Beste Robotstøvsugere For Effektiv Rengjøring (Best i Test 2023)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke robotstøvsugere som er best i test ifølge vårt testpanel!

Robotstøvsugere har kommet for å bli. Nå kan du dra på jobb eller gjøre ting du virkelig ha lyst til, og likevel komme hjem til et rent hjem. La dagens moderne teknologi ta seg av hjemmets arbeidsoppgaver!

En robotstøvsuger passer perfekt inn i en travel hverdag, og tilpasser seg ethvert hjem. Det finnes ulike modeller på markedet, så det lønner seg å lese gjennom robotstøvsugere test før du bestemmer deg.

1. Vinner og best i test ble robotstøvsugeren fra Roborock S7

Fordeler

 • Sonisk moppefunksjon
 • Kan både våtmoppe og støvsuge
 • Enkel app som fungerer utmerket!

Ulemper

 • Ingen trappesensor

Mer om Roborock S7

Roborock S7 er en høyteknologisk robotstøvsuger som styres gjennom en mobilapplikasjon. Du kan selv velge hvor, når og hvordan den skal operere, som gjør modellen til én av markedets robotstøvsugere best i test. La denne gjøre jobben mens du er ute av huset, eller slapp av med god samvittighet mens du sysler med andre ting.

Roborock S7 fjerner selv vanskelige flekker, selv de som allerede har tørket inn i gulvet. Den innebygde soniske moppingen gjør gulvet skinnende rent. Støvsugeren er også utstyrt med automatisk heving, som gjør overgangen fra gulv til teppe helt uproblematisk. Det er tydelig hvorfor den omtales som én av de beste robotstøvsugere på markedet.

2. På andreplass kommer robotstøvsugeren fra Roborock Q7 Max

Fordeler

 • Stillegående løping
 • Fantastiske resultater
 • Mopp funksjon
 • Automatisk tømming i tømmestasjonen

Ulemper

 • Noe høy lyd når den tømmes i tømmestasjonen

Mer om Roborock Q7 Max

Roborock Q7 Max er robotstøvsugeren til robotstøvsugere! Roborock har flere kjente, roste modeller som har vunnet tester og priser, de er rett og slett skikkelig skarpe når det kommer til rengjøringsroboter. Roborock Q7 Max er intet unntak! Denne fulldrevne roboten rengjør hjem på opptil 240 m2 på en enkelt lading, alternativt 180 driftsminutter uten å måtte dokke for lading.

Teknisk har det skjedd mye med robotene de siste årene, Roborock Q7 har 3D hjemmekartlegging, infrarøde sensorer, preciSense LiDAR-system og egen tømmebeholder i dokkingstasjonen. Dette minimerer sannsynligheten for at roboten treffer hindringer, kjører inn i ting eller setter seg fast.

Den enkleste måten å kontrollere robotstøvsugeren din på er i Roborock Q7 Max tilhørende app, her lager du enkelt og raskt et kart over hjemmet ditt. Lag «no go»-soner eller andre grenser for å optimalisere rengjøringen. Du kan også velge å aktivere moppefunksjonen og deretter Roborock Q7 Max både støvsuger og mopper for deg, når den er ferdig får du et varsel i appen om at den er ferdig med rengjøringen. Selv roboten forteller deg når den er ferdig med den valgte ruten ved å si «ferdig med rengjøring, gå tilbake til kaien».

Den største fordelen sammenlignet med andre robotstøvsugere er helt klart at Q7 Max er utrolig stillegående, har lang driftstid, suger opp ALT støv og hår og har en enestående velfungerende app. Den andre grunnen til at vi valgte denne roboten som vinner er den effektive tømmebeholderen på 2,5 liter som gjør at du slipper å tømme robotstøvsugeren på opptil 7 uker!

3. På tredjeplass kommer robotstøvsugeren fra Neato D10

Fordeler

 • 300 minutter batterilevetid
 • D-formen på støvsugeren når godt selv i hjørner
 • Støtte er tilgjengelig i appen

Ulemper

 • Høyt
 • Appen kan gjøre noe med utvikling

Mer om Neato D10

Neato D10 er en utvikling av flere år med robotstøvsugere i ulike versjoner som har blitt produsert de siste årene. Med mye informasjon og flere eldre modeller i bagasjen er det gjort mange funksjonelle oppdateringer i Neato D10. Sugekraften er virkelig god og den er utstyrt med et HEPA-filter som under støvsuging suger opp 99,97 % av allergener og støvpartikler ned til 0,3 mikrometer.

