Beste Barnesenger/Babyseng For Babyen Din (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke barnesenger som er best for babyen din som er best i tester ifølge vårt testpanel!

En babyseng er et viktig møbel å ha, enten den står på foreldrenes rom eller eget soverom. Med en seng eller krybbe baby i hus har den lille alltid et eget sted å sove. Dette er trygt både for barn og voksne, da både krybber og senger til baby er tilpasset barnets alder og kan justeres ettersom barnet vokser og blir større.

Utvalget av babysenger er stort, og det kan være en utfordring å finne den rette sengen. En god babyseng må ha minst to ulike høyder, og kan med fordel ha avtakbar grind slik at sengen kan brukes lenger. For forelder som ønsker å ha babyen i umiddelbar nærhet kan en bedside crib være et alternativ til sprinkelseng.

5 beste babyseng på markedet

Her har vi samlet de fem beste babysengene på markedet akkurat nå. Listen inneholder både sprinkelsenger, vugger og bedside cribs. Den beste sprinkelsengen er Heaven fra JLY. Dette er en seng som gir barnet en trygg og lun soveplass, og som også kan brukes over lengre tid. Andre babysenger som kan anbefales er Lukas sprinkelseng fra Troll, er får du en 3 i 1 løsning. Av bedside crib er det Moweo Bedside Crib som kommer best ut.

1. Vinner og best i test ble JLY Heaven Sprinkelseng

Fordeler

 • Stilrent design
 • Justerbar sengebunn
 • Solid bygget

Ulemper

 • Ikke justerbar langside
 • Kan ikke brukes som juniorseng

Spesifikasjoner

Mer om JLY Heaven Sprinkelseng

Haven fra JLY er en praktisk og stilren babyseng som passer inn i alle typer design. Sengen er laget av tre, og er derfor både stabil og slitesterk. Sengen i seg selv har et enkelt design, med solide sengegavler og sprinkler på sidene. Dette gjør det enkelt å matche sengen med de andre møblene på barnerommet.

Av praktiske løsninger har babysengen en justerbar sengebunn som kan justeres i hele tre ulike høyder. Dette gjør det mulig å bruke sengen fra barnet er nyfødt og til de kan begynne å sove i juniorseng. Som babyseng er dette en trygg og komfortabel seng som gir et innbydende soveområde til den lille.

2. På andreplass kommer JLY Future Bedside Crib

Fordeler

 • Lun og komfortabel
 • Stabil ramme
 • Gode justeringsmuligheter

Ulemper

 • Enkelt design
 • Kan kun brukes av små barn

Spesifikasjoner

Mer om JLY Future Bedside Crib

Beste babyseng på pris er Future Bedside Crib fra JLY. Denne babysengen skaper en lun atmosfære med rund form og nettingstoff. Stoffet rundt sengen er lys i fargen slik at du enkelt kan følge med barnet når det sover. Sengen kommer også med en myk og behagelig madrass som skaper en god soveplass. Og for ekstra komfort for foreldre er kanten polstret med et mykt materiale.

Denne sengen får best i test babyseng i pris på grunn av komfort og praktiske løsninger. Sengen kommer med en stabil metallramme under som kan justeres i ikke mindre enn fem ulike høyder. Dette gjør det enkelt å justere babysengen etter høyden på egen seng, slik at man kan følge med på barnet gjennom hele natten.

3. På tredjeplass kommer Sebra Baby- & Juniorseng

Fordeler

 • Praktiske løsninger og justeringsmuligheter
 • Personlig preg med flere fargevalg
 • Vokser med barnet

Ulemper

 • Kun en madrass som passer
 • Ikke budsjett vennlig

Spesifikasjoner

Mer om Sebra Baby- & Juniorseng

Dette er en babyseng som leverer på kvalitet, design og komfort. Sengen er laget av trematerialer av høy kvalitet, slik at sengen er både trygg og stabil å bruke. Den moderne, runde former passer inn i både små og store barnerom. Og som en ekstra bonus kan den gjøres om fra en sprinkelseng til en juniorseng.

Baby- og juniorsengen scorer høyt i test på grunn av de fleksible løsningene. Og også på den fine atmosfæren den skaper for barnet. Med en rund form får barnet et lunt soveområde, og for økt komfort kan man sette på en myk sengekant på innsiden. En virkelig praktisk babyseng med gode løsninger.

4. På fjerdeplass kommer Moweo Bedside Crib

Fordeler

 • Foldbar langside
 • Flere fargevalg
 • Tar opp liten plass

Ulemper

 • Lav maksimal vekt
 • Anbefalt kun for babyer opptil 5 mnd.

Spesifikasjoner

Mer om Moweo Bedside Crib

Bedside crib fra Moweo gjør det mulig å sove tett inntil barnet samtidig som barnet sover i sin egen seng. Dette er en babyseng som byr på praktiske løsninger med god komfort og muligheten for nærhet til barnet. I motsetning til sprinkelsenger har denne babysengen et tett materiale rundt sidene som skaper en lun atmosfære. Langsidene har også partier med netting slik at man kan følge med på barnet når det sover.

