også en av de som er best i test denne gangen på grunn av sikkerheten rundt den. Den har både et antirotasjonssystem som oppdager om brukeren mister kontrollen, og den har vibrasjonskontroll.

4. På fjerdeplass kommer borhammer fra DEWALT DCH775X2-QW

Fordeler

 • Lite vedlikehold
 • Kan gjøre både store og små oppgaver

Ulemper

 • Ganske dyr
 • Den veier mye

Spesifikasjoner

Mer om DEWALT DCH775X2-QW

Dette er en borhammer fra Dewalt som absolutt er verdt å gå for hvis man har behov for en maskin med mye kraft, og som kan ta seg av større oppgaver. Denne har like stor kraft som ett verktøy som er nettdrevet. Du får med en verktøyboks og to batterier.

En borhammer som både er ergonomisk utviklet og har en rekke funksjoner som sender den rett opp i toppsjiktet i flere tester. Den har antirotasjonssystem og vibrasjonskontroll for å gi en så sikker opplevelse av arbeidet som mulig. Den har også en kullbørstefri motor, og dette har en stor innvirkning på mengden med vedlikehold som må gjøres.

5. På femteplass kommer borhammer fra BOSCH DIY PBH 2100 RE

Fordeler

 • Lett å oppbevare
 • Kompatibel med flere forskjellige deler fra Bosch
 • Veier lite

Ulemper

 • Er i det enkleste slaget
 • Kan ikke brukes på større prosjekter

Spesifikasjoner

Mer om BOSCH DIY PBH 2100 RE

Bosch har utviklet en borhammer som er enkel å håndtere, er effektiv og i tillegg ikke veier med enn 2,2kg. Denne er også kompitabel med det andre tilbehøret fra den grønne DIY serien til Bosch. For å sikre en konstant arbemidsvinkel så har den en demoleringsfunksjon med 36 forskjellige posisjoner.

Med rotasjonsstopp og demoleringsfunksjon så har denne borehammeren også flere helt enkle funksjoner. Det En borhammer trenger ikke å være den største med alle funksjonene for å være god å bruke, det har denne bevist. For oppgaver, som ikke er for kompliserte, så er denne et godt valg.

Hvordan velge riktig borhammer

For å velge en borhammer som tilfredsstiller de behovene du har så er det noen punkter du burde se etter. Det er mange innstillinger man kan trenge som profesjonell, som en som driver med hobby ikke trenger å tenke på.

Sikkerhet er veldig viktig med verktøy som en borhammer. Så det er også noe som må bli lagt vekt på når man tar et velg, og at det er i samsvar med den erfaringer man har og den jobben man skal ha gjort.

Ergonomisk tilpasset og vekt

At en borhammer er ergonomisk tilpasset er viktig for å ikke gjøre noen skade på kroppen mens den brukes. For mange kan det være vanskelig å få en naturlig flyt i arbeidsmåten. Da vil utformingen være med på å forbedre dette.

Vekta er også et viktig element da det kan være veldig variert arbeid som skal utføres med en borhammer. Noen ganger skal arbeidet gjøres over hodet. Da er det viktig at den ikke er så tung at den skader skuldre eller armer.

Finn best i test borhammer hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test borhammer hos oss på Testjakt.no!

Enkel å navigere

Med flere forskjellige innstillinger kan det være lett å gå seg litt vill. Derfor er det viktig at det er enkelt å finne frem til de nødvendige funksjonene som skal brukes. Dette må ikke være for komplisert.

Når det blir for komplisert så kommer ikke verktøyet til å bli brukt fullt ut. Det å klare å sette seg inn i hvordan det virker, uten at det krever for mye, er viktig for mange.

Enkel å transportere

For å kunne unngå at verktøyet blir ødelagt eller trenger mye vedlikehold, er det viktig at det oppbevares riktig. Da handler det både om hvordan batteri oppbevares, eller hvordan det er å ta vare på ledninga.

Mange av bofrhammerene har en boks som den skal oppbevares i. Dette gjør det veldig mye enklere. Da er det plass til å ha alt på ett sted, og sannsynligheten minker for at noe blir borte eller ødelagt.

Når trenger du å bruke en borhammer?

En borhammer brukes når det skal borres hull og gjøres annet arbeid, i for eksempel sement, mur, tre eller stål. Makita ble best i test denne gangen.

Materialer som stein og betong kan bli behandlet med en borhammer. Det er mulig å lage presise vinkler, og resultatet blir så mye bedre enn om man bruker et verktøy som ikke er beregnet på denne type arbeid. Dette er et nødvendig verktøy.

Ofte stilte spørsmål

Hvor mye må jeg betale for en borhammer?

Prisen på en borhammer kommer an på kvaliteten til de forskjellige. Om du ikke trenger spesialiserte funksjoner så trenger det ikke å koste så veldig mye.

Hvor tung er en borhammer?

Vekten på borhammere varierer. Det er mulig å få en på under 2kg, og en annen på nærmere 10kg. Dette kommer helt på på hva slags arbeid som skal gjøre med den.

Er det farlig å bruke en borhammer?

Nei, så lenge man føler instruksene og ikke tar noen sjanser så er det ikke farlig. De fleste modellene har også flere sikkerhetsfunksjoner for å sikre at de som bruker den gjør det på en trygg måte.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 15/05/2023 •  9 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test