Beste Dykkertpistolene for Pro Og Hobby (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi vurdere hvilke dykkertpistoler er best i test ifølge vårt testpanel!

I vår test av beste dykkertpistol har vi søkt etter de mest prisgunstige produktene på markedet for å kunne guide deg til å finne riktig modell som kan tilfredsstille dine behov.

Vi har gjennomført en dykkertpistol best i test for å kunne veilede deg gjennom alle modellene på dagens marked. Ettersom hvilken type verktøy du trenger avhenger mye av bruksområdet ditt.

De tre beste dykkertpistolene på markedet akkurat nå

Hvis du er på jakt etter en dykkertpistol, finnes det mange å velge mellom. Vi har gjort det enklere for deg ved å sammenligne tre av de absolutt beste dykkertpistolene på markedet.

1. Vinner og best i test ble dykkertpistolen fra RAPID PB161

Fordeler

 • Batteri og lader følger med
 • 2 års garanti
 • Gummiert nesedeksel

Ulemper

 • Kanskje litt tung

Spesifikasjoner

Mer om RAPID PB161

Er du på jakt etter en lett og hendig dykkertpistol med funksjoner som verktøyfri spikerdypjustering, er dette den rette modellen for deg. Den har en Fly-Wheel konstruksjon for å maksimere både kraft og pålitelighet, samt en innebygd LED-indikator som viser batterinivået.

Her har du en 18V dykkertpistol som er et nesten uunnværlig verktøy for deg som jobber mye med å sette opp lister og paneler, for eksempel. Den er svært effektiv, da den takler mer enn 500 avfyringer per lading.

2. På andreplass kommer dykkertpistolen fra DEWALT DCN660NT 

Fordeler

 • 1 års garanti
 • Kompakt og ergonomisk design
 • Inkluderer oppbevaringsveske

Ulemper

 • Uten batteri og lader

Spesifikasjoner

Mer om DEWALT DCN660NT 

Dette er en 18V dykkertpistol for dykkert med en lengde på mellom 32-63 mm. Verktøyet er utstyrt med en børsteløs motor, og har også to justerbare hastigheter for å gi deg bedre kontroll over arbeidet ditt.

Vi setter pris på at du enkelt kan justere ønsket dybde for avfyring ved hjelp av en godt plassert justeringsmekanisme på denne dykkertpistolen. Og hvis en dykkert skulle bli sittende fast, trenger du ikke verktøy for å fjerne hindringen – du kan enkelt åpne pistolen og fjerne det som blokkerer.

3. På tredjeplass kommer dykkertpistolen fra MILWAUKEE M18 FN18GS-202X

Fordeler

 • Inkludert batterier og lader
 • Oppbevaringsveske inkludert
 • Inkluderer ulike munnstykker

Ulemper

 • Kun i én fargevariant

Spesifikasjoner

Mer om MILWAUKEE M18 FN18GS-202X

Dette er en svært allsidig dykkertpistol som kan avfyre opptil 1200 dykkert på en enkelt lading. Den er kraftig med 18V og avfyrer dykkert i serie. Den er også utstyrt med LED-lys for bedre sikt under arbeidet ditt.

Noe kundene setter pris på med denne pistolen er at den har en mindre kontaktpunkt som gjør det enklere å skyte dykkert i spisse vinkler. Her har du en dykkertpistol du kan bruke til alle typer arbeid, og den egner seg spesielt godt til harde tresorter.

Kjøpeguide for ting å tenke på når du planlegger å kjøpe en dykkertpistol

Når du skal velge en dykkertpistol, kan det være lurt å tenke gjennom noen ting før du faktisk gjør kjøpet. Dette er fordi de mange ulike modellene av dykkertpistoler alle er utstyrt med forskjellige funksjoner.

Her på Testjakt kan du lese om andre praktiske verktøy som kan lette og effektivisere håndverksarbeidet ditt, som for eksempel benkesager. Nedenfor har vi listet opp noen viktige faktorer du kan ta hensyn til når du velger din dykkertpistol.

Finn best i test dykkertpistoler hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test dykkertpistoler hos oss på Testjakt.no!

Bruksområde

Kan dykkertpistolen takle å skyte spiker i materialene du jobber med? Finnes det andre funksjoner som du kan dra nytte av? Ettersom noen modeller er bedre utstyrt enn andre, er det viktig at du har oversikt.

Ellers kan du ved et uhell ende opp med å kjøpe en modell som kanskje egner seg bedre for spikring av sofaer, hyller og annen møbler, når du faktisk skal bruke den til montering av for eksempel dør- eller vinduslister.

Sikkerhet

Hvor du bruker og oppbevarer verktøyet ditt er viktig å tenke på. Bruker du det kun på arbeidsplassen og oppbevarer det der, eller bruker du kanskje dykkertpistolen hjemme også?

Hvis du bruker eller oppbevarer verktøyet hjemme, er det viktig at det er trygt oppbevart slik at ingen uvedkommende blir skadet. Dykkertpistolen bør også være utstyrt med sikkerhetssperring.

Enkel i bruk

Nesten viktigst av alt er at verktøyet du velger er både enkelt og praktisk å bruke. Da kan du lettere holde fokus på arbeidet ditt uten at det oppstår problematiske distraksjoner.

Med en enkel dykkertpistol blir arbeidet ditt både mye enklere og mer fornøyelig. Resultatet blir bedre, spesielt hvis du kan arbeide fritt uten at noen ledninger er i veien.

En dykkertpistol både letter og effektiviserer arbeidet med prosjektene dine

For deg som utfører oppgaver som for eksempel innredningsprosjekter. Eller kanskje du driver med montering av gulvlister, dekklister og dekorative lister. I slike tilfeller er en dykkertpistol et praktisk verktøy for mer effektivt og energieffektivt arbeid.

Hvis du har noen spørsmål eller hvis det er noe du savner, er du velkommen til å ta kontakt med oss eller legge igjen en kommentar her på nettsiden vår. Vi besvarer spørsmålene dine så snart som mulig.

Vanlige spørsmål om dykkertpistoler

Hva er en dykkertpistol?

En dykkertpistol ligner på en spikerpistol, men dykkertene er mindre synlige enn spiker og er derfor bedre egnet for innvendig bruk der synligheten er viktig.

Hvor mye koster en skruvautomat?

En dykkertpistol koster mellom 1 000 NOK og 9 000 NOK.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 08/02/2024 •  6 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test