Beste Body Butter for Maksimal Fukt (Best i Test 2024)

I denne artikkelen skal vi gjennomgå hvilke body butter som er best i test ifølge vårt testpanel!

Body butter er en type hudpleieprodukt kjent for sin rike, tykke konsistens og fuktighetsgivende egenskaper. Kort sagt, en fuktighetsbombe for huden din, kremen du griper til når du trenger å ta i bruk “tungt skyts” og gi huden din skikkelig dyp fuktighet.

I motsetning til for eksempel en kroppskrem eller body lotion, inneholder body butter vanligvis ingredienser som sheasmør, kakaosmør, kokosolje, mandelolje og naturlige oljer. Disse ingrediensene er rike på fettsyrer og vitaminer som hjelper med å gjenopprette og opprettholde hudens fuktighetsbalanse.

Body lotions inneholder ofte tilsvarende ingredienser, men konsentrasjonen av disse ingrediensene er vanligvis høyere i en body butter. Dette gjør også konsistensen tykkere og kremaktig, noe som betyr at det vanligvis tar litt lenger tid for huden å absorbere en body butter enn en vanlig kroppskrem. Har du veldig tørr hud, kan du bruke en body butter daglig eller etter hver dusj. Det vil hjelpe deg enormt og gjøre den tørre huden din mer fuktig, det lover vi!

1. Vinner og best i test ble body butter fra Clinique Deep Comfort Body Butter

Fordeler

 • Fuktighetsbombe for hele kroppen eller tørre områder som albuer eller knær
 • Friske dufter
 • Irriterer ikke som noen produkter kan gjøre på ekstremt tørr hud
 • Absorberes raskt uten kliss

Ulemper

 • Litt høyere prissegment

Spesifikasjoner

Mer om Clinique Body Butter

Clinique Deep Comfort Body Butter er den ultimate redningen for deg som sliter med tørr hud. Dette luksuriøse, smøraktige body butteret er løsningen som vil gi deg silkeglatt hud igjen. Den herlige, smøraktige formelen smelter lett inn i huden, og resultatet er nesten utrolig. Vi hadde flassende hvite områder og tydelige tørrsprekker på albuer, etter noen dager var de borte, og huden føles fuktet og herlig igjen!

Det beste med dette produktet er at du ikke trenger å bruke lang tid på å la kremen trekke inn i huden. Konsistensen er så smøraktig, men likevel ikke “klumpete” som noen andre body butters kan oppleves. Det er ikke deilig å smøre seg med noe som nekter å trekke inn!

Oppsummert er Clinique Deep Comfort Body Butter et uunnværlig produkt for alle som ønsker å ta vare på huden sin. Den leverer det den lover – dyp komfort og luksuriøs fuktighet, smaker det, så koster det litt. Hvis du vil spare på produktet, bruk det ikke etter hver dusj, men bare ved behov eller på områder som trenger ekstra fuktighet.

2. På andreplass kommer body butter fra Tree Hut Whipped Body Butter Vitamin C

Fordeler

 • Fri for parabener og sulfater
 • Vegansk
 • Rimelig pris
 • Tilfører huden rikelig med fuktighet
 • Inneholder AHA-syrer og vitamin C for både eksfoliering og stimulering av kollagen

Ulemper

 • Vi synes duften er spesiell, og flere anmeldelser hevder det samme

Spesifikasjoner

Mer om Tree Hut Whipped Body Butter Vitamin C

Whipped Body Butter Vitamin C fra det spennende og fargerike merket Tree Hut leverer en herlig kroppssmør som bokstavelig talt smelter inn i huden din. Produktet er kremaktig, men likevel lett i konsistensen, noe som gjør det enkelt for huden å absorbere.

Den inneholder en imponerende blanding av favorittingredienser som vitamin C, kjent for å gi en herlig glød, samt fremme produksjonen av kollagen og gi huden fasthet og en strålende, jevn tone. I tillegg inneholder den AHA-syrer, hvis jobb er å eksfoliere og vitalisere hudtonen. Sheasmør, en naturlig favoritt i mange kroppssmør, gir en herlig følelse av fuktighet. Du vil elske hvor raskt den absorberes av huden din, uten kliss.

Det eneste vi har å bemerke er duften, da dufter kan være subjektive og variere mellom personlige opplevelser. Etter å ha lest flere anmeldelser med samme opplevelse, er vi altså ikke alene om dette. Likevel elsker vi følelsen den gir huden og det faktum at den er vegansk, samt fri for sulfater og parabener.

3. På tredjeplass kommer body butter fra WELEDA Skin Food Body Butter

Fordeler

 • En herlig duft
 • Maksimal fuktighet, silkeaktig formel
 • God verdi for pengene
 • Drøy i bruk
 • Storfavoritt blant kunder hos flere store forhandlere

Ulemper

 • Produktets emballasje virker billig og er ikke noe man ønsker å ha fremme

Spesifikasjoner

Mer om WELEDA Skin Food Body Butter

Weleda body butter, “Skin Food,” er et fantastisk produkt som gir huden en luksuriøs dose fuktighet, fuktighet og mer fuktighet. Med vitamin E-rik kakaosmør og mengder med sheasmør fukter den effektivt og etterlater huden silkemyk og myk som en baby. Dens unike planteekstrakter fra kamille, ringblomst og fiol gir en ekstra dose naturlig pleie. Weleda er sertifisert av NaTrue, en sertifisering for naturlig og økologisk hudpleie.

