Beste Vakuumpakkere For Lengre Holdbarhet (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gå gjennom hvilke vakuumpakkere som er best i tester ifølge vårt testpanel!

Hovedmålet vårt er å gi en oversikt over hva vakuumpakker er og hvordan det fungerer. Du kan også se at dette er veldig gode produkter, og at de virker til sitt formål. Disse praktiske maskinene brukes hovedsakelig til vakuumpakking av ferske matvarer og i noen tilfeller rått kjøtt. De er også brukt til vakuum pakking av for eksempel nøtter og tørket frukt. Dette er en god måte for å bevare maten på.

Grunnen til at det er så mange nordmenn som har en vakuumpakker hjemme er fordi maten har en betydelig lengre holdbarhet. Hvis du generelt ser på ferskt kjøtt og fersk mat, kan en enkel runde med vakuumemballasje forlenge holdbarheten med opptil 5 uker. Ja, du leser helt riktig at ferskt kjøtt enkelt kan lagres i hele 5 uker bare ved å bruke vakuumpakningsmaskinen og selvfølgelig emballasjen. Vi har gjort en spennende vakuumpakker test med de 5 beste maskinene på markedet akkurat nå.

Testjakt en intelligent netttjeneste som samler inn data, sammenligner testene som er publisert på nettet og samler denne informasjonen sammen med meninger fra brukere som vi finner. På denne måten får du et rettferdig bilde av hva en vakuumpakker egentlig er, ikke bare hvordan det ser ut på papir. Målet vårt er å hjelpe forbrukerne til å ta smartere valg. Dette gjøres ved å gi informasjon om ting du bør vurdere når du kjøper en vakuumpakker. Hva du skal se etter, hvilke behov du har og hvor mye du er villig til å betale.

1. Vinner og best i test ble vakuumpakker Witt Smart

Fordeler

 • Utmerket pakkekvalitet
 • Lett å rengjøre
 • Med integrert kniv

Ulemper

Spesifikasjoner

Mer om Witt Smart vakuumpakker

Witt Smart Vakuumpakker er en pålitelig følgesvenn for å holde matvarene dine friske over lengre tid. Den gjør det mulig å marinere kjøtt, fisk og grønnsaker med enestående resultat, samt tilberede mat med sous vide-metoden. Det som virkelig skiller denne vakuumpakkeren fra mengden er den integrerte kniven, som gjør det enkelt å åpne den forseglede posen etter vakuumprosessen, uten behov for saks eller kniv. Den unike muligheten til manuell bruk setter denne vakuumpakkeren i en klasse for seg, spesielt for vakuumpakking av væskefylte elementer som for eksempel marinert stek, uten å forringe kvaliteten.

En ekstra bonus er at Witt Smart Vakuumpakker kan brukes manuelt, noe som gir en enklere tilnærming til vakuumpakking av ulike matvarer. Dette åpner opp for kreative bruksområder, som å lage ferdigretter for travle dager ved å enkelt ta dem ut av fryseren, eller å holde friskt utskåret frukt appetittlig i matpakken uten å bekymre seg for bruning.

Samlet sett er Witt Smart Vakuumpakker en allsidig og smart løsning som gir deg muligheten til å forlenge holdbarheten til matvarene dine, utforske kulinariske teknikker og forenkle din matlagingsrutine.

2. På andreplass kommer OBH Nordica Vakuumpakker Supreme

Fordeler

 • Marinerer kjøtt
 • Holder maten fersk 5 ganger lenger

Ulemper

 • Festene i sidene kan ha vært metall

Spesifikasjoner

Mer om OBH Nordica Vakuumpakker Supreme

En vakuumpakker for mat vil pakke maten opp og holde den fersk opptil fem ganger lengre enn konvensjonelle lagringsmetoder, samtidig som den beskytter maten mot frost skader. Hvis du liker å lage mat med marinade, er OBH Nordica Supreme et must. Denne slanke modellen er effektiv, pålitelig og har en kompakt design for enkel lagring mellom bruk. Maskinen bruker lite strøm og prisen på denne maskinen er ok.

Denne OBH Nordica vakuumpakker kan brukes til så mangt. Man kan bruke denne til å marinere kjøtt, du kan forsegle fersk, tørr eller våt mat/drikke. Maskinen er lett å bruke, den kan rengjøres enkelt og passer bra for normalt bruk. Den tar lite plass, bruker lite strøm og er lett vekting. Denne maskinen beskytter også råvarene mot frostskader. Med vakuum kan du marinere fisk og kjøtt på noen få minutter (dersom du bruker en Food Sealer-beholder). Selvom denne er en billigere modell betyr ikke det at den er dårlig.

3. På tredjeplass kommer Anova Precision Vacuum Sealer Pro

Fordeler

 • Kompakt design
 • Sterk
 • Høy kvalitet

Ulemper

 • Lite informasjon

Spesifikasjoner

Mer om Anova Precision Vacuum Sealer Pro

Anova Vakuumpakker vil være et elegant og nyttig verktøy for deg på kjøkkenet ditt. Formålet med vakuumpakkere er å vakuumere mat så de holder seg lenger, og dette er en oppgave denne vakuumpakkeren vil gjøre med glans. Denne maskinen er basert på produsentens motto, som er som følger: raskere, sterkere og mindre. Denne uttalelsen er imidlertid korrekt. Men det er ingen tvil om at den er liten fordi den er det. Ja den er kanskje liten men den gjør virkelig jobben sin.

