Beste Lekemattene For Barn Og Baby (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke lekematter for barn som er best i test ifølge vårt testpanel!

En lekematte er noe alle med barn burde ha i hus. Det er det perfekte tilskuddet til et lekerom, men det er et kjempe stort marked for det og det kan være vanskelig å vite hvilken man skal velge. Les videre for å finne ut hvilke som er de beste lekemattene på markedet akkurat nå.

En lekematte er en matte som barnet kan leke på enkelt og greit. De kommer i mange forskjellige design og utforminger. Noen versjoner er bare en enkel matte, mens andre er laget for at barnet skal leke “med” matten. De er også laget i forskjellige materialer fra myke, passer gjerne for de yngste, til tykt skum med demping som gjerne passer litt eldre barn.

Det finnes lekematter til alle og en hver. Du kan velge en lekematte som passer med interiøret på barnerommet, du kan velge en som kommer med ekstra leker for barnet eller du kan velge en som du kan ta med ut på tur. Det går også an å kjøpe lekematter i alle slags design, fra biler og traktorer, til dinosaurer og hester.

Fem beste lekematte for barn

Her finner du de fem beste lekemattene på markedet akkurat nå. Den som kommer ut på topp som best i test er Kinderkraft Lekematte Tipp. Dette er en lekematte som kan følge barna i lang tid, da den kommer med en bue og kan brukes som babygym for babyer og et leketelt for eldre barn. Den kommer også i lærerike og kreative design som barna vil elske.

Videre finner du flere god og spennende lekematter. Du finner alt fra helt enkle basismatter som BabyDan Leketeppe til kreative matter med ekstra leker som Redbox Dinosaur Lekesett. Her vil du altså finne en matte som passer for akkurat dine barn og deres behov og ønsker. Du finner også en praktisk inne og ute lekematte fra merket Sebra, samt en fra Cloudberry som er perfekt for de som elsker biler.

1. Vinner og best i test ble lekematten fra Kinderkraft Tipp

Fördelar

 • Multifuksjonell
 • Stor og myk
 • Flotte design

Nackdelar

 • Tar opp litt mye plass
 • Kun to farger å velge mellom

Spesifikasjoner

Mer om lekematten fra Kinderkraft Tipp

Denne lekematten fra Kinderkraft er alt du trenger i en praktisk pakke. Den kan brukes både som leketelt, lekematte og babygym. Den kommer i to forskjellige design. En versjon hvor lekematten er designet som et verdenskart med dyr på, og en som er designet med gårdstema. Verdenskartet er laget med duse bruntoner, mens den med gårdstema er i grønne og gule farger.

Dette er en ganske stor lekematte, den er 140 cm lang og det er derfor mye plass for barnet eller babyen å utfolde seg på. Den er også myk og komfortabel å ligge på. Dette gjør at babyen kan ligge både på mage og rygg og den er god for babyer som har begynt å rulle rundt.

Perfekt for å ha i mange år

Dette er et produkt som kan vokse i takt med barnet ditt og deres behov. Det kommer med en bue som enkelt kobles på matten, med søte, enkle hengende leker som en spekkhogger og en fugl, perfekt for babyer. Når barnet blir litt større kan du koble på tipien og barnet har nå sitt eget leketelt. Du kan også enkelt bruke kun matten som en lekematte.

En annen grunn til at denne lekematten er best i test er at den er lærerik. Begge designene er dekorert med dyr, og det er en perfekt måte å lære barna om dyr og dyrelyder. Den som er designet med verdenskart kan også være en god måte å lære barna om verden og geografi på, når de er litt eldre.

2. På andreplass kommer lekematten fra Cloudberry Castle

Fördelar

 • Fire forskjellige design
 • Bra for flere barn å leke sammen
 • Kreativt design

Nackdelar

 • Ikke så myk
 • Ikke passende for babyer

Spesifikasjoner

Mer om lekematten fra Cloudberry Castle

Dette er en klassisk matte som barna vil elske og som gir de mange timer med underholdning. Den er designet som en by, med veier og bygninger. Dette er den beste lekematte for barn som elsker å leke med biler, de kan bruke biler de allerede har hjemme og kjøre rundt på denne.

Mange elsker denne best i test lekematte fordi den ikke bare er et sted for barnet å leke på, den er en matte som barnet kan leke med. Den gir underholdning i seg selv og alt du trenger er noen enkle lekebiler og barnet vil være underholdt i mange timer. Det er også en matte hvor flere barn lett kan leke sammen.

