Beste Håndverksbukse For Snekkere (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke håndverksbukse som er best i test ifølge vårt testpanel!

For deg som jobber som håndverker er nok arbeidsbuksa det plagget du bruker oftest. En håndverksbukse er en bukse som brukes til daglig av folk som jobber med et eller annet håndverk, enten som yrke eller hobby.

I en snekkerbukse/arbeidsbukse bør det være betydelige lommer til tommestokk, spiker, hammer, mobiltelefon og eventuelt annet nødvendig verktøy. Som elektriker, snekker eller maler har du sikkert andre mer spesifikke verktøy som du også ønsker skal passe i arbeidsbuksa.

Passform og kvalitet er avgjørende når du skal velge arbeidsbukse. Vi har fokusert på modeller med stretch for din komfort og økt bevegelighet. Vi har silt gjennom tester, anmeldelser og sjekket erfaringene til flere håndverkere med ulike merker og modeller av arbeidsbukser på markedet. I vår best i arbeidsbuksetest presenterer vi våre resultater nedenfor.

Markedets fem beste arbeidsbukser for profesjonelle håndverkere og hobbysnekkere

Vi har testet og sammenlignet de fem beste snekkerbuksene slik at du kan velge riktig arbeidsbukse til jobben eller byggeprosjektet. Vinneren i vår best i test ble arbeidsbuksen fra Blåkläder X1900, modellen er lett avsmalnet i bena, har 4-veis stretch og praktiske funksjoner av topp kvalitet. Dette er buksen for de som ikke vil gå på akkord med verken stil eller funksjon og også ønsker en mer moderne, slankere silhuett.

1. Vinner og best i test ble håndverksbuksene fra BLÅKLÄDER 4-veisstretch, X19

Fordeler

 • Avsmalnende ben, avsmalnende passform
 • 4-veis strekk
 • Tilgjengelig i marineblå denim-lignende stil og svart
 • Mange lommer og smarte løsninger for alt du trenger

Ulemper

 • Kan være smal for deg med veldig grove legger

Spesifikasjoner

Mer om BLÅKLÄDER 4-veisstretch, X19

For de som ønsker å kombinere høyeste kvalitet med smarte lommer og oppbevaring, er arbeidsbuksen i 4-veis stretch fra Blåkläder det riktige valget. Som vi også har nevnt tidligere i denne testen av snekkerbukse, er modellen en arbeidsbukse som passformmessig er litt avsmalnet i bena, såkalt «tapered leg». Denne buksemodellen er noe som mange håndverkere setter stor pris på da silhuetten er mye mer flatterende enn i posete og store arbeidsbukser.

Til tross for litt smalere passform er dette en arbeidsbukse som gir full bevegelighet takket være 4-veis stretch. Midjehøyden og passformen rundt skritt og skritt er helt normal, kun bena er avsmalnet. Selv de toppmatede knelommene på Blåkläders X1900-bukser er forsterket med CORDURA®-stretch.

Arbeidsbuksene fra Blåkläder x19 har brede lommer for et eventuelt belte og selvfølgelig også oppbevaring og lommer til det meste du måtte trenge. Det er for eksempel luker for hammer, avtagbar ID-kortlomme, knivholder, ekstra brede spikerlommer, tommestokklomme, pennelomme, bak- og benlommer med belg. Benlommene har også lokk med borrelås og en innerlomme i mesh-stoff spesielt tilpasset din mobiltelefon. I tillegg til dette er det en rekke flere lommer, men vi setter spesielt pris på benlommen med glidelås.

Dette er det vi vil referere til som en premium arbeidsbukse. Det er helt klart en litt høyere pris enn en standard arbeidsbukse men det er også plass, smarte løsninger og lommer til alt av verktøy eller materialer du måtte ha med deg! Dette er arbeidsbuksene for de som vil ha det beste markedet har å by på.