Ikke bare er den mindre enn noen av de andre vi har sett, men den er også en tradisjonell og enkel vakuumpakker. Som de andre må den settes på benken under bruk og styres ved å trykke på knappene på lokket. Dette er en nok så pen vakuum maskin. Den er helsvart det er jo veldig fint. I tillegg til at du får med vakuumposer med når du kjøper maskinen. Det er dessverre ikke oppgitt hvor mange det er i pakken du får.

4. På fjerdeplass kommer FoodSaver V2190X vakuumpakker

Fordeler

 • Innebygd plass for plast rull
 • Marinering funksjon

Ulemper

 • Veier en del

Spesifikasjoner

Mer om FoodSaver V2190X vakuumpakker

FoodSaver V2190X vakuumpakker har en praktisk størrelse. Det blir da ikke mye plass på kjøkkenbordet selv på mindre kjøkken med begrenset bordplass. Designet er simpelt og strømlinjeformet med en metalloverflate og detaljer i svart plast. Med en vekt på bare 2,7 kilo kan du derfor enkelt lagre disse vakuumpakkene i skap eller skuffer når den ikke er i bruk. Maskinen er superenkel å betjene, og du kan bruke den til både tørr og våt mat.

Bevar sommerens dufter og smaker til en kald vinterdag. FoodSaver V2190X vakuumpakker har en innebygd plass for plastruller og en integrert skjæreløsning, slik at du kan justere posens størrelse etter innholdet. Det er flere forskjellige funksjoner: med eller uten vakuum, en funksjon for matvarer som inneholder mye væske, og en kombinasjon av vakuumpuls og oppholdssekvens for å oppnå den beste smaken av innholdet. Den brede hermetiske tetningen gir vakuumpakkemaskinen ekstra styrke, med et kompakt design, tar ikke vakuum maskinen så mye plass på kjøkkenet.

5. På femteplass kommer Anova Vakuumpakker

Fordeler

 • Slim design
 • Behagelig lydnivå
 • Beste budsjettvalg

Ulemper

 • Klarer ikke de bredeste posene

Spesifikasjoner

Mer om Anova Vakuumpakker

Anova vakuumpakker er en simpel vakuumpakker. Det er en lett maskin og har solide knapper. For de som ikke er ute etter noen ekstra funksjoner eller noe fancy design, er dette en veldig god grunnmodell som kan brukes til å vakuumpakke maten. Når du velger å vakuumpakke maten, øker du også holdbarheten på maten med opptil fem ganger så lang tid.

Størrelsesmessig er Anova vakuumpakker en hendig og kompakt liten maskin, perfekt for raskt å gjemme bort og oppbevare i et av kjøkkenskapene. Definitivt et best i test budsjettvalg av vakuumpakkere.

Hvorfor er vakuumpakking praktisk?

Det er altså ingen tvil i at vakuumpakking er praktisk. Men hvis du ikke er en person som er veldig glad i å lage mat, så skjønner du kanskje ikke poenget med det å vakuumpakke mat. Det er imidlertid ikke bare det å vakuumpakke mat en vakuumpakker kan brukes til. Dessuten kan du varme opp maten i vakumpakken da plasten tåler både kokende vann og mikrobølgeovn. Du kan også lage sous vide hvis du ønsker det.

Sikkerhet

Sikkerhet er noe vi setter høyt på listen når vi ser etter vakuumpakker. Som med alle kjøkkenmaskiner vi tester er sikkerhet høyt oppe på agendaen. Vi sjekker om det er lett å uforvarende komme i kontakt med de varme flatene som brukes til å forsegle poser. I tillegg ser vi på matsikkerhet. Inkludert på hvilke poser maskinen bruker, og om disse er sikre for bruk til matlaging.

Finn best i test vakuumpakkere hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test vakuumpakkere hos oss på Testjakt.no!

Kvalitet og Vedlikehold

Vi ser hvor lett det er å vedlikeholde vakuumpakkeren. For eksempel ser vi på hvor lett det er å vaske maskinen dersom den blir skitten ved at noe av maten kommer ut av posen og skilter til vakuumpakker. Vi tar også med i beregningen om produsenten gir garanti for produktet og hvor lang denne garantien er. Når vi vurderer garantien tar vi også med i vurderingen ryktet til produsenten.

Styrke og Effektivitet

Forsegling og fjerning av luft er de to hovedoppgavene til vakuumpakkere. I denne testen ser vi på hvor fort og effektivt maskinen kan forsegle poser, og hvor lang tid det tar å suge ut luften av en pose. Dette måles gjerne i liter per minutt. Vi ser også på hvor lang tid det tar fra man skrur på maskinen til den er oppvarmet og klar for bruk.

Dette er greit å vite

Det er altså ingen tvil i at vakuumpakking er praktisk. Er du ikke en person som er veldig glad i å lage mat, så er det mulig at du ikke skjønner poenget med det å vakuumpakke mat. Den er imidlertid ikke bare til å vakuumpakke mat, men vakuumpakker andre ting. Dette får maten til å holde seg lenger, samtidig som det er en fin tilstand å fryse råvarene dine.

Vi håper dette har hjulpet deg med å finne en vakuumpakker som passer best for deg. Et godt tips er å brette et stykke papirhåndkle sammen og plassere det som en fuktsperre ved åpningen av posen for å stoppe væske før det suges inn i maskinen. Vi håper at dette tipset fungerer for deg også. Du kan selvfølgelig bruke vakuumposer til å pakke annet enn mat, men da trenger du andre typer vakuumposer.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 28/08/2023 •  10 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test