Beste Hodelykter For Utendørsaktiviteter (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke hodelykter som er best i test ifølge vårt testpanel!

Lurer du på hvilken lyskilde du skal ha til utflukten du har planlagt. Nå kan du finne den beste lykten i vår hodelykt test, uansett om du skal på en familieutflukt eller en tur alene. Vi tester både lykter både med batteri og lykter som er oppladbare. Testjakt har sammenlignet fem hodelykter på grunnlag av kvalitet for prisen, brukervennlighet og minutter den virker uten oppladning eller skifte av batteri.

Dette er en hodelykt test som sammenligner forskjellige produkter i flere prisklasser. Vi har gjort det enkelt og oversiktlig å se hvilke kvaliteter de ulike lyktene har. Dette er en enkel guide, det er bare å lese våre anmeldelser og finne ut hvilket produkt som passer på din neste utflukt i villmarken. Prøv å tenk over hvilke behov du har og skriv ned punktene som er de viktigste for deg og din lommebok.

Testjakt er et nettsted som tester en rekke produkter. Slik kan du enkelt sammenligne produktene online før du kjøper. Slik slipper du å besøke mange nettbutikker for å finne den rette varen. Du kan også lese nyttige brukeranmeldelser fra andre kjøpere, og slik få mer informasjon om dette produktet passer til deg. På denne måten får du et rettferdig bilde av hva et produkt egentlig er, og ikke bare hvordan det er på papiret. En hodelykt vil være et viktig element for deg på din neste utflukt, derfor bør du finne en lykt som passer til dine behov.

1. Vinner og best i test ble hodelykten fra Led Lenser H15R Core

Fordeler

 • Oppladbart batteri
 • Demper enkelt lysstrømmen
 • Slitesterk og robust
 • Ledlenser Connect App

Ulemper

 • Ikke vanntett

Spesifikasjoner

Mer om hodelykten fra Led Lenser H15R Core

I vår test valgte vi også å ta med hodelykten fra Led Lenser H15R Core. Dette er en robust og slitesterk hodelykt med hele 2500 lumen lys og en rekkevidde på 250 meter. Ytelsesmessig er den en skarp beste i testvinner, men her avgjør dine behov hva du trenger og ser rent ytelsesmessig ut når det gjelder vannmotstand, lysstyrke og glans.

Du kan enkelt justere lysstyrken med et hjul som du raskt og enkelt dreier ved behov. Batteriene lades magnetisk og brukstiden er alt fra 4 timer til 65 timer, avhengig av lysstyrken. Ved et lavere antall lumen bruker hodelykten din mindre batteri og har dermed lengre levetid. En stor fordel er at du får et fulladet batteri på ca 3,5 timer. Ved hjelp av Led Lenser Connect App kan du forhåndsinnstille lysstyrken og lysområdet før du for eksempel går en joggetur eller jobber.

Led Lenser H15R Core er IP67-klassifisert, noe som betyr at den tåler mye fuktighet og smuss. Den tåler faktisk selv å være nedsenket i vann! Merk imidlertid at Led Lenser H15R Core ikke er helt vanntett. For de aller fleste brukere er det ganske tilstrekkelig at hodelykten tåler nedsenking i vann i cirka 30 minutter. Garantiperioden på to år kan utvides til fem år hvis du registrerer din nye hodelykt på Led Lensers nettside.

2. På andreplass kommer hodelykten fra Lumonite Compass

Fordeler

 • Fem forskjellige lysmoduser
 • Lader batteriet helt på 3 timer
 • Opptil 1367 lumen

Ulemper

 • Kanskje høy ytelse for deg i byen
 • Det finnes hodelykter som er lettere i vekt

Spesifikasjoner

Mer om Lumonite Compass

Hodelykten fra Lumonite Compass R er noe av en legende i segmentet. Dette er altså versjon nr. 7 av denne høyytelses hodelykten. Lumonite startet opp i vårt naboland Finland i 2014 og skjønte ganske umiddelbart at det manglet en skikkelig god hodelykt på markedet. En hodelykt med fokus på kvalitet og ytelse. Siden 2014 og frem til i dag har det kontinuerlig blitt gjort nye forbedringer og oppgraderinger av denne legendariske hodelykten. Lumonite har alltid investert i kvalitet og kundetilfredshet med et klart mål; for å optimalisere ytelse, vekt og størrelse.