Duften er en nytelse for sansene med sin milde blanding av appelsin og lavendel med noter av herlig vanilje. En duft som ikke kan forstyrre noen, heller bli rost for Weleda’s body butter for sin herlige duft. Litt synd at emballasjen deres ikke virker så spennende, men det er tross alt innholdet som teller.

Body butter er akkurat det det høres ut som, en smør for huden, til tross for sin herlige mengde fuktighet, smelter den enkelt og smidig inn i huden og etterlater den helt magisk myk og fuktig.

Oppsummert er Skin Food Body Butter et uunnværlig produkt for de som ønsker rimelig hudpleie til en virkelig overkommelig pris. Dessuten er det et utmerket valg for oss som foretrekker naturlige ingredienser.

Kjøpeguide – Prioriter din hudpleie med riktige produkter

Hudpleie er en viktig del for at huden vår skal ha det bra. Noen mennesker har hud som krever mer omsorg, mens andre har en mer robust hud som krever mindre hjelp. Hvis du tilhører førstnevnte kategori, er det en lengre vei å gå for å oppnå strålende, velpleid hud.

Det som er viktig å merke seg og begynne med når du lider av tørr hud, er hvilke produkter du bruker for å fukte huden. En svært populær produkt er body butter, smøret for huden din, fullpakket med fuktighet og næring for huden. I denne artikkelen vil vi utforske hva body butter er, hvorfor og hvem som bør bruke det, dets ingredienser og de beste bruksanvisningene for å oppnå best mulig hudpleie.

Finn best i test body butter hos oss på Testjakt.no!
Finn best i test body butter hos oss på Testjakt.no!

Hva er Body Butter?

Body butter er en kroppskrem, en rik og konsentrert hudpleieprodukt hvis hovedformål er å fukte og pleie huden. Den skiller seg fra vanlige bodylotions ved at den inneholder høyere mengder fett, ofte fra naturlige kilder som kakaosmør, sheasmør eller olivenolje. Dette gir en kraftig fuktighetsgivende og nærende effekt som hjelper med å gjenopprette og bevare hudens elastisitet og mykhet.

Hvem kan med fordel bruke body butter?

For Tørr Hud: Body butter er spesielt effektivt for personer med tørr hud. Hvis du lider av flassende eller stram hud, kan body butter gi umiddelbar lettelse og en behagelig følelse for huden. Det er ikke uvanlig at tørr hud kan føre til kløe.

Etter Dusjen: En utmerket tid å bruke body butter er etter dusjen når huden har vært i kontakt med vann og dusjkremer, noe som for tørr hud kan være svært uttørrende. Unngå derfor daglig dusjing hvis du har veldig tørr hud.

I Kaldt Klima: Vintermånedene kan være spesielt utfordrende for de med veldig tørr hud. Bruk gjerne body butter daglig for å beskytte huden mot kulden og minimere risikoen for enda tørrere hud. Unngå også daglig dusjing, da det kan tørke ut huden ytterligere. Du kan vurdere å bruke dusjolje i stedet for dusjkrem.

Gravide Kvinner: Gravide kvinner kan dra nytte av body butter for å forhindre eller minimere forekomsten av strekkmerker på magen. Selv om strekkmerker i stor grad er genetiske, kan følelsen av en fet kroppskrem på magen være utrolig behagelig. Når strekkmerkene oppstår, pleier de også å klø veldig, noe som en body butter kan bidra til å lindre.


Hva inneholder en body butter?

De beste body butter-produktene inneholder naturlige ingredienser som er skånsomme mot huden og gir langvarig næring. De vanligste ingrediensene inkluderer:

Sheasmør, som er en kilde til fett og antioksidanter som hjelper med å berolige og fukte huden.

Kakaosmør, som hjelper med å mykgjøre og fukte huden samtidig som det gir en herlig duft.

Oljer, for eksempel mandelolje, jojobaolje eller olivenolje. Oljene gir ekstra næring og en silkeaktig følelse.

Vitamin E, en kraftig antioksidant som bekjemper frie radikaler og fremmer sunn hud.

Hvordan bruker jeg en body butter?

Bruk body butter daglig for å opprettholde myk og fuktet hud. Massér body butter inn i huden med sirkulære bevegelser til den er helt absorbert av huden. Fokuser gjerne ekstra på tørre områder som albuer, knær og føtter.

Ikke overdoser, unngå å bruke for mye produkt, da en liten mengde ofte er tilstrekkelig. Bruk gjerne body butter om kvelden for å la det virke over natten. Vent noen minutter før du kler deg på, slik at produktet virkelig kan trekke inn i huden.

Oppsummering

Body butter er et effektivt hudpleieprodukt som kan hjelpe deg med tørr hud for å få myk og fuktet hud. Uansett om du har tørr hud, trenger ekstra fuktighet i kalde måneder, eller bare ønsker å unne deg litt ekstra kjærlighet til huden din, kan body butter være din beste venn.

Vi håper at våre favoritter blant body butters også vil bli dine favoritter!

Referanser

Test av Anna Hector •  Oppdatert: 12/10/2023 •  9 min

Anna Hector

Jeg heter Anna og jobber som anmelder og tester på Testjakt, du kan kontakte meg på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test