Beste Byggeradio For Håndverkere (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi vurdere hvilke byggeradio er best i test ifølge vårt testpanel!

Å eie en god byggeradio som håndverker er et must! Musikk øker både arbeidsgleden og motivasjonen for de fleste. En god byggeradio bør ha utmerket lyd, være robust, støvtett og tåle fuktighet og vannsprut. Å kunne pare smarttelefonen din med byggeplassen/radien er noe som alle modellene i vår sammenligning klarer.

Det er som tidligere nevnt ønskelig at en byggeradio enkelt og smidig kan kobles sammen med smarttelefonen din, nettbrettet ditt eller datamaskinen din, helst via Bluetooth. På den måten kan dere på arbeidsplassen/byggeplassen finne en motiverende spilleliste med både dansemusikk, hardrock og pop. For hjemmefikseren kan en byggeradio være en herlig følgesvenn under hagearbeidet, hekkklippingen eller terrassebyggingen.

Vinneren etter sammenligninger mellom ulike byggeradioer i vår “best i test” ble MILWAUKEE M18 RC-0. Denne fantastiske arbeidsplassradioen har kapasitet til å fungere som lader for dine verktøy fra merket MILWAUKEE. Hvilken byggeradio som er den beste for akkurat deg, forblir individuelt og avhenger av dine krav til ytelse og utførelse.

Vi på Testjakt har gjennomsøkt nettet for å finne modellene med de beste anmeldelsene og flest fornøyde håndverkere og andre brukere. I vår anmeldelse har vi sammenlignet rimelige byggeradioer med dyrere modeller for å presentere kvalitetsalternativer i ulike prisklasser.

1. Vinner og best i test ble byggeradio fra MILWAUKEE M18 RC-0

Fordeler

 • Spill Spotify eller iTunes fra mobilen din via Bluetooth
 • Populær modell med bærehåndtak
 • Beskyttelsesrom for oppbevaring av mobiltelefonen din
 • Lader batterier til MILWAUKEE når den er tilkoblet strømnettet

Ulemper

 • Ikke egnet for deg som leter etter en liten og nett modell av byggeradio

Spesifikasjoner

Mer om MILWAUKEE M18 RC-0

Vinneren og best i test av våre byggeradioer ble MILWAUKEE M18 RC-0. Denne modellen har en utrolig god lydkvalitet og leveres også med et praktisk håndtak i metall. Håndtaket gjør den enkel å flytte, samt laste inn og ut av arbeidsbiler eller brakker. Den står støtt på plass og har en smart lomme for oppbevaring når du for eksempel bruker byggeradien for å koble til Bluetooth-musikk. Skal du jobbe innenfor en avstand på opptil 30 meter fra byggeradien, kan du beholde mobilen i snekkerbuksen din, ellers plasseres den i nær tilknytning til byggeradien.

For deg som har verktøy fra M18 MILWAUKEE, kan du lade dem i byggeradien samtidig som du lytter til musikk og arbeider – funksjonelt og praktisk! Forsterkeren er på 40 W, og lydkvaliteten er virkelig god! For å drive byggeradien brukes 18 V MILWAUKEE-batterier eller strømkabel. For bruk av Spotify eller annen type musikktjeneste brukes Bluetooth-paringsmuligheten, alternativt den medfølgende AUX-kabelen. Dette er den beste byggeradien for deg som søker kvalitet, god lyd og funksjonelle løsninger! Forlenge garantien din til 3 år ved å registrere byggeradien din via MILWAUKEEs nettside.

2. På andreplass kommer byggeradio fra BOSCH GPB 18V-2 C

Fordeler

 • Kompakt og praktisk størrelse som kan plasseres på gulvet eller henges på en krok
 • Billig byggeradio med tanke på lyd og kvalitet
 • Velg mellom FM, Bluetooth eller AUX

Ulemper

 • Kan kreve to enheter for større arbeidsplasser. Disse to kan deretter kobles sammen

Spesifikasjoner

Mer om BOSCH GPB 18V-2 C

For snekkere, malere, elektrikere, hjemmefiksere og andre håndverkere vil BOSCH GPB 18V-2 C bli en trofast følgesvenn. En av de mange fordelene med denne byggeradioen er det konkurransedyktige priset, som gjør den til en vinnende byggeradio i budsjettklassen. Bosch byggeradio har også en praktisk krok for oppheng, et håndtak og en kompakt og praktisk størrelse. Disse egenskapene gjør den til en fleksibel partner i ulike typer arbeidsmiljøer.

