Beste Hårvoks For Menn Og Kvinner (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilken hårvoks er best i tester ifølge vårt testpanel!

Flertallet av menn har hårvoks i baderomsskapet, men i dag finnes det massevis av virkelig god hårvoks på markedet som kan heve nivået på hårstylingen din! Les vår sammenligning av de beste hårvoksene og slipp pomade eller hårgelé som har holdt seg med deg i årevis av ren vane!

En hårvoks er et hårstylingprodukt som brukes for å gi hold, struktur og formbarhet til frisyren. Hårvoks har en halvfast til solid konsistens. Det er lett å jobbe inn i håret med fingrene, men tykt nok til å gi grep og håndterbarhet. Konsistensen gjør at håret kan formes og styles på ønsket måte og til ønsket frisyre, for både menn og kvinner!

Hårvoks gir et middels til sterkt hold avhengig av produktet. Det gjør det mulig å holde frisyren på plass og motstå vind, fukt og bevegelse.

Hårvoks påføres tørt eller fuktig hår ved å gni det mellom hendene for å myke det før det fordeles gjennom håret. Voks gir vanligvis god kontroll over håret og kan brukes til å lage en rekke frisyrer, fra strukturert og rufsete til veldefinert og strukturert. Som kvinne er den perfekt å bruke til kortere frisyrer, til den stramme hårknuten eller for å skape tekstur. For menn er det flott for kortere hår som trenger definisjon, tekstur og stil.

1. Vinner og best i test ble hårvoksen fra d:fi Distruct

Fordeler

 • Perfekt for alle korte frisyrer på både menn og kvinner
 • Holder håret på plass og gir godt hold
 • God duft
 • Lett å jobbe inn i håret for perfekte resultater
 • Middels hold, matt finish

Ulemper

 • Kan ikke bare fjernes, håret må vaskes

Spesifikasjoner

Mer om d:fi Distruct hårvoks

D:fi Distruct er den kult-erklærte voksen med medium hold og en perfekt matt finish. Dfi hårvoks er virkelig et allsidig produkt for styling, uavhengig av stramme knuter, tekstur eller en kortere frisyre. Bare en imponerende liten mengde av produktet kreves for å oppnå ønsket utseende. Å kunne bruke den på både fuktig og tørt hår er også et stort pluss, da det gir fleksibilitet i stylingrutinen din.

Statutten er medium, noe som betyr at den holder frisyren på plass uten å gjøre håret stivt eller overstylet. Duften er behagelig og relativt diskret, noe som blir satt pris på av brukerne og er helt klart en klar fordel i anmeldelser.

Avslutningsvis er denne creme-voksen en pålitelig partner for din daglige hårstyling. Dens evne til å fungere på både fuktig og tørt hår, sammen med dens middels hold og matte finish, gjør den til et godt valg for de som ønsker et høyt hyllet og effektivt hårvoksprodukt. Dfi hårvoks er en ekte game changer og har vært et bestselgende produkt i flere år.

2. På andreplass kommer hårvoksen fra Kevin Murphy Night Rider Matte Texture Paste

Fordeler

 • Matt finish og god hold
 • Luksusvariant
 • Maskulin duft
 • Fri for parabener
 • Holder frisyren på plass hele dagen

Ulemper

 • Noen brukere synes det er vanskelig å vaske av hendene

Spesifikasjoner

Mer om Kevin Murphy Night Rider Matte Texture Paste

Kevin Murphy Night Rider Matte Texture Paste er virkelig en stjerne når det kommer til hårstylingprodukter. Den er imponerende enkel å bruke og gir et matt og perfekt stylet resultat. Teksturen er kremaktig og lett å påføre, og den gir håret en fin matt finish som varer hele dagen.

Det som virkelig skiller seg ut er at produktet gir et fleksibelt hold samtidig som det lar håret bevege seg naturlig. Ingen klissete følelse her! I tillegg lukter det utrolig godt, noe som er en fin bonus. Duften er maskulin og denne voksen passer kanskje ikke deg som kvinne avhengig av duftpreferansene dine.

