Beste Fritidsskoene For Barn (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke fritidssko til barnet ditt som er best i tester ifølge vårt testpanel!

Barnesko kan være så mangt. Støvler, vintersko, sandaler og joggesko. I denne artikkelen har vi funnet frem til de fem beste fritidsskoene til barn. Dette er sko som er perfekt å bruke om våren, sommeren og høsten. Sko som er lette å ta av og på, oppfordrer til lek og moro, og som samtidig sitter godt på foten.

Gode sko er viktig for å ta vare på barns føtter. Barnesko skal gi god støtte rundt anklene, ha en god innersåle, og et utvendig såle som ikke er helt flatt og gjerne noe tykk. En tykkere såle absorberer støt, og er bedre for barns føtter.

Barnesko er spesielt utviklet for barn i vekst. Barn som er ute i barnehagen og på skolen, som hopper i søledammer og klatrer i trærne. Derfor er det så viktig med et par sko som er lette på foten og ikke hemmer noen form for bevegelse. Barn skal være barn, og med riktig fottøy kan de være sine aktive selv samtidig som føttene blir tatt vare på.

Fem beste barnesko på markedet

Når vi har funnet frem til de beste barneskoene som er på markedet har vi hatt barnet i fokus. Skoene du finner i denne testen har også det, og er sko som lar barn være barn. Disse fritidsskoene er alle laget med tanke på barns fysikk, og har såler som bidrar til å dempe støt og fremme en god helse for føttene.

Det paret som scorer høyest er Viking Bryne Sneaker. Dette er en joggesko som er slitesterk og støttende. Sålen er bred og grov, slik at barnet har godt feste uansett underlag. Disse skoene kommer også i flere farger, slik at barnet kan vise frem sin personlige stil gjennom komfortable sko. En annen favoritt er Nordbjørn Mountains Hike Joggesko, det perfekte paret for barn som er mye på tur i skog og mark. Joggeskoene er sporty, vanntette og har en robust såle som gjør dem til det perfekte valget både på tur og til lek og moro på lekeplassen.

1. Vinner og best i test ble Viking Bryne Sneaker

Fordeler

 • Laget av materiale med god pusteevne
 • Enkel å justere med dobbel borrelås

Ulemper

 • Ikke vanntett
 • Kommer i kun tre farger

Spesifikasjoner

Mer om Viking Bryne Sneaker

Waterman regnsett er et praktisk regntøy med flere gode funksjoner som sørger for at barnet holder seg tørr og varm på våte dager. Settet er både vann- og vindtett, har sveisede sømmer som holder vannet ute, og seler på regnbukser som sørger for at overgangen mellom jakke og bukse er tett.

For en god passform har regntøy fra Didriksons fireveis stretch. Både bukse og jakke kommer med denne teknologien som gjør regntøyet passende for alle barn. Jakken kommer med refleksdetaljer som gjør barnet synlig i høstmørket, og justerbare håndledd for å holde regn ute og regnvotter godt på plass.

For å holde støvler på plass har buksene en justerbar kant nederst, og fotstropper som holder gummistøvlene på plass slik at vann ikke sniker seg inn. Selene er justerbare, slik at regntøy og bukser kan justeres og forlenges, og dermed også vare en ekstra sesong.

Dette settet med regntøy kan brukes gjennom alle årets sesonger. Regntøyet er uten fôr, og vil derfor ikke varme for mye gjennom vår og sommer. Og med romslig passform og god stretch kan det brukes utover høsten, da det er plass til et varmende lag under.

2. På andreplass kommer Viking Castor Mid GTX Sneaker

Fordeler

 • Vanntett og vindtett
 • God støtte med høyt skaft og såle av gummi

Ulemper

 • Kun et fargevalg
 • Ikke pustende materialer

Spesifikasjoner

Mer om Viking Castor Mid GTX Sneaker

GTX sneakers er en av de beste barnesko på markedet. Disse joggeskoene er både vann- og vindtette, og er med sitt sporty design er vinner hos de fleste barn. Skoen kommer med GORE-TEX® membran, noe som gir skoene et ekstra lag med beskyttelse mot vann og søle.

Joggeskoen scorer veldig høy i denne best i test barnesko på grunn av sine funksjoner. Samtidig er det en sko som er både slitesterk og komfortabel å gå med. Gummisålen gir et godt feste på underlaget, og fungerer som en absorberende faktor under lek.

