Beste Muttertrekkere For Enkle Dekkskift (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke mutterknekker som er best i test ifølge vårt testpanel!

Finn den beste muttertrekker ved å lese vår muttertrekkertest. Vi har valgt ut de syv beste på markedet slik at du enkelt og komfortabelt kan bytte dekk på bilen din. En virkelig god muttertrekker eller til og med den beste mutterdriveren kan brukes til mer enn bare nøtter. Et sterkt og allsidig verktøy som betyr at du aldri trenger å bekymre deg for å få muttere av dekkene igjen. Fungerer på alle typer kjøretøy, men kan også brukes i konstruksjon av håndverkere. I vår test har vi kommet frem til de syv beste alternativene for deg som ønsker å kunne skifte dekk på en enkel måte.

Velg riktig maskin for dekkskiftet

1. Vinner og best i test ble muttertrekker BOSCH GDX 18V-200

Fordeler

 • Kraftig
 • Allsidig
 • Fungerer effektivt i metallplater, metall og tre

Ulemper

 • Uten batteri og lader

Spesifikasjoner

Mer om BOSCH GDX 18V-200

Vinneren i vår test av den beste muttertrekker er BOSCH GDX 18V-200 C. Den har tre forskjellige dreiemomentmoduser som gjør det enkelt å justere basert på type arbeid som skal utføres.

Det er en kompakt modell som fortsatt har kraft tilsvarende mange større skiftenøkler. Den kan derfor brukes som muttertrekker men også slagtrekker uten behov for montering av andre typer adapterutstyr.

Muttertrekkeren fra Bosch er av typen 2-i-1 da den har både sekskant og firkant innebygd for bruk. Den er helt trådløs og drives av batterier. Batteri og lader følger ikke med på kjøpet. Med god lengde på muttertrekkeren blir den lett tilgjengelig selv der det er trangt.

2. På andreplass kommer muttertrekker METABO SSW 18 LTX 400 BL

Fordeler

 • Overbelastningsbeskyttelse
 • Lav rekyl med ekstremt dreiemoment
 • 12 momenttrinn

Ulemper

 • Uten batterier og lader

Spesifikasjoner

Mer om METABO SSW 18 LTX 400 BL

En kompakt og svært fleksibel muttertrekker med fleksible funksjoner som integrert lys som lyser opp området du jobber med. Girkassen er presstøpt i aluminium, noe som gjør at den leder varmen godt bort og har lang levetid.

Trenger du midlertidig å få hendene fri, følger en beltekrok med, montert og klar på muttertrekkeren. Motoren er beskyttet mot overoppheting takket være en effektiv overopphetingsbeskyttelse.

Nøkkelen er utstyrt med ultra-M-teknologi for skånsom lasting og maksimal ytelse. Batterier er ikke inkludert, men må kjøpes separat. Verktøyet har totalt 12 momenter som skal brukes til så mange ting som mulig. METABO SSW 18 LTX 400 BL har svært lav rekyl selv ved høyt dreiemoment.

3. På tredjeplass kommer muttertrekker MILWAUKEE M18 ONEFHIWF34-502X

Fordeler

 • Inkludert batteri og lader
 • 3 års garanti ved registrering på Milwaukees nettside
 • Verktøysporing og tyverisikring

Ulemper

 • Prisen

Spesifikasjoner

Mer om MILWAUKEE M18 ONEFHIWF34-502X

Tredjeplassen blant de beste nøkler går til MILWAUKEE M18. En dyrere muttertrekker som har mange smarte funksjoner. En integrert slagtellersensor gjør det enkelt for brukeren å vite hvilken innstilling for dreiemoment som passer best til den respektive oppgaven.

Mutterttrekkeren har ONE-KEY-sikkerhet, som betyr økt sikkerhet gjennom en skytjeneste. Posisjonssporing og en anti-tyverifunksjon er to av funksjonene som tilbys. Still inn verktøyet enkelt til ønsket innstilling trådløst. Nøyaktig innstilling gjør det mulig å bruke muttertrekkeren på en optimal måte.

Den har et fleksibelt system som gjør at alle batterier fra Milwaukee passer til muttertrekkeren. To batterier og en lader følger med ved kjøp av muttertrekker. Velg mellom fire forskjellige dreiemomenter og hastigheter for å få mest mulig ut av bruken.