Etter å ha blitt en bestselger har mange kunder knyttet seg til Kevin Murphy Night Rider og den dukker ofte opp i gode posisjoner i ulike tester. Et hett tips er å påføre en liten mengde i håret og la det “sette seg” i et minutt eller to før du går inn med litt mer produkt og jobber det inn i håret. På denne måten får du bedre holdbarhet og minimerer risikoen for overdosering.

3. På tredjeplass kommer hårvoksen fra Nõberu of Sweden Matte Pomade Tobacco Vanilla

Fordeler

 • Magisk duft
 • Matt finish, som en leire
 • Tonnevis av fornøyde menn bruker denne matte pomade
 • En liten mengde produkt er nødvendig for perfekte resultater

Ulemper

 • Litt høyere pris

Spesifikasjoner

Mer om Nõberu of Sweden Matte Pomade Tobacco Vanilla hårvoks

Nõberu of Sweden Matte Pomade er et stylingprodukt som gir håret et matt og naturlig utseende samtidig som det gir jevn holdbarhet hele dagen. Denne pomadeen er spesielt utviklet for å forme og style håret uten å gi en skinnende følelse.

For best resultat, påfør produktet ved å spre en liten mengde mellom håndflatene og deretter jobbe det inn i enten tørt eller håndkletørt hår. På denne måten skapes ønsket frisyre raskt og enkelt. Nõberu of Sweden Matte Pomade gir deg muligheten til å skape den perfekte stilen uten å gå på akkord med hold eller duft. Duften blir også rost og beskrevet som fantastisk av de fleste brukere. Produktet finnes også som glanspomade for deg som vil ha en blank finish på frisyren!

4. På fjerdeplass kommer hårvoksen fra American Crew Heavy Hold Pomade

Fordeler

 • Gir perfekt glans til stylede frisyrer
 • Virkelig bra charter
 • Fungerer for wet look
 • Lett å forme håret

Ulemper

 • Kan lett overdoseres

Spesifikasjoner

Mer om American Crew Heavy Hold Pomade hårvoks

American Crews vannbaserte pomade leverer virkelig løftene om ekstremt hold og eksepsjonell glans. Med en perfekt finish er den perfekt for selv de mest krevende frisyrene.

Holdet er veldig høyt og holder frisyren på plass hele dagen. Glansen er maksimal og gir håret en imponerende glans. Det beste er at det ikke er noen synlige produktrester igjen i håret hvis du jobber inn produktet, noe som gir et naturlig stylet og glansfullt utseende. Enkel rengjøring er også et stort pluss, pomaden vaskes lett ut med vann.

Bare påfør i tørt hår og style etter ønske. Det er enkelt å forme og justere frisyren selv etter påføring. Avslutningsvis er denne vannbaserte pomade absolutt verdt å vurdere hvis du er ute etter noe som gir sterkt hold og glans. Den er perfekt for alle typer frisyrer og kommer sannsynligvis til å bli en favoritt for de som ønsker både ytelse, akkurat passe mengde glans og en god duft.

5. På femteplass kommer hårvoksen fra Hairlust Mineral Clay Wax

Fordeler

 • Gir en matt og tørr finish
 • Lett å jobbe inn i håret
 • Leirvoks/ leirvoks
 • Gir både volum og tekstur
 • Mer naturlig og mer bevegelig resultat
 • Parfymefri, økologisk og vegansk

Ulemper

 • Gir ikke super høy vedtekt

Spesifikasjoner

Mer om Hairlust Mineral Clay Wax

Leirvoksen fra Hairlust er det perfekte valget for de som ønsker en tørr og matt finish med en naturlig følelse i håret. Denne mineralleiren gir fasthet men også naturlig bevegelse i håret, samtidig som den bygger struktur og volum. Hairlust Mineral Clay Wax tilfører også fuktighet og har mykgjørende fordeler samtidig som den er den første mineralske hårvoksen som er sertifisert av Cosmos Ecocert Organic!

At hårvoksen er parfymefri er en stor fordel for deg som er sensitiv for dufter eller som rett og slett ønsker å holde hårstylingen duftnøytral. Produktet er produsert i Skandinavia og emballasjen er laget av resirkulerte materialer. Den er også både vegansk og økologisk! Et virkelig godt produkt for de som er ute etter en god leirvoks og foretrekker en stylet frisyre med lett bevegelse!