I tillegg har robotstøvsugeren flere forskjellige sugemoduser som du enkelt kan veksle mellom, inkludert kjæledyrmodus, som settes pris på av alle med hund eller katt. Kjæledyrmodusen gjør at Neato D10 støvsuger ekstra dypt inn i tepper med den hensikt å fange opp kjæledyrhår, skitt og dander. Robotstøvsugeren D10 fra Neato er også utstyrt med både økomodus og turbomodus. Turbo-modusen med høyest mulig sugefrekvens brukes til de delene av boligen som ofte trenger et kraftigere sug, som for eksempel hallen.

Denne robotstøvsugeren navigeres også ved hjelp av LIDAR-navigasjonssystemet og LaserSmart™-teknologi, som automatisk skanner hjemmet ditt for best mulig rute og navigasjon. Hvis D10 støter på problemer, kan du selv trekke grenser i appen og velge spesifikke områder hvor du ikke vil at roboten skal løpe og støvsuge.

Neato D10 har to store fordeler i forhold til våre favorittrobotstøvsugere fra Roborock. Fremfor alt har den en utrolig imponerende batterilevetid på hele 300 minutter, noe som gjør at rengjøringen din aldri trenger å lide på grunn av lavt batteri. Det som også taler for Neato D10 er dens unike D-form. Formen på alle Neatos robotstøvsugere gjør at de enklere enn runde robotstøvsugerne kan nås i hjørner som ellers pleier å stå urene.

Kjøpsguide – Hva du bør se etter ved kjøp av robotstøvsuger

I dag finnes det mange forskjellige robotstøvsugere på markedet. Derfor er det heller ikke alltid så enkelt å vite hvilket produkt som er best, eller hva man bør velge. Det viktigste du bør se etter, er at din robotstøvsuger skal være brukervennlig og har god batterikapasitet. God sugeevne er også viktig for grundig rengjøring.

Brukervennlig

Det er viktig at produktet er brukervennlig, slik at alle skal kunne bruke det problemfritt. Dagens marked er fullt av robotstøvsugere med ulike funksjoner, men et enkelt system vil øke brukeropplevelsen. Du kan blant annet velge mellom støvsugere som styres med en fjernkontroll eller mobilapplikasjon.

Finn det beste innen robotstøvsugere hos oss på Testjakt.no
Finn det beste innen robotstøvsugere hos oss på Testjakt.no

God batterikapasitet

God batterikapasitet er også viktig, slik at støvsugeren kan arbeide mest mulig selvstendig. Om støvsugeren har lang batteritid, vil den gjøre en grundigere jobb før den må lades. Kort ladetid er også en fordel, spesielt da mange støvsugere lader seg selv med selvdokking-funksjoner.

God sugeevne

God sugeevne gir mer effektiv rengjøring. Dette forsikrer deg om at alt smuss og støv blir med på den første runden, slik at støvsugeren ikke trenger å kjøre to ganger over samme område. Mange robotstøvsugere har også inkludert moppefunksjon for renere gulv.

Oppsummering

I denne testen har vi sett på ulike robotstøvsugere på markedet og deres funksjoner og egenskaper. Vi har sett på forskjellene mellom produktene, spesielt når det gjelder brukervennlighet, pris, funksjoner og kapasitet. Kommenter gjerne nedenfor om du har spørsmål eller andre bemerkninger.

Merket Roborock tilbyr svært robuste robotstøvsugere, og Roborock S7 har blant annet en inkludert moppefunksjon og batteritid på hele tre timer per lading. S6 Max-versjonen har flere praktiske funksjoner, som trappesensor og fjernkontroll. Xiamoi Mi er en litt rimeligere versjon som passer for alle budsjett, men med samme gode ytelse som resten av testens produkter.

Hvordan vi utarbeidet denne testen

Vi har sammenlignet ulike tester og prissammenligninger av robotstøvsugere for og gi nyttig og praktisk informasjon til alle forbrukere. Vi har også tatt utgangspunkt i produsentenes egne nettsider, for å få et bedre overblikk over markedets beste produkt. Testjakt er en uavhengig side som hjelper deg som forbruker å gjøre et bedre valg. Gjennom bedre valg kan vi også redusere prosentandelen feilkjøp og dermed også en høy prosentandel av returer som skjer i netthandel.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 14/02/2023 •  8 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test