For en ekstra god støtte er skaftet noe høyere bak. Dette høye skaftet gir bedre støtte til ankler under leken, slik at barnet unngår overtråkk. Skoen er designet for å gi støtte under lek, og leverer på alle punkter når det kommer til barn, aktivitet og skotøy.

For enkel justering har skoen dobbel borrelås. Dette gjør det ikke bare enkelt å justere hvordan skoen sitter på foten. Det gjør det også enklere for både barn og voksne å ta skoene av og på. Sko som er lette å ta av og på brukes gjerne oftere av barn, da de klarer selv og ikke må vente på hjelp.

3. På tredjeplass kommer Puma Comet V PS Sneaker

Fordeler

 • Ventilerende nettingstoff
 • Innersåle med SoftFoam for økt komfort

Ulemper

 • Kun mindre størrelser
 • Ikke vann eller vindtett

Spesifikasjoner

Mer om Puma Comet V PS Sneaker

Sporty og komfortabel er nøkkelord som beskriver barnesko fra Puma. Comet er en behagelig sko med et sporty utseende som er designet for de yngste. Skoene er laget av et behagelig netting materiale som er ventilerende og gir skoene gode pusteegenskaper.

Comet er en lett sko som passer perfekt til lek og moro på lekeplassen. Skoene sitter behagelig på foten, og har en SoftFoam innersåle som gir et behagelig underlag. I denne barnesko test er dette en av grunnene til at skoen kommer godt ut. En annen grunn er gummisålen. Den er designet med fokus på grep, og gir et godt grep på underlaget på selv våte dager.

Skoen kommer med både elastiske skolisser og borrelås. Dette gir en god passform, og sørger for at skoen sitter godt på foten. Det er ingen fare for at skoene kommer til å falle av under aktiv lek og moro. Borrelåsen gjør det også enklere å ta skoen av og på.

For de aller minste, men også eldre barna, er dette en godt alternativ. Skoen har et godt grep om underlaget, har en komfortabel passform. Og du trenger ikke bekymre deg for at skoen kommer til å falle av mens barnet er i full aktivitet.

4. På fjerdeplass kommer Hummel Crosslite

Fordeler

 • Elastisk snøring, barnet ditt trenger bare å stikke foten inn
 • Passer utmerket til høsten
 • God passform
 • Reflekterende detaljer

Ulemper

 • Ikke vanntett

Spesifikasjoner

Mer om Hummel Crosslite

Hummels Lettvektige Crosslite joggesko er den perfekte skoen for de aller minste, både om høsten og våren. Skoens elastiske lisser fjerner behovet for knytting og fremmer det lille barnets selvstendighet i en tidlig alder.

Med en yttersåle i EVA-materiale tilbyr disse joggeskoene god demping og støtte, samtidig som de er så lette at de nesten lar barnet fly fram. Den imponerende kombinasjonen av mesh, syntetisk semsket skinn og EVA-materiale skaper en fin balanse mellom stil og funksjon.

De reflekterende detaljene på joggeskoene gjør dem praktiske og sikrer at barnet ditt er synlig under alle forhold.

Så hvis du leter etter sko som tar vare på barnets føtter på best mulig måte, samtidig som de utstråler stil og sikkerhet, trenger du ikke lete lenger enn Hummels Crosslite Winter Infant joggesko. Disse joggeskoene blir barnets følgesvenn på reisen deres mot å oppdage verden med komfort, stil og en ekstra porsjon trygghet.

5. På femteplass kommer Leaf Samset Blinkende Sneaker

Fordeler

 • Tykk og behagelig såle
 • Spenstige fargevalg med refleksdetaljer

Ulemper

 • Ikke vann- og vindtett
 • Ukjent vaskemetode

Spesifikasjoner

Mer om Leaf Samset Blinkende Sneaker

Dette er et par med sporty barnesko med behagelig såler som blinker i spreke farger når barnet går og løper. Skoene har et spenstig design, og kommer i flere ulike fargekombinasjoner som gjør skoene perfekte til barn i alle aldre og med sin egen unike stil.

For enkel justering av av og på taking har skoene elastiske lister og med borrelås. Dette er en praktisk løsning som gjør at barneskoene kan brukes av barn uansett bredde på foten. Barnesko som er lette å ta av og på er veldig praktisk, da barnet han håndtere de selv, og vil velge disse skoen fremfor andre som er vanskeligere.

Skoen er laget av en kombinasjon av PU og meshnetting, slik at skoen har god sirkulasjon av luften. De har også et behagelig fôr av mesh, som gir økt komfort. Dette er med andre ord sko som er meget behagelig å gå med, selv på lange turer i skog og mark.

