Beste Fondue-Sett/ Fonduegryte For Godsaker (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke fondue-Sett/ fonduegryte som er best i tester ifølge vårt testpanel!

Et fonduesett er ikke bare et kjøkkenredskap eller en hvilken som helst gryte eller sett. Det du kjøper er et konsept for servering av mat. Det er få måltider du kan spise som er så sosiale og hyggelige som fondue.

Fondue er den perfekte måten å dele et godt måltid på med venner og familie. Sett frem et fonduesett samt råvarer som kjøtt eller ost eller sjokolade til dessert, så har dere det komplette måltid. Og det beste av alt – gjestene tilbereder selv maten.

1. Vinner og best i test ble Kitchen Craft Fonduegryte

Fordeler

 • Emaljert overflate
 • 6 gafler

Ulemper

 • Noe tung å håndtere

Spesifikasjoner

Mer om Kitchen Craft Fonduegryte

Kitchen Craft har et lekkert fonduesett med emaljert svart overflate. Den er stilfull og hyggelig å sette midt på bordet du har invitert til et godt og trivelig måltid. Selve settet kommer med seks gafler som har hver sin farge slik at det er lett å se hvem som eier hvilken gaffel.

Dette er et fonduesett med en jerngryte. Er jerngryte er ofte praktisk og bra når du har fondue da den fordeler temperaturen jevnt i gryten. Den holder også meget godt på varmen slik at du ikke behøver å ettervarme innholdet enten det er olje, ost eller sjokolade.

2. På andreplass kommer Dorre Fonda Fondue Støpejern Med Akasie Treplate

Fordeler

 • Støpejern
 • Klassisk modell med 6 fonduepinner
 • Treplate i akasietre
 • Lett å renholde

Ulemper

 • Ikke noe vesentlig

Spesifikasjoner

Mer om Dorre Fonda Fondue Støpejern Med Akasie Treplate

Dorre Fonda egner seg godt også til ost og sjokolade. Denne modellen leveres med 6 stk fonduepinner. Dette er et praktisk tilbehør da gjestene kan forsyne seg med det de ønsker av tilbehør, og plassere dette i sin egen skål.

I en fonduesett test er kapasiteten viktig, spesielt når vi snakker om ost og sjokolade. Denne modellen har god kapasitet uten å ta for mye plass. Den har seks fonduegafler, alle merket med hver sin fargekode, slik at du enkelt kan holde fra hverandre hvem sin fonduepinne er hvems.

3. På tredjeplass kommer Severin Elektrisk Fondue

Fordeler

 • Lett å kontrollere temperaturen
 • Lett å holde konstant temperatur

Ulemper

 • Ikke frittstående

Spesifikasjoner

Mer om Severin Elektrisk Fondue

Severin Elektrisk Fondue er et elektrisk fonduesett. Modellen kobles til med en stikkontakt, og gryten er således ikke en frittstående modell. Ledningen er hele 1 meter lang som likevel gir god fleksibilitet når den er plassert på bordet. Settet ligner mer en gryte enn fondue.

Et elektrisk fonduesett er praktisk. Severin har en elektrisk base som sokkel, og her kan du styre temperaturen enklere enn på en tradisjonell fondue. Siden det er lett å kontrollere temperaturen egner denne modellen seg til alle typer retter. Kjøtt, fisk, ost eller til og med rødvin.

4. På fjerdeplass kommer WMF Lono fonduesett

Fordeler

 • Smart hvileposisjon for gaflene
 • Rask oppvarming

Ulemper

 • Noe dyr

Spesifikasjoner

Mer om WMF Lono fonduesett

WMF Lono Fonduesett har kanskje den lekreste designen på markedet. Den er laget i rustfritt stål og rettene varmes opp utrolig raskt. Fonduesettet består av tre deler med en base, selve gryten og et lokk. Dette er et sett med mange bruksområder da den har en variabel temperaturkontroll og kan yte opptil 1400 watt,

Det helt spesielle med WMF Lono Fonduesett er løsningen de har laget for gaflene. Her slipper du problemet med at gaflene glir ned i gryten, eller stokker seg med naboenes gafler. Ingen gafler kommer noen gang i kontakt med hverandre, da hvileposisjonen gjør at gaflene står rett opp. Gaflene i laget rustfritt Cromaga stål.