Perfekt for bilelskere

Denne best i test lekematten kommer i fire forskjellige design. En av de er en by med bygninger, en av de er en byggeplass med traktorer og slikt, en er en gårdsplass med mye natur og den siste er en racerbane. Dette er altså en lekematte hvor barnet kan være med på å bestemme hvilken de vil ha, de kan få en som passer til akkurat deres egen smak. Uansett om det skulle være traktorer eller gårder.

Dette produktet er enkelt å ta med seg der du skulle ønske. Den kan enkel å rulle sammen og tar lite plass når den er rullet. Det gjør den også perfekt for de som ikke har så mye plass. Du kan bare rulle den sammen når barnet er ferdig og leke og sette den vekk til neste gang.

3. På tredjeplass kommer Sebra Leketeppe, Regnbue

Fördelar

 • Tykk og myk
 • Regnbuer er trendy og stilig på barnerommet
 • Kan vaskes i maskin

Nackdelar

 • Ikke noe mønster som inviterer til lek, men et mykt sted å plassere leker

Spesifikasjoner

Mer om Sebra Leketeppe, Regnbue

Dette er en lekematte for deg som er ofte ute på farten. Den er perfekt for å ha med på turer og reiser, men kan også enkelt brukes i hjemmet. Du kan ta denne med deg på skogturer og på stranden, eller du ha den på lekerommet hjemme.

For deg som liker interiør og fremfor alt innredning av barnerom, er lekematten fra Sebra et perfekt alternativ! Dette er det perfekte valget for deg med et lite barn som trenger å ligge mykt og behagelig på gulvet.

Perfekt for utedager

Siden denne matten er laget for å brukes ute, og på turer er den kjempe enkel å ta med seg. Den kan lett rulles sammen til en liten reisestørrelse og har et praktisk håndtak til å bære den i. Du kan også vaske den i maskin på 30 grader, hvilket er et stort pluss spesielt siden den skal brukes ute og lett kan bli skitten.

Denne matten er også ekstra god siden den er så myk og ganske tykk. Dette gjør den perfekt for barn i alle aldre å ligge på. Når den ikke er i bruk til å leke på kan den brukes for å sove på, både for babyer og litt større barn.

4. På fjerdeplass kommer lekematten fra Redbox Dinosaur

Fördelar

 • Kommer med ekstra leker
 • Kan passe for flere barn sammen

Nackdelar

 • Tynn
 • Kun ett design

Spesifikasjoner

Mer om lekematten fra Redbox Dinosaur

Dette er en kreativ lekematte for de barna som elsker dinosaurer. Matten er designet som spennende uteområde med et vannhull, en foss, skoger og sletter. Her bor dinosaurene, som følger med matten, som barna kan flytte rundt på og rollespille med. Den gir mye rom for kreativ leking.

Det følger med fem dinosaurer i tillegg til diverse tilbehør om et vakttårn, en bil, bro, trær og mer. En av dinosaurene er til og med batteridrevet. Det går selvsagt også an å kjøpe ekstra leker til lekematte, eller så kan barna enkelt bruke leker de sikkert allerede har hjemme.

Mye underholdning i en matte

Dersom du har flere barn kan dette være en lekematte som passer for deg. Siden den kommer med flere deler og flere dinosaurer kan flere barn enkelt leke sammen, uten at det blir for mye krangling om lekene. De kan samarbeide eller de kan bruke dinosaurene og kjempe mot hverandre. Her er det mye rom for forskjellig lek, og mange timer med moro.

Lekematten kan selvsagt også brukes uten dinosaurlekene, den kan brukes som en vanlig lekematte. Den kan også brukes med andre typer leker om barna skulle ønske det. Designet på matten er et uteområde, så barna kan leke med andre typer leker som passer inn, for eksempel andre dyr om de foretrekker det.

5. På femteplass kommer Babydan leketeppe

Fördelar

 • Tykk
 • Mange farger å være mellom
 • Mulighet for å utvide

Nackdelar

 • Ikke myk
 • Ikke kraative design

Spesifikasjoner

Mer om Babydan leketeppe

Dette er en lekematte for deg som ønsker det helt enkle. Den er laget av ni puslebiter som settes sammen til en matte. Matten er tykk og litt hard, i et skumlignende materiale. Den kan brukes like godt inne som ute, og den kan brukes av barn i alle aldre.

Den kommer i hele åtte forskjellige farger/design. Her kan du la barnet velge sin egen lekematte og finne sin favoritt. Den kommer i blå, brun, grønn, oransje, lilla, rosa, grå, mørkegrønn, turkis og en med tallene fra en til ni på. Her er det altså noe for alle noe for alle barn.