Kjøpeguide – Velg riktig type hårvoks

Når du velger en hårvoks er det viktig å tenke på hvilken type frisyre du ønsker å skape, og hvilket nivå av fiksering og finish du foretrekker. Det kan også være verdt å vurdere din hårtype samt eventuelle allergier eller følsomheter mot visse ingredienser. Prøv gjerne ulike typer hårvoks for å finne den som passer best for dine stylingbehov. Du ønsker kanskje å variere hårstilen din, og til spesielle anledninger ha en glansfull håroverflate, mens du til daglig styling foretrekker en matt finish på håret ditt. Siden hårvoks kommer i både matt finish og glansfull finish til rimelige priser, kan du ha flere ulike typer hårvoks hjemme for å kunne variere frisyren din.

Hvilken hårvoks er best?

Det er viktig å merke seg at alle disse produktene i vår sammenligning fungerer ulikt avhengig av din hårtype, frisyre og ønsker. Den beste måten å finne den optimale hårvoksen for deg er å prøve noen ulike alternativer og se hvilken som fungerer best med ditt hår og din stil. Forskjellige hårtyper reagerer ulikt på produkter. Produktene i vår test er populære hårvokser med gode anmeldelser, men det er du som til slutt avgjør hvilken som blir din testvinner.

Finn best i test hårvoks hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test hårvoks hos oss på Testjakt.no!

Hårvoks, pomade eller hårgelé

Hårvoks, pomade og hårgelé er alle forskjellige typer stylingprodukter som brukes for å forme og style håret, men de skiller seg når det kommer til konsistens, hold og finish.

Hårvoks har en relativt tykk og kremaktig konsistens. Avhengig av typen hårvoks kan holdet variere fra lett til middels. Noen hårvokser gir fleksibelt hold, mens andre kan gi mer varig hold. Finishen kan variere avhengig av hvilken type hårvoks du velger, men den kan være både matt og glansfull. Dette avhenger av produktets formulering. Hårvoks brukes for å gi tekstur, volum og form til ulike frisyrer. Den er spesielt nyttig for rotete og naturlige stiler.

Pomade har en mer glansfull og gel-lignende konsistens enn hårvoks. Pomade gir vanligvis middels til høyt hold, noe som gjør den bra for å skape veldefinerte og polerte frisyrer. Finishen er ofte glansfull og kan gi en mer polert look. Pomade er populær for å skape retro-stiler og strukturerte frisyrer. Den er spesielt nyttig når man ønsker en jevn og stilig look.

Hårgelé har en tykk, gel-lignende konsistens og kan være gjennomsiktig eller farget. Hårgelé gir høyt hold og er effektiv for å holde håret på plass over lengre perioder. Finishen er vanligvis glansfull og kan få håret til å se vått ut. Hårgelé brukes for å skape sterke, holdbare frisyrer med en veldefinert form. Den er vanligvis nyttig for stiler som krever høyt hold og fiksering.

Hvordan bruker jeg hårvoks?

De fleste hårvokser påføres i tørt hår. For beste resultat tar du en liten mengde hårvoks og gnir den mellom håndflatene for å varme den opp. Dette gjør voksen enklere å påføre jevnt.

Hvis du ønsker mer volum og tekstur, kan du påføre voksen fra røttene og oppover ved å dra fingrene gjennom håret. Jobb voks inn i håret med fingrene for å skape tekstur og volum. Ønsker du en mer strukturert look, kan du påføre voksen på de delene av håret du vil forme eller style, og deretter bruke fingrene eller en kam for å forme håret til ønsket look. Om nødvendig kan du påføre mer hårvoks i små mengder for å justere stilen og fylle eventuelle tomme områder. Start heller med “for lite” produkt enn for mye, det er enklere å tilføye mer, men vanskeligere å rette opp hvis du bruker for mye.

For å vaske ut hårvoksen, bruk en god sjampo og varmt vann. Det kan kreve noen ekstra skyllinger for å helt fjerne all voksen.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 08/08/2023 •  11 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test