Lydene på Bosch GPB 18V-2 er gode, men hvis du jobber på en større arbeidsplass, kan det være en fordel å koble sammen to enheter via Bluetooth. Dette gir bedre lyd og lengre rekkevidde for kollegene dine. Strømforsyningen skjer via strømkabel eller 18 V batteri, som også er kompatibelt med andre Bosch Professional-batterier. Byggeradioen har IP54-klassifisering og tåler både støv og vannsprut. Stor pluss for de to høyttalerne med 15 W stereolyd og muligheten til å koble sammen to radioer ved behov, eller rett og slett for en kraftigere musikkopplevelse.

3. På tredjeplass kommer byggeradio fra PANASONIC EY37A2B32

Fordeler

 • IP64-klassifisert
 • Overlegen lydkvalitet
 • Bare 4 kg
 • LED-belysning
 • Fungere med Bluetooth
 • Innebygd alarm/vekkerklokke for pauser

Ulemper

 • Prisen er høyest i vår sammenligning av byggeradioer

Spesifikasjoner

Mer om PANASONIC EY37A2B32

For deg som verdsetter høy kvalitet og leter etter virkelig god lyd, både på lavt og høyt volum, er vår premium-vinnende byggeradio fra PANASONIC den rette modellen. Med Bluetooth kan du raskt og enkelt koble telefonen eller nettbrettet ditt til byggeradioen. I løpet av dagen kan du bruke alarmfunksjonen for å ikke gå glipp av verken frokost eller lunsj. LED-belysning gjør at du raskt og enkelt ser hvor byggeradioen din er plassert. Når batteriet på smarttelefonen din er lavt, kan du enkelt lade den i radioen med den medfølgende USB-kabelen.

Den beskyttende rammen rundt PANASONIC EY37A2B32 gjør den utrolig robust og holdbar. Med sin IP64-klassifisering tåler den både skitt, fuktighet og støv. For deg som vil ha den beste byggeradioen med den beste lyden, er dette den rette modellen. Hvem vil vel ikke kunne justere bassen manuelt en fredag ettermiddag?

4. På fjerdeplass kommer byggeradio fra HIKOKI UR18DSDL

Fordeler

 • Bluetooth eller AUX-avspilling
 • Alarm/klokke
 • Oppbevaringsrom for beskyttelse av for eksempel smarttelefon
 • USB-port for lading
 • STOR LCD-skjerm

Ulemper

 • Lader ikke HIKOKI-batteri for verktøy

Spesifikasjoner

Mer om HIKOKI UR18DSDL

Den mest stilige byggeradioen i vår “best i test”-anmeldelse leveres av HiKOKI. Det er imidlertid ikke bare utseendemessig denne modellen imponerer med, men også flere praktiske løsninger som gjør denne radioen populær på byggeplasser. Den robuste støtsikre rammen beskytter byggeradioen i 360 grader, og lyden strømmer også ut til sidene, noe som gir en herlig lyd på hele arbeidsplassen.

Den store LCD-skjermen og de praktiske selvlysende knappene gjør at du slipper å ta opp smarttelefonen med skitne hender for å endre musikk. Plasser smarttelefonen din i oppbevaringsrommet på baksiden av byggeradioen under arbeidsøkten. Du styrer enkelt Bluetooth-avspillingen via byggeradioens smidige kontrollpanel, og hvis mobilen din har lavt batteri, kan du lade den med USB-porten.

Alarmfunksjon, FM-radio, IPx4-klassifisering, AUX-port og to høyttalere er noen av funksjonene som gjør denne modellen til et virkelig godt valg. Byggeradioen drives med den medfølgende strømadapteren, eller HiKOKI’s batterier på 14,4V – 18V. Det er egentlig bare én ulempe med denne byggeradioen: du kan ikke lade HIKOKI-batteriene for verktøyene dine i denne modellen. Men bortsett fra det har den alt den beste byggeradioen trenger!

Kjøpeguide – Byggeradio test

Vi på Testjakt har gjennom å undersøke markedet for populære og gjenutgitte byggeradior, kunnet lage denne listen over anbefalte jobbradior. Ved å analysere tester og brukeranmeldelser har vi begrenset utvalget for deg. Det er en jungel av ulike modeller og prisklasser, og når tiden er knapp, er det vanskelig å vite hvor man skal begynne å lese.

Én ting som er sikker, er at en byggeradio vil heve stemningen på arbeidsplassen din! Musikken vil få deg og kollegene dine til å bli gladere, og på den måten sannsynligvis encancouragee dere til å møte arbeidsdagene med en positiv innstilling!

Det er en investering i arbeidsmiljøet å skaffe seg en skikkelig god byggeradio. På mange arbeidsplasser er støynivået høyt, og å få høre musikk i løpet av dagen i stedet for bare banking og boring er et velkomment innslag for de fleste håndverkere. Å velge en modell med gode lydegenskaper og høy kvalitet fra et kjent merke gjør at du kan bruke arbeidsplassradioen din i mange år.

