Beste Hårfønerne For Håret Ditt (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke hårfønere er best i test ifølge vårt testpanel!


En god hårføner er et av de viktigste verktøyene for god hårstyling, men også for skånsom tørking av håret ditt. Livet kommer i veien, og av og til har man verken tid eller lyst til å la det lufttørke. Med det store utvalget av hårfønere på markedet kan det være en utfordring å finne riktig modell som tilfredsstiller dine behov. Men fortvil ikke! Vi hos Testjakt er her for å hjelpe deg!

I denne artikkelen vil vi anmelde og sammenligne de fem beste hårfønerne som har vist seg å være overlegne når det gjelder ytelse, kvalitet og brukervennlighet. Vi har nøye valgt ut disse fem modellene basert på deres popularitet, kundeanmeldelser, plassering i tester og andre sammenligninger.

I vår sammenligning av de beste hårfønerne vil vi ta hensyn til flere viktige faktorer, inkludert effekt, varmeteknologi, ergonomi, hårets helse og eventuelle ekstra funksjoner. Vi ønsker å sikre at du får en hårføner som ikke bare gir deg rask og effektiv tørking, men også beskytter håret ditt mot skader og gir det en silkemyk glans. En dårlig føner kan forårsake betydelig varmeskade på håret ditt, noe som både kan knekke det og tørke det ut. Å bruke dyre hårpleieprodukter er en investering i håret ditt, ikke ødelegg deres mulighet til å gjøre jobben sin ved å skade håret med dårlig kvalitetsfønere.

Målet vårt er å gi deg en omfattende oversikt over disse fem beste hårfønerne, slik at du kan ta en informert beslutning ved ditt neste kjøp. Uansett om du leter etter en profesjonell hårføner for salongresultater hjemme, eller en reisevennlig, liten hårføner som ikke går på kompromiss med ytelsen, har vi noe for deg.

1. Vinner og best i test ble hårføneren fra Dyson Supersonic

Fordeler

 • 5 dyser inkludert for å style håret på ulike måter mens du føner
 • Si farvel til kruset hår!
 • Flere forskjellige innstillinger for å passe din hårtype
 • Fantastisk fornøyde brukere og gode anmeldelser
 • Ergonomisk håndtak som er lett å gripe

Ulemper

 • Prisen

Spesifikasjoner

Mer om Dyson Supersonic

Dyson Supersonic hårføner i fargen Fuchsia lever virkelig opp til sitt rykte som et innovativt og revolusjonerende produkt. Denne imponerende hårføneren har tatt hårblåsing til et helt nytt nivå med sin avanserte teknologi og smarte design. Kvalitet koster, men denne hårføneren fra Dyson er en gave fra oven!

Det første som fanger oppmerksomheten er den slående estetikken og den ergonomiske utformingen til Dyson Supersonic. Med sitt elegante utseende og balanserte vekt er den utrolig komfortabel å holde og bruke under lange økter. Den er også utrolig stille sammenlignet med tradisjonelle hårfønere, noe som gjør hårtørkingen til en rolig og avslappende opplevelse.

Men det som virkelig setter Dyson Supersonic Nickel i en klasse for seg selv, er dens effektive luftstrøm og presisjonsteknologi. Med en banebrytende V9-motor og intelligent varme- og hastighetsregulering tørker den raskt og effektivt uten å overopphetes eller skade håret. I tillegg er luftstrømmen jevn og konstant, noe som gir en profesjonell følelse og salongresultater hjemme.

En annen fantastisk funksjon er den magnetiske dyseteknologien som gjør det enkelt å bytte mellom ulike dyser for å skape forskjellige frisyrer og teksturer. Dessuten har Dyson Supersonic innebygd temperaturkontroll som beskytter håret mot overoppheting og reduserer risikoen for frizz og skader.

Oppsummert er Dyson Supersonic virkelig en imponerende hårføner som leverer enestående ytelse og overlegen brukeropplevelse. Med sin innovative teknologi, smarte design og enestående resultater, er den vel verdt prisen, spesielt for deg som ofte føner håret! Hvis du leter etter en hårføner som kan gi salongresultater hjemme samtidig som den pleier og beskytter håret ditt, er Dyson Supersonic det opplagte valget.

2. På andreplass kommer hårføneren fra ghd air

Fordeler

 • Skånsom mot håret
 • En favoritt blant frisører
 • Ligger godt i hånden og har lav lydnivå

Ulemper

 • Kun i svart utførelse

Spesifikasjoner

Mer om ghd air

Ghd air er en hårføner som virkelig imponerer med sin profesjonelle kvalitet og utmerkede ytelse. Denne hårføneren er et pålitelig verktøy som gir rask og effektiv tørking, noe som gjør den til en favoritt blant frisører – en kvalitetsstempling om noe!

Med sin kraftige motor og avanserte teknologi tilbyr ghd air en imponerende luftstrøm som raskt tørker selv tykt hår. Til tross for den sterke effekten er den relativt stille og gir en behagelig opplevelse uten å forstyrre omgivelsene.