Sålen er laget av phylon og gummi, som gir godt grep om underlaget. Den har et fint spor, men gir fremdeles et godt grep om underlaget, og er av såpass tykkelse at at gummien absorberer støt fra hopping og spretting. Så dette er en sko som er behagelig å gå med, samtidig som de gir en discotek følelse.

Kjøpsguide – hvordan velge de beste barneskoene

Å finne sko til barn er ikke bare enkelt, og vi ønsker å gjøre det enklere for deg. Målet med denne samletesten for barnesko er å gjøre det enklere for deg å finne det rette paret.

Når du skal kjøpe sko til barn er det nemlig noen ting som er viktig å tenke på. Passform og kvalitet er to viktige faktorer som spiller inn. Skoene må også komme i riktig størrelse, appellere til barnet med tanke på design, og ha funksjoner som gjør de behagelig å bruke.

Ha en god passform

En god passform er viktig av flere grunner. Sko som er for smale, for trange eller for store vil ikke bli brukt. Av den enkle grunn at de er vonde å gå med. Har skoen derimot en god passform og sitter komfortabelt på foten vil de bli brukt.

Passform handler ikke bare om størrelse. Det handler også om hvordan skoen sitter på foten. Og om det er noen muligheter for å tilpasse og justere skoen slik at det blir komfortabelt for barnet å gå med skoene i flere timer om gangen.

God passform sørger også for at skoen sitter komfortabelt på under bruk. Joggesko og sneakers til barn brukes i hverdagen, under lek, moro og aktiviteter. De brukes på tur i skog og mark, og til å løpe rundt på lekeplassen. Med en god passform kan skoene brukes til alle disse aktivitetene uten fare for å falle av.

Finn best i test fritidssko for barn hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test fritidssko for barn hos oss på Testjakt.no!

Barnesko av høy kvalitet

Kvalitet er viktig. Sko av god kvalitet varer lenger, og er mer komfortable å gå med. Når vi snakker om kvalitet på sko handler det i stor grad om materialer, og hvilke funksjoner skoene har.

Høy kvalitet på materialene skoene er laget av er viktig med tanke på barns føtter. Sko av materialer som puster og ventilerer er mer behagelig på foten, enn sko som er klamme og laget av ikke ventilerende materialer.

Kvalitet handler også om tykkelsen på sålen, og hvor grovt mønsteret er. God kvalitet på sålen gjør skoene mer komfortable å gå med. De absorberer støt fra bruken, og gir en bedre opplevelse og mindre belastning på fotsålen.

Enkle å ta op

Hvor enkle eller vanskelig skoene er å ta av og på påvirker hvor mye skoene blir brukt. Sko som barna selv ikke klarer å kle på seg vil bli nedprioritert fremfor sko som er det.

Er skoene enkle å ta av og på har de også gjerne en god passform, og muligheter for å justere hvor stramt skoen sitter på foten.

Å kunne ta av og på sko selv gjør også noe med barnets egen utvikling. Det gir mestringsfølelse å klare noe selv, og barnet får utviklet sin selvstendighet ved å få prøve og klare selv.

Når trenger du å bruke barnesko?

Barnesko brukes hver dag av barn. I denne best i test har vi derfor samlet sammen de beste barneskoene som finnes på markedet. Dette er sko som barna trygt kan bruke hver dag, og som tåler det aktivitetsnivået som barn har.

De beste barneskoene på markedet er de skoene som er behagelig å bruke. Sko som kan justeres etter barnets fot, og som har et design barnet kan like. Skoene har en god såle som absorberer støt og samtidig gir et godt grep om underlaget.

Gode barnesko er også skoene som blir barnas favoritter. Det er de parene de velger igjen og igjen, fordi de liker hvordan skoene ser ut, og syns de er behagelige å gå med.

Ofte stilte spørsmål og svar

Kan fritidssko til barn brukes gjennom hele året, uansett vær?

Enkelte fritidssko til barn kan brukes hele året gjennom. De fleste er derimot forbehold for varmere sesonger, som sen vår, sommer og tidlig høst.

Hvordan kan jeg tørke et par med kliss våte barnesko?

Har du tørkeskap kan barnesko tørkes i dette skapet. Du kan også benytte deg av egne skotørkere som legges ned i skoen.

Hvordan kan jeg vaske barnesko som har blitt veldig møkkete?

Enkelte par med sko kan vaskes i vaskemaskinen på 30 grader. Andre sko kan vaskes for hånd med et eget skum eller en spray for vask av sko.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 30/08/2023 •  13 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test