Passer for alle
Noe som er ekstra kult med denne, er at den er i puslebit form, så du kan kjøpe flere og sette de sammen, og få en mye større lekematte. Her kan også barna være kreative og få sette den sammen slik som de selv ønsker. De kan blande farger og lage mønstre. Dersom du har et lekerom, kan du til og med dekke hele gulvet i slike lekematter for å gjøre det både tryggere og mer komfortabelt for barna å leke.

Denne lekematten gir rom for kreativ lek. Den passer spesielt godt til barn som liker å herje rundt. Barna kan hoppe og turne på den uten å skade seg. Dersom du kjøper matten med tall på, kan den også være lærerik og det kan være en fin måte å begynne å øve på tall med barnet.

Kjøpsguide for lekematte – Hvordan velge den beste

Å kjøpe en lekematte kan virke overveldende, det er utrolig mye å velge mellom. Det er vanskelig å vite hva en skal se etter og hvilke egenskaper man kan lagge vekt på. Les videre her for å se hvilke egenskaper vi synes er de viktigste å se på når du skal kjøpe en lekematte.

Når du skal kjøpe en lekematte er det lurt å velge en som kan passe til barnet over tid, en som er lett å frakte og en som er lett å vaske. Videre kan det også være lurt å se på kvaliteten, designet og komfort.

Den bør passe til barnet over tid

Når du skal velge en lekematte er det lurt å velge en som barnet kan like og ha bruk for over lengre tid. En som kan vokse med barnet.

Det er for eksempel ikke så lurt å kjøpe en basert kun på noe som barnet er veldig opptatt av akkurat nå, ettersom det går veldig i bølger og neste uke kan de slutte å like det.

Du kan heller kjøpe en med et mer tidløst design, eller en som kan brukes på flere forskjellige måter. En lekematte som gir rom for kreativ lek, og kan brukes på mange måter er en god ide.

Finn best i test lekemattene for barn hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test lekemattene for barn hos oss på Testjakt.no!

Velg en lekematte som kan tas med

Det kan være lurt å se på hvor lett matten er å frakte med seg rundt. Sjekk om den kan rulles sammen lett og om den tar lite plass.

Dette er sånn at du enkelt kan ta den med deg dit barnet vil eller når dere skal på turer. Å ha med en lekematte på utflukter som skogsturer, strandturer eller andre reiser er så lurt.

I forhold til det er det også lurt å se på om det er en matte som tåler å være ute, du ønsker gjerne å kjøpe en matte som ikke blir ødelagt av litt grus eller sand.

Velg en som er lett å vaske

Alle vet at med barn så følger det søl. Det er derfor så mye enklere for deg selv om du velger en matte som er enkel å vaske.

Dette kan bety at det er en matte som du bare kan hive i maskinen også blir den rein, uten å bli ødelagt. Du vil takke deg selv senere.

Det kan også bety at den er i et materiale eller stoff hvor gris ikke setter seg. Eksempler på dette er materialer som er glatte og du gjerne bare kan tørke av.

Når trenger du å bruke en lekematte?

En best i test lekematte er noe du kan bruke helt fra ungen er nyfødt og i mange år. Det er et sted hvor babyen kan ligge trygt og etterhvert leke.

Du kan bruke en lekematte med små babyer, det er er sted hvor de kan ligge trygt og øve på å bevege seg rundt uten å skade seg. De kan også øve på å ligge på magen og styrke musklene i nakken.

Når barnet blir eldre kan lekematten brukes som et sted å leke på. Noen av lekemattene er “leker” i seg selv, mens andre matter er kun en grunn hvor barnet kan leke oppå.

Ofte stilte spørsmål om lekematter

Hvorfor trenger jeg å kjøpe en lekematte til mine barn?

Det er mange grunner til at du burde ha en lekematte. Den gjør barnet tryggere og mer komfortabelt. Det er også en fin måte å beskytte gulv og lignende fra barneleker som kan skrape det.

Hvilke aldre passer lekematter for? Passer den best for jenter eller gutter?

Lekematter kan passe for barn i alle aldre, fra spebarn til flere år gamle. Det er selvsagt litt forskjellige typer lekematter for forskjellige aldre. En lekematte kan brukes til både gutter og jenter. Det er mulig å velge et passende teppe etter barnets interesser og ønsker.

Er det vist å kjøpe en dyr lekematte? Er en dyr lekematte bedre enn en billig?

Ja, dersom du har muligheten er det lurt å investere i en lekematte som er litt dyrere. Dette er fordi med dyrere får du også bedre kvalitet, og som alle vet er det lett for at ting barn leker med blir ødelagt. God kvalitet gjør at den ikke blir like lett ødelagt, og at du i lengden slipper å kjøpe ny.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 16/01/2024 •  14 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test