En av de store fordelene med ghd air er dens ergonomiske design, som gjør den komfortabel å bruke i lengre perioder. Håndtaket er lett å gripe og godt balansert, noe som gir god kontroll over tørkeprosessen. Hårføneren ghd air leveres også med et bredt dysemunnstykke som hjelper til med å rette luftstrømmen og gi jevn fordeling over håret. Dette er spesielt gunstig når man skaper volum eller glatte og polerte frisyrer. I tillegg har hårføneren en kaldluftsknapp for å fiksere frisyren og gi ekstra glans.

Oppsummert er ghd air en pålitelig og profesjonell hårføner som gir rask og effektiv tørking. Den kraftige motoren, ergonomiske design og medfølgende dysemunnstykke gjør den til et utmerket valg for deg som ønsker å føne håret på en skånsom måte.

3. På tredjeplass kommer hårføneren fra ghd Helios

Fordeler

 • Flere forskjellige utførelser i fine farger
 • Profesjonell hårføner for deg med høye krav
 • Lav lydnivå
 • 4 varmeinnstillinger gir store muligheter for styling

Ulemper

 • Litt dyrere

Spesifikasjoner

Mer om ghd Helios

Hårføneren ghd Helios har gode anmeldelser og fornøyde brukere. Den kombinerer imponerende ytelse med en elegant og stilren design. En stor fordel som settes pris på er at ghd hårføneren kommer i flere ulike nyanser og fargeutførelser.

En av de fremste fordelene med ghd Helios er dens kraftige 2200-watt motor, som gir en imponerende luftstrøm for rask og effektiv tørking. Dette gjør at du kan spare verdifull tid når du styler håret ditt samtidig som du oppnår fantastiske resultater, en av mange grunner til at nettopp ghd Helios hårføner er et populært valg blant profesjonelle frisører.

En annen imponerende funksjon er hårfønerens lette design. Ghd Helios er ergonomisk utformet og behagelig å holde og bruke over lengre perioder. Dette gjør stylingprosessen mer komfortabel og reduserer armens tretthet.

Ghd Helios er også utstyrt med avansert ionisk teknologi, som bidrar til å redusere frizz og statisk elektrisitet i håret. Resultatet blir en myk og glansfull look som ser ut som om det er stylet på en salong!

En annen funksjon som er verdt å nevne, er dysemunnstykket som følger med hårføneren. Dette munnstykket gir presisjon og rettet luftstrøm for å skape ulike frisyrer og detaljert styling. Det er perfekt for å skape volum ved røttene eller for å glatte ut håret for en polert look uten frizz og babyhår.

Oppsummert gir ghd Helios imponerende ytelse og en elegant design. Med sin kraftige motor, lette design og avanserte teknologi gir denne hårføneren deg en enestående stylingopplevelse og fantastiske resultater. Hvis du søker en hårføner av høy kvalitet som kan levere salongresultater, er ghd Helios det helt riktige valget!

4. På fjerdeplass kommer hårføneren fra By Lyko Hair Dryer Mini

Fordeler

 • Liten hårføner, perfekt for reisen, håndvesken eller treningen!
 • Sammenleggbart håndtak gjør at den tar minimalt med plass
 • 2 hastigheter og 2 munnstykker
 • Rimelig hårføner
 • 2 års garanti

Ulemper

 • Ikke like kraftig, og tørker derfor håret langsommere

Spesifikasjoner

Mer om By Lyko Hair Dryer Mini

Den lille hårføneren, reisehårføneren, eller hvorfor ikke “jobb-hårføneren,” “sleep-over-hårføneren.” Din beste venn på reisen eller andre eventyr! Den lille størrelsen på Lyko Hair Dryer Mini gjør at den enkelt får plass i håndbagasjen eller treningsbagen.

Andre verdsatte egenskaper ved denne hårføneren er det sammenleggbare håndtaket som gjør at den tar minimalt med plass, og gjør pakkingen til en lek. Føneren har to ulike hastigheter/varmeinnstillinger for optimal effekt uten å slite unødvendig på håret. Mini hårføneren leveres med to munnstykker og en to meter lang ledning som letter stylingen din. En rimelig føner for deg med begrenset plass!

5. På femteplass kommer hårføneren fra BaByliss Turbo Smooth 2200

Fordeler

 • Høy effekt på 2200 watt
 • Beste budsjettvalg
 • Joniserende effekt reduserer flyktig og frizzy hår
 • 3 varmeinnstillinger og 2 hastigheter
 • 3 års garanti

Ulemper

 • Føles ikke så solid i hånden

Spesifikasjoner

Mer om BaByliss Turbo Smooth 2200

Babyliss Turbo Smooth 2200 – en kraftig føner til en rimelig pris! Med sin imponerende 2200 watts motor og avanserte teknologi er denne hårføneren virkelig revolusjonerende. Den leverer enestående kraft og hastighet for rask og effektiv tørking og styling av håret ditt.