5. På femteplass kommer Princess Pure fonduesett

Fordeler

 • Kan vaskes i oppvaskmaskin
 • Praktisk bordbeskyttelse i tre

Ulemper

 • Effekten på 800 W kunne vært større

Spesifikasjoner

Mer om Princess Pure fonduesett

Princess Pure fonduesett har et litt utradisjonelt design i sammenligning med andre modeller på markedet. Selve gryten er laget av aluminium og plassert i et eget trestativ som fungerer som en praktisk bordbeskytter. Fonduesettet er elektrisk så kan plasseres hvor som helst der det er tilgang til en stikkontakt.

Med Princess Pure fonduesett har du en lekker installasjon på bordet. De elektriske fonduesettene gjør det enkelt å styre temperaturen og lett å bruke til mange forskjellige retter. Stor kapasitet med 8 gafler. Gaflene kommer med trehåndtak som matcher godt med stativet i tre, og alle har selvsagt fargekoder.

Kjøpguide – Velg et godt fonduesett

Det er mange ulike modeller av fonduesett på markedet. De kommer i mange prisklasser og med ulike materialer. Det er viktig å tenke på hva du ønsker å bruke fonduesettet til. Trenger du en stor fonduegryte eller holder det med en liten til familien.

Du bør også tenke på om du ønsker en modell hvor du må varme opp innholdet i forkant, eller en elektrisk modell. Den elektriske modellen har fordelen av at du lett styrer temperaturen, men er avhengig av en stikkontakt. De andre er frittstående bordmodeller.

Lett å bruke

Uansett om du velger en standard åpen ild eller elektrisk modell er det viktig at den skal være enkel å bruke. Det skal være enkelt å varme opp innholdet til riktig temperatur enten det gjelder olje, ost, vin eller sjokolade.

Kapasiteten på gryten bør være så stor at den passer antall personer slik at det er lett å holde varmen under måltidet. Det bør også være enkelt å justere temperaturen under måltidet uansett om det er en åpen ild modell eller en elektrisk modell.

Finn best i test fonduesett-fonduegryta hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test fonduesett-fonduegryta hos oss på Testjakt.no!

Kapasitet

Du bør tenke gjennom hvor mange du vanligvis kommer til å ha rundt bordet når dere spiser fondue. Antall gafler i settet er viktig, samt at de er fargemerket så det er enkelt å holde de fra hverandre.

Kapasiteten på gryten er også viktig, slik at det ikke behøves å fylles på underveis. Det bør være nok i første oppvarming slik at er dere mange personer bør det velges en gryte med stor kapasitet.

Kvalitet

I matlagning er det viktig at de redskapene vi bruker holder en høy kvalitet. Når vi snakker om fonduesett snakker vi også om høye temperaturer. Settet må tåle høy varme og være likevel lett å håndtere.

Grytene bør være av godt materiale som tåler høy varme, og gjerne ha lokk. Basen bør være solid og stå stødig på bordet. Fonduesettene med åpen ild, bør lett kunne slukkes dersom temperaturen blir for høy.

Når skal du å bruke et fonduesett?

Et fonduesett skal brukes når du vil ha et nydelig måltid å dele med gode venner og familie. Det er godt, enkelt og sosialt. Ulike fonduesett best i test har alle forskjellige egenskaper, men de har det til felles at det alltid er hyggelig.

Et fonduesett er den perfekte løsningen når du er vert. Her lages det mat sammen, og du får full glede av hele måltidet – som gjerne er langt og hyggelig.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 16/05/2023 •  8 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test