2. På andreplass kommer håndverksbuksene fra Snickers 6902 Flexiwork

Fordeler

 • Ventilerende stoff for de som er varme
 • Integrert belte
 • Bøyde knær
 • Cordura® stretch

Ulemper

 • Tynn og lett, ikke egnet for lange økter ute i kalde temperaturer

Spesifikasjoner

Mer om Snickers 6902 Flexiwork

På andreplass i vår best i arbeidsbuksetest kommer bestselgeren Snickers 6902 Flexiwork. Dette er allsidige arbeidsbukser som passer til flere forskjellige fag. For deg som sliter med å bli fort varm og svett, er dette den ultimate arbeidsbuksen. Ventilasjonen skylder vi den tynne, elastiske materialsammensetningen. I utformingen av Snickers 6902 Flexiwork er det pustende stretchmaterialet kombinert med slitesterke forsterkninger i Cordura ripstop. Forsterkninger finnes på steder som knær, benender og lommer, steder hvor materialet vanligvis påvirkes mest og sterkest.

Bevegelsesfriheten og følelsen er påtakelig, sier mange brukere, selv skrittet er sydd med elastiske sømmer for en herlig bevegelsesfrihet. Arbeidsbuksene fra Snickers Flexiwork har også fått stoffet ved knærne forsterket med KneeGuard™-systemet, modellen har også andre fordeler som forbøyde knær. Dette er nettopp noe som settes pris på da buksen føles smidig og enkel selv når du jobber på knærne, sitter på huk eller trenger ekstra bevegelighet. Buksen holder seg på plass og faller ikke ned takket være det integrerte beltet, som har en solid og slitesterk spenne.

Rent oppbevaringsmessig og praktisk er det lommer, holdere og hylstre til det meste du måtte trenge å bruke i arbeidet. Hylsterlommer med glidelås, mobillomme, tommestokklomme, benlommer med knivknapp og avtagbar ID-kortholder.

3. På tredjeplass kommer håndverksbuksene fra Fristads FR 2596 LWS

Fordeler

 • Tilgjengelig i svart og blått
 • 4-veis strekk
 • Sidesliter i midjen
 • Lett og behagelig
 • Vanlig passform

Ulemper

 • Kun små refleksdetaljer

Spesifikasjoner

Mer om Fristads FR 2596 LWS

Even Fristads, som er en kjent produsent av arbeidsbukser, har en bukse vi har valgt å ta med i vår omtale av arbeidsbukser. Denne modellen, Fristads FR 2596 LWS er ​​tilgjengelig i både blå og sort. Arbeidsbuksene er en tynnere modell for helårsbruk. Modellen er laget i 4-veis stretch med ripstop forsterkninger i stretch både foran, bak, i benenden og ved knelommene. I tillegg til stretchen er det også en strikk i midjen som gjør at du får en mest mulig behagelig passform, selv uten belte.

Det er rikelig med oppbevaring og lommer i Fristads FR2596, og flere av lommene er også forsterket. Noen eksempler på noen detaljer som er forsterket på denne modellen er spikerlommene, knærne og også baklommene og falden. De fleste av lommene på begge bena kommer med glidelås, noe som er verdsatt og lar deg oppbevare ting trygt, uten fare for at de faller ut.

For deg som bærer rundt på flere verktøy på arbeidsplassen, er det mange holdere og lommer du kan bruke. For å nevne noen av disse er det for eksempel et hammerhåndtak, en tommestokklomme, en mobillomme, oppbevaring for ID-kort, en knapp og en holder for kniv m.m. Knelommene er også laget av ripstop stretch og har åpning ovenfra. Just Fristads FR 2596 LWS knelommer kan også justeres i høyden etter dine ønsker.

4. På fjerdeplass kommer håndverksbuksene fra BLÅKLÄDER

Fordeler

 • Klassisk brukt av mange håndverkere
 • Forsterkede knebeskyttere
 • Normal/romslig passform

Ulemper

 • Ingen strekning

Spesifikasjoner

Mer om BLÅKLÄDER

Som det beste budsjettvalget i vår test av snekkerbukse/arbeidsbukse kommer en ekte klassiker fra Blåkläder. Det er ikke for ingenting at dette er en bestselgende modell som sitter på flere profesjonelle håndverkere i ulike grener. Modellen i blått eller svart har normal til romslig passform og materialet er 100 % bomull. Mange setter pris på det rene materialet og at det er mye praktisk oppbevaring og smarte løsninger.