4. På fjerdeplass kommer muttertrekker DeWALT DCF901P1G-QW

Fordeler

 • Lang batterilevetid
 • Liten og fleksibel
 • Inkluderer batteri og lader

Ulemper

 • Veske følger ikke med

Spesifikasjoner

Mer om DeWALT DCF901P1G-QW

Dette er en klassisk maskin som er veldig kraftig. Når du skal løsne muttere som er skikkelig tette, trenger du en DeWALT. Tiltrekkingsmomentet på opptil 340 Nm takler alle slags muttere, uansett hvor stramme de er.

Utformingen av muttertrekkeren er kompakt og derfor perfekt egnet når du trenger tilgang til litt trangere steder. Det faktum at mutterdriveren også er lett er et stort pluss. Med denne modellen fra DeWALT har du tilgang overalt uten å måtte slite deg ut.

Batteriet er av høy kvalitet og har lang levetid. 5 Ah batteriet er veldig kraftig, noe som gjør det mulig å løsne muttere som er skikkelig tette. I den batteridrevne muttertrekkertesten får DeWALT ofte gode ord fra både testere og brukere.

5. På femteplass kommer BOSCH DIY PDR 18 LI

Fordeler

 • Prisvennlig
 • Fungerer sammen med batterier i den grønne Bosch DIY-serien
 • Lett å bruke
 • Passer på trange steder

Ulemper

 • Ikke så kraftig som premiumvalget

Spesifikasjoner

Mer om BOSCH DIY PDR 18 LI

Denne modellen fra den grønne Bosch-serien har blitt plukket opp i andre muttertrekkere best i tester med gode ord. Den er helt perfekt for skruing og bolting i tre, metall, mørtel og til og med murstein. Den kompakte designen er både stilig og funksjonell.

BOSCH DIY PDR 18 LI har et maksimalt dreiemoment på 130 Nm og kan løsne de aller fleste muttere, selv om de er tette. Slagfrekvensen er 0-3200 slag per minutt, som er et stort pluss.

Siden denne modellen er en del av POWER FOR ALL-serien fra BOSCH, er batteri og lader ikke inkludert. Uten dette må du kjøpe ekstra, alternativt kan du bruke batterier fra andre grønne Bosch gjør-det-selv-verktøy om du har. Noen anser dette som et minus, mens andre foretrekker å bruke samme batteri og lader til alle maskiner.

6. På sjetteplass kommer muttertrekker fra GREENWORKS GD24IW400

Fordeler

 • Liten og fleksibel
 • Hurtigutløserchuck
 • LED-lys lyser opp arbeidet ditt

Ulemper

 • Billigere modeller varer ofte ikke like lenge, men klarer seg bra

Spesifikasjoner

Mer om GREENWORKS GD24IW400

Denne muttertrekker har et justerbart dreiemoment. Du kan velge mellom 150, 400 og 600 Nm og tilpasse maskinen til jobben du skal gjøre for øyeblikket. Det er nettopp denne funksjonen som gjør GREENWORKS GD24IW400 populær i ulike mutterdrivertester.

Det komfortable grepet gjør det praktisk å bruke maskinen, selv på trange steder. Vekten på kun 1,3 kilo sørger for at du kan håndtere maskinen over lengre tid uten å slite deg ut.

Enten du har tilgang til sollys, et sterkt lys eller ikke noe lys i det hele tatt, er dette maskinen for deg. Det innebygde LED-lyset gjør det mulig å bruke muttertrekkeren i alle situasjoner. I muttertrekkertester er GREENWORKS ofte inkludert i listen.

Kjøpeguide for muttertrekker

Når du skal investere i en muttertrekker er det mange viktige faktorer å huske på. Det viktigste er at du tar utgangspunkt i deg selv. Hva du skal bruke maskinen til og hvor ofte du skal bruke den avgjør resten. Hvis du for eksempel kun skal bruke maskinen til å skifte dekk på bilen to ganger i året, trenger du ikke investere i en kraftig og dyr maskin.

I vår hjulmutternøkkeltest kan du lese om flere forskjellige maskiner som vi anbefaler. Ved hjelp av vår testmutterdriver og vår kjøpsguide kan du lettere finne den maskinen som passer deg best.

Det er vanskelig å sammenligne ulike maskiner

Det kan virke enkelt å sammenligne ulike maskiner med hverandre, det er det dessverre ikke. På grunn av at det ikke er noen standard for hvordan dreiemomentene skal måles, kan det være veldig vanskelig å sammenligne to forskjellige maskiner.

Produsenten av maskinen oppgir alltid hvilke Nm maskinen tåler. Det er imidlertid aldri oppgitt under hvilke forhold maskinen kan håndtere det. Det er viktig at du er klar over dette når du skal velge hvilken maskin du skal investere i.