Dagens Lumonite Compass R V7 er resultatet av alle forbedringer, oppgraderinger og utviklinger som har funnet sted på markedet siden 2014. Hodelykten er designet i et enkelt stykke lett aluminium, uten plast. Den er fullstendig vanntett og støvtett, IP69-klassifisert og også uknuselig.

Lumonite 7 er dermed en hodelykt som tåler virkelig tøffe forhold og den er testet etter MIL-STD standarden. Dette er en test som det amerikanske forsvarsdepartementet bruker for å teste støt, temperaturforskjeller og fuktighet på ulike produkter. Klarer den å prestere på topp i den type tester, trenger du ikke bekymre deg for verken fotturen, gåturen, sykkelturen, løpeturen, skituren, hundeturene eller til jobben. Dette er en hodelykt som yter på topp uansett værforhold.

Lithium-Ion-batteriet er oppgradert og ladetiden er halvert fra forrige versjon. Du lader nå et fullt batteri på bare 3 timer ved hjelp av den magnetiske USB-laderen. Lysmønsteret er bredt og det måler en maksimal lysstrøm på 1367 lumen i form av en mer behagelig varm glød.

Viktige faktorer ved bruk er at hodelykten er lett og behagelig på hodet. Lumonite Compass 7 er virkelig i en klasse for seg, du føler nesten ikke at du har den på deg! I tillegg har den en batteriindikator som hele tiden holder deg oppdatert på batterilevetiden ved å vise forskjellige farger i et fast eller blinkende lys.

3. På tredjeplass kommer hodelykten fra Black Diamond Sprinter 500

Fordeler

 • Perfekt for løperen
 • Rødt lys for økt synlighet
 • Fungerer med både oppladbare batterier og vanlige AAA-batterier

Ulemper

 • Maksimal lysstyrke er 500 lumen

Spesifikasjoner

Mer om Black Diamond Sprinter 500

For løping, turgåing eller orientering er hodelykten fra Black Diamond Sprinter 500 din nye følgesvenn. Med en lysstyrke på 500 lumen er det mer enn nok til å lyse opp veien mens du jogger i mørket. For økt sikkerhet og synlighet har den et rødt lys plassert på stroppen. Fantastisk bra, synes vi! Black Diamond Sprinter 500 er IPX4, som er klassifisert som “storm proof”. Hodelykter som er IPX4 må tåle både regn og rusk.

Du bytter enkelt mellom lysstyrke, dimmer eller blitsmodus ved hjelp av PowerTap™-teknologi, du berører kanten av lampen med fingeren. Vekten er lav, kun 105 gram, og strikken gjør at hodelykten sitter komfortabelt. Med Dual-Fuel-kompatibilitet kan du velge mellom å bruke de medfølgende oppladbare Lithium-ion-batteriene eller 3 vanlige AAA-batterier. Maksimal fleksibilitet og bruk!

4. På fjerdeplass kommer hodelykten fra Silva, Trail Runner Free

Fordeler

 • Sterk lysstyrke
 • Oppladbar

Ulemper

 • Ikke noe vesentlig

Spesifikasjoner

Mer om hodelykten fra Silva, Trail Runner Free

Dette er en hodelykt som i en dyrere prisklasse. Den er en oppladbar lykt som lyser 80 meter fram i terrenget med en lumenstyrke på 400 Lm. Batterier er inkludert og lykten kommer med en god dimmerfunksjon. Denne lykten er litt tyngre enn de to første og veier 108 gram. Lykten er også større sammenlignet med lyktene på de to øverste plassene i vår test. Denne hodelykten kommer i one size og er et produkt som ansees som attraktivt.

Dette er en hodelykt som er helt fri for kabler. Disse er integrert i hodebåndet. Slik unngår man at ledningene er i veien når man går, løper eller er i andre utendørsaktiviteter. En flat forlegningskabel kommer med i pakken om man vil ha batterikassen i lommen. Slik kan man øke batterilevetiden når været er kaldt. Med Silva Intelligent Light sin unike teknologi, gir denne hodelykten en lysstråle som påvirkes mindre av hodebevegelser. Du får også en god kombinasjon av lang rekkevidde og nærlys.

