Beste Soveposene For Eventyr i Naturen (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke sovepose som er best i test ifølge vårt testpanel!

En god sovepose kan ha mange bruksområder. Er du en naturelsker som liker å sove ute i telt trenger du en som varmer bedre enn om du bare skal bruke den på hyttetur og lignende, altså til innendørs bruk. Finn soveposen tilpasset dine behov.

Soveposene er tilpasset ulik type bruk. Kvaliteten vil variere. Derfor kan det også være vanskelig å velge den som er riktig for deg. Vi har sammenlignet fem ulike soveposer i en sovepose test. Ved å gjøre dette håper vi at du finner den som passer best for ditt bruk.

1. Vinner og best i test ble soveposen fra Marmot Sawtooth Long

Fordeler

 • Vannavstøtende
 • Varm og behagelig

Ulemper

 • Uegnet til vinteren

Spesifikasjoner

Mer om Marmot Sawtooth Long

Nummer to i best i test av soveposer er bestselgeren Marmot Sawtooth Long (198cm). Dette er en sovepose av høykvalitets dun og den er derfor litt dyrere enn den som ble nummer en i testen. Soveposen er komfortabel, har god passform, har mykt materiale på innsiden, samt et slitesterkt materiale på utsiden. Den kan brukes i flere år.

Dunet i soveposen er behandlet på en måte som gjør det vanskelig å ta til seg fuktighet dersom den skulle utsettes for regn. Dette er en sovepose som både har svært gode isoleringseffekter samt høy komfort. Den har toveis glidelås, noe som gir mulighet for å lufte ved fotenden samtidig som du holder varmen øverst på kroppen.

2. På andreplass kommer soveposen fra Helsport Rago Superlight Winter Long

Fordeler

 • God isolasjon
 • Lett å bære

Ulemper

 • Høy pris

Spesifikasjoner

Mer om Helsport Rago Superlight Winter Long

Best i test sovepose nummer tre passer utmerket til utendørs bruk alle årstider. Fylt med eksklusivt gåsedun holder den på varmen dersom den skal brukes i vintermånedene. I tillegg har den en god passform som gjør at den passer godt rundt kroppen. Dette bidrar også til å holde på varmen. Den er dessuten lett i vekt.

Leverandøren har tilpasset soveposen til det aktive friluftsliv ved å også ta hensyn til at den skal være enkel å frakte. Dette har ikke gått på bekostning av kvaliteten. Du kan få en sovepose som holder deg varm på kalde netter samtidig som den er enkel å frakte i sekken. Den har dessuten et vannavstøtende ytterlag som beskytter mot fukt.

3. På tredjeplass kommer soveposen fra Marmot Men’s Always Summer

Fordeler

 • God isolasjon
 • Lett å tørke

Ulemper

 • Uegnet til vinteren

Spesifikasjoner

Mer om Marmot Men’s Always Summer

Marmot Men’s Always Summer Long er vår sovepose best i test. Den egner seg til overnattinger både ute og inne. Kan brukes utendørs i telt både vår, sommer og høst. Dessuten er den lett å bære med seg og er spesielt utviklet for de spontane turopplevelsene. Den tørker raskt om den blir utsatt for regn og har god isolasjon.

Den beste sovepose fra Marmot “Always Summer” er fleksibel og egnet til alround-bruk. Fylt med høykvalitets fyllstoff i dun gjør at den kjennes behagelig på huden når man tar den i bruk. Soveposen er så lett å tørke dersom den blir våt. Den ultimate temperaturen for bruk bør ikke falle under 8 grader, noe som gjør den perfekt for sommer, vår og høst.

4. På fjerdeplass kommer soveposen fra Helsport Trollheimen

Fordeler

 • God isolasjon
 • Lett å bære

Ulemper

 • Litt høy pris

Spesifikasjoner

Mer om Helsport Trollheimen

Best i test sovepose nummer fire er lett og praktisk å ta med på tur. Den er produsert med en god passform, noe som bidrar til å holde varmen når du bruker den. Vannavstøtende og duntett ytterstoff, samt behagelig innerstoff, gjør at den holder deg varm og tørr. Den kan brukes, og holder varmen, i alle fire sesonger.