Det første som imponerer er fønerens smidige design og ergonomiske håndtak, som gjør den behagelig å bruke gjennom hele bruken. Den kompakte størrelsen gjør den enkel å ta med på reiser, og den passer perfekt i håndbagasjen.

Føneren tilbyr flere innstillingsalternativer for å tilpasse varme og hastighet etter dine behov. Med de ulike kombinasjonene kan du skape forskjellige stiler samtidig som du unngår å skade håret ditt. I tillegg følger det med to praktiske munnstykker som gir ekstra presisjon og målrettet luftstrøm under stylingen.

Brukere nevner at de er imponert over fønerens raske tørkehastighet og effektivitet. Den tørket håret på null komma niks uten å etterlate det frizzy eller tørt. Den jevne luftstrømmen ga en profesjonell finish.

Oppsummert er Babyliss hårføner Turbo Smooth 2200 en pålitelig og effektiv hårføner som gir fantastiske resultater. Den er perfekt for reiser og daglig bruk, og den vil helt sikkert bli din beste venn når det gjelder rask og enkel hårføning.

Kjøpeguide – Hvilken hårføner bør du velge?

Hvilken hårføner du bør velge, bør delvis baseres på økonomisk situasjon, men også på din interesse for hårpleie. Har du hår av dårlig kvalitet, kan det være avgjørende å ha en god og skånsom hårføner. Å kjøpe dyre hårpleieprodukter er bra, men å deretter skade håret med ekstreme temperaturer fra en dårlig hårføner kan forårsake mye skade som kan ta mange år å reparere.

Husk alltid å bruke varmebeskyttelse eller varmespray i håret før du begynner å føne det. En varmebeskyttelse for håret beskytter ofte mot temperaturer rundt 200 grader.

Effekt og varmeregulering

Kontroller effekten på hårføneren, målt i watt. Generelt sett gjelder at høyere effekt gir raskere tørking. Sørg også for at føneren har ulike varmereguleringer, slik at du kan tilpasse varmen etter din hårtype og stylingbehov. Flere av hårfønerne i vår sammenligning har ulike varmeinnstillinger, samt ulike hastigheter på luftstrømmen.

Har du tykt hår som vanligvis tar tid å tørke, trengs det ofte høyere temperatur og kraftigere effekt for å oppnå gode resultater. Har du tynnere, skandinavisk hår, bør du være forsiktig med altfor høye temperaturer. La heller føningen ta litt lengre tid og føn på lav varme.

Finn best i test hårføner hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test hårføner hos oss på Testjakt.no!

Avansert teknologi

Det finnes ulike teknologier som kan være fordeler å ha i en hårføner. For eksempel kan en ionisk hårføner redusere frizz og gi glans til håret ved å nøytralisere statisk elektrisitet. Keramiske eller turmalinbelagte varmeelementer fordeler varmen jevnt og reduserer risikoen for overoppheting.

Vekt og ergonomi på hårføneren din

En hårføner som er for tung, kan bli ubehagelig å bruke over lengre perioder. Velg en modell som er lett og ergonomisk utformet, slik at den ligger godt i hånden og er komfortabel å håndtere.

Flere av modellene er verdsatt og valgt ut til vår sammenligning nettopp på grunn av deres ergonomiske design og gode passform i hånden.

Høy eller lav lydnivå under bruk

Hårfønere kan være ganske støyende, noe som kan være irriterende hvis du bruker føneren regelmessig. Sjekk anmeldelser og spesifikasjoner for å finne en hårføner med lavt lydnivå eller en “stille” funksjon.

For frisører eller de som daglig bruker hårføneren, er denne aspekten enda viktigere. Hvis du er den første som dusjer om morgenen og ikke ønsker å vekke hele huset når du skal føne håret, kan en stille hårføner også bli verdsatt av resten av husstanden!

Tilbehør

Se på hvilke tilbehør som følger med hårføneren. Vanlige tilbehør inkluderer ulike typer munnstykker for å styre luftstrømmen og skape ulike frisyrer. Du kan også lete etter en diffuser hvis du har krøllete hår. Vår testvinner i denne sammenligningen av hårfønere, Dyson Supersonic hårføner, inkluderer for eksempel 5 ulike munnstykker.

Oppsummert

Før du kjøper en hårføner, er det lurt å sammenligne ulike modeller og lese anmeldelser fra andre forbrukere, akkurat som i denne testen av hårfønere fra Testjakt. Dette kan gi deg en bedre forståelse av produktets ytelse og pålitelighet, uten at du trenger å ende opp med en produkt du er misfornøyd med. Selvfølgelig bør du basere valget ditt både på pris og dine ønsker for ytelse. Flere av hårfønerne i vår sammenligning har 2 års garanti, noe som er svært positivt og gir deg som forbruker trygghet.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 24/08/2023 •  13 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test