Denne klassiske modellen har eksistert i mange år og Blåkäder er så sikker på sin høye kvalitet at den gir livstidsgaranti på sømmene i buksene. Et kvalitetsstempel om noe, til en konkurransedyktig pris også! Denne arbeidsbukseklassikeren har også CORDURA®-forsterkede knær og baklommer for bedre slitestyrke og slitestyrke.

Rent praktisk er det, som vi nevnte ovenfor, mye god oppbevaring i disse arbeidsbuksene. Eksempler på noen av disse er bak-, front- og benlommer med belg. Benlommene har også ekstra lommer for mobiltelefon, penn og ID-kort. Denne klassikeren har selvfølgelig også det mest essensielle som spikerlommer, linjalholdere og knivholdere. En virkelig kvalitets klassisk arbeidsbukse med gode anmeldelser og til en konkurransedyktig pris!

5. På femteplass kommer håndverksbuksene fra Snickers 6241

Fordeler

 • 2-veis stretch og deler i 4-veis stretch
 • Utrolig myk og stretchy
 • Slank passform
 • Tilgjengelig i flere forskjellige farger
 • Forbøyde ben

Ulemper

 • Kun beregnet for normalt miljø

Spesifikasjoner

Mer om Snickers 6241

For deg som ønsker en slankere passform på arbeidsbuksa men fortsatt full bevegelsesfrihet, har vi funnet Snickers 6241 i vår beste test av arbeidsbukser Akkurat den rette modellen for deg som ikke vil gå på kompromiss med verken stil eller funksjon . I tillegg er disse arbeidsbuksene produsert i flere forskjellige farger som khaki, blått, grønt, marineblått, sort/hvitt, grått og helsvart. En av få arbeidsbukser på markedet hvor fargeutvalget er stort, noe som dermed skaper muligheter for deg eller din bedrift til å velge din helt egen stil og dermed skape gjenkjennelse.

Materialet i Snickers 6241 er 2-veis stretch, noe som skaper enorm bevegelsesfrihet og en herlig følelse av frihet under ulike typer arbeid. Utvalgte deler er forsterket med Cordura stretch og baksiden av buksen er laget i 4-veis stretch for økt komfort og bevegelighet. Buksen anses å være en av de mest etterrettelige arbeidsbuksene på markedet i dag for allsidig arbeid.

Kneputene holdes på plass ved hjelp av ekspansive sømmer, og alle lommer og paneler er CORDURA®-forsterkede KneeGuard™-lommer. Som i våre andre anmeldte arbeidsbukser kommer også denne modellen med de vanlige lommene som tommestokklomme, falllommer, knivholder, løkker foran, ID-kortholder m.m.

Kjøpeguide for deg som ønsker å kjøpe et par nye arbeidsbukser i god kvalitet

Det er et par punkter du må tenke på før du velger hvilken snekkerbukse eller arbeidsbukse du bør kjøpe. For det første bør du vurdere om ditt yrke eller håndverk krever en spesiell type lomme eller holder. Det kan også være lurt å tenke gjennom hvilken passform du ønsker før du tar ditt valg, noe som kan spare deg for retur og bytte.

For dere som ikke har prøvd arbeidsbukser med stretch er dette noe vi i Testjakt vil tipse om at flere brukere, anmeldelser og håndverkere anbefaler. Bevegelsesfriheten i bukser med 4-veis stretch eller 2-veis stretch er betydelig større enn i arbeidsbukser som for eksempel er laget av ren bomull. I flere ulike yrker og stadier må du kunne bevege deg fritt under fysisk arbeid. Bukser som er trange, ikke gir etter eller gni når du bøyer deg eller setter deg på huk, er ikke noe som gir deg glede på jobben.

Pris

Det er kun du som vet hvor mye en arbeidsbukse/tømrerbukse har lov til å koste. Budsjettet er forskjellig for ulike personer og det viktige er at du velger en bukse til arbeidet ditt som du føler passer både din kropp, dine ønsker og ditt budsjett. Derfor har vi i vår beste test av snekkerbukser og arbeidsbukser for både profesjonelle og hobbyfolk forsøkt å samle et variert prisnivå der alle bukser fortsatt holder en meget høy kvalitet.