Finn best i test byggeradio hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test byggeradio hos oss på Testjakt.no!

Bluetooth, AUX eller radio/FM

I daglig bruk blir en byggeradio hovedsakelig brukt til ulike radiokanaler via FM/AM-sendere, alternativt med Bluetooth-paring for å spille egne spillelister via Spotify eller iTunes. Alle høyttalere i vår test har muligheten til å synkronisere med smarttelefonen din eller nettbrettet ditt. Dette gjør at du slipper å bruke den litt mer kompliserte AUX-kabelen. I flere av byggeradiomodellene er det mulighet for å oppbevare telefonen din i form av en beskyttelseslomme. Hvis du ikke ønsker å tenke på paring, fungerer det også utmerket å lytte til en av de kjente radiokanalene via byggeradioen din.

USB-kabel

I de fleste av byggeradioene i vår sammenligning finnes det en USB-kontakt. Dette muliggjør lading av smarttelefoner, en verdsatt funksjon for deg hvis telefonen din tømmes raskt i løpet av dagen. Flere kolleger kan i løpet av dagen lade opp både smarttelefoner og nettbrett hvis dette er nødvendig. På enkelte arbeidsplasser er det ikke tilgang til strøm eller stikkontakter, og da er denne egenskapen svært ettertraktet. Du kan selvfølgelig også bruke en powerbank, men å ha denne funksjonen i byggeradioen din gjør at du slipper å tenke på telefonens batteri.

Byggeradio – lader verktøybatteriene dine

I dag er det mulig på utvalgte modeller å lade litiumbatteriene til verktøyene dine i byggeradioen din. Hvis denne funksjonen er noe du ønsker å bruke, bør du se på hvilket merke av verktøy du primært bruker, og deretter se på utvalget fra dette merket når det gjelder byggeradior. Vår testvinner MILWAUKEE M18 RC-0 har for eksempel denne lade-muligheten. Merk imidlertid at byggeradioen din bør være koblet til en strømkabel når denne funksjonen brukes.

Robust og slitesterk byggeradio

Det kan være fristende å ta med seg hjemmets Bluetooth-høyttaler til arbeidsplassen eller byggeplassen. Dette er ikke noe vi anbefaler, da en byggeradio er støv- og smussbestandig i motsetning til en vanlig radio. En arbeidsplassradio tåler også fuktighet og vannsprut, noe en vanlig hjemmeradio ikke gjør. På bare noen få dager vil den vanlige høyttaleren din bli ødelagt av støvpartikler. Velg derfor heller å investere i en god byggeradio med gode anmeldelser. Denne vil følge deg på mange jobber og være en pålitelig partner i årene som kommer.

Byggeradio med batteri eller strømkabel

Når du velger en byggeradio, kan strømkilden være avgjørende. For deg som kontinuerlig jobber på steder uten stikkontakter, er det viktig å se på mulighetene for at byggeradioen din kan drives kun på batteri. Det er også viktig at batteriet har en god batterilevetid på flere timer, eller at du har muligheten til ekstra batterier. Flere modeller kan brukes både på batteri og med strømkabel. Dette er en allsidig og fleksibel løsning som flere merker bruker på sine modeller.

Vanlige spørsmål og svar om byggeradior

Hva er en byggeradio?

En byggeradio er en musikkspiller som er spesielt utviklet for å tåle de tøffe forholdene en arbeidsplass kan innebære. Hovedsakelig i form av fuktighet, støv, støt og mer. Flere byggeradior har IP-klassifisering; denne IP-indikasjonen viser hvor mye støv og fukt/vann byggeradioen din kan takle.

Kan en byggeradio bare spille radio?

De byggeradiorene vi har inkludert i vår gjennomgang, kan alle spille både radio/FM og ha Bluetooth-pairing. Å bruke Bluetooth via enten smarttelefon, nettbrett eller datamaskin gjør at du kan lage dine egne spillelister og unngå lange reklameavbrudd. Hvis du ikke ønsker å bruke Bluetooth, kan du også pare byggeradioen din ved hjelp av en AUX-kabel.

Bør en byggeradio ha et håndtak?

Om byggeradioen din bør ha et håndtak eller ikke er en smakssak. Imidlertid har de fleste byggeradior i dag dette praktiske bærhåndtaket. På flere arbeidsplasser lastes verktøy inn og ut daglig, og å kunne bære byggeradioen i et håndtak gjør det både enklere og mer komfortabelt å transportere den. Se også på byggeradioens vekt når du velger modell til arbeidsplassen din; hvis modellen er tung, er det ekstra viktig med en smidig håndtaksløsning for transport.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 25/12/2023 •  12 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test