5. På femteplass kommer hodelykten fra Coast HL8R

Fordeler

 • Spot og sirkellys
 • Fokussystem

Ulemper

 • Litt høyere i pris

Spesifikasjoner

Mer om Coast HL8R

Dette er meget anvendelig da den er oppladbar og har tre lysstyrker. Lav/medium/høy og derav også koster litt mer enn de andre på markedet. Den har også et lampehode som kan vippes. Dette er praktisk når man ikke helt kan bøye hodet i alle vinkler. Det er et forholdsvis dyrt produkt og har medfølgende lader til lampen som gir deg det optimale lys til enhver situasjon. Den har også et Pure Beam Coast fokussystem som gir maksimalt lys på et punkt.

Dette er en hodelykt som er utmerket for prisen, selv om den tilhører en dyrere prisklasse. Kvaliteten er utvilsomt høy og lykten har flere funksjoner sammenlignet med de andre lyktene i vår test. Den har et høyere lysutbytte enn de fleste lykter og man kan også endre lyset fra spot lys til en lysende sirkel. Dette er en svært praktisk funksjon som ingen av de andre lyktene i vår test har. Dette er et godt kjøp som gir mange gode funksjoner for pengene. Anbefalt produkt.

Når man skal kjøpe hodelykt, hva bør man se etter?

For å finne det beste produktet for deg må du evaluere hva du skal bruke lykten til og hvor du skal bruke den. Tenk over om du først og fremst skal bruke lykten ute i forbindelse med arbeid, eller på familieturer ute i villmarken. Tenk også over hvor lenge den lyser og hvor langt den lyser hvis det har en hensikt for deg. Se også på pris i forhold til hvilke funksjoner du får.

Den bør ha lang batterilevetid.

En god hodelykt har lang batterilevetid. Dette er spesielt viktig på lengre turer i villmarken. Ved eventuelle uhell og toalettbesøk i mørket trenger man å vite at hodelykten har lang levetid per batterienhet eller oppladning. Ellers vil man trenge ekstra batterier som igjen er lett å glemme. Trygg tilgang til lys er altså det viktigste, særlig om man er ute i naturen på lengre utflukter.

Finn det beste innen hodelykter hos oss på Testjakt.no!
Finn det beste innen hodelykter hos oss på Testjakt.no!

Lysstyrke

Lysstyrken er viktig for at man skal kunne se langt fremover i mørket. En hodelykt bør ha et visst antall lumen for å kunne kaste lyset langt fram i terrenget slik at man unngår ubehagelige overraskelser som å falle eller ikke oppdage objekter. Jo høyere antall lumen, jo bedre er som regel lykten. Det er også viktig at lyset er behagelig å se på slik at man ikke blir blendet.

Prisen

Prisen er som regel en viktig faktor. Prøv å finne den lykten som gir mest for pengene i sin prisklasse. De dyrere lyktene har som regel flere funksjoner og de er bygget av mer solide materialer. Dette gir også en lengre levetid på produktet. Dersom du har behov for en hodelykt ofte, kan du gjerne investere i en litt dyrere modell med bedre kvalitet.

Sammendrag

Det finnes et vidt spekter av hodelykter på markedet. I denne guiden har vi sett på noen av de mest populære hodelyktene i ulike prisklasser. Les nøye igjennom denne sammenligningen, så vil du finne en hodelykt som passer for deg og ditt behov. Tenk over hvilke behov du har før du går til innkjøp av lykt. Tenk også over hvor mye penger du ønsker å bruke.

Vi håer at du er fornøyd med denne guiden og at du har lært noe om hodelykter. De fleste hodelykter kommer også med gode brukermanualer som det kan være verdt å sette seg inn i. Du bør først og fremst tenke over om du vil ha en oppladbar lykt, eller en hodelykt med batterier. Du bør også tenke over hvilke funksjoner du trenger, som for eksempel fokusjusteringen og dimmefunksjonen. Vi ønsker deg lykke til med kjøpet av din neste hodelykt.

Hvordan vi utarbeidet denne testen

Vi utarbeidet denne teksten ved å sammenligne ulike tester innen hodelykter som allerede er utført på ulike nettsteder. Samlet sett kom vi fram til denne rangeringen av 5 hodelykter. Testjakt er en uavhengig side som hjelper deg som forbruker å gjøre et bedre valg. Gjennom bedre valg kan vi også redusere prosentandelen feilkjøp og dermed også en høy prosentandel av returer som skjer i netthandel.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 15/05/2023 •  12 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test