Dette er en sovepose som er fylt med deilig gåsedun og som derfor holder på en behagelig varme året rundt. Den er produsert med tanke på å holde vekt og volum til et minimum uten av dette går på akkord med kvaliteten. Det er plassert ekstra dun på de stedene der det er størst behov for varme.

5. På femteplass kommer soveposen fra Robens Serac 600

Fordeler

 • Lett å frakte
 • Perfekt til vinterturen

Ulemper

 • Litt høyere prissegment

Spesifikasjoner

Mer om Serac 600

Denne populære soveposen fra Robens serac 600 er en opptrykt modell som passer perfekt for deg som skal ut på tur i vinterhalvåret. Fyllet i soveposen fra Helsport er i dun, nærmere bestemt gåsedun, som er lett, men gir utrolig varme og isolasjon, selv 10% av fyllingen består av fjær. Et valg av høy kvalitet for fylling.

Den har god passform og fungerer godt til ulike kroppsfasonger. Til sommercamping er denne soveposen for avansert og varm, den kan gå ned til minst 10 minusgrader, enda mer avhengig av hva du har på deg, underlag mm. Brukeranmeldelser gir bare skryt og sier at dette er en skikkelig god sovepose som er vel verdt pengene.

Kjøpeguide – Hva skal du bruke soveposen til?

Dette spørsmålet bør du stille deg før du kjøper soveposen. Kvaliteten på de ulike soveposene varierer nemlig. Det samme gjør prisene. Det er store variasjoner på hva du må betale for en sovepose. Dersom du ikke skal bruke den til avansert bruk, men kun til noen campingturer og hytteturer, er de rimelige alternativene helt fine å kjøpe.

Den bør være lett å frakte fra sted til sted

En sovepose tar du med deg i sekken eller kofferten når du skal ut på tur. Da bør den ikke ta for mye plass. Dagens soveposer produseres ofte på en måte som gjør at de er lette å pakke. Sørg for at denne lettheten ikke går ut over kvaliteten.

Finn det beste innen soveposer hos oss på Testjakt.no
Finn det beste innen soveposer hos oss på Testjakt.no

Den bør være vannavstøtende

Det er svært irriterende å våkne opp i en fuktig sovepose. Det kan være både ubehagelig og dessuten kan du risikere å bli syk på reise. Dersom du ikke har mulighet til å tørke soveposen umiddelbart, risikerer du nok en våt natt. Kjøp en sovepose som er vannavstøtende.

Den bør være fylt med behagelig dun eller lignende

For god liggekomfort bør soveposen være myk og behagelig. Man tar sjelden med pute på tur, og derfor bør du undersøke om det er fylt godt med dun på hetten rundt hodet. Noen soveposer er produsert for å gi deg god liggekomfort. Undersøk dette når du kjøper en.

Oppsummering

Vinneren av best i test sovepose ble Mammut 02320 Nordic OTI 3-Season. Hvilke type soveposer som finnes på markedet varierer. Behovene til kundene som kjøper den kan også variere. Skal den ikke brukes til avansert friluftsliv, er de rimelige alternativene gode nok for mange.

Tenk igjennom hva du skal bruke soveposen til. Bruk ekstra penger dersom du skal sove ute om vinteren. Skal du kun bruke den til en campingtur om sommeren, kan behovet fortone seg annerledes. Gå uansett ikke på akkord med kvaliteten på liggekomfort, varmeisolasjon og vannavstøting. Sørg også for at den er enkel å frakte.

Hvordan vi utarbeidet denne testen

Vi utarbeidet denne teksten ved å sammenligne ulike tester innen sovepose som allerede er utført på ulike nettsteder. Samlet sett kom vi fram til denne rangeringen av 5 soveposer. Testjakt er en uavhengig side som hjelper deg som forbruker å gjøre et bedre valg. Gjennom bedre valg kan vi også redusere prosentandelen feilkjøp og dermed også en høy prosentandel av returer som skjer i netthandel.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 08/02/2024 •  9 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test