Selvfølgelig kan du sikkert finne enda billigere enn budsjettvalget vårt, men tenk også på det hvis buksene dine ikke varer godt pga. mangel på kvalitet eller komfort kan det hende du må kjøpe 2-3 nye par i løpet av levetiden til et par kvalitetsarbeidsbukser. Billig kan noen ganger også være dyrt! Kjøp heller et par arbeidsbukser av god kvalitet som sammenlignes i en best i test og fra et anerkjent merke som spesialiserer seg på arbeidsklær.

Finn best i test håndverksbukse hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test håndverksbukse hos oss på Testjakt.no!

Snekkerbukse er kombinert med snekkerbelte/verktøybelte

Flertallet av tømrerne vi snakket med før vår sammenligning av de beste arbeidsbuksene på markedet mener at det ikke skal legges for stor vekt på for eksempel hvordan eventuelle spikerlommer forsterkes eller hvor på arbeidsbuksene disse er plassert. Dette fordi mange av våre håndverkere hevder at de svært sjelden kun bruker arbeidsbuksene sine. Arbeidsbukser kombineres vanligvis med et snekkerbelte, eller såkalt arbeidsbelte. Ved bruk av verktøybelte i kombinasjon med arbeidsbukse har du mulighet for enda mer oppbevaring og buksene slites heller ikke på samme måte.

Tilpasning av håndverksbuksene dine

Tidligere var ikke utvalget av modeller og kvaliteter til arbeidsbukser like bredt som i dag. Etter hvert som utviklingen har gått, og samtidig har kravet om en bedre passform og en penere silhuett vokst, har det også dukket opp flere modeller med mer komfortable materialvalg. I dag kan du få skikkelig stilige arbeidsbukser som minner om utebukser både i passform og kvalitet. En bukse med stretch kan gjøre arbeidsdagene mye mer behagelige og behagelige enn før.I første omgang bør du få verdi for pengene. Derfor er en test utrolig nyttig å lese før innkjøp. Noen ganger er merke ensbetydende med kvalitet, men det er ikke alltid det stemmer. Ethvert selskap kan være uheldig med en modell iblant, så lytt til de som allerede har kjøpt og testet produktet. Sjekk også egenskaper mot pris, hva er du villig til å betale litt mer for?

Belter, integrert belte eller seler

Noen modeller av arbeidsbukser har integrert belte. Disse beltene holder ofte høy standard og har slitesterke og robuste spenner.

Skal du kunne bruke ditt eget belte er det viktig at du ser på hvordan spennene i den aktuelle modellen du er interessert i er utformet. Det er vanlig at produsenter av arbeidsbukser også selger belter som passer perfekt i deres modeller av arbeidsbukser. Alle produsenter av våre best testede arbeidsbukser i denne anmeldelsen produserer og selger også belter, det vil si merkene Blåkläder, Snickers og Fristads.

Det er også en del håndverkere i ulike faggrupper som foretrekker å bruke seler, hovedsakelig er det som regel et generasjonsspørsmål. Seler er en vanesak og mange snekkere, malere, elektrikere og andre i byggesektoren bruker gjerne seler eller midjebelte i arbeidsbuksene.

Sammendrag

Det spiller ingen rolle om du er en profesjonell håndverker eller en glad amatør, et par solide og komfortable snekker-/arbeidsbukser er noe alle bør få. Husk at en arbeidsbukse er noe du sannsynligvis kommer til å bruke veldig ofte. Jobber du som håndverker er det helt klart en essensiell del av arbeidsmiljøet ditt å ha behagelige og riktige arbeidsklær.

Et annet aspekt ved spesielt arbeidsbukser er hva du som håndverker signaliserer til din kunde eller dine omgivelser. Et par fillete og opprevne bukser gir et slurvete inntrykk og kan få deg til å fremstå som verken profesjonell eller talentfull, selv om du kanskje er det. La klærne og arbeidsbuksene dine være god reklame og noe som vekker tillit, ikke omvendt.

Vi i Testjakt håper at du gjennom vår anmeldelse av de beste arbeidsbuksene på markedet har klart å finne et passende par i riktig modell for deg.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 24/08/2023 •  14 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test