Finn best i test muttertrekker hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test muttertrekker hos oss på Testjakt.no!

Bruksområdet for mutterdriveren

Før du kjøper en maskin er det viktig at du tenker over hva du skal bruke den til. Du som er ute etter en maskin kun for å skifte dekk på bilen to ganger i året trenger ikke investere i en dyr maskin. Hvis du derimot skal bruke maskinen mye, anbefales det å kjøpe en kvalitetsmaskin som holder mesteparten av tiden.

Type maskin

Det finnes i hovedsak tre forskjellige typer maskiner, med trykkluft, med ledning og med batteri. En batteridrevet skiftenøkkel er imidlertid den vanligste for hjemmebruk. Uansett om du skal reparere noe i hjemmet eller skifte dekk på bilen, er det enklest med en batteridrevet maskin.

Maskinene som bruker trykkluft er mest vanlig i byggebransjen eller på bilverksted, og maskinene som har nettverkskabel er ikke spesielt vanlige i dagens samfunn. Teknologien har gått videre og disse maskinene har blitt stående i fortiden.


Strøm til mutterdriveren

Kraften til en muttertrekker måles i newtonmeter (Nm). Det finnes maskiner fra så lite som 100 Nm helt opp til rundt 5000 Nm. Du som skal bruke muttertrekkeren til å skifte dekk på bilen trenger en maskin på ca 130 – 250 Nm. Det er egentlig ikke nødvendig å ha en sterkere maskin for enklere jobber rundt i hjemmet.

Hvis du derimot skal bruke maskinen til mer arbeid hjemme eller andre steder, bør du velge en litt sterkere maskin. Med rundt 300 Nm takler muttertrekkeren det meste du vil ha gjort.


RPM er ofte relatert til kraft

Turtallet er vanligvis ikke spesielt interessant. RPM refererer til hvor raskt maskinen roterer uten motstand. I beste fall kan du få en følelse av hvor raskt du kan skru av en mutter som allerede er løs. Ikke fokuser så mye på antall omdreininger, men fokuser heller på kraften muttertrekkeren har.

Multifunksjonelle maskiner

Det finnes maskiner med flere funksjoner slik at du kan bruke samme maskin, for eksempel en skrutrekker og en drill. Noen foretrekker disse maskinene med flere funksjoner da de ikke trenger å investere i flere forskjellige. Mens andre foretrekker å ha flere forskjellige maskiner spesielt tilpasset deres formål. Du som ikke bruker disse maskinene så ofte kan imidlertid ha nytte av å investere i en multifunksjonell maskin. Du bør imidlertid være klar over at du trenger mye mindre kraft for å bore og skru enn å stramme eller løsne muttere.

Ikke alle maskiner er multifunksjonelle, men selv de maskinene som er trenger litt adapter for å kunne brukes på flere forskjellige måter.

Type batteri

I dag finnes det maskiner som kan dele batterier. Du som ikke bruker alle maskinene dine samtidig kan ha mye nytte av dette. For eksempel har BOSCH en serie maskiner som alle bruker samme batteritype. Når alle maskiner bruker samme batteri, trenger du ikke investere i flere forskjellige batterier og ladere. Du trenger heller ikke bruke flere forskjellige ladere, men kan enkelt bruke den samme til alle maskinene dine. Det sparer plass i verktøykassen.

Når du skal investere i en ny maskin er det greit å gjennomgå hvor sterkt batteriet er og hvor lenge det holder på en lading. Se også hvor lang tid det vanligvis tar før batteriet lades helt opp. Du vil ikke måtte la batteriet lades i flere timer for å kunne bruke maskinen.

Batteriinformasjon

Når du skal velge en maskin å investere i, er det viktig at du kan noen grunnleggende begreper om batteriet. Det vil si spenning, strømstyrke og effekt.

Stikkontakt størrelse

Alle maskiner har forskjellige fester. 1/2 tommers festet er det vanligste på markedet. Du som skal bruke maskinen til å skifte dekk på bilen bør velge en maskin med 1/2 tommers brakett da det i utgangspunktet er standard på alle personbiler.

Du som skal bruke muttertrekkeren til mindre nøtter bør velge en maskin som kan håndtere det. Større enn 1/2 tomme er imidlertid uvanlig å bruke til arbeid i hjemmet og vanligvis ikke nødvendig for deg som bruker maskinen til lettere arbeid.

