Beste gummistøvler for barn i regnvær (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke gummistøvler for barn som er best i test ifølge vårt testpanel!

Gummistøvler er helt nødvendig for et barn, både i barnehage og på skole. De hindrer vann, søle og generell fuktighet fra å ta over komforten for barnet. Materialet som er brukt er gummi eller pvc-plast. Dette er sterke materialer som gjør støvlene til et bra valg på regnfulle og fuktige dager.

Det å bli våt på føttene er noe ingen av oss liker, og derfor er det viktig å forhindre dette. Gummistøvler er også veldig enkle å vedlikeholde, da det bare er å tørke av dem og den søla som kommer på utsiden. For å tørke dem og unngå lukt så tørkes de lett ved å få stå til lufting.

Alle barn liker å ha på seg noe de er fornøyde med. Ofte er fine farger, mønster og figurer de kjenner igjen, noe de setter stor pris på. Derfor kommer også gummistøvler til barn i slike variasjoner. Barna skal alltid kunne finne noe de har lyst å gå med.

5 beste gummistøvler til barn
I denne testen har det blitt lagt vekt på flere detaljer rundt gummistøvlene. Vinneren vår som er best i test, er både behagelig å ha på og har et kult design. Det at de er vanntett er en selvfølge. Noe annet som er viktig er designet de har, hvor godt de forhindrer fuktige føtter og hva slags materiale de er laget av. Funksjonalitet for barna er det lagt stor vekt på. Ettersom det er de som skal bruke dem, så er det viktig at de både føler at designet passer dem, og at de ikke klemmer på feil steder.

1. Vinner og best i test ble gummistøvlene fra Viking Jolly

Fordeler

 • Vanlige størrelser
 • Laget i bærekraftig naturgummi
 • Hurtigtørkende

Ulemper

 • Kan oppleves litt tunge

Spesifikasjoner

Mer om gummistøvlene fra Viking Jolly

Gummistøvler i Viking Jolly serien har god komfort, og er laget i naturgummi. De er også hurtigtørkende, noe som hindrer luk i å sette seg i sålene. Sålene kan taes ut, sålen er fleksibel og har en forsterkende tå som gjør at det ikke er så farlig å slå foten i noe mens barna leker.

Dette er en støvel som ofte er “Best i test” nettopp på grunn av sine kvaliteter. Den gode sålen og den slitesterke naturgummien har gjort gummistøvler til et enklere valg i flere situasjoner. Det har blitt det perfekte valget, både på de tunge regnværsdagene og de dagene der regnet bare ligger lett i lufta.

Noe annet som gjør Viking Jolly gummistøvler til det riktige valget, er det enkle designet. Det er klassisk og pent, og noe enhver kan like. Voksen som barn. Utvalget av farger er også stort – til barnas glede. Her er det bare å velge det som passer barnet best.

Som med alle andre produkter så kommer det noen ting som passer bra for enkelte, og noe som passer mindre. Likevel så er Viking Jolly gummistøvlene er godt valg for de aller fleste situasjoner. Dette kommer godt til uttrykk i kvalitetene de har.

2. På andreplass kommer gummistøvlene fra Nordbjørn Whirlwind

Fordeler

 • Lekent mønster
 • Vanntett
 • Finnes i flere farger og mønstre

Ulemper

 • Passer best om sommerhalvåret på grunn av manglende fôr

Spesifikasjoner

Mer om gummistøvlene fra Nordbjørn Whirlwind

En enkel, men utrolig funksjonell gummistøvel er Nordbjørn Whirlwind. Dette er en populær modell med god passform og lett vekt. Denne modellen finnes også i flere forskjellige farger og mønstre, noe som ofte er populært blant barna. Dette gjør det også enklere å skille barnas gummistøvler på barnehagen eller skolen.

Modellen er ufôret og passer derfor best om høsten, våren og sommeren.

3. På tredjeplass kommer Nordbjørn Blizzard Fôret Gummistøvel – Beste vinterstøvler

Fordeler

 • Enkelt design
 • Godt for på innsiden
 • Enkle å vedlikeholde

Ulemper

 • Kan oppleves tunge
 • For enkelte kan de oppleves litt høye

Spesifikasjoner

Mer om gummistøvlene fra Nordbjørn Blizzard Fôret Gummistøvel

Dette er beste vinter gummistøvler. De har ett høyt skaft og er foret med et mykt og varmt polyesterfor på innsiden. Det er helt perfekt for de kalde vinterdagene der snøen likevel er våt og kjip. Da holder disse føttene til barna tørre og varme.

På grunn av det varme foret så slår disse støvlene godt an når det blir holdt test for gummistøvler. De tørker raskt. For at de skal være mest mulig brukbare gjennom en kald og våt vinter og høst, så er det viktig med noe som ikke bruker for lang tid på å tørke.

Gummistøvlene kommer i fem forskjellige farger som passer bra til både dresser og regntøy. Alt etter hva årstiden krever av yttertøy. Designet er rent og passer for alle barn, uansett hva de vanligvis liker best. Det er enkelt å velge komfort og pent design.

Hver gang disse gummistøvlene blir tatt i bruk så varmer de føttene til barnet på en komfortabel måte. De er enkle å ta på og de er enkle å holde tørre og rene, på innsiden og utsiden. En stor favoritt.