Det praktiske med denne sengen er at den enkelt kan plasseres inntil foreldrenes seng. Metallrammen under sørger for stabilitet, og kan også justeres i fem ulike høyder slik at sengen blir like høy som foreldrenes. For ekstra nærhet kan også den ene langsiden foldes ned slik at man kan følge med og strekke ut hånden til babyen når det trengs. En babyseng som gir nærhet og trygghet til både barn og foreldre.

5. På femteplass kommer Stokke Sleepi Seng V3

Fordeler

 • Tilpasningsdyktighet
 • Robusthet
 • Praktisk design

Ulemper

 • Tilbehørskostnad

Spesifikasjoner

Mer om Stokke Sleepi Seng V3

Stokke Sleepi™ barneseng er en praktisk og tilpasningsdyktig løsning som vokser med barnets behov. Laget av massivt bøketre, gir den en solid og trygg soveplass for barnet ditt.

Den justerbare madrashøyden gjør det enkelt å tilpasse sengen etter barnets voksende kropp, mens muligheten til å fjerne låsbare hjul og en side gjør det enkelt for barnet å gå inn og ut av sengen når det er på tide. Perfekt for barn opp til 5 år.

Merk at madrassen selges separat, så husk å skaffe en passende madrass for den ultimate søvnopplevelsen.

Kjøpsguide – hvordan velge riktig babyseng

Å velge den rette babysengen kan være en utfordring. Utvalget er stort, og det finnes flere ulike typer senger å velge mellom. Når det kommer til babyseng på soverom er sprinkelseng og bedside crib de to modellene som går igjen.

Det viktigste å tenke på når du skal velge seng til babyen er sikkerhet. Sengen må være montert riktig, stå stabilt og sengebunnen må være riktig festet og slippe gjennom nok luft. På den måten får du et trygt og behagelig sovemiljø.

Trygg og stabil

En babyseng som er trygg er en seng som er laget av robuste materialer, står støtt på gulvet og sørger for et godt klima nede i sengen. For å få en trygg og solid seng må sengen være riktig montert.

En trygg seng er også en seng som passer til barnets alder. Enkelte senger, som bedside crib, er designet for de yngste og er ikke anbefalt for barn som kan sette eller reise seg opp. Dette er på grunn av faren for velt.

Finn best i test barnesenger hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test barnesenger hos oss på Testjakt.no!

Gode funksjoner på babysengen

En seng med gode funksjoner er en seng som kan justeres. Dette gjelder i hovedsak høyden på sengen. Sprinkelsenger med justerbar bunn kan brukes av barn selv etter at de har lært å reise seg opp.

Nedfellbar eller avtakbar langside er også en praktisk løsning. Med nedfellbar side kan du enklere legge barnet ned i sengen, da du får en lavere kant. Kan langsiden tas av kan sengen også brukes som juniorseng.

Pent design

Design er også en viktig del av det å velge ut seng til babyen. Det finner flere ulike modeller og utforminger av både sprinkelseng og bedside crib, og det er ikke alle som passer inn i ditt design.

Et pent design handler ikke bare om modell og farge på sengen, men også utforming og hvordan sengen passer inn i rommet. Dette gjelder både størrelsen på sengen og hvordan den matcher de øvrige møblene i rommet.

Når trenger du å bruke en babyseng?

Ved siden av reiseseng er babyseng det møbelet som er viktig å ha for barnets soving. I denne best i test har vi funnet frem de modellene som scorer høyest og som leverer på både trygghet, brukervennlighet, komfort og design.

Den beste babysengen du kan velge er en seng som er trygg for barnet, står stabilt på gulvet og gir et innbydende sovemiljø for den lille. Et pluss er muligheter for justering av både sengebunn og langside, og muligheten til å vokse med barnet.

Ofte stilte spørsmål og svar om babyseng

Hva slags babyseng burde man velge?

Det finnes ulike typer babysenger, som blant annet moseskurv, vugge, bedside crib og sprinkelseng. Hvilken type du burde velge avhenger av barnets størrelse og alder, og hvor sengen skal stå. Ønsker du å ha barnet i nærheten på soverommet kan du med fordel velge en bedside crib og senere bytte den ut med en sprinkelseng når barnet blir eldre og flytter på eget rom.

Hvor lenge kan man bruke en babyseng?

Dette avhenger i stor grad av hvilken type seng du bruker. Her er det viktig å følge med på anbefalingene rundt sengen både på alder og vekt. Enkelte senger, som vugger og bedside cribs, har en lavere maksimal vekt enn hva sprinkelsenger har.

Hva er forskjellen på en sprinkelseng og en bedside crib?

Forskjellen mellom disse to modellene er utforming, materiale og anbefalt alder. En sprinkelseng er ment for å stå fritt inne på et rom, og kan brukes fra barnet er 0 måneder og opptil 2 eller 3 år, avhengig av modellen. En bedside crib er laget for å stå inntil foreldrenes seng, og er ikke anbefalt å bruke etter at barnet har blitt 5 til 6 måneder.

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 16/04/2024 •  10 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test