Håndtaket skal være komfortabelt

Selv om du ikke skal bruke maskinen så ofte, er det viktig at du velger et ergonomisk håndtak. Når du bruker maskinen, vil du ikke sikle, og du vil heller ikke at hånden skal ha vondt. Det aller beste er et håndtak dekket i gummi da det er sklisikkert og behagelig.

LED lys

Et LED-lys på maskinen kan gjøre ting mye enklere når du ikke har nok belysning. Selv på trange steder er det smart å kunne bruke en fleksibel LED-lampe direkte på maskinen. I dag er det ganske enkelt å finne maskiner med LED-lys.

Vekten til muttertrekkeren

Nå for tiden er det vanlig at disse maskinene ikke veier så veldig mye. Etter hvert som teknologien har utviklet seg, har vekten gått ned. Det er ikke lenger nødvendig å ha en stor tung maskin for å klare de store jobbene, men du slipper unna med en maskin som veier under to kilo.

Når du skal velge muttertrekker er det smart å se på totalvekten. Det vil si selve maskinen og batteriet. Mange ganger står det kun vekten på selve maskinen og ikke batteriet. Siden det er batteriet som veier tyngst, er det en viktig faktor å vurdere. Du vil ikke måtte slite ut håndleddet og armen når du skal skifte dekk på bilen.

Størrelse på maskinen

Nå for tiden er det ikke nødvendig å kjøpe en stor og tung maskin for å få den kraften du er ute etter. Det er virkelig små og hendige maskiner med nok kraft til å håndtere de aller fleste jobber. I tillegg er det mer sannsynlig at du bruker en maskin med en lettere vekt fordi den ikke belaster håndleddet, armen og ryggen når du bruker den.

Diverse tilbehør

Når du kjøper en maskin er det smart å kjøpe tilbehør som er tilpasset akkurat den maskinen. Det er spesielt viktig at tilbehøret er av god kvalitet fordi det utsettes for høyt trykk fra maskinen. Stikkontakter og strømbits er laget av krommolybdenstål som tåler høy belastning uten å sprekke eller gå i stykker.

Sett et budsjett

Før du i det hele tatt går gjennom forskjellige skiftenøkkeltester for å finne den beste skiftenøkkelen, bør du sette et budsjett for deg selv. Det er egentlig ingen grunn til å kjøpe den dyreste maskinen på markedet, men du bør heller ikke kjøpe den billigste. Til hjemmebruk er en maskin i mellomprisklassen tilstrekkelig.

Velg en kvalitetsmaskin

Selv om du ikke kommer til å bruke muttertrekkeren særlig mye, er det smart å velge en kvalitetsmaskin som faktisk holder. Å kjøpe den billigste skiftenøkkelen på markedet fører vanligvis til skuffelse.

Vanlige spørsmål om muttertrekker

Når trengs muttertrekkeren?

Det vanligste er å bruke skiftenøkkelen når det er på tide å skifte dekk på bilen. Selvsagt kan maskinen brukes til alle slags nøtter. I de fleste tilfeller er det skånsommere for både muttere og gjenger å bruke maskin i stedet for å gjøre jobben for hånd.

Hvor sterk må mutterdriveren være?

For enklere arbeid i hjemmet er det vanligvis tilstrekkelig med en svakere modell på rundt 130 – 250 Nm. Men skal du bruke maskinen til flere ulike jobber over lengre tid, bør du velge en maskin med rundt 300 Nm for å være på den sikre siden.

Hvilken maskin er best for å skifte dekk på bilen?

Det finnes flere forskjellige maskiner som er spesialdesignet for å løsne og stramme muttere på bildekk. I vår dekkskiftnøkkeltest kan du finne flere forskjellige maskiner som er perfekt egnet for et enkelt dekkskifte.

Hvor mange Nm kreves for å skifte dekk på bilen?

Når du skal løsne og stramme mutterne til dekkene på bilen er 130 – 250 Nm nok. Det er absolutt ikke nødvendig med en maskin på 1000 Nm for et enkelt dekkskifte.

Hvilken stikkontaktstørrelse er mest vanlig?

1/2 tommers festet er mest vanlig og mer eller mindre standard når det kommer til bildekk på personbiler.

Hvor mye koster en god mutterdriver?

Du finner enkelt en maskin under tusenlappen, men det er ikke noe vi anbefaler da du garantert vil bli skuffet over den. Invester heller i en maskin som koster rundt 2000 – 3000 NOK. En maskin til denne prisen kan klare det meste i hjemmet. Hvis du derimot skal bruke maskinen mye, anbefales det å doble prisen for å være fornøyd med den.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 25/12/2023 •  17 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test