4. På fjerdeplass kommer gummistøvlene fra Viking Alv Indie Moomin Fôrede

Fordeler

 • Stabile
 • Fôrede
 • Prisgunstige
 • Pent mønster

Ulemper

 • Søl oppleves lett å feste seg til materialet, som er litt ru

Spesifikasjoner

Mer om Viking Alv Indie Moomin Fôrede Gummistøvler

Alv Indie Moomin er fantastiske, fôrede gummistøvler fra Viking, perfekte for utendørsaktiviteter i regnet. De er laget av naturgummi med et varmt ullfôr som holder føttene tørre og varme. Med en uttakbar innersåle er de praktiske å tørke, og refleksdetaljene øker synligheten i dårlig vær. Jeg elsker at de er fri for PVC og veganske vennlige. Med ull- og polyesterfôr og en slitesterk naturgummisåle er disse støvlene både funksjonelle og miljøvennlige. En absolutt must-have for regnværsdager!

5. På femteplass kommer gummistøvlene fra Crocs Kids Handle It

Fordeler

 • Friske farger
 • Enkle å ta av og på
 • Lette

Ulemper

 • Ikke beregnet på kaldere dager
 • Varmer ikke

Spesifikasjoner

Mer om gummistøvlene fra Crocs Kids Handle It

Gummistøvler som er beregnet på regn. De er vanntette, helt enkle og elsket av mange. Materialet de er laget av er 100% termoplast/Croslite™. Det er store håndtak som gjør det enkelt å ta dem både av og på i en fei – akkurat slik barn liker det.

På grunn av enkelheten i gummistøvler fra Crocs Handle It blir de ofte med på listene av best i test. Fargene er klare og fine. Støvlene kommer i fem forskjellige. Dette er noe som gjør at barn bruker å falle for dem.

På baksiden av støvlene er det reflekslogo som lyser godt opp i mørket. Den sikkerheten er god for foreldre. Det er mønstrete såler som også er en sikkerhet for at støvlene skal få et godt grep på bakken. De regnfulle gatene skal ikke få noen med disse støvlene til å skli.

Støvlen har fått flere priser tidligere år for å være de beste og enkleste støvlene for barn. De har en god sikkerhet, godt grep på bakken og ser friske og gode ut. Elsket av barn i alle aldere, og foreldre.

Kjøpsguide – hvordan velge riktige gummistøvler

Det er ikke alltid lett å velge riktige støvler til barna. For å velge det som passer best kan det være lurt å lese litt om de forskjellige kvalitetene. Det hjelper for å se hva man virkelig ser etter og har bruk for.

Noen steder er det viktigere med gummistøvler som har et godt for. Andre steder er det mer regn enn snø og kulde. Da er det sannsynlig at man ikke trenger vinterstøvlene like mye som regnstøvlene. Alle er gummistøvler, men kvalitetene er forskjellige.

Støvlene skal være enkle å bruke

Enkelheten i å ta av og på støvlene er viktig for at barna skal kunne bevege seg i sitt tempo.

Når de er enkle å vedlikeholde så varer de lenger. Utgiftene som går til yttertøy blir også mindre, noe alle setter pris på.

De må også være enkle å ta med til barnehage eller skole. Der bruker barna mesteparten av tiden sin, og været endrer seg raskt.

Finn best i test gummistøvler for barn hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test gummistøvler for barn hos oss på Testjakt.no!

Gummistøvler skal være komfortable

Enten det skal være gummistøvler som passer til regnværsdager eller vintre, så må de være komfortable.

At de er komfortable kan komme av sålen som ligger i støvelen, eller det kan være høyden.

Viktigheten av å finne riktige og komfortable støvler som passer til barnets føtter, er viktig. Det gjør at barnet velger støvlene igjen og igjen, og ikke ønsker seg nye.

Gummistøvlene skal være varme nok

Ikke alle gummistøvler trenger å være varme for å være komfortable. Det finnes varianter med for, og noen uten for.

Støvler med for kan være akkurat det som trengs på høsten og vinteren. Når kulden kommer er viktigheten av at de er laget i et fleksibelt materiale stor. Da er foret på innsiden også viktig for å hindre at det blir ubehagelig å gå i dem.

Enkelte dager er alt man trenger en lett støvel, uten for. Alt som er nødvendig er en støvel, i plast, som holder føttene tørre.

Når trengs gummistøvler?

Gummistøvler trengs når været er vått og kalt. Her er Viking Jolly best i test av flere grunner. De passer i de aller fleste situasjoner.

Støvlene holder føttene tørre og varme gjennom høsten og vinteren. De sitter fint på foten og tillater både lek og løping.

Designet på støvlene er laget for å fenge barna og gi dem gode følelser rundt gummistøvlene. Med et mønster, og med farger, som er sterke så er de en stor favoritt.

Vanlige spørsmål om gummistøvler

Hva er det vanligste materialet gummistøvler er laget av nå?

Gummistøvler er vanligvis laget av gummi eller PVC-plastikk. Mange er også laget i naturgummi.

Er gummistøvler bare beregnet på regnværsdager, eller kan de brukes ellers også?

Nei, gummistøvler kan også brukes på vinteren. Når det er kaldt er det fint å velge en variant med for.

Hva er det som gjør at gummistøvler alltid er vanntett?

Grunnen til at gummistøvler er vanntette er materialet de er laget av.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 15/03/2024 •  11 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test